X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo tez ja kupilam i pije bo troszke sie zaczelam stresowac jak 2 dni w wc nie bylam a zawsze codziennie rano chodze i teraz nie wiem czy to tej kawy zasluga. Nie zmienilam jedzenia. Czasem zjem suszona sliwke ale rzadko bo nie przepadam a Ty widzisz u siebie jakies jej zalety ?

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktoras z Was tu pisala, ze byla w poprzedniej ciazy na kilku warsztatach ciążowych (niestety nie moge sie teraz dokopac do tej wypowiedzi). Bardzo mi sie spodobal ten pomysl, jak byscie sie dowiedzialy o jakichs bezplatnych warsztatach dla ciężarnych to piszcie :) Ja tez jak sie czegos dowiem to bede wrzucac.

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna to na pewno nie od inki. Pije od kilku lat zamiast herbaty - różnicę widzę w wynikach krwi - ograniczenie teiny i od razu wyniki krwi na max, nie każdy tak, ma ale mój organizm najwyraźniej jest wrażliwy na takie rzeczy i źle reaguje na teinę i kofeinę.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to organizm oszukuje mnie ale jakos dobrze sie czuje z ta mysla ze moze dziala nawet jesli nie hehe:) ale mala kawe i tak rano rozpuszczalna pije nawet mi to lekarka deliktanie zasugerowala bo mam bez niej zbyt niskie ciesnienie.

michaela lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, to ja pisałam,
    słuchaj zobacz sobie
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

http://www.mama-wie.pl/

byłam na wszystkich trzech i było extra. No wiadomo, reklamy itd, ale bezpłatne, duzo fajnych probek, konkursy...
    Jesczze jak mi sie przypomni, bo to nie wszystkie chhyba, to dam znać.

Kushina lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy?leki? czy to jest teraz standard ze trzeba sie jeszcze witaminizowac tabletkami bedac w ciazy ?

j36regz209hdv9cb.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie ruchy zaczęłam odczuwać jakoś po skończonym 16 tygodniu albo i wcześniej, już nie pamiętam. A takie jak teraz, już z prawdziwego zdarzenia, że nawet widać po brzuchu czuje od skończonego 17.
    anna, ja biorę witaminy dla drugiego trymestru- femibion natal 2 plus, witaminy + kapsułki dha.
    Do tego jutro przestaje brać duphaston, została mi ostatnia tabletka, a raczej pół i na razie zostaje przy luteinie dopochwowej.
    Moje maleństwo chyba chce mi zrobić na złość bo co pokazuje mojemu jak zaczyna kopać to nagle przestaje xD Nie chce się tacie pokazać ;)
    Bierzecie jeszcze kwas foliowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:16

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 13t czulam laskotanie a od 15t czuje i widze ruchy :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy mogę przetrzeć 2x dziennie syfy spirytusem? Bo zawsze mi po tym szybko schodzą, a totalnie mnie wysypało. A jednak spirytus to alkohol ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie na poczatku dosc dlugo bralam duphaston i kwas foliowy a teraz tego pierwszego juz nie biore tylko pregne plus bo w tym jest kwas foliowy no i urinal biore i mg+B6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:22

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę codziennie kompleks witamin, bo dodatkowo też karmię, więc muszę uzupełniać. Ale w ciąży z Tysią brałam co 3 dzień.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnezem to bym się tak nie szprycowała, przynajmniej nie od połowy ciąży, bo w nadmiarze to on zaburza naturalny proces przygotowania macicy do skurczów.

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę żadnych suplementów poki co. Z leków jeszcze ciągnę Duphaston, Acard i kw. foliowy. A, no i żelazo.

• anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore go sama od siebie tylko z zalecen lekarza.Sama bym sie bala cokolwiek zazywac

j36regz209hdv9cb.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, niby to jest twarz więc w sumie.. ja płukanki jamy ustnej robię też dentoseptem gdzie jest etanol, mimo wszystko się boje jak nie wiem co, że mi się niechcący jakaś mała ilość połknie albo coś no ale na trądzik to chyba można..
    Mnie też kazali brać magneb6 2x1 ale mam magnez w witaminach a i nie mam na razie żadnych skurczy więc dałam sobie z nim spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:30

3i49roeq4sgexhrq.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    No to organizm oszukuje mnie ale jakos dobrze sie czuje z ta mysla ze moze dziala nawet jesli nie hehe:) ale mala kawe i tak rano rozpuszczalna pije nawet mi to lekarka deliktanie zasugerowala bo mam bez niej zbyt niskie ciesnienie.

No pewnie:D ja gdyb y nie to wypłukiwanie ze mnie wszystkiego też powinnam - ostati pomiar 90/60 pani na mnie patrzy i pyta czy sporty wyczynowo kiedyś uprawiałam Śmieszne to normy normami a kążdy i tak jest zagadką:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dziecka wszystko przenika z naszego krwiobiegu, i nie ma opcji zeby takie ilości mogły zaszodzic z działania powierzchniowego albo płukania, Objętosć krwi w krwoobiegu + Do tego jeszcze dołożyć nasz metabolizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:42

polkosia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie :) Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie ;) Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam :P A zawsze byłam oazą spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:43

michaela, Nulka lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie :) Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie ;) Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam :P A zawsze byłam oazą spokoju ;)

To bardzo proste. Jestes w ciazy !!!!:) masz prawo bo to hormony zwlaszcza jezeli piszesz ze bylas oaza spokoju no a przeciez kazdy jest tylko czlowiekiem a my kobiety mamy teraz tyle do ogarniecia. Swoje cialo ,codziennosc bo przeciez nie wszystkie w ciazy siedza w domu tylko jeszcze pracuja a jak juz maja jeszcze do tego dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:50

RedLady lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy?leki? czy to jest teraz standard ze trzeba sie jeszcze witaminizowac tabletkami bedac w ciazy ?

Ja biorę z witamin tylko Pregnę Plus.
    Ma niewiele składników ale wszystkie te które dla mnie są istotne, np jod 200, kwas foliowy ,żelazo,kwasy DHA.

Do tego jeszcze Duphaston i Euthyrox

Mnie od kawy odrzuciło ze względu na zapach.
    Z resztą wszystko co ma intensywny zapach śmierdzi dla mnie tak samo czyli starym nemytym człowiekiem.
    To zapach którego nie mogłam zdzierżyć w pracy i teraz mam go na co dzień
    Nawet jedzenie tak mi śmierdzi.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ