Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam bo tez ja kupilam i pije bo troszke sie zaczelam stresowac jak 2 dni w wc nie bylam a zawsze codziennie rano chodze i teraz nie wiem czy to tej kawy zasluga. Nie zmienilam jedzenia. Czasem zjem suszona sliwke ale rzadko bo nie przepadam a Ty widzisz u siebie jakies jej zalety ?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ktoras z Was tu pisala, ze byla w poprzedniej ciazy na kilku warsztatach ciążowych (niestety nie moge sie teraz dokopac do tej wypowiedzi). Bardzo mi sie spodobal ten pomysl, jak byscie sie dowiedzialy o jakichs bezplatnych warsztatach dla ciężarnych to piszcie
Ja tez jak sie czegos dowiem to bede wrzucac.
-
anna to na pewno nie od inki. Pije od kilku lat zamiast herbaty - różnicę widzę w wynikach krwi - ograniczenie teiny i od razu wyniki krwi na max, nie każdy tak, ma ale mój organizm najwyraźniej jest wrażliwy na takie rzeczy i źle reaguje na teinę i kofeinę.
-
No to organizm oszukuje mnie ale jakos dobrze sie czuje z ta mysla ze moze dziala nawet jesli nie hehe:) ale mala kawe i tak rano rozpuszczalna pije nawet mi to lekarka deliktanie zasugerowala bo mam bez niej zbyt niskie ciesnienie.
michaela lubi tę wiadomość
-
Kushina, to ja pisałam,
słuchaj zobacz sobie
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
http://www.mama-wie.pl/
byłam na wszystkich trzech i było extra. No wiadomo, reklamy itd, ale bezpłatne, duzo fajnych probek, konkursy...
Jesczze jak mi sie przypomni, bo to nie wszystkie chhyba, to dam znać.Kushina lubi tę wiadomość
-
Ja ogólnie ruchy zaczęłam odczuwać jakoś po skończonym 16 tygodniu albo i wcześniej, już nie pamiętam. A takie jak teraz, już z prawdziwego zdarzenia, że nawet widać po brzuchu czuje od skończonego 17.
anna, ja biorę witaminy dla drugiego trymestru- femibion natal 2 plus, witaminy + kapsułki dha.
Do tego jutro przestaje brać duphaston, została mi ostatnia tabletka, a raczej pół i na razie zostaje przy luteinie dopochwowej.
Moje maleństwo chyba chce mi zrobić na złość bo co pokazuje mojemu jak zaczyna kopać to nagle przestaje xD Nie chce się tacie pokazać
Bierzecie jeszcze kwas foliowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:16
-
Magnezem to bym się tak nie szprycowała, przynajmniej nie od połowy ciąży, bo w nadmiarze to on zaburza naturalny proces przygotowania macicy do skurczów.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, niby to jest twarz więc w sumie.. ja płukanki jamy ustnej robię też dentoseptem gdzie jest etanol, mimo wszystko się boje jak nie wiem co, że mi się niechcący jakaś mała ilość połknie albo coś no ale na trądzik to chyba można..
Mnie też kazali brać magneb6 2x1 ale mam magnez w witaminach a i nie mam na razie żadnych skurczy więc dałam sobie z nim spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:30
-
anna123 wrote:No to organizm oszukuje mnie ale jakos dobrze sie czuje z ta mysla ze moze dziala nawet jesli nie hehe:) ale mala kawe i tak rano rozpuszczalna pije nawet mi to lekarka deliktanie zasugerowala bo mam bez niej zbyt niskie ciesnienie.
No pewnie:D ja gdyb y nie to wypłukiwanie ze mnie wszystkiego też powinnam - ostati pomiar 90/60 pani na mnie patrzy i pyta czy sporty wyczynowo kiedyś uprawiałam Śmieszne to normy normami a kążdy i tak jest zagadką -
Dziewczyny do dziecka wszystko przenika z naszego krwiobiegu, i nie ma opcji zeby takie ilości mogły zaszodzic z działania powierzchniowego albo płukania, Objętosć krwi w krwoobiegu + Do tego jeszcze dołożyć nasz metabolizm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:42
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie
Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie
Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam
A zawsze byłam oazą spokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:43
michaela, Nulka lubią tę wiadomość
-
RedLady wrote:Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie
Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie
Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam
A zawsze byłam oazą spokoju
To bardzo proste. Jestes w ciazy !!!!masz prawo bo to hormony zwlaszcza jezeli piszesz ze bylas oaza spokoju no a przeciez kazdy jest tylko czlowiekiem a my kobiety mamy teraz tyle do ogarniecia. Swoje cialo ,codziennosc bo przeciez nie wszystkie w ciazy siedza w domu tylko jeszcze pracuja a jak juz maja jeszcze do tego dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:50
RedLady lubi tę wiadomość
-
anna123 wrote:Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy?leki? czy to jest teraz standard ze trzeba sie jeszcze witaminizowac tabletkami bedac w ciazy ?
Ja biorę z witamin tylko Pregnę Plus.
Ma niewiele składników ale wszystkie te które dla mnie są istotne, np jod 200, kwas foliowy ,żelazo,kwasy DHA.
Do tego jeszcze Duphaston i Euthyrox
Mnie od kawy odrzuciło ze względu na zapach.
Z resztą wszystko co ma intensywny zapach śmierdzi dla mnie tak samo czyli starym nemytym człowiekiem.
To zapach którego nie mogłam zdzierżyć w pracy i teraz mam go na co dzień
Nawet jedzenie tak mi śmierdzi.
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno