Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W norwegii prowadzę drugą ciąże i tu prenatalnych badan wyobraź sobie nie robia?! wynika to z naturalnego przebiegu ciąży ,( ostatnio chcialam by takie badanie zostalo wykonane to sie okazuję ze to wielka niewiadoma dla nich... ) a USG przysługuje jedno tzw. połówkowe i wtedy dowiadujemy sie wiekszosci rzeczy zwiazanych z dzieckiem i ew. wadami np. serca i gdy dziecko jest na tyle rozwinięte by moc je "leczyc" ?
Tak jestesmy z góry obladowane tysiącem badan i jesli jedna nie prawidłowosc sie pojawi chodz w 1% nie tak jak powinna to panikujemy... To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...
Swoją drogą tez nie lubie jak sie narzuca swoj tok myslenia innym . Ja widzialam swojego lekarza 2 razy podczas ciazy , wiekszosc spotkan mialam z położna ktora nigdzie mi nei zagladala i nie pobierala krwi ... Czulam sie dobrze nic mi nie doskwierało to dla nich bylam okazem prawidłowej ciązy.
Gdyby ktos mi teraz powiedział a ja to w Polsce widze gin. co 2 tyg i do tego badania ... no i co ? co to zmieni ?
a i zeby znow nie wybuchła gównoburzato wyrazilam swoje zdanie w tym temacie..
i zgadzam sie z Okciakowa .
PS. to hormony przez nas przemawiaja ja tez jestem drazliwa na punkcie samego tonu zwrotow w moja strone , moj M juz nie raz sie o tym przekonał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:56
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Dopiero Was nadrobilam. Dzisiaj cały dzień z moim robiliśmy w domku
Co do awantur ostatnią jaką sobie przypominam była chyba o kpResztę ja osobiście odbieram jako dyskusje
U mnie z zębami ok aleza to pajączki na nogach sie powiększyłyRozważam też zakup kojca bo koldra miedzy nogami chyba nie spelnia swojej roli bo strasznie mnie ostatnio bolą krzyże. ..
Maleństwo szaleje w brzuszku i dzisiaj M pierwszy raz poczuł ruchy
Dzisiaj mamy 5 rocznicę ślubuw dzień ślubu pierwszy rax poczułam ruchy Maciusia
-
milky way wrote:Cati, ale mimo tego co napisalas, jednak jak jestes w Polsce, to do gina chodzisz
Pewnie bo kosztuje mnie to 10 razy mniej ?! , a druga sprawa w polsce jestem raz na pol rokua nie co 2 tyg. ... wiec hellloooł ?
a tak abstrahując od tego to ginekolog mnie widział z powodu prowadzenia chorobyktora mialam przed ciazą , wiec tak to wygląda paracia do niego nie mam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:21
-
cati wrote:
.. To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...
?? Heloooł? To w koncu o kase chodzi,czy o to, ze w Norwegii sie badan nie robi i czujesz sie spokojna? Bo przeczysz sama sobie teraz -
Milky way jak bedziesz szukac w kazdym tekscie chodz ziarna tego co sama uwazasz to kazda wypowiedz bedzie cos nie tak...
Tak jak wczesniej napisalam w Norwegii przysługuje jedno USG - jesli ciaza przebiega prawidłowo.
Będąc w PL ide do gina zbadać swoje choróbstwo !! - a w norwegii wizyta u ginekologa prywatnie graniczy z wydatkiem 1000 zł . i nie wazne z jakiego powodu do niego idziesz.. Więc jedną rzecz mam z głowy.
Ciążowe usg w 1 ciazy jak i tej obecnej bede miala z 2wiec jak widac nie , nie mam parcia. Przeczyc nie przecze wystarczy czytac ze zrozumieniem.
-
Cati, ale nie ma sensu przeliczanie ile kosztuje na PLN wizyta w Norwegii, bo tam też zarobki są 4x wyższe. Tu płacisz 200 zł, a zarabiasz 3000 zł. Tam płacisz 200 euro, a zarabiasz 3000... Ale euro. To taki przykład. Zawsze mnie dziwi, że osoby żyjące za granicą, które zarabiają kilka razy więcej niż my w PL, przeliczają, że wszystko jest tak drogie
Na tamtejsze zarobki to zupełnie normalna kwota.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tam nie mam pamięci do awantur i zaraz zapominam kto tam miał jakieś inne zdanie
Po co sobie głupotami zaprzątać głowę. Z małym dzieckiem w domu to ja mam milion innych spraw. Nie widzę też sensu wyciągania brudów kto i kiedy coś napisał. Naprawdę są inne problemy w życiu niż forumowa rozbiezność zdań i sympatie i antypatie ;P Dobrej nocki, dziewczyny. Jak zwykle miałam iść spać o 20, ale musiałam 3 prania zrobić, zmywanie, ogarnąć pościel i inne duperele i tak zeszło... Na szczęście Tysia już dużo lepiej się czuje, ząbek się przebił i śpi lepiej
Także może nie będzie tak źle.
Dotty84, Nulka, emilkazozz, Chamomilla lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnymilky way wrote:Jijo, nie chodzilo o Pappa, tylko o NT, przeziernosc i takie podstawy.
a no właśnie mi nie chodziło o podstawy...
uderz w stół a nożyce się odezwą, wspomniałam ogólnie ale zczaiłaś że odebrałam to jako atak, właśnie przez osoby co myslą że pozjadały rozumy odechciewa się forum...
pozdrawiam.Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Ja natomiast mam mega smieciowa pamoec i pamietam rozne glupoty.
Cati, niczego nie szukam, tylko patrze ze co chwila mowisz co innego. Teraz, ze w Norwegii przysluguje polowkowe badanie i nikt wczesniej nie szuka dziury w calym i to dobrze, i ze bez sensu robic mnostwo badan, wystarczy dbac o siebie, a wczesniej sama przebieralas nogami zeby przyjechac do Polski i zrobic badania, nawet pytalas czy ktos nie robil w Polsce NT i mial spokojna glowe, mowilas ze przyjedziesz na prenatalne do Polski zebycsobie je zrobic, doradzalas zeby robic prenatalne badania, pytalas czy jest dofinansowanie do Nifty, mowilas ze w popredniej ciazy mialas trzech lekarzy, no w sumie to mozna mnozycmrtwilas sie bardzo ze do 12tc nic w NO nie wiadomo, itd itd itd...
Po czym teraz mowisz zupelnie co innegonie doszukuje sie to poprostu Twoje slowa
No a przeliczanie faktycznie jest bez sensu, zawsze za granica bedzie drozej, ale i arobki sa wyzsze.Nita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywidzę milkyway że nie umiesz odpuścić i Twoje musi być na wierzchu..
szkoda czasu i nerwów na takie dyskusje z osobą której nie znam i która nie zna mnie. jedna rada, trochę pokory, nie ma osób wszechwiedzących.
ps.pewnie zaraz pokaże się tu komentarz do mojej wypowiedzi, całe szczęście nie zamierzam jej czytać. powodzenia -
Hej. Ale brzydko! 19 stopni i leje. Wrrr.
Wczoraj upal, cały dzień w basenie
Ja tam myślę, że tylko krowa nie zmienia zdania
I wiecie co? Każda z Was lubię, chociaż nie we wszystkich kwestiach z każdą z was się zgadzam, ale co to byłby za nudny swiat, gdyby każdy był taki sam
np z Polkosia - o rety - jak sobie przypomnę początek ciąży i nasze gadanie tu, to miałam ochotę skoczyć Ci do gardła
a teraz? - zupełna przeciwnośc. Czasem ponoszą nas nerwy, bo każdy ma swoje doświadczenia itd. Czasem powiemy o jedno słowo za dużo, ale najczęściej! Nasze wypowiedzi są źle zrozumiene! Jedno pewne - ŻADNA Z NAS NIE CHCE DLA DRUGIEJ I JEJ MALEŃSTWA ŹLE - tylko chce pomóc i wesprzeć dobra rada lub słowem.
PS to chyba pierwsza "wymiana zdań "
, w której nie brałam udziału hihihih -yupi! Bo pewnie też bym coś komuś i draka gotowa haha!
Spokojnej niedzieli
O! 19 tydzień! A ja tylko czasem łaskotanie czuje. Hmmm..... w środę wizytuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 07:45
milky way, polkosia lubią tę wiadomość