Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W norwegii prowadzę drugą ciąże i tu prenatalnych badan wyobraź sobie nie robia?! wynika to z naturalnego przebiegu ciąży ,( ostatnio chcialam by takie badanie zostalo wykonane to sie okazuję ze to wielka niewiadoma dla nich... ) a USG przysługuje jedno tzw. połówkowe i wtedy dowiadujemy sie wiekszosci rzeczy zwiazanych z dzieckiem i ew. wadami np. serca i gdy dziecko jest na tyle rozwinięte by moc je "leczyc" ?
Tak jestesmy z góry obladowane tysiącem badan i jesli jedna nie prawidłowosc sie pojawi chodz w 1% nie tak jak powinna to panikujemy... To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...
Swoją drogą tez nie lubie jak sie narzuca swoj tok myslenia innym . Ja widzialam swojego lekarza 2 razy podczas ciazy , wiekszosc spotkan mialam z położna ktora nigdzie mi nei zagladala i nie pobierala krwi ... Czulam sie dobrze nic mi nie doskwierało to dla nich bylam okazem prawidłowej ciązy.
Gdyby ktos mi teraz powiedział a ja to w Polsce widze gin. co 2 tyg i do tego badania ... no i co ? co to zmieni ?
a i zeby znow nie wybuchła gównoburza
to wyrazilam swoje zdanie w tym temacie..
i zgadzam sie z Okciakowa .
PS. to hormony przez nas przemawiaja ja tez jestem drazliwa na punkcie samego tonu zwrotow w moja strone , moj M juz nie raz sie o tym przekonał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:56
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Dopiero Was nadrobilam. Dzisiaj cały dzień z moim robiliśmy w domku

Co do awantur ostatnią jaką sobie przypominam była chyba o kp
Resztę ja osobiście odbieram jako dyskusje 
U mnie z zębami ok aleza to pajączki na nogach sie powiększyły
Rozważam też zakup kojca bo koldra miedzy nogami chyba nie spelnia swojej roli bo strasznie mnie ostatnio bolą krzyże. ..
Maleństwo szaleje w brzuszku i dzisiaj M pierwszy raz poczuł ruchy
Dzisiaj mamy 5 rocznicę ślubu
w dzień ślubu pierwszy rax poczułam ruchy Maciusia
-
milky way wrote:Cati, ale mimo tego co napisalas, jednak jak jestes w Polsce, to do gina chodzisz

Pewnie bo kosztuje mnie to 10 razy mniej ?! , a druga sprawa w polsce jestem raz na pol roku
a nie co 2 tyg. ... wiec hellloooł ? 
a tak abstrahując od tego to ginekolog mnie widział z powodu prowadzenia choroby
ktora mialam przed ciazą , wiec tak to wygląda paracia do niego nie mam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:21
-
cati wrote:
.. To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...
?? Heloooł? To w koncu o kase chodzi,czy o to, ze w Norwegii sie badan nie robi i czujesz sie spokojna? Bo przeczysz sama sobie teraz
-
Milky way jak bedziesz szukac w kazdym tekscie chodz ziarna tego co sama uwazasz to kazda wypowiedz bedzie cos nie tak...
Tak jak wczesniej napisalam w Norwegii przysługuje jedno USG - jesli ciaza przebiega prawidłowo.
Będąc w PL ide do gina zbadać swoje choróbstwo !! - a w norwegii wizyta u ginekologa prywatnie graniczy z wydatkiem 1000 zł . i nie wazne z jakiego powodu do niego idziesz.. Więc jedną rzecz mam z głowy.
Ciążowe usg w 1 ciazy jak i tej obecnej bede miala z 2
wiec jak widac nie , nie mam parcia. Przeczyc nie przecze wystarczy czytac ze zrozumieniem.
-
Cati, ale nie ma sensu przeliczanie ile kosztuje na PLN wizyta w Norwegii, bo tam też zarobki są 4x wyższe. Tu płacisz 200 zł, a zarabiasz 3000 zł. Tam płacisz 200 euro, a zarabiasz 3000... Ale euro. To taki przykład. Zawsze mnie dziwi, że osoby żyjące za granicą, które zarabiają kilka razy więcej niż my w PL, przeliczają, że wszystko jest tak drogie
Na tamtejsze zarobki to zupełnie normalna kwota.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tam nie mam pamięci do awantur i zaraz zapominam kto tam miał jakieś inne zdanie
Po co sobie głupotami zaprzątać głowę. Z małym dzieckiem w domu to ja mam milion innych spraw. Nie widzę też sensu wyciągania brudów kto i kiedy coś napisał. Naprawdę są inne problemy w życiu niż forumowa rozbiezność zdań i sympatie i antypatie ;P Dobrej nocki, dziewczyny. Jak zwykle miałam iść spać o 20, ale musiałam 3 prania zrobić, zmywanie, ogarnąć pościel i inne duperele i tak zeszło... Na szczęście Tysia już dużo lepiej się czuje, ząbek się przebił i śpi lepiej
Także może nie będzie tak źle.
Dotty84, Nulka, emilkazozz, Chamomilla lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnymilky way wrote:Jijo, nie chodzilo o Pappa, tylko o NT, przeziernosc i takie podstawy.
a no właśnie mi nie chodziło o podstawy...
uderz w stół a nożyce się odezwą, wspomniałam ogólnie ale zczaiłaś że odebrałam to jako atak, właśnie przez osoby co myslą że pozjadały rozumy odechciewa się forum...
pozdrawiam.
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Ja natomiast mam mega smieciowa pamoec i pamietam rozne glupoty.
Cati, niczego nie szukam, tylko patrze ze co chwila mowisz co innego. Teraz, ze w Norwegii przysluguje polowkowe badanie i nikt wczesniej nie szuka dziury w calym i to dobrze, i ze bez sensu robic mnostwo badan, wystarczy dbac o siebie, a wczesniej sama przebieralas nogami zeby przyjechac do Polski i zrobic badania, nawet pytalas czy ktos nie robil w Polsce NT i mial spokojna glowe, mowilas ze przyjedziesz na prenatalne do Polski zebycsobie je zrobic, doradzalas zeby robic prenatalne badania, pytalas czy jest dofinansowanie do Nifty, mowilas ze w popredniej ciazy mialas trzech lekarzy, no w sumie to mozna mnozyc
mrtwilas sie bardzo ze do 12tc nic w NO nie wiadomo, itd itd itd...
Po czym teraz mowisz zupelnie co innego
nie doszukuje sie to poprostu Twoje slowa 
No a przeliczanie faktycznie jest bez sensu, zawsze za granica bedzie drozej, ale i arobki sa wyzsze.
Nita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywidzę milkyway że nie umiesz odpuścić i Twoje musi być na wierzchu..
szkoda czasu i nerwów na takie dyskusje z osobą której nie znam i która nie zna mnie. jedna rada, trochę pokory, nie ma osób wszechwiedzących.
ps.pewnie zaraz pokaże się tu komentarz do mojej wypowiedzi, całe szczęście nie zamierzam jej czytać. powodzenia
-
Hej. Ale brzydko! 19 stopni i leje. Wrrr.
Wczoraj upal, cały dzień w basenie
Ja tam myślę, że tylko krowa nie zmienia zdania

I wiecie co? Każda z Was lubię, chociaż nie we wszystkich kwestiach z każdą z was się zgadzam, ale co to byłby za nudny swiat, gdyby każdy był taki sam
np z Polkosia - o rety - jak sobie przypomnę początek ciąży i nasze gadanie tu, to miałam ochotę skoczyć Ci do gardła
a teraz? - zupełna przeciwnośc. Czasem ponoszą nas nerwy, bo każdy ma swoje doświadczenia itd. Czasem powiemy o jedno słowo za dużo, ale najczęściej! Nasze wypowiedzi są źle zrozumiene! Jedno pewne - ŻADNA Z NAS NIE CHCE DLA DRUGIEJ I JEJ MALEŃSTWA ŹLE - tylko chce pomóc i wesprzeć dobra rada lub słowem.
PS to chyba pierwsza "wymiana zdań "
, w której nie brałam udziału hihihih -yupi! Bo pewnie też bym coś komuś i draka gotowa haha! 
Spokojnej niedzieli
O! 19 tydzień! A ja tylko czasem łaskotanie czuje. Hmmm..... w środę wizytuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 07:45
milky way, polkosia lubią tę wiadomość