X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja znikam bo do mnie burza idzie. Do jutra papa

j36regz209hdv9cb.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło, u mnie też w momencie czarno, leje i idzie ogromna burza, więc zaraz też będę uciekać i chyba wszystko wyłączać..
    Do jutra anna :)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W norwegii prowadzę drugą ciąże i tu prenatalnych badan wyobraź sobie nie robia?! wynika to z naturalnego przebiegu ciąży ,( ostatnio chcialam by takie badanie zostalo wykonane to sie okazuję ze to wielka niewiadoma dla nich... ) a USG przysługuje jedno tzw. połówkowe i wtedy dowiadujemy sie wiekszosci rzeczy zwiazanych z dzieckiem i ew. wadami np. serca i gdy dziecko jest na tyle rozwinięte by moc je "leczyc" ?

Tak jestesmy z góry obladowane tysiącem badan i jesli jedna nie prawidłowosc sie pojawi chodz w 1% nie tak jak powinna to panikujemy... To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...

Swoją drogą tez nie lubie jak sie narzuca swoj tok myslenia innym . Ja widzialam swojego lekarza 2 razy podczas ciazy , wiekszosc spotkan mialam z położna ktora nigdzie mi nei zagladala i nie pobierala krwi ... Czulam sie dobrze nic mi nie doskwierało to dla nich bylam okazem prawidłowej ciązy.
    Gdyby ktos mi teraz powiedział a ja to w Polsce widze gin. co 2 tyg i do tego badania ... no i co ? co to zmieni ?
    a i zeby znow nie wybuchła gównoburza ;D to wyrazilam swoje zdanie w tym temacie..
    i zgadzam sie z Okciakowa .

PS. to hormony przez nas przemawiaja ja tez jestem drazliwa na punkcie samego tonu zwrotow w moja strone , moj M juz nie raz sie o tym przekonał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:56

Okciakowa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ale mimo tego co napisalas, jednak jak jestes w Polsce, to do gina chodzisz ;)

• Nulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was nadrobilam. Dzisiaj cały dzień z moim robiliśmy w domku :)
    Co do awantur ostatnią jaką sobie przypominam była chyba o kp :P Resztę ja osobiście odbieram jako dyskusje ;)
    U mnie z zębami ok aleza to pajączki na nogach sie powiększyły :/ Rozważam też zakup kojca bo koldra miedzy nogami chyba nie spelnia swojej roli bo strasznie mnie ostatnio bolą krzyże. ..
    Maleństwo szaleje w brzuszku i dzisiaj M pierwszy raz poczuł ruchy :)
    Dzisiaj mamy 5 rocznicę ślubu <3 w dzień ślubu pierwszy rax poczułam ruchy Maciusia :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Cati, ale mimo tego co napisalas, jednak jak jestes w Polsce, to do gina chodzisz ;)

Pewnie bo kosztuje mnie to 10 razy mniej ?! , a druga sprawa w polsce jestem raz na pol roku :D a nie co 2 tyg. ... wiec hellloooł ? :D

a tak abstrahując od tego to ginekolog mnie widział z powodu prowadzenia choroby :) ktora mialam przed ciazą , wiec tak to wygląda paracia do niego nie mam :D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:21

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

.. To ze mamy dostęp do tych badan nie znaczy ze mamy zaraz wszyskie robic... Dbajmy o siebie i to wystarczy...

?? Heloooł? To w koncu o kase chodzi,czy o to, ze w Norwegii sie badan nie robi i czujesz sie spokojna? Bo przeczysz sama sobie teraz ;)

• cati Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way jak bedziesz szukac w kazdym tekscie chodz ziarna tego co sama uwazasz to kazda wypowiedz bedzie cos nie tak...

Tak jak wczesniej napisalam w Norwegii przysługuje jedno USG - jesli ciaza przebiega prawidłowo.
    Będąc w PL ide do gina zbadać swoje choróbstwo !! - a w norwegii wizyta u ginekologa prywatnie graniczy z wydatkiem 1000 zł . i nie wazne z jakiego powodu do niego idziesz.. Więc jedną rzecz mam z głowy.

Ciążowe usg w 1 ciazy jak i tej obecnej bede miala z 2 ;) wiec jak widac nie , nie mam parcia. Przeczyc nie przecze wystarczy czytac ze zrozumieniem.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dobranoc ;) u mnie , leje pogoda smętna . Czas isc sie przytulić do męża i spać bo dziecko obudzi o 7 ... nie da pospać w niedziele :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ale nie ma sensu przeliczanie ile kosztuje na PLN wizyta w Norwegii, bo tam też zarobki są 4x wyższe. Tu płacisz 200 zł, a zarabiasz 3000 zł. Tam płacisz 200 euro, a zarabiasz 3000... Ale euro. To taki przykład. Zawsze mnie dziwi, że osoby żyjące za granicą, które zarabiają kilka razy więcej niż my w PL, przeliczają, że wszystko jest tak drogie ;) Na tamtejsze zarobki to zupełnie normalna kwota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam pamięci do awantur i zaraz zapominam kto tam miał jakieś inne zdanie :P Po co sobie głupotami zaprzątać głowę. Z małym dzieckiem w domu to ja mam milion innych spraw. Nie widzę też sensu wyciągania brudów kto i kiedy coś napisał. Naprawdę są inne problemy w życiu niż forumowa rozbiezność zdań i sympatie i antypatie ;P Dobrej nocki, dziewczyny. Jak zwykle miałam iść spać o 20, ale musiałam 3 prania zrobić, zmywanie, ogarnąć pościel i inne duperele i tak zeszło... Na szczęście Tysia już dużo lepiej się czuje, ząbek się przebił i śpi lepiej :) Także może nie będzie tak źle.

Dotty84, Nulka, emilkazozz, Chamomilla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Jijo, nie chodzilo o Pappa, tylko o NT, przeziernosc i takie podstawy.

a no właśnie mi nie chodziło o podstawy...
    uderz w stół a nożyce się odezwą, wspomniałam ogólnie ale zczaiłaś że odebrałam to jako atak, właśnie przez osoby co myslą że pozjadały rozumy odechciewa się forum...
    pozdrawiam.

Okciakowa lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak ja bym chciała 3tys zarabiać :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napisałam, że to taki przykład :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast mam mega smieciowa pamoec i pamietam rozne glupoty.
    Cati, niczego nie szukam, tylko patrze ze co chwila mowisz co innego. Teraz, ze w Norwegii przysluguje polowkowe badanie i nikt wczesniej nie szuka dziury w calym i to dobrze, i ze bez sensu robic mnostwo badan, wystarczy dbac o siebie, a wczesniej sama przebieralas nogami zeby przyjechac do Polski i zrobic badania, nawet pytalas czy ktos nie robil w Polsce NT i mial spokojna glowe, mowilas ze przyjedziesz na prenatalne do Polski zebycsobie je zrobic, doradzalas zeby robic prenatalne badania, pytalas czy jest dofinansowanie do Nifty, mowilas ze w popredniej ciazy mialas trzech lekarzy, no w sumie to mozna mnozyc ;) mrtwilas sie bardzo ze do 12tc nic w NO nie wiadomo, itd itd itd...
    Po czym teraz mowisz zupelnie co innego ;) nie doszukuje sie to poprostu Twoje slowa ;)

No a przeliczanie faktycznie jest bez sensu, zawsze za granica bedzie drozej, ale i arobki sa wyzsze.

Nita lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona ania, chodzilo, chodzilo ;D

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bądźmy dla siebie życzliwe i tyle ;) jeżeli któraś coś wie niech się podzieli swoją wiedzą a nie udowadnia ,że jest mądrzejsza.

Dobranoc :)

cudek2, Okciakowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę milkyway że nie umiesz odpuścić i Twoje musi być na wierzchu..
    szkoda czasu i nerwów na takie dyskusje z osobą której nie znam i która nie zna mnie. jedna rada, trochę pokory, nie ma osób wszechwiedzących.
    ps.pewnie zaraz pokaże się tu komentarz do mojej wypowiedzi, całe szczęście nie zamierzam jej czytać. powodzenia ;)

• milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaania, przypomnij sobie co mowilas i tyle. Widze ze z biegiem czasu sie zapomina. Odkrecasz kota ogonem poprostu.

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale brzydko! 19 stopni i leje. Wrrr.
    Wczoraj upal, cały dzień w basenie :)
    Ja tam myślę, że tylko krowa nie zmienia zdania :)
    vachette.gif
    I wiecie co? Każda z Was lubię, chociaż nie we wszystkich kwestiach z każdą z was się zgadzam, ale co to byłby za nudny swiat, gdyby każdy był taki sam :)
    np z Polkosia - o rety - jak sobie przypomnę początek ciąży i nasze gadanie tu, to miałam ochotę skoczyć Ci do gardła
    Grrrr28.gif a teraz? - zupełna przeciwnośc. Czasem ponoszą nas nerwy, bo każdy ma swoje doświadczenia itd. Czasem powiemy o jedno słowo za dużo, ale najczęściej! Nasze wypowiedzi są źle zrozumiene! Jedno pewne - ŻADNA Z NAS NIE CHCE DLA DRUGIEJ I JEJ MALEŃSTWA ŹLE - tylko chce pomóc i wesprzeć dobra rada lub słowem.
    PS to chyba pierwsza "wymiana zdań "
    angry-smiley.gif, w której nie brałam udziału hihihih -yupi! Bo pewnie też bym coś komuś i draka gotowa haha! 47b20s0.gif
    Spokojnej niedzieli :)

O! 19 tydzień! A ja tylko czasem łaskotanie czuje. Hmmm..... w środę wizytuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 07:45

milky way, polkosia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ