X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie leciały, ale każdy organizm jest inny. Ja też mam nadwagę, nadkrwistość i dobrą morfologię, więc może dlatego, mam "skąd brać" ewentualne niedobry. Ale trzeba uważać. Moja mama co ciążę traciła 1-2 zęby, z różnych powodów. Koleżanka jak nigdy nie miała próchnicy, to w ciąży co miesiąc jej się psuł...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie chcę tutaj wstrzynać żadnych awantur ale mam prawo się wypowiedzieć.
    Myślę przede wszystkim o dziecku dlatego od razu zareagowałam.
    Niektóre po prostu próbują udowodnić, że są mądrzejsze od reszty i rozpoczynają się kłótnie zupełnie niepotrzebne. Musimy pamiętać o tym, że jeżeli ktoś nie kupuje drogich leków, drogiej wyprawki czy nawet jeśli nie idzie prywatnie do lekarza to nie dlatego, że nie myśli o dziecku i ma je w nosie tylko napewno ma jakiś ważny powód a teksty typu właśnie Twojego "myśl o dziecku, nie jesteś sama" już nie raz pojawiały się w kłótniach między sobą. To samo tyczy się różnych sytuacji, które już się na tym wątku pojawiały. Nie jesteśmy tu po to, żeby na siebie napadać za każdym razem jak ktoś ma odmienne zdanie tylko po to, żeby sobie pomagać i o tym musimy pamiętać.
    Jesteśmy tu od początku do końca, dużo razem przeszłyśmy dlatego powinnyśmy dbać o to, żeby wszyscy członkowie czuli się tu dobrze a tymczasem ile osób już chciało odejść albo zwyczajnie odeszło?Zastanówmy się nad tym bo zapewne nie jestem jedyną osobą, która czasami po prostu nie miała ochoty tu pisać..
    Tyle miałam na ten temat do powiedzenia.
    baranosia, zapowiadali ogromne burze w całym kraju. Uważajcie na siebie i jedźcie ostrożnie, koniecznie daj znać jak będziecie na miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:41

żonaAnia, Jiji, cati lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, co ma do tego zakładanie wątku? Przypadło na Ciebie, bo pierwsza się o ciąży dowiedziałaś. Nie zapominaj, że usunęłaś stare konto i inne osoby teraz prowadzą listę...

emilkazozz, Nita lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Okciakowa, ale Ty drażliwa....

Wszystko odbierasz jak atak,tymczasem to poprostu rozne dyskusje, rozne tematy, rozni ludzie, a wiec i różne opinie... to, ze sie ze soba czasem nie zgadzamy nie znaczy, ze skaczemy sobie do gardeł :) ja tam lubie rozne dyskusje i starcia odmiennych poglądow.
    Niemozliwe przecez ,zebysmy sie ze soba wszystkie we wszystkim zgadzaly.

Edit- wspieranie sie, moim zdaniem, nie jest tożsame z przytakiwaniem sobie we wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 19:18

polkosia lubi tę wiadomość

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już pisałam, miałam swoje prywatne powody ku temu :)
    milky way, nie chodzi mi o przytakiwanie. Można wyrazić swoje zdanie ale nie kłócić się i udowadniać, że to ja mam rację :P
    Chodzi mi o to, że kilka osób przez złośliwości odeszło z wątku a to nie tak powinno być. Czytam inne tematy i nie ma takiej atmosfery jaka czasami jest tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 19:23

3i49roeq4sgexhrq.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy... choroba, chyba coś przegapiłam, może dlatego że tu krótko jestem, ale jakoś nie dostrzegłam złej atmosfery...
    Oj dziewczyny nie ma co rozgrzebywać.

polkosia, milky way, Nulka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela, nie byłaś tu od początku.
    Niektóre dziewczyny wiedzą o co mi chodzi.
    Jak już powiedziałam, wyraziłam swoje zdanie i tyle, nie mam zamiaru się z nikim kłócić bo absolutnie nie o to mi chodziło.
    A teraz możemy zmienić temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 19:32

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało nam 15km do celu tak więc można powiedzieć że jesteśmy :) już mi pachnie kiełbaską z grilla i piwoszkami <3

milky way, Okciakowa, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M online jest drożej niż na na wyprzedażach w sklepie - byłam dzisiaj, sprawdziłam, aczkolwiek nie wszystko jest w sklepach i nie wszystko online ;)

Kurde, mi zaczyna siara ciec z piersi... o.o Zdjęłam sobie stanik, by odetchnąć, a tu po chwili żółta plama na bluzce.
    A ruchów dalej brak...

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dawno mnie nie było, nie miałam nawet czasu zaglądać. Trochę miałam rodzinnych spraw do ogarnięcia. Powoli Was nadrabiam dziewuszki kochane.
    Polkosia- mimo iż mnie tu nie było, zastanawiałam się jak tam Twoje wyniki, ale doczytałam już, że wszystko ok no i kolejna córa- gratki!!!
    '
    chce się również wypowiedzieć w kwestii zębów- moja siostra pielęgniarka jest w tej kwestii bardzo wyczulona, bo jakiś czas temu miały na oddziale pacjenta, który niestety umarł od nieleczonego zęba- normalny chłopak, który długo bagatelizował ból zęba i ostatecznie doszło do sepsy i w kilka godzin było po chłopaku. Wiem, że to jakiś totalnie pechowy przypadek i większość tego typu sytuacji kończy się dobrze, ale trzeba mieć to na uwadze!

ja w 11 tygodniu miałam antybiotyk włożony do zęba w związku ze stanem ropnym-z zaniedbania własnego- zaczęłam leczyć kanałowo zęba zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży- i przenosiłam .Ale moja dentystka powiedziała, że groźniejsze jest zaniedbanie tej sprawy niż antybiotyk i dalsze leczenie.

EDIT:
    aaaaa, jeszcze zapomniałam, że od ponad tygodnia czuje już wyraźnie ruchy. Dziś rano mnie dzidziuś obudził tak się prężył. Mimo sporego tłuszczyku na brzuszku udaje się mi zauważyć również podskoki i fikołki na brzuszku a nie tylko je czuć. Od razu człowiek jest spokojniejszy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 20:07

polkosia, Barcia, Okciakowa lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczyna swędzieć brzuch, nie jakoś strasznie mocno, ale jednak. Użyłam już kremu na rozstępy w razie czego i olej arganowy do tego. Muszę się chyba bardziej zaprzyjaźnić z tym kremem :)

Nulka lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, wlasnie o to chodzi- w dyskusji kazdy mysli, ze ma racje ;D
    Malo tego...ktos naprawde ją ma ;D
    A jeszcze lepsze, ze czasem niestety to wcale nie ten, co mysli, ze ją ma ;D
    Stąd czasem szorstka wymiana zdan i proba przekonania drugiej strony ;)
    Ja tam dyskusje bardzo lubie. Rowniez ostre, poki nie ma rzucania w siebie gównem. A u nas nie ma, przynajmniej nie zauwazylam ;D

Są tez rozne charaktery, niektore nie odpuszczą, poki nie dowiodą swego ;D nawet, jak racji nie mają ;)... no i co z tego... forum płynie dalej, za sekunde kazdy zapomina o co chodziło ;)
    A Ty tak wszystko osobiscie odbierasz, a moze niepotrzebnie. To ze mam inne zdanie na jakis temat niz Ty, nic nie znaczy, to poprostu dwie rozne opinie, w rozny sposob wyrazone, a nie atak na Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 20:13

polkosia, zarębinka, emilkazozz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zgadzam z Okciakową, były sytuację gdy niektóre wypowiedzi były "atakowane" i było narzucane czyjeś mądrości, sorry dziewczyny, takie mam zdanie. tak, wiem, forum nie jest po to żeby sobie przyklaskiwać och i ach. być może jestem przewrażliwiona, nie mówię że nie, zapewne hormony szaleją, zresztą słowa "pisane" każdy inaczej odbiera, bo nie słyszysz tonu w jakim to jest wypowiadane, taka jest prawda i to nie zależy od tego czy jesteś w ciąży czy nie. nie udzielam się tu codziennie bo nie zawsze chce mi się włączać komputer ale generalnie czytam forum bo czasem ciekawych rzeczy można się dowiedzieć a czasem można sobie ponarzekać, na różowej stronie nie mogę tego robić bo tam dziewczyny nadal walczą o swoje szczęście więc co ja im będę mowic? narzekac? one dały by wiele żeby być teraz w mojej sytuacji. wymieniajmy się doświadczeniami ale nikomu nic nie narzucajmy ;)

Okciakowa lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nikt się nie kłócił i nie atakował, wszystkie posty były raczej z troski.

Nulka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia, właśnie o to mi chodzi ;)
    milky, to tak na prawdę była pierwsza sytuacja kiedy się odezwałam w tej sprawie :) być może źle zrozumiałam, być może hormony ale były nieprzyjemne sytuacje i o tym razem z Anią piszemy ;)
    Barcia, oliwka jest najlepsza na rozstępy :)
    Werix, już siara? No to ładnie :D Mnie jeszcze nic nie leci.
    baranosia, bawcie się dobrze :)
    emilka, ja już od kiedy czuje ruchy śmieje się, że nie potrzebuje lekarza, haha. Przynajmniej wiem, że wszystko ok :D

Barcia, emilkazozz lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, Ty zonaania akurat pijesz do tego, ze mowilysmy, ze badania prenatalne sa bardzo wazne i warto je robic... Ty natomiast bylas zdania, ze nie warto i sie nie wybierzesz. Kazda strona probowala sie przekonac nawzajem dlaczego to ona ma racje. Akurat tutaj, w badaniach prenatalnych sprawa jest jasna i lekkomyślne jest mowienie, ze te akurat pomiary są nieważne. Oczywiscie trafilysmy w jakis czuly punkt, bo sie obrazilas chyba ze trzy razy. Natomiast nie byl to atak na Ciebie. Byla to proba dotarcia do Twojej świadomości, ze to co robisz, w dobie szerokich mozliwosci leczenia dzieci zarowno w łonie matki jak i przygotowania sie do ewentualnych operacji po porodzie, poprostu bardzo marnym pomyslem.

Dlatego mowisz tu teraz o ataku, majac w domysle zapewne tę dyskusję. A to, powtarzam, nie był atak. Jezeli odebralas to jak atal, to znaczy, ze nie masz pojęcia o prowadzeniu dyskusji i tyle.

polkosia lubi tę wiadomość

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tyle... Ja mam w zebie lekarstwo i cierpne żeby wytrzymało kolejne 5 miesięcy bo nie wylecze zęba bez porządnego znieczulenia... A co do badań prenatalnych to moja siostra nie robiła że względu na fakt że i tak co by było nie usunie... Tylko lekarz prowadzący obejrzał ja czy jest wszystko w porządku... połowówkowe miała dokładne... Ja również nie robiłam tych Pappa, itp tylko ogląd mojego lekarza czy jest ok.
    Nie ma co naskakiwac na siebie,a tak naprawdę każda z was ma swoje racje.. Pozdrawiam ;);)

Jej

• anna123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Najbliższe pogotowie dentystyczne mam w Katowicach.. A i koszty mnie zwaliły z nóg bo za samo przyjęcie jak tam dzwoniłam 100 zł na takim dyżurze a nie daj boże jakby mi mieli coś z tym zębem robić. To nie jest kwestia tego , że nie leczyłam zębów wcześniej bo o nie dbałam. Na początku ciąży wyleciała mi plomba z zęba a potem się pokruszył. Nic mnie nie bolało więc myślałam, że spokojnie do końca ciąży wytrzymam aż tu nagle pewnego dnia zrobił mi się ten ropień. Poleciałam do dentystki i powiedziała mi to co wam zacytowałam. Być może trafiłam na jakąś niedouczoną, nie mnie na ten temat dyskutować- specjalista to specjalista, z jakiegoś powodu ma te studia ;).
    Nie boli mnie całe szczęście więc do Poniedziałku wytrzymam.
    Przepraszam, może to hormony a może jestem przewrażliwiona ale wkurzają mnie teksty typu "nie leczyłaś zębów to płać" od osoby, która nie widziała mnie na oczy.
    Niektóre osoby zapominają po co jest to forum i chcą być mądrzejsze od radia i napadają na inne mamy, to samo było najpierw z polkosia a potem z cudek nie po to zakładałam ten wątek i zaczyna mi się to nie podobać.
    Mamy się wspierać.

Krytyke ktora wyrazilam w zwiazku z leczeniem zebow nie byla skierowana do Ciebie tylko sama siebie skrytykowalam bo taka jest prawda- nie dbalam to teraz place. Zle mnie zrozumialas kochana bo nie moge i nie mam prawa krytykowac kogos kogo nie znam. Moje wypowiedzi na forum staram sie zeby mialy zwiazek ze mna albo o ile sie moze orientuje w danym temacie to cos napisze podpowiem ale zero obrazania i krytyki z mojej strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:23

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jijo, nie chodzilo o Pappa, tylko o NT, przeziernosc i takie podstawy.

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna123, źle Cię zrozumiałam w takim razie :)
    Dziewczyny, zmieniając temat, widziałyście tą wpadkę z gwoździem Pytaniu na Śniadanie?

guerretenshi lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ