Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam konsultację stomatologiczną i okazuje się, że dentysta mi nic nie zrobi bo najpierw musi zejść ten ropień zanim coś poradzi na zęba.. Tylko mnie ząb nie boli a całe dziąsło, ząb jest jakby ponad tym.. Może mi na to przepisać antybiotyk ale no w moim stanie antybiotyku nie mogę.. Więc kazała mi robić płukanki i jak nie zejdzie to wtedy na chama bez znieczulenia mi tą ropę z dziąsła będzie odciągać.. Teraz już wiecie dlaczego tak bym chciała, żeby to zeszło samo
I ten septosan i dentosept mają w swoim składzie szałwię więc jestem nią, że tak powiem też okładana
-
wiesz co, kiedyś przechodziłam, niemiła sprawa, ale... może warto to skonsultować, bo mi stomatolog mówił, że w 2 trymestrze można leczyć zęby, są znieczulenia dla cieżarnych, [koleżanka nawet 8 usuwała chirurgiczie - fakt potem bała sie jak to zniczulenie i antybiotyk na ciąże wpłynął (nie wpłynęły) ] że gorszy jest stres i ból niż znieczulenie... hmm. ja nie mam pojęcia na ten temat, ale to wydawał się zorientowany tym co mówi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 11:23
-
Poczekam do Poniedziałku, bo i tak nic z tym w weekend nie zrobię, płukam na razie co godzinę. Jak nie zauważę poprawy i znowu większą opuchliznę to po wizycie u gina od razu polecę gdzieś do dentysty jeszcze raz prywatnie i powiem, żeby mi już coś z tym zrobiła.
-
Generalnie to w ciąży powinno się normalnie leczyć zęby, bo często "lecą" przez ten czas. I są rzeczywiście znieczulenia dla ciężarnych specjalne
Ale pewnie raczej w prywatnych gabinetach, na NFZ to watpię.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Okciakowa współczuję, ja tą cholerną 8 wyrwałam jak najszybiciej mimo, że już zapach był niełądny i może tam już ropa jakaś była ale na całe szczeście zakażenia nie było i ból się skończył
Dziewczyny fajne rady dajecieja z racji tego, że jestem zielona nigdy nie czytałąm o tym co najlepsze kremy itepe teraz czerpię wiedzę i zapisuję sobie wszystko hihi
tą SrokęO też polecam
Nie wiem czy nie przegapiłyście mojego postu jak pisałam, że jak się zarejestrujecie na bebiklub to wysyłają za darmo termofor z pestkami wiśni do mnie już doszedł
Ale dziś skwar, w ogóle z domu się nie ruszam jedynie na 17 na roczek do szwagra
a we wtorek wizyta u ginaBuziaczki i miłego weekendu Wam życzę
michaela lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Dopiero sie obudziłam a tu 2 strony. Szalejecie :p ale przyjemniej odespalam koszmarna noc. Do tego sie pięknie rozpadało wiec może zejdzie mi bol głowy. Gorzej ze miał być dziś grill u dziadków Damiana a tu chyba dupa
a tak muszę mięsa grillowanego.
Okciakowa bierz znieczulenie i niech Ci odsysa ropę. Nie masz u siebie pogotowia dentystycznego ? Na swoją głupota mam już 2 martwe zeby. W sumie to jednego i jedna trzecia. Przez pierwszego to miałam przeboje ze szpitalami w środku nocy (miałam wtedy 17 lat) bo cała twarz mi opuchla a ropy miałam tyle ze cieklo i cieklo. Z drugim mniej bólu a jeszcze więcej ropy bo już wszystko tam gnic zaczęło. Teraz w lipcu zrobię wszystkie zeby choćbym miała płakać na tym fotelu. No i w razie czego to mamy pogotowie dentystyczne ze nawet w środku nocy ktos pomoże. -
Okciakowa wrote:W tym kraju na NFZ nie załatwi się nic.. I to mnie wkurza. Mam takie duże składki odciągane i nic mi z tego bo jak przyjdzie coś do czego to tylko prywatnie..
A co ja mam powiedzieć jak firma moja zarabia 2 tysiące, a 1200 muszę na ZUS wysłać? W tym kraju nie opłaca się prowadzić DG. Całe szczęście teraz mam macierzyński, zaraz kolejny, więc te dwa lata z bańki... Uważam, że składki do ZUS powinny być dobrowolne...Okciakowa, michaela, cudek2, milky way, Chamomilla lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, znam ten ból.. Miałam to samo przy działalności. Połowa zarobku na Zusy i co mi z tego przyszło? Że teraz, mimo, że firmę zamknęłam niedawno nawet ten dochód się nie wlicza do niczego, żeby pomóc, jedynie jakbym chciała 500 plus to nie dostanę bo biorą pod uwagę dochody za poprzedni rok.. Dramat! A miałabym piękny macierzyński..
baranosia, 21 to do przeżycia
Twój startuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 12:13
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja w poniedziałek wyrywalam ropnego zęba. Tylko ze tam bylo Malo tej ropy, jakby więcej to trzeba by pewnie brać antybiotyk najpierw. I znieczulenie wzięłam oczywiście, kilka razy upewniamam sie czy lekarz pamięta ze jestem w ciąży, zeby mi dal jakies właściwe znieczulenie.
Co do wkladek laktacyjnych to moje ulubione byly Johnsona, a na drugim miejscu jednak te Rossmanowe , mi pasowaly a tanie jak barszcz. Na pewno nie zadne canpole, lovele bo one maja jakas taka dziwną powłokę ktora się przykleja do cycków. No i nie są w ogole chłonne
-
Acha, miałam jeszcze napisac apropo zębów, ze lepiej nie zaniedbać i miec pod kontrolą bo zęby są połączone z całym organizmem i lepiej nie dopuścić do rozwinięcia jakiejś większej infekcji, bo to może być dla ciąży groźniejsze niz samo leczenie znieczulenie i stres na fotelu. Także dobrze okciakowa ze trzymasz rękę na pulsie.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kushina wrote:Ja też już ponad miesiąc temu zamówiłam ten termoforek, ale nic nie dostałam.