Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w zeszlym tygodniu bylam u dentystki dwa razy co drugi dzien. Naprawiam po 2 zeby i tez ze znieczuleniem. Dentystka wie o ciazy. W pierwszym dniu mialam nawet 2 znieczulenia podane. Oczywiscie nie jedno po drugim tylko w odstepie kilku godzinnym. Przede mna jeszcze 3 wizyty bo msm ze 6 zebow do wyleczenia.
-
Sprawa pieniedzy ktorych mi masa na to idzie to juz inny temat ale skoro sie nie dbalo wczesniej nalezycie o zabki to teraz trzeba placic. Nie raz sie mialam mojej dentystki zapytac czy nie oplacalo by sie jej miec czytnika do kart bo z 300zl nie ma co do niej isc a ja nie lubie duzych kwot nosic.
-
ja przed ciążą wyleczyłam sobie wszystko. ale rozmawiałam z moją dentystką i też mówiła że w drugim trymestrze moża spokojnie leczyć zęby. a na tym znieczuleniu ciążowym leciałam u mojej dentystki przez ostatnie dwa lata takna wrazie czego, gdyby się okazało że byłam już w ciąży. działa tak samo, a jest zdrowe dla dziecka więc nie ma się co bać... mnie takie wizyty kosztowały u ojej dentystki po 120, max 150 zł więc widze że jeszcze nie tak źle.
-
Najbliższe pogotowie dentystyczne mam w Katowicach.. A i koszty mnie zwaliły z nóg bo za samo przyjęcie jak tam dzwoniłam 100 zł na takim dyżurze a nie daj boże jakby mi mieli coś z tym zębem robić. To nie jest kwestia tego , że nie leczyłam zębów wcześniej bo o nie dbałam. Na początku ciąży wyleciała mi plomba z zęba a potem się pokruszył. Nic mnie nie bolało więc myślałam, że spokojnie do końca ciąży wytrzymam aż tu nagle pewnego dnia zrobił mi się ten ropień. Poleciałam do dentystki i powiedziała mi to co wam zacytowałam. Być może trafiłam na jakąś niedouczoną, nie mnie na ten temat dyskutować- specjalista to specjalista, z jakiegoś powodu ma te studia
.
Nie boli mnie całe szczęście więc do Poniedziałku wytrzymam.
Przepraszam, może to hormony a może jestem przewrażliwiona ale wkurzają mnie teksty typu "nie leczyłaś zębów to płać" od osoby, która nie widziała mnie na oczy.
Niektóre osoby zapominają po co jest to forum i chcą być mądrzejsze od radia i napadają na inne mamy, to samo było najpierw z polkosia a potem z cudek nie po to zakładałam ten wątek i zaczyna mi się to nie podobać.
Mamy się wspierać. -
Okciakowa, nie chodzi o to że nie leczyłaś zębów wcześniej, ja przynajmniej nie miałam tego na myśli. Czasem się zdarza że nic po zębie nie widać a nagle coś jest nie tak. ja miałam tak z jednym. najpierw byłam u dentystki powiedziała że wszystkie zęby w porządku, potem poszłam drugi raz bo nie jeden zaczął boleć, to stwierdziła że pewnie wrażliwy na ciepło, zimno i nic się złego nie dzieje, mam tylko zmienić paste do zębów, a potem spuchłam i poszłam do innego dentysty. niestety było już za późno i straciłam zęba. czasem po prostu tak jest. pierwsza dentystka była na fundusz a ta druga przyjmuje tylko prywatnie, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w moim mieście tak już jest, że na nfz dentyści albo nic nie chcą robić, albo robią tak że trzeba po nich poprawiać... zaglądnij do innej dentystki może pomoże ci jakimiś maściami pozbyć się tej opuchlizny, a potem spokojnie możesz wyleczyć zęba, ciąża nie jest w tym żadną przeszkodą
trzymam kciuki
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Okciakowa, daj spokój, bo znów zacznie się awantura. Ciąża nie trwa tydzień i jak coś się dzieje z zębami, to trzeba szybko działać, bo one są naprawdę niebezpieczne, dlatego lepiej iść i zapłacić kasę niż czekać. W tej chwili musisz myśleć także o dziecku.
michaela, Barcia, milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Oj spokojnie, do poniedziałku doczekasz... nie ma co na pogotowie jezdździć. Stan zapalny mógł się pojawić równie dobrze na wyleczonym zębie - u mnie tak było - z zewnątrz wszystko cacy a przy korzeniu niespodzianka. Zwlaszcza w ciąży takie rzeczy lubią się ujawniać, bo organizm osłabiony. A dentystka tak pewnie działa bo w ramach NFZ jest co jest i ma ograniczenia.
milky way, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurcze, tez slyszalam ze w ciąży podobno zęby lecą, bo dziecko z nas wszystko wyciąga
ja niby zdążyłam wszystko poleczyć przed ciążą a właściwie ostatniego zrobiłam bedac już w ciąży tylko nie wiedziałam ale jakoś miałam przeczucie i poprosiłam o znieczulenie dla ciężarnych czyli bez adrenaliny no i bez przeswietlenia, dentysta śmiał się że 500+ chyba zadziałalo
i tak sobie mysle ze chyba pojde jeszcze z raz na przegląd, niby nic się nie dzieje ale tak dla swietego spokoju bo rzeczywiście jak będzie już dziecko to nie będzie już tyle czasu, no i nie będzie się chciało, chyba ze będzie bolało bardzo
przez ten upał codziennie rano budze się z bólem głowy jakbym dzień wcześniej balowałaOkciakowa lubi tę wiadomość
-
ja znowu ostatnio nie moge spać. ostatnio usnęłam o 3 nad ranem tylko poto żeby o 4 już się obudzić... ;/
Branosia, to może się zatrzymajcie na jakimś parkingu z dala od drzew. były wkońcu przypadki w polsce że drzewo się zawaliło na jadące samochody...