X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się tam zarejestrowałam i czekam czy przyjdzie :)

• Perl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się dziś zarejstrowałam. zobaczymy czy dotrze :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kwiatuszek12345 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo ;)

3i49tv73p46hhwfy.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo on pomaga np. na ból głowy. I ładnie pachnie wiśniami :)

f5ecb90bd2.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszlym tygodniu bylam u dentystki dwa razy co drugi dzien. Naprawiam po 2 zeby i tez ze znieczuleniem. Dentystka wie o ciazy. W pierwszym dniu mialam nawet 2 znieczulenia podane. Oczywiscie nie jedno po drugim tylko w odstepie kilku godzinnym. Przede mna jeszcze 3 wizyty bo msm ze 6 zebow do wyleczenia.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dentystka sama przyznala ze II trymestr to najlepszy czas na naprawe zebow. Po urodzeniu dziecka juz nie ma sie co oszukiwac ze bedzie sie mialo czas a i teraz warto tez zadbac o swoje zdrowie i bobaska w brzuszku.

polkosia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa pieniedzy ktorych mi masa na to idzie to juz inny temat ale skoro sie nie dbalo wczesniej nalezycie o zabki to teraz trzeba placic. Nie raz sie mialam mojej dentystki zapytac czy nie oplacalo by sie jej miec czytnika do kart bo z 300zl nie ma co do niej isc a ja nie lubie duzych kwot nosic.

j36regz209hdv9cb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą wyleczyłam sobie wszystko. ale rozmawiałam z moją dentystką i też mówiła że w drugim trymestrze moża spokojnie leczyć zęby. a na tym znieczuleniu ciążowym leciałam u mojej dentystki przez ostatnie dwa lata takna wrazie czego, gdyby się okazało że byłam już w ciąży. działa tak samo, a jest zdrowe dla dziecka więc nie ma się co bać... mnie takie wizyty kosztowały u ojej dentystki po 120, max 150 zł więc widze że jeszcze nie tak źle. :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliższe pogotowie dentystyczne mam w Katowicach.. A i koszty mnie zwaliły z nóg bo za samo przyjęcie jak tam dzwoniłam 100 zł na takim dyżurze a nie daj boże jakby mi mieli coś z tym zębem robić. To nie jest kwestia tego , że nie leczyłam zębów wcześniej bo o nie dbałam. Na początku ciąży wyleciała mi plomba z zęba a potem się pokruszył. Nic mnie nie bolało więc myślałam, że spokojnie do końca ciąży wytrzymam aż tu nagle pewnego dnia zrobił mi się ten ropień. Poleciałam do dentystki i powiedziała mi to co wam zacytowałam. Być może trafiłam na jakąś niedouczoną, nie mnie na ten temat dyskutować- specjalista to specjalista, z jakiegoś powodu ma te studia ;).
    Nie boli mnie całe szczęście więc do Poniedziałku wytrzymam.
    Przepraszam, może to hormony a może jestem przewrażliwiona ale wkurzają mnie teksty typu "nie leczyłaś zębów to płać" od osoby, która nie widziała mnie na oczy.
    Niektóre osoby zapominają po co jest to forum i chcą być mądrzejsze od radia i napadają na inne mamy, to samo było najpierw z polkosia a potem z cudek nie po to zakładałam ten wątek i zaczyna mi się to nie podobać.
    Mamy się wspierać.

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, nie chodzi o to że nie leczyłaś zębów wcześniej, ja przynajmniej nie miałam tego na myśli. Czasem się zdarza że nic po zębie nie widać a nagle coś jest nie tak. ja miałam tak z jednym. najpierw byłam u dentystki powiedziała że wszystkie zęby w porządku, potem poszłam drugi raz bo nie jeden zaczął boleć, to stwierdziła że pewnie wrażliwy na ciepło, zimno i nic się złego nie dzieje, mam tylko zmienić paste do zębów, a potem spuchłam i poszłam do innego dentysty. niestety było już za późno i straciłam zęba. czasem po prostu tak jest. pierwsza dentystka była na fundusz a ta druga przyjmuje tylko prywatnie, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w moim mieście tak już jest, że na nfz dentyści albo nic nie chcą robić, albo robią tak że trzeba po nich poprawiać... zaglądnij do innej dentystki może pomoże ci jakimiś maściami pozbyć się tej opuchlizny, a potem spokojnie możesz wyleczyć zęba, ciąża nie jest w tym żadną przeszkodą :) trzymam kciuki :D

Okciakowa lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2h w drodze i pewnie jeszcze ze 2,5-3 przed nami ale daję radę ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, moja wypowiedź nie tyczyła się Ciebie Kochana ;)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, daj spokój, bo znów zacznie się awantura. Ciąża nie trwa tydzień i jak coś się dzieje z zębami, to trzeba szybko działać, bo one są naprawdę niebezpieczne, dlatego lepiej iść i zapłacić kasę niż czekać. W tej chwili musisz myśleć także o dziecku.

michaela, Barcia, milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I myślę, że Anna mówiła o sobie.

michaela, Nel@ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie zębów, to mi dzisiaj ósemka ruszyła i cała szczeka mnie nawala :P Cudownie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj spokojnie, do poniedziałku doczekasz... nie ma co na pogotowie jezdździć. Stan zapalny mógł się pojawić równie dobrze na wyleczonym zębie - u mnie tak było - z zewnątrz wszystko cacy a przy korzeniu niespodzianka. Zwlaszcza w ciąży takie rzeczy lubią się ujawniać, bo organizm osłabiony. A dentystka tak pewnie działa bo w ramach NFZ jest co jest i ma ograniczenia.

milky way, Okciakowa lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerwała się okropna wichura drzewa leżą na drodze a mnie aż brzuch rozbolał z nerwów :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, tez slyszalam ze w ciąży podobno zęby lecą, bo dziecko z nas wszystko wyciąga ;) ja niby zdążyłam wszystko poleczyć przed ciążą a właściwie ostatniego zrobiłam bedac już w ciąży tylko nie wiedziałam ale jakoś miałam przeczucie i poprosiłam o znieczulenie dla ciężarnych czyli bez adrenaliny no i bez przeswietlenia, dentysta śmiał się że 500+ chyba zadziałalo :D i tak sobie mysle ze chyba pojde jeszcze z raz na przegląd, niby nic się nie dzieje ale tak dla swietego spokoju bo rzeczywiście jak będzie już dziecko to nie będzie już tyle czasu, no i nie będzie się chciało, chyba ze będzie bolało bardzo ;)
    przez ten upał codziennie rano budze się z bólem głowy jakbym dzień wcześniej balowała ;)

Okciakowa lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu ostatnio nie moge spać. ostatnio usnęłam o 3 nad ranem tylko poto żeby o 4 już się obudzić... ;/
    Branosia, to może się zatrzymajcie na jakimś parkingu z dala od drzew. były wkońcu przypadki w polsce że drzewo się zawaliło na jadące samochody...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia, mi dentyta powiedział że to nie prawda że przez ciąże zęby lecą. że dziąsłą częściej chorują to tak, a zęby, normalnie, żeby się nie bać ani ciąży ani karmienia;)

milky way lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ