WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:51

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska - kup sobie doplera mi zawsze poprawia humor jak uslysze bicie serduszka :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - super wiadomosc :) Pewnie po prostu po kims odziedziczyla maly zgrabny nosek albo ten gin nie umie robic usg.
    Jak to dobrze, ze wymyslili te badania nifty/harmony. Kiedys byla tylko amniopunkcja i nie dosc, ze inwazyjna i niebezpieczna to jeszcze sie chyba czeka jakos strasznie dlugo na wynik.

polkosia lubi tę wiadomość

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z cati, ja wczoraj sobie słuchałam i od razu inny humor jak wiesz, że wszystko okej :) a nie tylko masz nadzieję

cati lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Perl, cholerka, długa ta lista... :-( teraz to już wogole czuje ze jestem daleko w polu :-( wogole nie przygotowana :-(

Spokojnie ja jeszcze nic nie mam i co gorsza moja rodzina nie pozwala mi nic kupować dla dziecka żeby nie zapeszyć.

• cati Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia wrote:
    Zgadzam się z cati, ja wczoraj sobie słuchałam i od razu inny humor jak wiesz, że wszystko okej :) a nie tylko masz nadzieję
    nie ma lepszego poprawiacza humoru :) i uspokaja mnie .

Dziewczyny ale te badania nifty - sa bardzo drogie , jest jakas mozliwosc doplaty do nich ?

Barcia lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati tez robiłam to badanie i z tego co wiem nie ma żadnych dopłat, bezpłatną możesz mieć amniopunkcje jeśli badania prenatalne wskażą że są ku nim jakieś przesłanki :/

cati lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Polkosia - super wiadomosc :) Pewnie po prostu po kims odziedziczyla maly zgrabny nosek albo ten gin nie umie robic usg.
    Jak to dobrze, ze wymyslili te badania nifty/harmony. Kiedys byla tylko amniopunkcja i nie dosc, ze inwazyjna i niebezpieczna to jeszcze sie chyba czeka jakos strasznie dlugo na wynik.
    Dokładnie od badań prenatalnych do wyniku ok. 6 tygodni, ma więkze spektrum badania, (nifty 3 najbardziej popularne trisomie amnio - 600) ale... ja bym tych 6 tygodni spokojnie nie wysiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 18:31

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluje !! Czyli ze bedzie malutka Matylda ? :) ale fajnie :) ja jakos w przyszlym tyg zobacze maluszka na usg :) ale jeszcze nie mam daty bo mam dzwonic we wtorek.

Jak waga stala u mnie w miejscu tak juz dzisiaj pokazala 4kg do przodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 18:34

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Matylda :) A jaka oszczędność, wszystkie ciuszki po Tysi :P Bo nawet pora roku się zgodzi mniej więcej. Świętujemy i zamawiamy właśnie sushi :P

michaela, guerretenshi, cudek2, Krakuska, AniaKami, Isia86, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h&m faktycznie wyprzedaże i do tego 10% dodatkowego rabatu :) więc zaczęłam wybierać co mi się podoba no i uzbierało się ponad 160zł po rabacie :P chciałam tylko 1 spodnie ciążowe, a skończyło się na ubrankach dziecięcych ;)

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Tak, Matylda :) A jaka oszczędność, wszystkie ciuszki po Tysi :P Bo nawet pora roku się zgodzi mniej więcej. Świętujemy i zamawiamy właśnie sushi :P

Super, jest dobry powód do świętowania :D U nas też 2 dziewczyna ale ubrania oddałam będzie polowanie na nowe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 19:07

polkosia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie czasem taki kłujący, pulsujący ból w dole brzucha (miejscowy)? Dzisiaj cały dzień mnie tak pobolewa brzuch. Nie chcę panikować, bo może to rozrastająca się macica, ale nie chciałabym też czegoś zaniedbać.

Dzisiaj miałam bardzo ciężki dzień w pracy, nie wiedziałam w co ręce włożyć. Nie wiem czy ten ból nie jest związany ze stresem.

• milky way Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czesto taki i gin wczoraj sprawdzal, czy szyjka okej.
    Szyjka okej wiec mowi, ze macica rosnie i stad doleglowosci..

Kushina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często mnie tak pobolewa, szczególnie jak nanoszę się Klementynki...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj męczyło kłucie ale całego brzucha mam nadzieje ,że to nic groźnego

• milky way Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, odbosnie zakupow, to ja co moge dodac od siebie:
    - zakupy fajnie robic hurtem w aptece Gemini internetowej. Powyzej 300pln jest kurier free (bardzo prosto nakupic za 300pln, albo odbior osobisty ale nie wiwm w jakich miastach) ta aptek jestvduuuzovtansza czesto niz np rossmann czy stacjonarne apteki.
    -tetrowe pieluszki, te boale, to mam chyba z 10 jeszcze nie rozpakowanych, uzywalam kolorowych, tamte jak szmaty, chociaz kupilam jakies tam lux czy cos, zreszta tez w Gemini. Nie chodzi mi o to, ze zeszmacily sie, takie beznadziejne, tylko zszarzaly, zmarnialy.
    -majtki mialam siateczkowe i szybko z nich zrezygnowalam, mialam kilka rodzajow i wszystkie byly duzo mniej wygodne, niz takie wiecie, majty bawelniane.
    -podklady: mialam Bella -moim zdaniem beznadzieja, jeszcze lezą, ale mialam tez Seni, takie podkladyvdla kobiet nietrzymajacych moczu. Perfekt! Z paskiem klejącym, bardzo chlonne, swietne, teraz kupie tylko te. Jeszcze mialam jakies, ale gorsze duzo byly. Uzywalam pierwsze chyba dwa czy trzy dni, po czym pezerzucilam soe na Always night moje ulubione ;D
    -kosmetyki dla dzieci- moim zdaniem im mniej tym lepiej. Polecam strone SrokaO, laska pokazuje, jakie badziewie wsadzaja producenci do swoich super sensitive produktow. Ja mialam kosmetyki z Rossmana, te rossmanowe, i z hippa troche. Mialy zazwyczaj najlepsze recenzje, najmniej chemikaliow.
    - nie zaczynalabym od emolientow, bo w razie draki przyjdzie na to czas.
    -nie smarowalam i nie smaruje synka oliwkami ani kremami, chyba ze widze ze ma sucha skorke czasem, to mam Bioderme i czasem cos maznę.
    -do pupy Linomag a na odparzenia Sudocrem i Bepanthen. Bepanthen bardzo wydajny jest, taka duza tubka wystarcza na ooooooo jak dlugo, no ale tez tylko uzywam w razie odparzen.
    -na pogryzione sutki super jest krem z Medeli,purelan czy cos takiego , chociaz czasem uzywalam bepanthenu tez, jak mnie maly obżarł.
    -ciuszki do szpitala wzielam najgorsze i najtansze, tak jak i pieluszki i rozki i inne cuda. Rozek kupilam na allegro za 15pln bo wiedzialam ze nie bede uzywac, ciuszki glownie z pepco, pieluszki i takiw bawelniane pieluszki to w ogole jakies byly reklamowki z jakis warsztatow, wszystko potem w domu wywaliłam (brrr... :)
    -aha i a propos warsztatow to polecam bo sa takie w roznych miastach, jakies tam mamovto ja, bezpiecznyvmaluch i tym podobne, zaliczylam kilka, niektore wyklady swietne, rozjasniaja w glowach !

michaela lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów mam z 5 rożków i tylko ich używałam. Myślę, że dużo zależy od pory roku. Teraz bym wrzuciła w bambusową mgiełkę, a w zimę otulałam jednak rożkiem.

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z tymi wszystkimi otulaczami, rożkami, śpiworkami bo mam klaustrofobię i słabo mi się robi jak patrzę na tak okutane dzieci
    na szczęście moje nie lubi i nie lubiło być opatulone albo go tak przyzwyczaiłam bo od 1 dnia w szpitalu przykrywałam kocykiem

milky way, guerretenshi lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ