X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda jakas nie pewna a mielismy isc w gory na kolejke i teraz to jest pod znakiem zapytania :(

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u mnie koniec spania na brzuchu, nie da rady juz ;DD szkoda, teraz do grudnia tylko na boki ;)
    Marnie!

cudek2 lubi tę wiadomość

• karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy deszcz niż 35 stopni :) nie kłóćcie się dziewczyny bo po co take It easy :D trochę wrzucie na luz

hchy9n73gkndckeu.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way podziwiam z tym spaniem na brzuch. Ja kiedys jeszcze przed ciaza probowalam ale nijak nie umialam. Teraz mam tego rogala to sie super jak dla mnie spi na kazdym boku.

milky way lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja natomiast mam mega smieciowa pamoec i pamietam rozne glupoty.
    Cati, niczego nie szukam, tylko patrze ze co chwila mowisz co innego. Teraz, ze w Norwegii przysluguje polowkowe badanie i nikt wczesniej nie szuka dziury w calym i to dobrze, i ze bez sensu robic mnostwo badan, wystarczy dbac o siebie, a wczesniej sama przebieralas nogami zeby przyjechac do Polski i zrobic badania, nawet pytalas czy ktos nie robil w Polsce NT i mial spokojna glowe, mowilas ze przyjedziesz na prenatalne do Polski zebycsobie je zrobic, doradzalas zeby robic prenatalne badania, pytalas czy jest dofinansowanie do Nifty, mowilas ze w popredniej ciazy mialas trzech lekarzy, no w sumie to mozna mnozyc ;) mrtwilas sie bardzo ze do 12tc nic w NO nie wiadomo, itd itd itd...
    Po czym teraz mowisz zupelnie co innego ;) nie doszukuje sie to poprostu Twoje slowa ;)

No a przeliczanie faktycznie jest bez sensu, zawsze za granica bedzie drozej, ale i arobki sa wyzsze.

:D wiesz co jestes tutaj krótko , za przeproszeniem nie mozna nic wiedziec na temat towjej osoby ale do rozmow widze jestes pierwsza i tysiac zdan na rozne tematy posiadasz.

Smieszy mnie teraz twoje podsumowanie mojej osoby :D ja przebieram nogami HAHAHAHHAHA :D smieszna jestes :D ja pytalam czy ktos robi badania NT w polsce ?teraz to bzdure napisalas jak nie wiem co... a moze wróżysz z fusow bo wtedy by sie zgadzało.
    ale widac ze chyba lepiej wiesz wszystko ode mnie :D nawet o zarobkach ... WOW ...
    szkoda mi czasu na dyskusje z tobą dziewczyno .
    My wszystkie odkrecamy kota ogonem :D a ty jak najwyrazniej widac wszystko wiesz najlepiej :D
    Tak pytać - nie ze ja chce robic? widzisz roznice? jak nie to czytaj jeszcze raz a najlepiej to caly wątek od początku by poznac z kim rozmawiasz i jaką ma tu historie zamiast zabierać glos i wypowiadac sie na temat osob ktorych nie znasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:25

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ok, juz Ci mowie, daj mi chwilke.

• milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    palma ja przy pierwszej ciazy mialam 3 lekarzy ;P doskonale cierozumiem .aa i do tego jeszcze polozna ktora pelnila tez funkcje takiego lekarza :P
    cati wrote:

Hiszpanka witam - mysle ze wiekowo- ja mam 31 , powinno byc wszystko ok :) ale dla spokoju powinnas zrobic prenatralne.

cati wrote:
    NO chyba ze rzygasz tęczą :D albo skitelsami ... ale takie rzeczy to ty,ko w tv ;P
    A ja dziewczyny mam inne pytanie - czy ktoras z was nie robila przeziernosci karkowej i byla spokojna cala ciaze?
    cati wrote:
    wiec tez czekam do 12 tyg. ale cale szczescie ja jade teraz jakos do polski i tam zrobie sobie badania i krwi i usg itd... wiec 2 tyg poczekam jeszcze :P
    tak wiec waże sie sama , mierze sie sama i zdam cala relacje w 12 tyg swojej lekarce a pozniej swojej poloznej :P
    a tu jedyne usg jest w 20 tyg.Ciazy czyli tzw. polowkowe zadne inne nie przysługuje nam bezplatnie ( pomimo iz bedac wciazy wszelkie swiadczenia medyczne sa za darmo ) Moge oczywiscie isc prywatnie na usg ale to sporo kosztuje . byc moze bede robic prywatnie przeziernosc karkowa .

........ ?????

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni, bo wyjechaliśmy i zasięg odgraniczony. Chciałam nadrobić, poczytałam, ale tu taka atmosfera, że tylko humor mi się popsuł.
    Na prawdę nie macie większych problemów tylko kłócić się z internetowymi "znajomymi"? Nie zawsze musimy się we wszystkim zgadzać i nie próbujcie na siłę udowadniać swoich racji...to niczego nie wnosi, a tylko psuje atmosferę na forum.

Wrócę jak skończycie skakać sobie do gardeł, bo nie chce mi się tego czytać :)
    Szkoda, bo byłam ciekawa co u was..

Miłego dnia

michaela, cudek2, Okciakowa, Barcia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za paskudna noc najpierw burza a potem całą noc deszcz i jak się obudziłam o 5 tak koniec spania ;/

Mam takie pytanie do dziewczyn które już mają dzieci i do tych co już czują ruchy, w którym tygodniu w 1 ciąży to było pierwszy raz ?

• cati Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... wiesz przesledzilas moje wypowiedzi w tym watku wow :D gratualacje !!?
    i co wynika z moich wypowiedzi ? ze jestem ciekawa jak reagujecie na brak badan typu przeziernosc karkowa? Bo nie wiem do czego pijesz?
    3 - lekarzy jeden gin. w Polsce
    i jeden tutaj tzw. lekarz pierwszego kontaktu + położna - widzisz gdybyś czytala wicej moich wątkow a nie tylko pierwsze z początku to byś wiedziala :D ale jak widac latwo sie przypierdzielić do tego :D i miec w nosie ? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaspaliśmy :D haha takiego tempa rano żeby zdążyć na zawody dawno nie mieliśmy ;)

Nulka, cudek2, Okciakowa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObra, Cati, weź, mam ważniejsze sprawy na głowie. Tak napisałaś i tyle, no, chyba że są dwie Cati :))) ... no i jak widać nie jest to wróżenie z fusów jak sugerowałaś, tylko twoje slowa. :DDD

Co z nich wynika? to odpowiedzi na Twoj post na tej stronie. Sorry, ja naprawdę strasznie dużo pamiętam. Trzeba być odpowiedzialnym za swoje wpisy, bo one jednak gdzieś tu są , jak widać :DD

• Nulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja u mnie 16 t4d a teraz niby tydzień wcześniej choć mam wrażenie że to malenstwo jest albo bardziej leniwe albo delikatniejsze bo teraz zaczynam je tak odczuwac jak Maciusia w tym 17tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:33

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Co za paskudna noc najpierw burza a potem całą noc deszcz i jak się obudziłam o 5 tak koniec spania ;/

Mam takie pytanie do dziewczyn które już mają dzieci i do tych co już czują ruchy, w którym tygodniu w 1 ciąży to było pierwszy raz ?

Pamiętam że mąż dopiero w 20 ja w 18 (chociaż by mały epizod w 12 tc - cos sie w brzuch tak poukładało że docisnęło miejsce z maluchem i po lodach poczułam łaskotanie którego z niczym pomylić się nie da, ale to tylko jednorazowy epizod był)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• cati Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt sobie do gardeł nie skacze :D - jeszcze nie poki co xD pazury ostrze jak cos :D
    pania mądrale próbuje ujarzmić ale chyba sie nie da ... :D
    Milky-way no coz urodzisz pierwsze dziecko i bedziesz miala swoje zdanie na temat wszystkiego do okoła. Poki co mnie nie przegadasz ... i zdania nie zmianiam. na wszystkie tematy .

JA ruchy poczulam jakos w polowie , w pierwszej ciazy . A jesli chodzi o tą to teraz juz czuje wiec szybciej ;) ale moze dlatego ze wiem jakie one są :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:

Ja juz ze 2-3 tygodnie czuje ruchy czyli okolo od 15 tyg a to moja pierwsza ciaza ale podobno temu ze bardzo szczupla jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:35

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ale przecież ja już mam jedno dziecko :DDDDDDDD omg :D
    cati wrote:
    Poki co mnie nie przegadasz ... i zdania nie zmianiam. na wszystkie tematy .

:DD no może i nie zmieniasz, tym gorzej,, ale wyszło głupio, bo jednak to byly Twoje słowa :D straszna polewka :D mi by było mega głupio, że już sama nie wiem co gadam :DDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:39

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee niefajne te dyskusje.

U nas piękny cudowny najwspanialszy deszcz. Wreszcie jestem w stanie funkcjonować, Bedzie spacer po kałużach!
    Chyba w Szkocji powinnam zamieszkać bo te tropiki nie dla mnie, nie mogę funkcjonować.

A moja córka siedzi i słucha radia mogę spokojnie pić poranną inkę mrrr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:41

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Eeee niefajne te dyskusje.

U nas piękny cudowny najwspanialszy deszcz. Wreszcie jestem w stanie funkcjonować, Bedzie spacer po kałużach!
    Chyba w Szkocji powinnam zamieszkać bo te tropiki nie dla mnie, nie mogę funkcjonować.

A moja córka siedzi i słucha radia mogę spokojnie pić poranną inkę mrrr..

Pijesz taka zwykla inke czy ta z blonnikiem ?

j36regz209hdv9cb.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z błonnikiem, była też taka z "okazjonalna" z odrobiną kakao (ale nie słodkiego) fajna odmiana...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ