Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Fuksja u mnie 16 t4d a teraz niby tydzień wcześniej choć mam wrażenie że to malenstwo jest albo bardziej leniwe albo delikatniejsze bo teraz zaczynam je tak odczuwac jak Maciusia w tym 17tc

Fajnie to znaczy ,że za 2-3 tygodnie jest szansa na jakieś pierwsze ruchy więc pozostaję mi czekać cierpliwie ;)

Nulka lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie :) Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie ;) Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam :P A zawsze byłam oazą spokoju ;)

Ja mam ciśnienie np wczoraj 84/48. Bez kawy nie daje rady...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję pregna plus i dodatkowo kwas foliowy.

U mnie z ciśnieniem to jest tak ,że mam syndrom białego fartucha i w domu nie mam wyższego niż 120/80 a u lekarza 135/85 ;p

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę duphaston i biorę vita miner z dha

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. Piszecie za dużo :p wczoraj byliśmy pierwszy raz od dawna na imprezie. Mimo nie picia bawiłam sie naprawdę dobrze. I podjęłam decyzje co do studiów. W przyszłym roku uzupełnię maturę o brakujące przedmioty i ide na pedagogikę. Chce uczyć i mieć kontakt z dziećmi. Nie umiem tego wytłumaczyć. Po prostu chce :)
    Okciakowa u mnie młody tez daje czadu a jak Damian położy rękę na brzuchu to cisza. Najcześciej i najmocniej go czuje jak jem. Wie co dobre :p po obiedzie zamierzamy skoczyć na spacer nad morze. W końcu trochę ruchu.
    Podziwiam wasze dmuchanie i chuchanie. Ja to straszna jestem przy Was. Bo wczoraj przy wszystkich pijących po prostu nie mogłam sie oprzeć zeby nie zamoczyć ust w piwie Damiana. Dla poczucia smaku w ustach i zaspokojenia mojej chcicy na piwo od dawna. Nawet wzięłam bucha shishy, ale była bez tytoniu i nikotyny. Niesamowity wynalazek z polski. Żel który ma w sobie glikogen wodę żel konserwanty i substancje smakowe.
    Co do witamin to dwa razy w tygodniu biorę feminion 2. Staram sie mieć bogata dietę. A ze wyniki wyszły mi idealne to nie na faktycznie co szaleć. Moja przyjaciółka brała tylko kwas foliowy do 13tc i pózniej nic.
    Wgl kopniaczki młodego kojarzą mi sie z rybka wyskakująca z wody i potem uderzająca ogonem o jej powierzchnie :p mam rybkę w brzuchu :D
    Miłego dnia :*

nick nieaktualny, Okciakowa, Nulka, emilkazozz lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, ja właśnie skpnczylamr 2 rok pedagogiki, szczerze polecam :)

Ale numer, użyłam właśnie detektora tętna płodu, jak co parę dni, szukam tego serca już z minutę i nagle takie BUM jak by ktoś właśnie walnął w miejsce, gdzie jest detektor :) paręnaście sekund później znalazłam w końcu to nieszczęsne serce, ale chyba dziecko nie bardzo lubi ten detektor haha. To co biedactwo musi czuć w trakcie USG :P

f5ecb90bd2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
    Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą

Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
    Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobne

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.

To nie jest prawda akurat ;) Niektóre rodzą się duże, a na inne nie ma to wpływu.

Fuksja, ja też mam ten syndrom, ale u mnie w gabinecie ciśnienie skacze do 200/100...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O polkosia i pewnie wmawiają Ci ,że masz nadciśnienie ?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wizytę :D Dlatego w tej ciąży mierzę sama w domu i wpisuję sama do karty. Mam dość paniki i wzywania karetki :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
    Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą

Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
    Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobne
    hahah :D tez mi sie to zdarzyło :D ale przynajmniej wiesz ze kopniak byl :D a nie ze masz gazy xD

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Los Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to druga ciąża i niestety nic nie czuję, co odrobinę mnie martwi. Ale pozostało mi tylko czekać :) i mieć nadzieję, że wszystko jest ok.

9905ff6a7c.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej poczułam w 16+5, ale rozpoznałam je tylko dzięki drtektorowi (słuchać w nim jak maluszek kopie) bez detektora pewnie jeszcze kilka dni by mi zajęło zanim bym się kapnela, ze to maluszek a nie jelita :) teraz jestem w 15+5 i dziś po taz pierwszy Helenka do mnie zastukała :) co prawda tylko kilka razy i potem już nic, ale i tak się cieszę

Nulka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodzę się z tym, że jak ktoś jest chudy to szybciej poczuje ruchy - te późniejsze kopniaki na zewnątrz może i tak, ale nie pierwsze ruchy, bo te czuje się tylko od środka, wiec ilośc ciałka nie ma znaczenia :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jeszcze położenie łożyska.
    Ja mam z przodu to i ruchy pewnie później poczuję...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Los Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem poczułam ok 20 tyg więc też nie za szybko a dość szczupła byłam.

9905ff6a7c.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przypadek również to potwierdza, należę do szczupłych, a nie czuję nic oprócz ruchu jelit, a jeżeli są to ruchy, to na tym etapie nie do odróżnienia. Wzdychać do pokarmu przesuwającego się w okrężnicy nie będę ;) czekam na ruchy niebpozostawiające watpliwości

Dotty84, polkosia, milky way, kalina123, Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ja tak samo :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi, no ja tez ;D

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ