X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Fuksja u mnie 16 t4d a teraz niby tydzień wcześniej choć mam wrażenie że to malenstwo jest albo bardziej leniwe albo delikatniejsze bo teraz zaczynam je tak odczuwac jak Maciusia w tym 17tc

Fajnie to znaczy ,że za 2-3 tygodnie jest szansa na jakieś pierwsze ruchy więc pozostaję mi czekać cierpliwie ;)

Nulka lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie :) Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie ;) Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam :P A zawsze byłam oazą spokoju ;)

Ja mam ciśnienie np wczoraj 84/48. Bez kawy nie daje rady...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję pregna plus i dodatkowo kwas foliowy.

U mnie z ciśnieniem to jest tak ,że mam syndrom białego fartucha i w domu nie mam wyższego niż 120/80 a u lekarza 135/85 ;p

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę duphaston i biorę vita miner z dha

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. Piszecie za dużo :p wczoraj byliśmy pierwszy raz od dawna na imprezie. Mimo nie picia bawiłam sie naprawdę dobrze. I podjęłam decyzje co do studiów. W przyszłym roku uzupełnię maturę o brakujące przedmioty i ide na pedagogikę. Chce uczyć i mieć kontakt z dziećmi. Nie umiem tego wytłumaczyć. Po prostu chce :)
    Okciakowa u mnie młody tez daje czadu a jak Damian położy rękę na brzuchu to cisza. Najcześciej i najmocniej go czuje jak jem. Wie co dobre :p po obiedzie zamierzamy skoczyć na spacer nad morze. W końcu trochę ruchu.
    Podziwiam wasze dmuchanie i chuchanie. Ja to straszna jestem przy Was. Bo wczoraj przy wszystkich pijących po prostu nie mogłam sie oprzeć zeby nie zamoczyć ust w piwie Damiana. Dla poczucia smaku w ustach i zaspokojenia mojej chcicy na piwo od dawna. Nawet wzięłam bucha shishy, ale była bez tytoniu i nikotyny. Niesamowity wynalazek z polski. Żel który ma w sobie glikogen wodę żel konserwanty i substancje smakowe.
    Co do witamin to dwa razy w tygodniu biorę feminion 2. Staram sie mieć bogata dietę. A ze wyniki wyszły mi idealne to nie na faktycznie co szaleć. Moja przyjaciółka brała tylko kwas foliowy do 13tc i pózniej nic.
    Wgl kopniaczki młodego kojarzą mi sie z rybka wyskakująca z wody i potem uderzająca ogonem o jej powierzchnie :p mam rybkę w brzuchu :D
    Miłego dnia :*

Szczęśliwa Mamusia, Okciakowa, Nulka, emilkazozz lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, ja właśnie skpnczylamr 2 rok pedagogiki, szczerze polecam :)

Ale numer, użyłam właśnie detektora tętna płodu, jak co parę dni, szukam tego serca już z minutę i nagle takie BUM jak by ktoś właśnie walnął w miejsce, gdzie jest detektor :) paręnaście sekund później znalazłam w końcu to nieszczęsne serce, ale chyba dziecko nie bardzo lubi ten detektor haha. To co biedactwo musi czuć w trakcie USG :P

f5ecb90bd2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
    Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą

Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
    Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobne

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.

To nie jest prawda akurat ;) Niektóre rodzą się duże, a na inne nie ma to wpływu.

Fuksja, ja też mam ten syndrom, ale u mnie w gabinecie ciśnienie skacze do 200/100...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O polkosia i pewnie wmawiają Ci ,że masz nadciśnienie ?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wizytę :D Dlatego w tej ciąży mierzę sama w domu i wpisuję sama do karty. Mam dość paniki i wzywania karetki :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
    Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą

Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
    Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobne
    hahah :D tez mi sie to zdarzyło :D ale przynajmniej wiesz ze kopniak byl :D a nie ze masz gazy xD

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Los Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to druga ciąża i niestety nic nie czuję, co odrobinę mnie martwi. Ale pozostało mi tylko czekać :) i mieć nadzieję, że wszystko jest ok.

9905ff6a7c.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej poczułam w 16+5, ale rozpoznałam je tylko dzięki drtektorowi (słuchać w nim jak maluszek kopie) bez detektora pewnie jeszcze kilka dni by mi zajęło zanim bym się kapnela, ze to maluszek a nie jelita :) teraz jestem w 15+5 i dziś po taz pierwszy Helenka do mnie zastukała :) co prawda tylko kilka razy i potem już nic, ale i tak się cieszę

Nulka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodzę się z tym, że jak ktoś jest chudy to szybciej poczuje ruchy - te późniejsze kopniaki na zewnątrz może i tak, ale nie pierwsze ruchy, bo te czuje się tylko od środka, wiec ilośc ciałka nie ma znaczenia :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jeszcze położenie łożyska.
    Ja mam z przodu to i ruchy pewnie później poczuję...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Los Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem poczułam ok 20 tyg więc też nie za szybko a dość szczupła byłam.

9905ff6a7c.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przypadek również to potwierdza, należę do szczupłych, a nie czuję nic oprócz ruchu jelit, a jeżeli są to ruchy, to na tym etapie nie do odróżnienia. Wzdychać do pokarmu przesuwającego się w okrężnicy nie będę ;) czekam na ruchy niebpozostawiające watpliwości

Dotty84, polkosia, milky way, kalina123, Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ja tak samo :)

Klementysia 2015 psn