Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka wrote:Fuksja u mnie 16 t4d a teraz niby tydzień wcześniej choć mam wrażenie że to malenstwo jest albo bardziej leniwe albo delikatniejsze bo teraz zaczynam je tak odczuwac jak Maciusia w tym 17tc
Fajnie to znaczy ,że za 2-3 tygodnie jest szansa na jakieś pierwsze ruchy więc pozostaję mi czekać cierpliwieNulka lubi tę wiadomość
-
RedLady wrote:Ja też mam 90/60 i jak to lekarz stwierdził lepiej w tą stronę niż mieć nadciśnienie
Kawy nie piję, bo zwyczajnie nie mam na nią apetytu, a jak co to mąż zawsze chętnie ciśnienie mi podniesie
Okropnie szybko się w tej ciąży wkurzam
A zawsze byłam oazą spokoju
Ja mam ciśnienie np wczoraj 84/48. Bez kawy nie daje rady... -
Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.
-
Cześć i czołem. Piszecie za dużo :p wczoraj byliśmy pierwszy raz od dawna na imprezie. Mimo nie picia bawiłam sie naprawdę dobrze. I podjęłam decyzje co do studiów. W przyszłym roku uzupełnię maturę o brakujące przedmioty i ide na pedagogikę. Chce uczyć i mieć kontakt z dziećmi. Nie umiem tego wytłumaczyć. Po prostu chce
Okciakowa u mnie młody tez daje czadu a jak Damian położy rękę na brzuchu to cisza. Najcześciej i najmocniej go czuje jak jem. Wie co dobre :p po obiedzie zamierzamy skoczyć na spacer nad morze. W końcu trochę ruchu.
Podziwiam wasze dmuchanie i chuchanie. Ja to straszna jestem przy Was. Bo wczoraj przy wszystkich pijących po prostu nie mogłam sie oprzeć zeby nie zamoczyć ust w piwie Damiana. Dla poczucia smaku w ustach i zaspokojenia mojej chcicy na piwo od dawna. Nawet wzięłam bucha shishy, ale była bez tytoniu i nikotyny. Niesamowity wynalazek z polski. Żel który ma w sobie glikogen wodę żel konserwanty i substancje smakowe.
Co do witamin to dwa razy w tygodniu biorę feminion 2. Staram sie mieć bogata dietę. A ze wyniki wyszły mi idealne to nie na faktycznie co szaleć. Moja przyjaciółka brała tylko kwas foliowy do 13tc i pózniej nic.
Wgl kopniaczki młodego kojarzą mi sie z rybka wyskakująca z wody i potem uderzająca ogonem o jej powierzchnie :p mam rybkę w brzuchu
Miłego dnia :*Szczęśliwa Mamusia, Okciakowa, Nulka, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
Guerretenshi, ja właśnie skpnczylamr 2 rok pedagogiki, szczerze polecam
Ale numer, użyłam właśnie detektora tętna płodu, jak co parę dni, szukam tego serca już z minutę i nagle takie BUM jak by ktoś właśnie walnął w miejsce, gdzie jest detektorparęnaście sekund później znalazłam w końcu to nieszczęsne serce, ale chyba dziecko nie bardzo lubi ten detektor haha. To co biedactwo musi czuć w trakcie USG
-
Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą
Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobne -
Perl wrote:Ja nie biorę juz kompletnie nic. Duphaston skończyłam trzy tyg temu. A co do witamin to mój gin powiedział ze jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to on nie zmusza bo jeśli badania są ok to nie ma sensu sztucznie dziecka paść. Potem się rodzą duże dzieci. Ja za tabletkami nigdy nie byłam to i teraz unikam ich jak ognia.
To nie jest prawda akuratNiektóre rodzą się duże, a na inne nie ma to wpływu.
Fuksja, ja też mam ten syndrom, ale u mnie w gabinecie ciśnienie skacze do 200/100...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
kalina123 wrote:Ja biorę od roku i cały czas do końca ciąży planuję omegamed optima, już sobie zapas kupiłam, pewnie potem jeszcze z pół roku pobiorę
Wg mnie ma w składzie wszystko co potrzebne bez zbędnych wit (kwas foliowy, jod, wit d, dha, żelazo i magnez) całą resztę witamin spokojnie można uzupełnić dietą
Co do ruchów to w 1 ciąży poczułam jakoś w 18tyg a teraz cisza
Coś mnie tam załaskocze ale do ruchów to niepodobnetez mi sie to zdarzyło
ale przynajmniej wiesz ze kopniak byl
a nie ze masz gazy xD
-
Ja w pierwszej poczułam w 16+5, ale rozpoznałam je tylko dzięki drtektorowi (słuchać w nim jak maluszek kopie) bez detektora pewnie jeszcze kilka dni by mi zajęło zanim bym się kapnela, ze to maluszek a nie jelita
teraz jestem w 15+5 i dziś po taz pierwszy Helenka do mnie zastukała
co prawda tylko kilka razy i potem już nic, ale i tak się cieszę
Nulka lubi tę wiadomość
-
Poza tym jeszcze położenie łożyska.
Ja mam z przodu to i ruchy pewnie później poczuję...3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Mój przypadek również to potwierdza, należę do szczupłych, a nie czuję nic oprócz ruchu jelit, a jeżeli są to ruchy, to na tym etapie nie do odróżnienia. Wzdychać do pokarmu przesuwającego się w okrężnicy nie będę
czekam na ruchy niebpozostawiające watpliwości
Dotty84, polkosia, milky way, kalina123, Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość