Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna123, moim zdaniem niemozliwe narazie to wyczuć... raczej czuć pulsujace naxzynia krwionosne, czasem nawet widać
covtez moze byc mylone z ruchami.
Nasze maluhy sa narazie tak malutkie, ze rowniez WYPINANIE i wygórowanie widoczne na brzuchu to nic innego jak twardnienie macicy
Jak maluch ma ok 250g, i jest otoczony blonami i wodami to niestety, ale jeszcze za wczesnie.
Moim zdaniem, jeszcze eaz powtarzam. Zapytajcie ginow na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:37
polkosia, kalina123, RybusiaB lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:Ja mam połówkowe w 19t3d. W sumie sama się umawiałam, no ale wydawało mi się, że będzie ok... Nie wiem, najwyżej przyjdę drugi raz.
Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy dziecka? W całym podbrzuszu poniżej pępka? Ja wieczorem poczułam takie jakby "ruchy jelit" tuż pod pępkiem, ale wydaje mi się, że dziecko jeszcze tak wysoko nie jest.
Pytałam o to wczoraj ginabo też czułam coś w tej okolicy. Powiedział, że w 18-19 tygodniu dziecko jeszcze nie jest tak wysoko.
-
Zgadzam się co do pracy... Jak jesteście w dużych firmach to spokojnie możecie wymagać, muszą sobie poradzić, to nie prywaciarze co zatrudniają 1-2 osoby i tam naprawdę nie ma jak tak szybko załatwić "zastępstwa". Chociaż prywaciarze to czasem jeszcze gorsi. Ciąża to nie choroba, wiem, ale skoro są wprowadzone zasady, że 4h, to znaczy, że nie bez powodu. A jak nie wyrabiacie się w te 4h z pracą, to problem pracodawcy, nie Wasz. W dużej firmie nie krępowałabym się w ogóle. Zwolnić i tak nie mogą.
milky way, cindi88 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Milky, mój to samo mówi, ale przy pierwszej ciąży to wiesz, nawet wzdęcia potrafią być ruchami i sprawić radość
A dziewczyny potem same się przekonają co jest ruchami, a co nie
milky way, kalina123 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, zgadzam sie z Toba zarowno jezeli chodzi o prace jak i o te nieszczesne ruchy
Zastepstwo w pracy to naprawde problem pracodawcy a nie Wasz. Wyobrazcie sobie ze w wiekszosci przypadkow, z wielu przyczyn, pracodawca bez mrugniecia okiem wreczylby Wam wypowiwdzenie... takie zycie. Dlatego uwazam ,ze dobro dziecka i swoje na pierwszym miejscu. Nie zgrywajcie bohaterek ani niezastąpionych, bo nikt Wam za to nie podziękuje.
Co do ruchow...te nasze maluchy ledwo co mają mięśnienie mają czym wypchnąć mięsni i powlok brzusznych
polkosia, Barcia, cudek2, Kushina lubią tę wiadomość
-
Witam wśród żywych, bo wczoraj myślałam, że zdechnę jak pies:)
Dziś już bez coli i kropli, ale trochę jeszcze pobolewa żołądek, więc na śniadanie kisiel- ale po moim wczorajszym przymusowym poszczeniu mam od razu 1kg mniej na wadzę. Ale znając moje możliwości nadrobię w ciągu tygodnia, jak tylko apetycik wróci.
Ja mam połówkowe prywatnie w 18+ 6 bo później jedziemy na wakacje a z kolei po powrocie lekarza nie byłoby przez 2 tygodnie. Z tym, że 18+6 według USG, według miesiączki to będzie już ponad 20. Czytałam, że połówkowe między 18 a 22 tygodniem więc mam nadzieje, że będzie dobrze.
A mój lekarz prowadzący na NFZ to wcale się nie przejmuje tymi terminami- jak pisałam już wcześniej, nie zrobił mi tego USG miedzy 11 a 13 tygodniem a jak pytałam kiedy połówkowe to mówi, że jeszcze zobaczymy. Wcale nie jestem w niego zadowolona, ale nie mam nikogo lepszego na NFZ w okolicy a nie stać mnie aby wszystkie badania robić prywatnie. -
Krakuska - miałam umowę o pracę normalną na czas nieokreślony...także naprawdę idąc na zwolnienie nie miałam żadnych obiekcji.
Jeśli chodzi o ruchy to u mnie z 2 tyg temu było takie laskotanie niczym właśnie te motylki a teraz szczególnie wieczorem i rano takie pukniecia delikatne. Tylko brzuch mam jakiś taki mały jak na 18 tc. Może dlatego że przed ciążą miałam lekką niedowage.milky way lubi tę wiadomość
-
Mnie tesciowa dzis rozsmieszyla jak sie zapytala czy bylam ostatnimi czasy w sklepie naszym na wsi a bardzo dawno nie bylam. Pytala bo ekspedientka sie jej grzecznie zapytala czy znow bedzie babcia? Nie widac mnie wogole na wsi. Tyle co autem do kosciola a ludzie wszystko wiedza. A smiech to dopiero bedzie jak sie nasza ciotka przypadkiem dowie o ciazy kiedys tam,bedzie poirytowana ze tak pozno sie pewno dowie bo ona raczej wszystko na wsi wie co sie dzieje
zabawne to dla mnie
milky way lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9749079f8101.jpg
Co do ruchów. Tam gdzie 1 to mnie kopie aż miło i skacze i robią sie górki. Tam gdzie 2 zdarzyło sie pare razy i tylko podczas bardzo długiego lezenia. Kopniaki rownież widoczne gołym okiem, a uprzedzone wyraźnie odczuwana zmiana pozycji.
Najlepsze jest to jak zapominam o młodym i powiedzmy z kimś rozmawiam, dostaje nagle kopniaka to tak mnie wytraca z równowagi ze nie nie da sie tego nie zauważyćSzczęśliwa Mamusia, emilkazozz, cudek2, Okciakowa, Izieth lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Emilka, a w tej przychodni co chodzisz to nie ma innego ginekologa? o_O
-
Milky , nie miałam śmiałości wprost powiedzieć, że chce USG:) podpytywałam, czy nie pora już podejrzeć dzidziusia- albo właśnie czy możemy się umówić na jakiś termin USG- a on mówi, że zobaczymy jeszcze jak to będzie. Mam porównanie, pierwszą ciąże prowadziłam prywatnie i w zasadzie na każdej wizycie podglądaliśmy dzidziusia- byłam spokojna, ale to kosztowało majątek. W tej ciąży wolałam pójść państwowo, aby mieć wszystkie badania za free a zainwestować prywatnie w dobre USG połówkowe oraz to prenatalne w 13 tygodniu.
Teraz od kiedy czuje ruchy też już jestem spokojniejsza, w razie co zawsze mogę iść prywatnie albo do mojego ośrodka zdrowia gdzie jest położna która w razie co posłucha serduszka dziecka, mają detektor oraz aparat do KTG.
Oczywiście gdyby były jakieś komplikacje, to kasa by się znalazła - wiadomo- ale jest dobrze, więc muszę się zadowolić tym co mam:)milky way lubi tę wiadomość
-
Barcia wrote:Ja dziś już przesadziłam, bo dostałam mdłości i to takich konkretnych od pasty do zębów haha
Ale muszę Wam powiedzieć, że ta ciążowa poduszka to naprawdę cudo, świetnie się z nią śpi
Podeślij zdjecie;)
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....