X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie dziś zimno, wieje i leje ogólnie pogoda do d...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dziś fatalnie. Głowa i kręgosłup. W nocy mały wrzask, spal z nami. Łapie się co jakiś czas za uszka i płacze. Czy to może od zębów tak promieniowac? Nie ma gorączki. Bawi się normalnie. Je też w miarę ok. Eh.
    Martwię się. Jeszcze 14ego mamy to szczepienie przypominające 6w1. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
    O 17:30 wizytuje. Ciekawe czy maleństwo pochwali się rodzicom w końcu kim jest :) trzymajcie kciuki, żeby wszystko z nim w porządku. Dam znać.
    Prenatalne mam za 6 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:38

baranosia, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Okciakowa, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkazozz, slusznie... w sumie facet jest sprytny ;)
    Szkoda.

• palma Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie dzis też zimno :(
    Ja czuje mocne ruchy małej w podbrzuszu, wiem kiedy to jelita a kiedy mała buszuje :D
    Ja dzis spalam prawie do 11:o masakrę mam z ty.. Mogłabym spać całymi dniami.
    Cudek nie wiem czy to prawda bo nie mialam nigdy dzieci ale podobo dziecko się łapie za uszy jak go bol,, więc może Go przewialo.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Guerretenshi- zapytaj gina, skąd te górki, serio.
    Tylko ze one sa sekunda, dwie. Gdyby były czasowe to zalozylabym ze to jelita. Ale to ta takie delikatne wybrzuszenia i podskoki trwające tyle co nagle silniejsze uderzenie. Moja delikatna dłoń je wyczuwa, ale np Damiana zajechana robotą już nie. A bardzo dobrze znam moje jelita bo zmagam sie z nimi od paru lat :D

milky way lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde smaruję brzuch bio oil jest on tłusty jak oliwka, a brzuch mam strasznie wysuszony dziwne to...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam drugi dzień poszukiwań nawigacji samochodowej dla męża na urodziny,brrrr... coś okropnego

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia bo niestety ten cały bio oil nie jest wcale taki wspaniały jak się o nim mówi ;) proszę pierwszy lepszy artykuł
    http://asia-esprit.blogspot.com/2014/12/bio-oil-bubel-na-rozstepy.html?m=1

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miało gdzie go przewiać :( zawsze przy zmianie pogody ma czape i chusteczke :(

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może łapać się za uszka także, jak odkryło, że je ma :) Trzeba przyjrzeć się czy za jedno, czy oba. Zazwyczaj jak za jedno, to może być coś z uchem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam pralki do nowego domu, możecie jakąś polecić? Żeby ubranka malucha się dobrze dopierały? ;)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam w nocy bolesne skurcze nóg. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Koszmar, budziłam się przez to...

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Podeślij zdjecie;)

Proszę, macie linka: https://zapodaj.net/cf4d15f75eada.jpg.html
    Razem z przesyłką kosztowała mnie 96zł :)

AniaKami lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, my mamy Eco Bubble :) Jestem zachwycona, bo nawet jak ubranka uwalone kupą do szyi albo jagodami do pasa, to dopiera :) Tylko muszę wtedy program 95 stopni na 3h odpalić :P Ale przy normalnym 1-2h na 60 nie byłoby szans.

Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana pochlaniam buraki. Odebralam wczoraj wyniki krwi i z tego co sie orientuje to mam poczatki anemii bo za malo zelaza i hematokrytu. I ogolnie wszystkie wyniki mam w najnizszej granicy jak sie tylko da :/ w piatek do lekarza, zobaczymy co na to powie.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • kwiatuszek12345 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Dziewczyny, szukam pralki do nowego domu, możecie jakąś polecić? Żeby ubranka malucha się dobrze dopierały? ;)
    Ja mam Pralkę BEKO WMY 81243 PL PTLMB1 Superia z funkcją Baby Protect (dodatkowe płukanie). Jeszcze nie miałam przyjemności prać dziecięce ubranka, w porównaniu do Polkosi :P Ale mam nadzieje, że też da radę :D

3i49tv73p46hhwfy.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kurde smaruję brzuch bio oil jest on tłusty jak oliwka, a brzuch mam strasznie wysuszony dziwne to...

Może spróbuj oliwke z Rossmann Babydream. Kosztuje około 14 zl. Ja smaruję ta oliwke naprzemian z oliwka palmersa (jest mniej tłusty i szybko się wchłania) A czasem na wieczór masło palmersa i następnego dnia czuć jeszcze masło na brzuchu. Balsamu palmersa nie polecam bo nie czuje nawilżenia, już lepszy jest balsam Nivea granatowy.

• Made Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dobrego słyszałam o Eco buble. Niestety są tylko wolnostojące. Do zabudowy nie ma. I wielka szkoda.

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja mam połówkowe w 19t3d. W sumie sama się umawiałam, no ale wydawało mi się, że będzie ok... Nie wiem, najwyżej przyjdę drugi raz.

Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy dziecka? W całym podbrzuszu poniżej pępka? Ja wieczorem poczułam takie jakby "ruchy jelit" tuż pod pępkiem, ale wydaje mi się, że dziecko jeszcze tak wysoko nie jest.

Jak ja byłam 17.06 u mojej ginekolog to powiedziała, ze ciaza jest juz na wysokości pępka i dzidzioch ma teraz duzo miejsca na fikanie :) jak słucham bicia serduszka detektorem to często słyszę je właśnie w okolicach pępka :) za to wczoraj pierwszy raz ja i Dominik poczuliśmy takiego mocnego kopniaka! <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEż kupię Ecobuble jak się wprowadzę do domu :)
    Byłam dziś wózki zobaczyć :)
    Co do mojej opinii oraz sprzedawcy: Polecają Bebetto Murano - jako jedyny wózek ma amortyzatory i z przodu i z tyłu, i jak odczepia się gondolkę to nie trzeba równocześnie tylko najpierw z jedenej strony klik i potem z drugiej. Tako nie miał wcale więc nie patrzyłam ale miał piękne wózki Anex ale 2 tys ;/

eee ja bym nie powiedziała, że te moje kopniaki to macica :D szczególnie że na usg moje dzieciątko ma nogi na suficie czyli na ścianie brzucha i na pewno mnie napieprza hihihi :)

Dziewczyny mogę normalnie kremy na opryszczkę stosować? póki co plaster mam

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ