Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Spoko, nie masz co się przejmować. Ja na początku schudłam 3 kilo, bez żadnych wymiotów ani nudności. I dopiero teraz, w 5 miesiącu ciąży przytyłam 1,5 kg. Więc i tak mam jeszcze -1,5kg względem początkowej wagi. Lekarz za każdym razem mi powtarza ze wszystko jest dobrze. Na początku trochę kręcił nosem ze chudłam zamiast tyć, ale teraz mówi ze lepiej jeśli będę uważać i pomału przybierać na wadze. A to dlatego że w ciążę zaszłam mając sporą nadwagę.
-
Z Maćkiem przytyłam 12kg więc i teraz nastawiam się podobnie - zobaczymy
Czy tylko ja nie mogę się już doczekać grudnia? Jak czuję ta mała wiercipiętkę to mam ochotę już ją tulić- ach te hormony...
Szczęśliwa Mamusia, Werix, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mogę się doczekać. Dłuży mi się przeokropnie. A w ogóle to czuję się zakochana w tej małej istocie, jakkolwiek to głupio nie brzmi... Coraz bardziej. Nie mogę o niczym innym myśleć, skupić się, trochę jak przy pierwszej wielkiej miłości
chyba głupi to brzmi, to te hormony.
milky way, Nulka, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Izieth lubią tę wiadomość
-
zarębinka wrote:Gurretenshi mnie poszło w libido. Mogłabym non top. A doznania mam takie, że głowa mała
Małżon mój w niebowzięty
U mnie to samo, nieraz są dni, że kilka razy dziennie
Martusia, to jakaś głupota z tym obciążeniem. 80 to idealny cukier. Glukoza to strasznie duże obciążenie dla organizmu. Nie zgadzałabym się 2x robić, szczególnie, że w większości krajów to w ogóle nie jest obowiązkowe badanie...Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szczęśliwa, odczekaj na spokojnie. Mi po poronieniach też kazali zawsze kilka cykli czekać, niestety. A ja jeszcze nie miałam zabiegu, tylko naturalnie, to też inaczej.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Palma, skoro masz i tak iść prywatnie, to idź sobie wcześniej
Ja bym nie wytrzymała
Teraz to nie mam głowy do tego, bo jedno małe już w domu, ale z Tyśką latałam jak kot z pęcherzem
Zjedz czekoladę albo wypij colę przed badaniem, to powinno pomóc
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Oj, ja prawie wyrzygałam
Ale wyszłam na dwór na spacer (wiem, wiem, nie można chodzić, ale inaczej bym naprawdę zwróciła) i przeszło po paru minutach
Teraz to bym w ogóle nie chciała robić
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Ja mimo, że lubię słodkie to tego dziadostwa nie mogłam upić. Miałam wrażenie, że mi przełyk zalepia, nie mówiąc już o tym że później dziecię miało przypływ energii, a że był już głowa w dół to z jego strony zero litości dla mojego biednego żołądka, ale jakoś przetrwałam
Lekarz pozwolił wcisnąć cytrynę, ale pielęgniarka nie... mówiąc "proszę sobie wyobrazić, że to kawa" odpowiedziałam, że kawy tez nie lubię więc mi wszystko jedno....
-
sylwia92 wrote:Powiedzcie mi kobietki, jakie poleciłybyście książki bądź poradniki o diecie matki karmiącej piersią - bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia, a i na studiach o tym nie mówili
) i nabiału, choć ja akurat jadłam, a małemu nic nie było
-
sylwia92 wrote:Powiedzcie mi kobietki, jakie poleciłybyście książki bądź poradniki o diecie matki karmiącej piersią - bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia, a i na studiach o tym nie mówili
Najlepsza porada to obserwować swoje dzieckounikać ciężkostrawnych produktów, mało smażonego a poza tym normalnie jeść - zdrowa zbilansowana dieta dziecku krzywdy nie wyrządzi
dopiero jak ewidentnie widać że coś się dzieje to eliminować
Jedzenie w kółko gotowanego kurczaka, marchewki i ziemniaków nie jest zdrowe ani dla matki ani dla dzieckamilky way, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Mnie rozbawiło jak bedąc w szpitalu po CC nadszedł ten cudowny moment kiedy mogłam jeść
Była pora śniadania - przyniesiono mi 3 skibki chleba, twarażek i zaproponowano zupe mleczną (byłam w siódmym niebie, bo uwielbiam) po czym przy wypisie dostałam zalecenie "pod żadnym pozorem nie jeśc nabiału, bo dziecko będzie miało skaze białkową" także ten...
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:jak to mi wszystkie mówią - jedz normalnie, bez przesady. a z dzieckiem też będzie wszystko w porządku.
ja mandarynki po prostu ograniczę do paru raz na pare dni, a nie kilogram dziennie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:35
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Przeglądałyście na bebiprogram ta szkołe rodzenia? Jest trochę przydatnych informacji choćby na temat wyprawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:36
Martusiazabka lubi tę wiadomość