X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... skąd ja to znam
    Rzygałam po każdym łyku wody. Czopkow nie brałam. Bałam się. W szpitalu byłam. Dali kroplowki. Było trochę lepiej. Najważniejsze to się nie odwodnic. Można nie jeść, ale pić trzeba.
    Co do podrażnienia i pieczenia to polecam kupić multy gin acti gel. Fantastyczny. Od razu ulga. Bezpieczny w 1 trym. Mi pomógł od razu.
    Co do rozstępów - brzuszek smarować od ok 4 miesiąca. Ja po miesiącu przestałam. Nie mam rozstępów a brzuchu miałam oooogromny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:26

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Koska88 :)
    No tak , ale przez to że ich nie mam prawie wcale martwię się ...
    Tym bardziej , że jestem już niby tyle lat po poronieniu no ale ten strach .

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:56

• Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Abusiowa gratulacje. Proszę dziewczyny nie mówcie, ze wolalybyscie mieć objawy niż ich nie mieć. Ja mam mdłości non stop. Wymiotuje po 3-4 razy dziennie. Nie spałam juz dwie Noce schudłam 2,5 kg juz. Poszłam dzisiaj do giną i dostałam czopki na wymioty ale mam je brać tylko jak będzie bardzo złe bo mogą negatywnie na płód wpływać. Jak mi sie w ciagu 2-3 dni nie poprawi to mam siedź szpitala położyć żeby mi kroplówki mogli podawać. Cieszcie sie ze nie macie mdłości i ich nie wygladajcie...
    Mija koleżanka bardzo wymiotowala, jeszcze w 5miesiacu kilka razy dziennie ja męczył i jej lekarka poradziła jej takie bransoletki przeciw wymiotów z jakimś kuleczki które uciska odpowiednie miejsce na nadgarstku. Mówi ze z tymi bransoletki przeszło obrazu i juz się nie
    męczyła. Warto spróbować jak was meczy. Na allegro widziałam ze są i to nie bardzo drogie. A może i wam pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:41

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie! Gratulacje ;)

Abusiowa, dora13 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa akupresurowe opaski...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:43

paradise lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Paradise :)

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:02

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna88 wrote:
    Dziewczyny a można używać clotrimazolum ? Bo ja przed ciąża używalam np na jakieś podrażnienia lekkie uplawy itd.

Clotrimazol można uzywać po 12 tygodniu wuec ostrożnie

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    To poleci ktoś jakieś dobre marki?

Ja uzywałam bio oil od poczatku ciazy do 30 dni po porodzie...
    brak jakichkolwiek rozstepów

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, ja się zapiszę jutro dopiero. Ale pewnie też tak jakoś popołudniu bo ona z rana nie przyjmuje ;)
    Nulka, już zaczynam trzymać kciukasy :) A Ty trzymaj za mnie! :D
    Abusiowa, witaj :) to fakt, lepiej nie narzekać na brak objawów. Ja się tak właśnie "załatwiłam" ;)
    sylwia92, odpoczynek jest ważny. Ja też w tym cyklu odpoczywałam i dlatego bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam dwie krechy ;)
    Martosza, bardzo dziękujemy :* Jak Twój szkrab?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:03

Nulka lubi tę wiadomość

• Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam , ale czasem przez głowę mi to przejdzie.
    Wiadomo że obawy mam i doszukuje się czegoś co nie powinno mnie nie pokoic .
    Tak już niestety będę miała dopóki serduszka nie usłyszę i myślę że to juz na następnej wizycie :)

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 16:54

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano idę badać prolaktynę coś czuję, że zbadam też betę hehe dam sobie rękę uciąć, że się skuszę ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny przepraszam za spam ale może któraś będzie z Was zainteresowana kołyska dla dziecka na pierwsze momenty http://olx.pl/oferta/drewniana-kolyska-dla-dziecka-CID88-IDf00dx.html lub nosidełkiem http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:17

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    Hej dziewczyny.witam sie i uspokojenia szukam.termin mam na 01.12. Ciąża już potwierdzona na usg, 01.04 widoczny pecherzyk i ciałko żółte.To był 5t2d. Betę robiłam od 26dc co 2 dni i ładnie rosła.teraz wizytę mam dopiero na 19.04 żeby zobaczyć serduszko i zaczynam schizowac:( rok temu w tym samym czasie bylam w ciazy i niestety poronilam.rozwój zatrzymał się na 6 tyg ja w 8 zaczęłam k rwawic.I teraz już szaleje żeby wiedzieć czy jest ok.wczoraj zrobiłam betę i wyszła 39760 i sie martwię ze za mala:( poprzednia beta 01.04 była 9090. Nie wiem kiedy powtórzyć czy iść szybciej na usg czy co robic żeby nie zwariowac:( może mi coś poradzicie? Dodam ze biorę duphaston 3x1,euthyrox 1.5x1 i zastrzyki clexane.No i kwas i witaminy.To czekanie mnie wykancza:(

Ja też mam wizytę dopiero 19.04 (jak ten czas wolno leci). Ja również przeszłam poronienie, wiem co to znaczy czekać na wizytę, z nadzieją usłyszenia dobrej nowiny. Trzymam za nas kciuki :*

Abusiowa, Hiszpanka lubią tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abusiowa wrote:
    Tym bardziej , że jestem już niby tyle lat po poronieniu no ale ten strach zostaje ...

No tak dziewczynki,ja wiem że te wymioty nie są przyjemne,ale też naprawdę chciałabym je mieć,bo tak naprawdę jeśli są,to wiadomo że dużo jest hormonów ciążowych i ciąża jest silna,tak mówiła mi moja gin..wiadomo,że zdarza się,że niektóre kobiety ich nie mają i też jest ok,ja jednak wolałabym coś odczuwać oprócz piersi,tym bardziej,że bardzo się teraz boję,że znowu coś pójdzie nie tak..
    Do tej pory podchodziłam optymistycznie ale nadchodzą dla mnie te "czarne"tygodnie a wraz z nimi "czarne" myśli..bo nie wyobrażam sobie przeżywać znów kolejne niepowodzenie jeszcze raz..bo ilez można?
    W środę idę na wizytę,ale najbardziej się boję dwóch następnych,jak juz bedzie serduszko,po prostu nie przeżyję tego,jak znowu go zabraknie..
    sorki za moje smęty,musiałam się wyżalić..

Baranosia chyba też nie przepuszczę jutro betki ;)

Abusiowa lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie .. tez wolałabym je mieć .. no ale grunt to się nie denerwować i być dobrej myśli :) na pewno wszystko jest w porządku . Mam obawy czasem bo też miałam termin 3 lata temu na grudzień .. ale staram się nie zadreczac tym bo to w niczym nie pomaga :) co ma być to będzie wszystko w rękach Boga

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 16:55

Szarlotka123, Arleta lubią tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam plamic. Rano lece do doktorka

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, nie przepraszaj. Po to jesteśmy, żeby się wysłuchać i wspierać :)
    Domyślam się, że jest Ci ciężko ale wydaje mi się, że do trzech razy sztuka (mam nadzieję, ze nie zabrzmiało to źle) i tym razem już będzie wszystko dobrze. Jesteś na razie na takim etapie, że tych objawów może nie być ale nasilą się za kilka dni i jeszcze będziesz się zastanawiać "czy na prawdę było mi tak źle bez tych mdłości?" :D
    Agulkowa, jak plamić? na brązowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:38

• roma Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie się przyłączę :-) chociaż jeszcze z dużymi obawami bo mam za sobą 3 poronienia i do obecnej ciąży podchodzę z dużą ostrożnością. Dziś mam 6t1d ciąży, jutro pierwsza wizyta. Chciałam Was zapytać o ból piersi - czy jest on u Was cały czas taki sam, tak samo nasilony? Mnie od kilku dni bolą coraz mniej a dziś praktycznie już wcale no i oczywiście sobie wkrecam, bo jak z synkiem w ciąży chodziłam to jak zaczęły boleć po owu tak bolały już do końca.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma mnie wcale nie bolą, dopiero gdy dotknę sutki to lekko bolą

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Abusiowa wrote:
    Tym bardziej , że jestem już niby tyle lat po poronieniu no ale ten strach zostaje ...

No tak dziewczynki,ja wiem że te wymioty nie są przyjemne,ale też naprawdę chciałabym je mieć,bo tak naprawdę jeśli są,to wiadomo że dużo jest hormonów ciążowych i ciąża jest silna,tak mówiła mi moja gin..wiadomo,że zdarza się,że niektóre kobiety ich nie mają i też jest ok,ja jednak wolałabym coś odczuwać oprócz piersi,tym bardziej,że bardzo się teraz boję,że znowu coś pójdzie nie tak..
    Do tej pory podchodziłam optymistycznie ale nadchodzą dla mnie te "czarne"tygodnie a wraz z nimi "czarne" myśli..bo nie wyobrażam sobie przeżywać znów kolejne niepowodzenie jeszcze raz..bo ilez można?
    W środę idę na wizytę,ale najbardziej się boję dwóch następnych,jak juz bedzie serduszko,po prostu nie przeżyję tego,jak znowu go zabraknie..
    sorki za moje smęty,musiałam się wyżalić..

Baranosia chyba też nie przepuszczę jutro betki ;)

Nie powiedziałabym, że intensywność mdłości (czy sama ich obecność) świadczą o silnej ciąży. Dla porównania ja nie miałam mdłości w pierwszej ciąży - książkowa, silna ciąża. Moja kuzynka miała mdłości, że miska była jej najlepsza przyjaciółka przez połowę ciąży, a ciąża była zagrożona. Więc dla mnie to stwierdzenie to zabobon. Po protu każda z nas inaczej reaguje na zmiany w swoim ciele

Szarlotko już trzymam kciuki i nie puszę póki tu nie napiszesz jak po wizycie :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ