Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
co do objawów to ja też raz je mam a raz nie,
kremów nie używam jeszcze ponieważ czytałam ze nie wolno tak wcześnie smarować brzuszka bo to może wywołać skurcze,
ja też nie badałam progesteronu, lekarz w sumie nie dał mi jeszcze skierowania na badania...dziwne...moze dopiero na kolejnej wizycie dostane,
bóle jajnków też czasem mi sie pojawiają i promieniują one aż do pachwiny i uda,
a tak poza tym to w końcu czuje że mam piersi wiem głupio to brzmi ale fajne uczucie
Szarlotka123, Nulka lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Hiszpanka wrote:Hej dziewczyny.witam sie i uspokojenia szukam.termin mam na 01.12. Ciąża już potwierdzona na usg, 01.04 widoczny pecherzyk i ciałko żółte.To był 5t2d. Betę robiłam od 26dc co 2 dni i ładnie rosła.teraz wizytę mam dopiero na 19.04 żeby zobaczyć serduszko i zaczynam schizowac:( rok temu w tym samym czasie bylam w ciazy i niestety poronilam.rozwój zatrzymał się na 6 tyg ja w 8 zaczęłam k rwawic.I teraz już szaleje żeby wiedzieć czy jest ok.wczoraj zrobiłam betę i wyszła 39760 i sie martwię ze za mala:( poprzednia beta 01.04 była 9090. Nie wiem kiedy powtórzyć czy iść szybciej na usg czy co robic żeby nie zwariowac:( może mi coś poradzicie? Dodam ze biorę duphaston 3x1,euthyrox 1.5x1 i zastrzyki clexane.No i kwas i witaminy.To czekanie mnie wykancza:(
A bo z ta beta wlasnie tak jest. Moja w poprzedniej ciazy tez kiepsko rosla i w glowie tracilam juz nadzieje. Nawet lekarz mowil, ze kiepsko to wyglada a teraz mam super corke. Znowu 6 lat temu beta przepiekna za kazdym razem a poronilam w 9 tygodniu. Teraz zrobie raz bete bo lekarz mi kazal, zeby potwierdzic ciaze. Glowa do gory! Musisz myslec pozytywnie. Poza tym wydaje mi sie, ze Twoja beta ladnie urosla.
U mnie tez bialo-zolty sluz.
Brzucha na razie nie smaruje. W poprzedniej ciazy uzywalam bio-oli i nie mam zadnych roztepow.
Hiszpanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNulka, właśnie przeczytałam suwaczek chociaż mamy taki sam..
Już wszystko rośnie pewnie dlatego mnie boli
Wczoraj w ogóle, mój mi masował brzuch i nagle mi powiedział, ze czuje coś dziwnego.
Zapytałam od razu wystraszona co a on do mnie "chyba czuje serce bo jakiś szmer jakbym wyczuwał" Od razu mu powiedziałam, że mu się wydajeNulka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny od razu lepiej:) Szarlotka123 jesteśmy na tym samym etapie, masz jutro wizyte?ciekawe czy już będzie serducho widac-daj znac. Co do progesteron jak bierzesz leki to wydaje mi sie ze powinnaś robić badania jaki jest poziom.ja miałam zawsze za niski i żeby zajść w ciążę brałam 2x1 duphaston.badania z ciąży zaraz na początku miałam 36 a po tyg spadł do 30 więc gin zwiększył dawke.za tydz mam znowu zrobić badanie żeby sprawdZić jako poziom.No ale ja mam wszystko już z grubej rury;) może tobie dr tak tylko profilaktycznie zapisala.
-
Ja znowu zawsze miałam bardzo duże piersi wiec nie zauważyłam narazie żeby mi bardzo urosły... Napuchly trochę jak na okres...
Dziewczyny na ostatniej wizycie gin powiedział ze mam napuchnieta macice. To normalny objaw ciąży, czy nie? Bo z wrażenia nie zapytałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:54
-
nick nieaktualnyHiszpanka, jestem niestety po jednym poronieniu i dwóch biochemicznych więc mi wręcz dowaliła Dupek 3x1 i luteina dopochwowo na noc 2x1. Do tego kwas i witaminy
Jasne, dam znać od razu co i jak Stresuje się bardzo ale z jednej strony już się nie mogę doczekać. Ciekawe czy się popłaczę czy będę udawać twardą
Perl, tak, rozpulchniona macica jest normalnym objawem
Palma, ja mam chyba jakieś nieczułe te cycki ;/ Tak to w ogóle nie bolą, tylko przy dotykaniu. No i sutki mam wrażliwe. I już myślę, ze coś jest nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:58
-
nick nieaktualny
-
Szarlotka ja też mam tylko trochę wrażliwe sutki i to zależy o jakiej porze w ciągu dnia ale dziś w nocy jak spałam to czułam te cycory, tak jakbym jakąś kule do nich wsadziła, trochę ociężałe.
Widzisz Ty znowu masz mdłości a ja nie i tez się bałam że juz coś zlego sie dzieje, a to nie prawda. Kazdy dzien jest inny, jeden super nie mam objawów, potem znowu masakra w autobusie to bym na kazde siedzenie mogla się zrzygać (sorki za szczerość) bo tak mnie dli w trakcie jazdy, a jeszcze innego dnia tylko troche mnie glowa boli. Albo z jedzeniem, wczoraj bardzo mało zjadłam, dzisiaj już o wiele więcej i chce mi się nadal jeść.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualny
-
Nulka wrote:Z mojego doświadczenia - jak masz predyspozycje to rozstępy i tak wyjdą - ze mną tak było. Choć jak smarowałam brzuch oliwka 2 razy dziennie to tam mam pojedyncze za to cycki, uda i pośladki to cudowne naturalne tatuaże piorunów
Na smarowanie chyba jeszcze za wcześnie to bardziej początek 2 trymetru - mnie pierwsze rozstępy pojawiły się ok 24 tc
Dużo znajomych poleca Bio OilWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:11
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
dwie córeczki i...
[*] aniołek 5tyg 2dni
[*] aniołek 5tyg 6 dni
[*] aniolek 10 tyg -
nick nieaktualny
-
karolajna88 wrote:Dziewczyny mi lekarz żadnych proszków luteiny itd nie przepisał dlatego się martwię. Czyżby olał sprawę ? Pierwsze usg mam w sobotę...
-
Szarlotka123 wrote:Nulka, jeżeli Cię to uspokoi to pewnie Lepiej iść
Palma, przynajmniej się już nie stresujesz -
Maredd wrote:Ja używam bio oil cały czas od poprzedniej ciazy bo jest nie tylko na rozstępy ale i na blizny po CC. A prawda taka ze jak masz skłonność genetyczną do rozstępów to ich nie unikniesz, jedynie zmnimalizujesz trochę, bo elastyczność skory jest dziedziczna.
-
karolajna88 wrote:Dziewczyny mi lekarz żadnych proszków luteiny itd nie przepisał dlatego się martwię. Czyżby olał sprawę ? Pierwsze usg mam w sobotę...