X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do objawów to ja też raz je mam a raz nie,
    kremów nie używam jeszcze ponieważ czytałam ze nie wolno tak wcześnie smarować brzuszka bo to może wywołać skurcze,
    ja też nie badałam progesteronu, lekarz w sumie nie dał mi jeszcze skierowania na badania...dziwne...moze dopiero na kolejnej wizycie dostane,
    bóle jajnków też czasem mi sie pojawiają i promieniują one aż do pachwiny i uda,
    a tak poza tym to w końcu czuje że mam piersi :D wiem głupio to brzmi ale fajne uczucie :D

Szarlotka123, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    Hej dziewczyny.witam sie i uspokojenia szukam.termin mam na 01.12. Ciąża już potwierdzona na usg, 01.04 widoczny pecherzyk i ciałko żółte.To był 5t2d. Betę robiłam od 26dc co 2 dni i ładnie rosła.teraz wizytę mam dopiero na 19.04 żeby zobaczyć serduszko i zaczynam schizowac:( rok temu w tym samym czasie bylam w ciazy i niestety poronilam.rozwój zatrzymał się na 6 tyg ja w 8 zaczęłam k rwawic.I teraz już szaleje żeby wiedzieć czy jest ok.wczoraj zrobiłam betę i wyszła 39760 i sie martwię ze za mala:( poprzednia beta 01.04 była 9090. Nie wiem kiedy powtórzyć czy iść szybciej na usg czy co robic żeby nie zwariowac:( może mi coś poradzicie? Dodam ze biorę duphaston 3x1,euthyrox 1.5x1 i zastrzyki clexane.No i kwas i witaminy.To czekanie mnie wykancza:(

A bo z ta beta wlasnie tak jest. Moja w poprzedniej ciazy tez kiepsko rosla i w glowie tracilam juz nadzieje. Nawet lekarz mowil, ze kiepsko to wyglada a teraz mam super corke. Znowu 6 lat temu beta przepiekna za kazdym razem a poronilam w 9 tygodniu. Teraz zrobie raz bete bo lekarz mi kazal, zeby potwierdzic ciaze. Glowa do gory! Musisz myslec pozytywnie. Poza tym wydaje mi sie, ze Twoja beta ladnie urosla.

U mnie tez bialo-zolty sluz.

Brzucha na razie nie smaruje. W poprzedniej ciazy uzywalam bio-oli i nie mam zadnych roztepow.

Hiszpanka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, właśnie przeczytałam suwaczek chociaż mamy taki sam.. :D
    Już wszystko rośnie <3 pewnie dlatego mnie boli :D
    Wczoraj w ogóle, mój mi masował brzuch i nagle mi powiedział, ze czuje coś dziwnego.
    Zapytałam od razu wystraszona co a on do mnie "chyba czuje serce bo jakiś szmer jakbym wyczuwał" :D Od razu mu powiedziałam, że mu się wydaje :D

Nulka lubi tę wiadomość

• Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny od razu lepiej:) Szarlotka123 jesteśmy na tym samym etapie, masz jutro wizyte?ciekawe czy już będzie serducho widac-daj znac. Co do progesteron jak bierzesz leki to wydaje mi sie ze powinnaś robić badania jaki jest poziom.ja miałam zawsze za niski i żeby zajść w ciążę brałam 2x1 duphaston.badania z ciąży zaraz na początku miałam 36 a po tyg spadł do 30 więc gin zwiększył dawke.za tydz mam znowu zrobić badanie żeby sprawdZić jako poziom.No ale ja mam wszystko już z grubej rury;) może tobie dr tak tylko profilaktycznie zapisala.

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zawsze miałam bardzo duże piersi wiec nie zauważyłam narazie żeby mi bardzo urosły... Napuchly trochę jak na okres...
    Dziewczyny na ostatniej wizycie gin powiedział ze mam napuchnieta macice. To normalny objaw ciąży, czy nie? Bo z wrażenia nie zapytałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:54

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka, jestem niestety po jednym poronieniu i dwóch biochemicznych więc mi wręcz dowaliła ;) Dupek 3x1 i luteina dopochwowo na noc 2x1. Do tego kwas i witaminy ;)
    Jasne, dam znać od razu co i jak :) Stresuje się bardzo ale z jednej strony już się nie mogę doczekać. Ciekawe czy się popłaczę czy będę udawać twardą ;)
    Perl, tak, rozpulchniona macica jest normalnym objawem :)
    Palma, ja mam chyba jakieś nieczułe te cycki ;/ Tak to w ogóle nie bolą, tylko przy dotykaniu. No i sutki mam wrażliwe. I już myślę, ze coś jest nie tak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:58

• Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też przeszlas swoje...ja sie na pewno porycze jak zobaczę serducho;) jak nie zobaczę to też więc zapas chusteczek trzeba miec;)

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wszystko należności będzie dobrze. Daj znać po wizycie. Będzie juz serduszko??

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka, racja. W tą czy w tą zapas trzeba mieć ;)
    Perl, prawdopodobnie tak. Serduszko chyba jest na etapie 6/7 tc więc może być ale jeszcze nie musi ;) Wolałabym jednak już usłyszeć, żeby się nie denerwować.

• palma Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ja też mam tylko trochę wrażliwe sutki i to zależy o jakiej porze w ciągu dnia :D ale dziś w nocy jak spałam to czułam te cycory, tak jakbym jakąś kule do nich wsadziła, trochę ociężałe.
    Widzisz Ty znowu masz mdłości a ja nie i tez się bałam że juz coś zlego sie dzieje, a to nie prawda. Kazdy dzien jest inny, jeden super nie mam objawów, potem znowu masakra w autobusie to bym na kazde siedzenie mogla się zrzygać (sorki za szczerość) bo tak mnie dli w trakcie jazdy, a jeszcze innego dnia tylko troche mnie glowa boli. Albo z jedzeniem, wczoraj bardzo mało zjadłam, dzisiaj już o wiele więcej i chce mi się nadal jeść.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak pójdę jutro do lekarza tak dla świętego spokoju

cudek2 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej bez objawów hmm...oby moja bezobjawowa ciąża była tą szczęśliwą :) odliczam dni do wizyty - 11 ich zostało...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, jeżeli Cię to uspokoi to pewnie :) Lepiej iść :)
    Palma, przynajmniej się już nie stresujesz :)

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Z mojego doświadczenia - jak masz predyspozycje to rozstępy i tak wyjdą - ze mną tak było. Choć jak smarowałam brzuch oliwka 2 razy dziennie to tam mam pojedyncze za to cycki, uda i pośladki to cudowne naturalne tatuaże piorunów :P
    Na smarowanie chyba jeszcze za wcześnie to bardziej początek 2 trymetru - mnie pierwsze rozstępy pojawiły się ok 24 tc

Dużo znajomych poleca Bio Oil
    Ja używam bio oil cały czas od poprzedniej ciazy bo jest nie tylko na rozstępy ale i na blizny po CC. A prawda taka ze jak masz skłonność genetyczną do rozstępów to ich nie unikniesz, jedynie zmnimalizujesz trochę, bo elastyczność skory jest dziedziczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:11

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz żadnych proszków luteiny itd nie przepisał dlatego się martwię. Czyżby olał sprawę ? Pierwsze usg mam w sobotę...

hchy9n73gkndckeu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna, jeżeli nie masz w swoim życiu poronień, biochemicznych, nie plamisz, nie krwawisz to nie ma podstawy do tego, żeby faszerować Cię lekami :)

• Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna88 wrote:
    Dziewczyny mi lekarz żadnych proszków luteiny itd nie przepisał dlatego się martwię. Czyżby olał sprawę ? Pierwsze usg mam w sobotę...
    Ja też nic nie mam. Lekarz stwierdził że skoro nic się nie dzieje to nie trzeba... Żadnych plamienia nie ma więc bez potrzeby nie faszerowane lekami.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Nulka, jeżeli Cię to uspokoi to pewnie :) Lepiej iść :)
    Palma, przynajmniej się już nie stresujesz :)
    Jeśli rzeczywiście mam infekcję to lepiej jak najszybciej zadziałać ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Ja używam bio oil cały czas od poprzedniej ciazy bo jest nie tylko na rozstępy ale i na blizny po CC. A prawda taka ze jak masz skłonność genetyczną do rozstępów to ich nie unikniesz, jedynie zmnimalizujesz trochę, bo elastyczność skory jest dziedziczna.
    Na bliznę po CC u mnie świetnie sprawdziła się maść Contratubex

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna88 wrote:
    Ja oprócz witaminek i kwasu foliowego też nic nie biorę :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ