X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Perl, podobno biały i żółty śluz są w ciąży normalne ;) Ja też mam na przykład od początku tylko śluz żółty i moja gin mówi, ze jest prawidłowy :)
    To uspokoiłaś mnie :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze napisalyscie o tym sluzie bo juz sie martwilam. Mam tez taji zolty wodnosty.

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się martwię
    mam bóle brzucha kilka razy dziennie. Czasem takie jak w trakcie @ i dość silne. i tak codziennie, przez około pół godziny. a potem na zmianę z kłującymi raz z prawej, raz z lewej strony. a od wieczora co jakiś czas czuję takie dziwne uczucie z prawej strony (cały czas w tym samym miejscu) jakby coś bardzo szybko delikatnie pulsowało (takie uczucie czasami w oku się ma). na szczęście nie ma żadnych plamień ani krwawienia, ale i tak się trochę martwię. no i dziś i wczoraj dolegliwości w postaci mdłości jakby przeszły, cycki prawie wogóle nie bolą, nie wiem o co chodzi. Raczej dolegliwości powinny się nasilać, a nie przechodzić. A wizyta dopiero w środę

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z dolegliwościami mam "słabo". Żadnych mdłości, w ogóle nie czuje się na ciążę. Ale moja siostra tez tak miała... Przez tydzień miała mdłości to lekarz jej kazał zmienić kwas foliowy bo niby nie na każdy nasz organizm pójdzie... Ja zmieniła kwas to mdłości przeszły.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, spokojnie. Ostatnio gdzieś czytałam ( chyba w internetach), że naprzemienne objawy się zdarzają bardzo często na początku ciąży dlatego, jeżeli będzie dzień kiedy nie będziesz czuła objawów to nic się nie dzieje. Taka jestem oczytana :D
    Ale swoją drogą mogłabym już przestać czytać te głupoty bo sobie wkręcam niepotrzebnie, ze coś jest nie tak ;/.
    Czy któraś z was może mi wyjaśnić definicję "skurcz"?
    Nigdy nie miałam i nawet nie wiem jaki to jest ból ;/
    Macie bóle jajników? Ja np wczoraj się czułam, jak w owulację.
    Bolało mnie całe podbrzusze i jajniki.. Jeszcze ten sen..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:26

Nulka lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a smarujecie się już jakimiś specyfikacji żeby nie było rozstępów? Polecacie coś?

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest na to jeszcze za wcześnie?

• Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, że za dużo czytam i przez to wariuje.. Postanowiłam zaprsestać na czytaniu naszego forum i się uspokoić... we wtorek wizyta i mam nadzieję lekarz mnie teżyspokoi

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Bóle jajników w zeszłym tygodniu. Teraz juz nie. Czasem mnie tylko chwilowo zaboli jak na @

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Nie jest na to jeszcze za wcześnie?
    Nie wiem właśnie. To moja pierwsza ciąża... Jeszcze nie jestem zbyt odczytania w tej kwestii...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.witam sie i uspokojenia szukam.termin mam na 01.12. Ciąża już potwierdzona na usg, 01.04 widoczny pecherzyk i ciałko żółte.To był 5t2d. Betę robiłam od 26dc co 2 dni i ładnie rosła.teraz wizytę mam dopiero na 19.04 żeby zobaczyć serduszko i zaczynam schizowac:( rok temu w tym samym czasie bylam w ciazy i niestety poronilam.rozwój zatrzymał się na 6 tyg ja w 8 zaczęłam k rwawic.I teraz już szaleje żeby wiedzieć czy jest ok.wczoraj zrobiłam betę i wyszła 39760 i sie martwię ze za mala:( poprzednia beta 01.04 była 9090. Nie wiem kiedy powtórzyć czy iść szybciej na usg czy co robic żeby nie zwariowac:( może mi coś poradzicie? Dodam ze biorę duphaston 3x1,euthyrox 1.5x1 i zastrzyki clexane.No i kwas i witaminy.To czekanie mnie wykancza:(

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, ja mam to samo ;)
    Perl, ja też się nad tym zastanawiałam ale w sumie nic nam jeszcze nie rośnie więc chyba nie jest to potrzebne ;) Ale mogę być w błędzie bo jakby nie było- moja też pierwsza :)
    Ale odnośnie polecanych kremów chętnie się doradzę osób, które już mają szkraby :) Macie coś dziewczynki sprawdzonego?

Hiszpanka, po pierwsze wiem, ze to nie łatwe ale staraj się wrzucić na luz :)
    Nie możesz się teraz absolutnie denerwować!
    Druga sprawa to taka, że doskonale Cię rozumiem ale bierzesz tabletki więc jesteś "zabezpieczona". Beta przyrasta pięknie! Z 9 tyś na 39 to jest według Ciebie mało?! Poważnie? ;)
    Spokojnie, bez nerwów bo to niczego dobrego nie przynosi.
    Jeśli nie ma plamień a tym bardziej krwawień to wszystko jest tak jak powinno być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:38

Hiszpanka lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Nie wiem właśnie. To moja pierwsza ciąża... Jeszcze nie jestem zbyt odczytania w tej kwestii...
    nie jest za wcześnie. Już trzeba smarować, żeby była skóra elastyczna bardziej, żaden krem w tydzień nie zadziała. Jak zaczniesz już, skóra będzie lepiej przygotowana na ten moment. Ale pocieszę Cię, że to i tak indywidualna kwestia - jedne dziewczyny nie mają prawie wogóle, albo wogóle, a inne smarują, zapobiegają a i tak cały las rozstępów

emilkazozz lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nurtuje mnie jedno, badalyscie progesteron? Ja badalam jakiś tydzień temu i wyszło mi jakies 14. Norma teoretycznie od 9 ale obawiam sie jednak ze to troche malo...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Perl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    Hej dziewczyny.witam sie i uspokojenia szukam.termin mam na 01.12. Ciąża już potwierdzona na usg, 01.04 widoczny pecherzyk i ciałko żółte.To był 5t2d. Betę robiłam od 26dc co 2 dni i ładnie rosła.teraz wizytę mam dopiero na 19.04 żeby zobaczyć serduszko i zaczynam schizowac:( rok temu w tym samym czasie bylam w ciazy i niestety poronilam.rozwój zatrzymał się na 6 tyg ja w 8 zaczęłam k rwawic.I teraz już szaleje żeby wiedzieć czy jest ok.wczoraj zrobiłam betę i wyszła 39760 i sie martwię ze za mala:( poprzednia beta 01.04 była 9090. Nie wiem kiedy powtórzyć czy iść szybciej na usg czy co robic żeby nie zwariowac:( może mi coś poradzicie? Dodam ze biorę duphaston 3x1,euthyrox 1.5x1 i zastrzyki clexane.No i kwas i witaminy.To czekanie mnie wykancza:(
    Myślę że narazie jest ok. Leki masz więc chyba nic więcej zrobić nie możesz z wyjątkiem odpoczynku i braku stresu. Głowa do góry, teraz wszystko w rękach Boga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:38

Hiszpanka lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Ja jutro idę na wizytę :)
    Mam nadzieję, że zobaczę już serduszko ale strasznie się denerwuje czy coś nie jest nie tak :(
    RedLady, piękna beta ;)
    Witam was Kochane w kolejny brzydki poranek :)
    U mnie już lepiej, pogodziliśmy się z moim choć nie było łatwo ;)
    Moje cysie są większe ale nie muszę zmieniać jeszcze staników z kolei jeśli chodzi o cerę to tragedia.. wysypuje mnie dosłownie wszędzie ;/
    Palma widzisz, a tak narzekałaś :D
    Klaudyś, idź na betę jak radzą dziewczyny, testy są zgubne ;)
    Madzia przykro mi :( Tak trzymałam kciuki. Ale mam nadzieję, że na Styczniówkach już zawitasz ;) I pamiętaj o nas <3

W becie moja ostatnia nadzieja:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    nie jest za wcześnie. Już trzeba smarować, żeby była skóra elastyczna bardziej, żaden krem w tydzień nie zadziała. Jak zaczniesz już, skóra będzie lepiej przygotowana na ten moment. Ale pocieszę Cię, że to i tak indywidualna kwestia - jedne dziewczyny nie mają prawie wogóle, albo wogóle, a inne smarują, zapobiegają a i tak cały las rozstępów
    To poleci ktoś jakieś dobre marki?

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Jeszcze nurtuje mnie jedno, badalyscie progesteron? Ja badalam jakiś tydzień temu i wyszło mi jakies 14. Norma teoretycznie od 9 ale obawiam sie jednak ze to troche malo...

Nie badałam progesteronu, nawet moja lekarka nie dała mi na niego skierowania. Pewnie dlatego, ze mam dupka i luteinę.

• Nulka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia - jak masz predyspozycje to rozstępy i tak wyjdą - ze mną tak było. Choć jak smarowałam brzuch oliwka 2 razy dziennie to tam mam pojedyncze za to cycki, uda i pośladki to cudowne naturalne tatuaże piorunów :P
    Na smarowanie chyba jeszcze za wcześnie to bardziej początek 2 trymetru - mnie pierwsze rozstępy pojawiły się ok 24 tc

Dużo znajomych poleca Bio Oil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:44

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    tutaj jest kalkulator do oblicznia bety - BAZA WIEDZY, KALKULATORY CIĄŻY - tam znajdziesz kalkulator HCG https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ