X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim nowym mamusiom :)

Dziewczyny, dzisiaj pojechalam z mezem na dzialke, nad jezioro i jak jechalismy to bocian przelecial nam przed maska auta :) mam nadzieje, ze to dobry znak :)

cudek2, dora13, paradise, madziula500, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula500 wrote:
    hej. nieśmiało dołączam do forum. Jestem po 1 udanej inseminacji( 16.03.) Wg zaleceń 14 dni po IUI zrobiłam test - blada kreska. Tego samego dnia (30.03.) bhcg = 147, 6 dni później 1951. Wieczorem w tym dniu zauważyłam lekkie brązowe brudzenie, które mam do dziś dnia. jest to brązowy kremowy śluz. Od tego momentu pobolewa mnie bardzo lekko podbrzusze. Ból czasami jak na @ a czasami nieco inny. Nie jest to ból taki, że trzeba brać tabsa, może bardziej uczucie dyskomfortu. Jeśli chodzi o brązowy nalot Gin. powiedział przy badaniu że nie ma tego dużo i że gorzej by było gdyby to była krew. Na usg jeszcze nic nie zobaczył, a był to wg om 4 tydz i 3 dzien. Nie nastawiam się, że coś z tego wyjdzie bo naczytałam się o ciąży pozamacicznej... Poza tym byłam stymulowana więc sama nie wiem czy to ma jakiś wpływ... Dodam tyle, że objawów w postaci mdłości nie mam, piersi może troszkę się powiększyły. Gin kazał dużo spać więc jakoś nie zrywam się szybko z łóżka. Czy któraś z Was miała objawy podobne do moich (brudzenie i lekkie bóle brzucha)?

Witaj madziula,

Ja miałam plamienia i dostałam duphaston. Po 2 dniach ustały, niestety jestem po 2 stratach, więc ten duphaston to już ze mną chyba dłużej zostanie. Z pewnością dużo odpoczywaj.
    Ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 20:31

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak z kawa? Pijecie? Ograniczacie?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tylko inke :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

preg.png
  • madziula500 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kawy juz w czasie starań zaczęłam się odznaczajac. Będąc w ciąży raz tylko napilam się do towarzystwa ale była to słaba kawa z ekspresu z mlekiem. Lepiej chyba nie pić.

• paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poprzedni gin twierdzil, ze dwie dziennie ale slabe mozna sobie wypic ale chyba przejde na inke, chociaz nie przepadam..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jedną 3in1 mogę spokojnie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:

Na mdłości mogę polecić sok z imbiru- jak ręką odjął ;)

Dziewczyny na mdłości najlepsze są cukierki z imbiru Verbeny....pierwsze 3 msc były ze mną:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przeczytałam dzisiaj kilkanaście stron... Boję się strasznie... staraliśmy się z mężem o dzieciątko od 2,5 roku... mnóstwo badań, hsg, laparoskopia jajników... w końcu okazało się, że przeszkadza nam jeszcze ureoplasma i tu zaczyna się największy problem.. w czasie brania antybiotyku dziwnie się zaczęłam czuć ii... 2 piękne krechy... tak się boję, że te antybiotyki mogły zaszkodzić...
    Według wszystkich znaków na niebie to 5t2d a termin 07.12
    Byłam już u lekarza, w 4t2d maleńka 3mm kropka:) najszczęśliwsze maleństwo na świecie:)
    Chyba potrzebuje wsparcia, bo zwariuje od tego myślenia...
    Jak myślicie kiedy mogę usłyszeć serduszko?

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda witaj :* myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze!
    Niektóre dziewczyny słyszały serduszko w okolicach 5tydz 6dz ale to nie ma reguły

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarły wyniki drugiej bety. Cudowny wynik 1933,6 :)
    Jagoda będzie dobrze :) Już niedługo zobaczysz bijące serduszko :* Trzeba tylko cierpliwie poczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:52

Nulka, paradise lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Cześć dziewczyny, przeczytałam dzisiaj kilkanaście stron... Boję się strasznie... staraliśmy się z mężem o dzieciątko od 2,5 roku... mnóstwo badań, hsg, laparoskopia jajników... w końcu okazało się, że przeszkadza nam jeszcze ureoplasma i tu zaczyna się największy problem.. w czasie brania antybiotyku dziwnie się zaczęłam czuć ii... 2 piękne krechy... tak się boję, że te antybiotyki mogły zaszkodzić...
    Byłam już u lekarza, w 4t2d maleńka 3mm kropka:) najszczęśliwsze maleństwo na świecie:)
    Ja mam ten sam termin i tez jeszcze nie widziałam i nie słyszałam fasolki, bo czekam na usg około 8 tyg. Tez nie mogę się doczekać i cały czas zastanawiam się czy wszystko ok

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Jeśli Cię to choć trochę pocieszy jak zaszłam w pierwszą ciążę raptem kilka dni po zapłodnieniu dostałam ostatnie rutynowe szczepienie (te po 18 r.ż.)oczywiście o ciąży nie wiedziałam, a mały jest zdrowym, mądrym chłopcem :) Wszystko będzie ok :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownej niedzieli kochane :* odpoczywajcie ile możecie :)

Nulka, dora13 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda kaprawa. Młody się budził w nocy 3 razy. Poszłam spać do salonu, bo mąż zaczął chrapac o 4 nad ranem!
    Ważę chyba 5 ton.
    Jagodam a jaki to antybiotyk?
    Wiesz, skoro fasolka została, to trzeba wierzyć, że nic się jej nie stało! Moja ciotka brała 3 antybiotyki na zapalenie oskrzeli, wszystko teratogenne dla dzidzi, nie wiedziała o ciąży, brała je w 6-8 tygodniu i lekarze nawet mówili, że dztecko będzie chore.
    Asia ma obecnie 20 lat i studiuje do tego jest śliczna :)
    Także modlimy się i będzie ok!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk to unidox,zawiera doksycykliny.
    Dobre niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:01

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy test negatywny ,moze za wczesnie 12dpo
    Chyba nie jest mi dane dołączyć do was :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Idz we wtorek na bete

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam witam spokojnych miesiecy z nami życzę. Dziewczyny któraś jutro tez ma wizyte ?

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Chyba trochę za wcześnie ten test, ja 15 dni po przytulaniu zobaczyłam dopiero cień. Badania z krwi są pewniejsze. Zrób betę - jak radzi cudek2

f2w3vfxms6mp9lea.png

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ