X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się będę wybierała po większy. Bo już nie mam pomysłów jak poluzowac aktualne. A combo cery. Od kiedy rzuciłam tabletki anty to cuda się działy na niej. Łącznie z wyspywaniem dekoltu i pleców. A teraz ładnie się wycisza, zanikają tez takie czerwone placki z polikow. Jak tak dalej pójdzie to będę mogła używać tylko kremu nawilżającego :) i wybieram się dziś po imbir. Zaczynają się dość nieprzyjemne mdłości.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzieć spi wiec mam chwile, zeby nadrobic ;) moja cera jak na razie ok ale zaczelam brac dupka, wiec pewnie znowu sie pogorszy tak jak dwa lata temu..Piersi nadal male i zero objawow, jestem ciekawa jak dlugo..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie jakies vitaminki czy tylko kwas?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Bierzecie jakies vitaminki czy tylko kwas?
    Ja biorę vitaminer prenatal i brałam go zanim byłam w ciąży

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko kwas foliowy ale myślę o zakupie jakiś witamin :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi babka w aptkece polecila femibion. zobaczymy co z tego bedzie :)

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz wam gratuluję z całego serca. Dbajcie o swoje fasolki ja zwalniam miejsce innym szczesciarom. Beta negatywna nie ma co się łudzić ze coś z tego jeszcze będzie. Może będzie mi dane w styczniowkach na dłużej.

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula trzymaj się! Styczeń to będzie ten miesiąc!

Ja biorę kwas foliowy i d3.
    Od 12 tyg zestawik witamin. Bez jodu- bo nie mogę. Potem dopiero ok 5 miesiąca takie, które mają go w składzie.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie. Pytanie z innej mańki - Wam też włoski na brzuchu tak ściemniały? Bo ja aż nie wierzę własnym oczom.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Moje drogie. Pytanie z innej mańki - Wam też włoski na brzuchu tak ściemniały? Bo ja aż nie wierzę własnym oczom.
    Szukam ja tych włosków i nie widzę :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • madziula500 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nieśmiało dołączam do forum. Jestem po 1 udanej inseminacji( 16.03.) Wg zaleceń 14 dni po IUI zrobiłam test - blada kreska. Tego samego dnia (30.03.) bhcg = 147, 6 dni później 1951. Wieczorem w tym dniu zauważyłam lekkie brązowe brudzenie, które mam do dziś dnia. jest to brązowy kremowy śluz. Od tego momentu pobolewa mnie bardzo lekko podbrzusze. Ból czasami jak na @ a czasami nieco inny. Nie jest to ból taki, że trzeba brać tabsa, może bardziej uczucie dyskomfortu. Jeśli chodzi o brązowy nalot Gin. powiedział przy badaniu że nie ma tego dużo i że gorzej by było gdyby to była krew. Na usg jeszcze nic nie zobaczył, a był to wg om 4 tydz i 3 dzien. Nie nastawiam się, że coś z tego wyjdzie bo naczytałam się o ciąży pozamacicznej... Poza tym byłam stymulowana więc sama nie wiem czy to ma jakiś wpływ... Dodam tyle, że objawów w postaci mdłości nie mam, piersi może troszkę się powiększyły. Gin kazał dużo spać więc jakoś nie zrywam się szybko z łóżka. Czy któraś z Was miała objawy podobne do moich (brudzenie i lekkie bóle brzucha)?

guerretenshi, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby piersi większe - tak twierdzi mąż, ale póki co stanik pasuje :D Dzisiaj jetem strasznie rozdrażniona...
    Co do witamin to biorę Femibion 1 - brałam w pierwszej ciąży to i teraz biorę ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również zażywam Femibion + luteina :)

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula u mnie sie tak zaczynało :) trzymam kciuki żeby wszystko było w pozadku :)

madziula500 lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula500 wrote:
    hej. nieśmiało dołączam do forum. Jestem po 1 udanej inseminacji( 16.03.) Wg zaleceń 14 dni po IUI zrobiłam test - blada kreska. Tego samego dnia (30.03.) bhcg = 147, 6 dni później 1951. Wieczorem w tym dniu zauważyłam lekkie brązowe brudzenie, które mam do dziś dnia. jest to brązowy kremowy śluz. Od tego momentu pobolewa mnie bardzo lekko podbrzusze. Ból czasami jak na @ a czasami nieco inny. Nie jest to ból taki, że trzeba brać tabsa, może bardziej uczucie dyskomfortu. Jeśli chodzi o brązowy nalot Gin. powiedział przy badaniu że nie ma tego dużo i że gorzej by było gdyby to była krew. Na usg jeszcze nic nie zobaczył, a był to wg om 4 tydz i 3 dzien. Nie nastawiam się, że coś z tego wyjdzie bo naczytałam się o ciąży pozamacicznej... Poza tym byłam stymulowana więc sama nie wiem czy to ma jakiś wpływ... Dodam tyle, że objawów w postaci mdłości nie mam, piersi może troszkę się powiększyły. Gin kazał dużo spać więc jakoś nie zrywam się szybko z łóżka. Czy któraś z Was miała objawy podobne do moich (brudzenie i lekkie bóle brzucha)?

Ja mialam przez jeden dzien brazowe plamienia ale lekarz powiedzial, ze takie moze wystapic w poblizu terminu miesiaczki. Przepisal mi duphaston. Brzuch tez lekko czasami mnie pobolewa ale to chyba normalne. Nie stresuj sie, odpoczywaj ile mozesz, bedzie dobrze! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ale mam do nadrobienia , ja nie wiem co sie ze mna dzieje ale spala bybym ciągle . Niestety mdli mnie bardzo i dzisiaj jeszcze brzuch po bolewa wizyte mam w poniedziałek i juz mnie stres dopada .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula witaj.
    Zdarza się brudzenie.
    Trzymam kciuki!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że odważyłam się napisać. Ciepłe słowa powodują rozwianie wszelkich wątpliwości :) Mała niepewność zostanie jednak do czasu kiedy zobaczę bijące serduszko :) Zastanawiam się dlaczego gin nie przepisał mi duphastonu, tylko luteinę?

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jest to termin spodziewanej miesiączki (cykl 32 dni), z tym , że stymulacja owulacji przyspieszyła wszystko, testowanie byłow 25 dn cyklu (14 dni po inseminacji)

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spałam 2 god zimy pi poludniu z moją chrą na zapalenie oskrzeli dzidzią. Taka jakaś zmulona jestem. A jeśli chodzi cycki to moje w każdej ciąży rosną do gigantycznych rozmiarów, skóra jest prawie przezroczysta, widać każda żyłkę a sutki napuchnięta jak balony i całe są obolałe. W ciazy która straciłam tez tak było ale znacznie mniej niz teraz i miałam bóle brzucha jak na @ teraz nie mam żadnych bóli brzucha.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ