X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądam butelki i laktatory i nie wiem czy postawić na to co już znam i sprawdzone przy synu czy zmienić na coś nowego, ale dylematy :P mam wielką potrzebę kupienia czegoś ale zakupy ciuchowe jakoś mnie na razie nie rajcują, muszę najpierw zrobić przegląd tego co mam

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Moja też aktualnie nie śpi
    Czujecie ruchy/dziecko w różnych miejscach czy z przewagą na którąś stronę?
    Bo ja coraz częściej czuję te ruchy identycznie jak z synem, zdecydowanie dziecko ułożone jest z prawej strony i nogi ma dole bo wszelkie mocniejsze ruchy czuję na samym dole, z lewej strony brzucha praktycznie nic się nie dzieje
    Mam przeczucie od kilku dni, że tak jak syn się nie obróci

Ja na razie czuję identycznie, jak z Klementynką. Kopała mnie zawsze w prawy bok, a teraz pukanie też czuję po prawej :)

Isia86, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję i na dole- tam łapie detektorem serduszko- i po prawej i po lewej. Borys to chyba ośmiernica ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 22:50

Nulka, Isia86, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Nel@, zarębinka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak skusiłam się na zakupy ciuchowe ale dopiero na przyszłe lato ;)
    wyświetliła mi się reklama endo, wlazłam, mama akurat spojrzała na ekran i kazała mi zamawiać :D dziwnie się czułam wybierając dziewczęce ciuszki :)

Nulka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję pukanie na dole czasem z lewej, czasem z prawej strony. Najrzadziej na środku :)

Isia86, Nel@ lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,mąż pierwszy dzień po urlopie do pracy to ja zasnąć nie mogę :/

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miałam wczoraj jakiś taki do dupy dzień... Ale dziś jest nowy i musi być lepszy :)

Ja czuję ruchy raz z lewej, raz z prawej strony, rzadziej pośrodku. Wczoraj też czułam, że mała jest bardziej aktywna, wyraźniejsze ruchy czułam już w ciągu dnia, nie tylko wieczorem :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie ulozy. Co smieszne, zaczynam czuc tez kopniaki w srodku. Jak sie ulozy nogami w kierunku zoladka i daje tam salwe to jest to kosmiczne uczucie i dopada mnie jeszcze gorsza zgaga. Przed snem mialam telefon na pepku i gadalam z Damianiem. Mlody tak kopnal ze telefon prawie do pionu poszedl i opadl. Lezalam w szoku ze on umie az tak mocno. Damian dostal serie na reke i tez wciaz nie wierzy. A zrobilam pol godzinny spacer przed snem zeby go ululac ale nie dalo rady.
    Noc za mna koszmarna bo w sumie wczoraj pierwszy raz od roku widzialam bylego i kurcze jest tak zaniedbany jak nigdy. Do tego kumpel zaginal. Policja go szukala cala noc ale z tego co wiem to sie odnalazl... dlatego ide teraz odespac bo juz koniec stresu. A pozniej zapisac sie do poloznej.
    Milego dnia kochane :*!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski :)
    Ja na poczatku czulam pukanie z prawej strony. Teraz czuje ruchu po prawej i po srodku na dole :) a w zadadzie czesciej czuje wiercipiete jak sie przekreca i cos kombinuje niz kopniaki :) ale fakt czesciej czuje malucha niz jeszcze tydz temu :) a jak poleze na plecach z brzuchem na wierzchu to widac gdzie sie rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:38

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie obudzi bol w okolicach szyjki. Tam mocno 3 razy zabolalo:/
    I się denerwuje, bo nie pamiętam, żeby w 1 ciąży coś takiego było. Mam nadzieję, że nic się tam nie rozwiera i nie skraca....wizyta w środę... tylko czy czekać....moze tam kopnal akurat... chociaż jak tak ludzie gadaja że brzuch mam nisko
    .. to już panika ....

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kulka tez sie kreci :) ale nożkami jest w dół bo kopniaki czuje na dole z rożnych stron. Ostatnio na usg była pleckami do nas a ze trzy dni pózniej tak mi bombardowała brzuch, ze na pewno jakieś tam piruety robi :) 7 kg to nie jest dużo na ten etap ciazy. Ja przytyłam 4 kg a u mnie prąwie brzuszka nie widać. To przy waszych pięknych brzuszkach to chciałybyście tam powietrze nosić :)
    Szczęśliwa przykro mi.
    Udanych wakacji palma.
    Miłego dnia dziewczynki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wczoraj strasznie zdziwilam bo siedzac poczulam ruch/uderzenie nad pepkiem w prawa strone. Wiem ze dziecko rosnie ale strasznie mnie to zdziwilo ze juz mala tak dostala.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sie tak zamartwialam jak widzialam Wasze zdjecia ze u mnie to prawie brzucha nie ma i jakos przez to malo ciazowo sie czuje tyle ze wszystkie inne ciazowe objawy mam. Potem zaczelam narzekac mezowi ze meczy mnie ta ciaza,ze zawsze bylam energiczna jakas zrywna a juz powoli czuje sie jak slon,zadyszki lapie. Nie potrafie sobie poradzic ze zmianami w moim ciele.A pozniej sobie pomyslalam -przez parenascie miesiecy plakalas ze sie nic z ciaza nie udaje,ze tylko badania,szpital i tabletki,tak bardzo ci zalezalo na dzieciatku a teraz jak dostalas szanse bycia matka to juz na starcie marudzisz ze wszystko beee. Tyle kobiet by tak chcialo miec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:59

Martusiazabka lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:* ja od soboty na wakacjach nad jeziorkiem z rodziną, bez Męża;) pogoda póki co super bo zero upałów:)
    Ja ruchy czuje różnie, raz po prawej , raz po środku, a czasem dziwnie jakby mi coś w brzuchu skakało. I skacze. Na usg widziałam jak się odpycha nogami, i plecami i tyłkiem odbija o mój brzuch. Tak był ostatnio obrucony. :)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) witam sie po pieknie przespanej nocce :D moj mlody spal mi do 9 !!! :D jupi :D oj jak ja dawno sie tak nie wyspalam jeszcze sie tak zlozylo ze zasypialam o 23 :D wiec łuuuuhuuu :D

Brzuch u mnie juz spory , w srode 20 tydz. koncze ale juz sobie zestawienie zrobilam :P wczoraj strasznie mnie kopało malenstwo az wrecz mialam łaskotki :D

Dziewczyny mam problem z nawrotem plesniawek w ustach jedna mi zniknie kolejna sie pojawia juz jestem tym zmeczona :/

Szczęśliwa Mamusia, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati spróbuj patyczkiem /wacikiem posmarować wodnym!!!!! Roztworem gencjany. Powinno zniknąć. Zapytaj tylko ginekologa czy można

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki cudek :) spytam .
    mi kiedys lekarka przepisala jakas zawiesine ktora byla antybiotykiem na to . Ale i tak nie pomagało ... oby ten fiolet zadzialal :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam was czasem bo czekam naa drugie dzieciiatko (synka) w grudniu. Pisalyscie o wozkach, wiec postanowilam podzielić się opinią nt Baby Design. Mam model lupo comfort i jestem baaaardzo zadowolona. Swietnie się prowadzi, łatwo składa rozkłada. Tyle że ciężki jest i do noszenia po schodach się nie sprawdzi.
    Cudek, piszesz ze masz nisko brzuch.. w obu ciazach mam/miałam bardzo nisko. Do tego stopnia ze w 8mcu zaczeli pytac kiedy jadę do szpitala.z szyjka wszystko ok i z całą resztą. Pierwsze dzecko -córeczkę urodzilam w 39+6.

A tak troszkę o sobie, zeby nie bylo ze jakis nn posze to w maju 2015 urodzilam córkę Alicję teraz czekam na synka 9,12. Maz byl przy porodzie i to byla jego decyzja. Nie nalegalam choć chciałam zeby był. Mial wyjsc w drugiej fazie ale chyba zapomniał :) stal caly czas za plecami lub z boku i nie mial szans widziec za duzo. Do dzis nie zaluje. Przy Juniorze tez chce byc. Ale zgadzam się, nikogo nie ma co zmuszac, ale mozna porozmawiać na spokojnie i ustalic, rozwiac obawy.

To tyle, trzymajcie się. Duzo dobrego dla każdej z was.

Nulka, cudek2, Krakuska, zarębinka, baranosia, Nel@, Olcia..89, Werix lubią tę wiadomość

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em witaj :) i zapraszamy do udzielania się :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) ja już mam problemy ze snem, nie wiem jak się ułożyć, Lena daje mi popalić, ostatnio takiego kopa dała mi w miejscu gdzie rękę trzymałam, że aż krzyknęłam z przerażenia, jak to dziecko ma tyle siły??? A jeszcze ma przecież łożysko z przodu, masakra Wam powiem :D
    Czuję się już powoli jak słonica :P

Krakuska, guerretenshi, Isia86, Werix lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ