Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie oglądam butelki i laktatory i nie wiem czy postawić na to co już znam i sprawdzone przy synu czy zmienić na coś nowego, ale dylematy
mam wielką potrzebę kupienia czegoś ale zakupy ciuchowe jakoś mnie na razie nie rajcują, muszę najpierw zrobić przegląd tego co mam
-
kalina123 wrote:Moja też aktualnie nie śpi
Czujecie ruchy/dziecko w różnych miejscach czy z przewagą na którąś stronę?
Bo ja coraz częściej czuję te ruchy identycznie jak z synem, zdecydowanie dziecko ułożone jest z prawej strony i nogi ma dole bo wszelkie mocniejsze ruchy czuję na samym dole, z lewej strony brzucha praktycznie nic się nie dzieje
Mam przeczucie od kilku dni, że tak jak syn się nie obróci
Ja na razie czuję identycznie, jak z Klementynką. Kopała mnie zawsze w prawy bok, a teraz pukanie też czuję po prawejIsia86, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzień dobry
Miałam wczoraj jakiś taki do dupy dzień... Ale dziś jest nowy i musi być lepszy
Ja czuję ruchy raz z lewej, raz z prawej strony, rzadziej pośrodku. Wczoraj też czułam, że mała jest bardziej aktywna, wyraźniejsze ruchy czułam już w ciągu dnia, nie tylko wieczorem
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jak sie ulozy. Co smieszne, zaczynam czuc tez kopniaki w srodku. Jak sie ulozy nogami w kierunku zoladka i daje tam salwe to jest to kosmiczne uczucie i dopada mnie jeszcze gorsza zgaga. Przed snem mialam telefon na pepku i gadalam z Damianiem. Mlody tak kopnal ze telefon prawie do pionu poszedl i opadl. Lezalam w szoku ze on umie az tak mocno. Damian dostal serie na reke i tez wciaz nie wierzy. A zrobilam pol godzinny spacer przed snem zeby go ululac ale nie dalo rady.
Noc za mna koszmarna bo w sumie wczoraj pierwszy raz od roku widzialam bylego i kurcze jest tak zaniedbany jak nigdy. Do tego kumpel zaginal. Policja go szukala cala noc ale z tego co wiem to sie odnalazl... dlatego ide teraz odespac bo juz koniec stresu. A pozniej zapisac sie do poloznej.
Milego dnia kochane :*!Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry mamuski
Ja na poczatku czulam pukanie z prawej strony. Teraz czuje ruchu po prawej i po srodku na dolea w zadadzie czesciej czuje wiercipiete jak sie przekreca i cos kombinuje niz kopniaki
ale fakt czesciej czuje malucha niz jeszcze tydz temu
a jak poleze na plecach z brzuchem na wierzchu to widac gdzie sie rusza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:38
-
Hej mnie obudzi bol w okolicach szyjki. Tam mocno 3 razy zabolalo:/
I się denerwuje, bo nie pamiętam, żeby w 1 ciąży coś takiego było. Mam nadzieję, że nic się tam nie rozwiera i nie skraca....wizyta w środę... tylko czy czekać....moze tam kopnal akurat... chociaż jak tak ludzie gadaja że brzuch mam nisko
.. to już panika .... -
Moja kulka tez sie kreci
ale nożkami jest w dół bo kopniaki czuje na dole z rożnych stron. Ostatnio na usg była pleckami do nas a ze trzy dni pózniej tak mi bombardowała brzuch, ze na pewno jakieś tam piruety robi
7 kg to nie jest dużo na ten etap ciazy. Ja przytyłam 4 kg a u mnie prąwie brzuszka nie widać. To przy waszych pięknych brzuszkach to chciałybyście tam powietrze nosić
Szczęśliwa przykro mi.
Udanych wakacji palma.
Miłego dnia dziewczynkiSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ostatnio sie tak zamartwialam jak widzialam Wasze zdjecia ze u mnie to prawie brzucha nie ma i jakos przez to malo ciazowo sie czuje tyle ze wszystkie inne ciazowe objawy mam. Potem zaczelam narzekac mezowi ze meczy mnie ta ciaza,ze zawsze bylam energiczna jakas zrywna a juz powoli czuje sie jak slon,zadyszki lapie. Nie potrafie sobie poradzic ze zmianami w moim ciele.A pozniej sobie pomyslalam -przez parenascie miesiecy plakalas ze sie nic z ciaza nie udaje,ze tylko badania,szpital i tabletki,tak bardzo ci zalezalo na dzieciatku a teraz jak dostalas szanse bycia matka to juz na starcie marudzisz ze wszystko beee. Tyle kobiet by tak chcialo miec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:59
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:* ja od soboty na wakacjach nad jeziorkiem z rodziną, bez Męża;) pogoda póki co super bo zero upałów:)
Ja ruchy czuje różnie, raz po prawej , raz po środku, a czasem dziwnie jakby mi coś w brzuchu skakało. I skacze. Na usg widziałam jak się odpycha nogami, i plecami i tyłkiem odbija o mój brzuch. Tak był ostatnio obrucony.Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
witam sie po pieknie przespanej nocce
moj mlody spal mi do 9 !!!
jupi
oj jak ja dawno sie tak nie wyspalam jeszcze sie tak zlozylo ze zasypialam o 23
wiec łuuuuhuuu
Brzuch u mnie juz spory , w srode 20 tydz. koncze ale juz sobie zestawienie zrobilamwczoraj strasznie mnie kopało malenstwo az wrecz mialam łaskotki
Dziewczyny mam problem z nawrotem plesniawek w ustach jedna mi zniknie kolejna sie pojawia juz jestem tym zmeczonaSzczęśliwa Mamusia, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czytam was czasem bo czekam naa drugie dzieciiatko (synka) w grudniu. Pisalyscie o wozkach, wiec postanowilam podzielić się opinią nt Baby Design. Mam model lupo comfort i jestem baaaardzo zadowolona. Swietnie się prowadzi, łatwo składa rozkłada. Tyle że ciężki jest i do noszenia po schodach się nie sprawdzi.
Cudek, piszesz ze masz nisko brzuch.. w obu ciazach mam/miałam bardzo nisko. Do tego stopnia ze w 8mcu zaczeli pytac kiedy jadę do szpitala.z szyjka wszystko ok i z całą resztą. Pierwsze dzecko -córeczkę urodzilam w 39+6.
A tak troszkę o sobie, zeby nie bylo ze jakis nn posze to w maju 2015 urodzilam córkę Alicję teraz czekam na synka 9,12. Maz byl przy porodzie i to byla jego decyzja. Nie nalegalam choć chciałam zeby był. Mial wyjsc w drugiej fazie ale chyba zapomniałstal caly czas za plecami lub z boku i nie mial szans widziec za duzo. Do dzis nie zaluje. Przy Juniorze tez chce byc. Ale zgadzam się, nikogo nie ma co zmuszac, ale mozna porozmawiać na spokojnie i ustalic, rozwiac obawy.
To tyle, trzymajcie się. Duzo dobrego dla każdej z was.Nulka, cudek2, Krakuska, zarębinka, baranosia, Nel@, Olcia..89, Werix lubią tę wiadomość
-
Witam kochane
ja już mam problemy ze snem, nie wiem jak się ułożyć, Lena daje mi popalić, ostatnio takiego kopa dała mi w miejscu gdzie rękę trzymałam, że aż krzyknęłam z przerażenia, jak to dziecko ma tyle siły??? A jeszcze ma przecież łożysko z przodu, masakra Wam powiem
Czuję się już powoli jak słonicaKrakuska, guerretenshi, Isia86, Werix lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...