Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Em. Rozgosc sie u nas na dobre i pamietaj ze my dyskusne jestesmy a czasem nawet glosne :p
Mlody dal mi godzine drzemki. Jupi. Ja nie wiem skad to dziecko tyle energii bierze
Sprawdzilam swoja wage i dowiedzialam sie ze jest w normie, tym bardziej ze nie wymiotowalam i jedyne czego nie jadlam to kurczaka i jajek w pierwszym trymestrze. A ostatnio wszyscy we mnie wciskaja ogromne ilosci jedzenia jak tylko maja okazje. Brrrr.
Odezwala sie do mnie zona mojego brata ze chetnie oddadza mi wszystko po swoim mlodym (8 miesiecy ma) lacznie z wozkiem. Kopara mi opadla z szoku bo przez ostatnie pol roku sie odcieli i sporadycznie odezwali. Bardzo mily gest z ich strony.
I mysle zeby juz kupic kosmetyki, butelke oraz smoczki. Na te ostanie to chyba wybiore firme nuk ale nie mam pomyslu na kosmetyki, a tez nie chce ich za duzo. No i chusteczki. Sama czasem uzywam. Rossmanowe sa dziwne, pampers mnie wrecz uczulaja. Masakra jakas z tymi decyzjami. -
Ah, cudek. Mnie czasami szyjka szarpie jakby ktos za nia ciagnal albo wbijal igly. Pytalam gin o to, to wziac nospe i polezec. Ona jest tak obciazona ze jakos musi dawac sobie rade a do tego my dzwigamy czy szalejemy ze sprzataniem to obciazamy dodatkowo stad to sie bierze. Ale jak jak bol mimo odpoczynku nie przejdzie to lekarz. A brzuszkiem nisko sie nie przejmuj. Taka pewnie Twoja uroda :*
cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio tez sie wzięłam za przeglądanie butelek smoczków itp. Ja akurat podobnie jak przy Maćku zdecyduje sie na Lovi, bo się sprawdziły
cati lubi tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj kiepski dzień bo wczoraj przypadkiem usłyszałam jak mój ojciec obgaduję mojego męża i nie były to miłe słowa. Od dawna wiem ,że za nim nie przepada ale mój mąż zawsze jak go o coś poprosi to mu pomaga i uważam ,że rodzic powinien chociaż tolerować partnera córki. Nie chciałam mówić nic o tym mężowi ale jak mnie zobaczył ,że ryczę to oczywiście pyta co się stało i jak się tak pytał setny raz to mu powiedziałam a nie chciałam żeby go to zabolało. Jeszcze na koniec mama jak jej powiedziałam ,że to słyszałam i ,że mąż też o tym wie chociaż bez szczegółów to się na mnie wydarła ,że tak się nie robi jak się chce ,żeby było dobrze a winy ojca to jakoś nie widzi.
Teraz nie wiem co myśleć jestem wściekła na ojca i szkoda mi męża bo on się stara. -
Ja tak sobie wymyslilam z mezem ze moze juz w przyszlym miesiacu zrobimy zakup lozeczka i komody.Jak potem boje sie tego 7 miesiaca bo czasem nie ktore dzieci sie rodza tak wczesnie :(najgorsze bedzie dla mnie ogarnac sytuacje z tymi smoczkami butelkami pampersy itd choc napewno to jest do ogarniecia
-
Nie wiem jak to wszystko ogarnac np z laktatorem czy innymi rzeczami bo mamy juz to w domu bo jedno dziecko juz jest u mas w domu (nie nasze-brata meza) i pewno cos beda nam chcieli dac ale ja jestem zosia samosia i wszystko wole miec swoje. Nie wiem czy przez to nie beda obrazeni. Na szczescie maz podziela moje zdanie bo tez woli miec zawsze wszystko swoje niz pozyczac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 11:53
-
Nulka wrote:Ostatnio tez sie wzięłam za przeglądanie butelek smoczków itp. Ja akurat podobnie jak przy Maćku zdecyduje sie na Lovi, bo się sprawdziły
sprawdzily sie u Kubusia wiec mam nadzieje ze i przy drugim dziecku bedzie podobnie . Smoczki i buteleczki swietne
.
A probowala roznych i aventa i TT .
a smoczki robia furore te kolorowe wzory i swietne napisy)
Szczęśliwa Mamusia, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Sama jestem ciekawa co tam sie u Ciebie dzieje Szczesliwa. Ale moze faktycznie cykl bezowulacyjny Ci sie trafil.
Rozwalilam pol mieszkania i siedze miedzy kartonami. Jakos nie potrafie przebierac co wyrzucic, co zostawic ani jak to posegregowac. Wiec ide wypic kawe i przejrzec instagrama... ma ktoras ?Szczęśliwa Mamusia, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia napewno musisz miec tysiac obaw bo z jednej strony gdyby jednak beta byla wysoka to napewno bys sie cieszyla ale z drugiej strony by bylo czy to nie za wczesnie... Ale wiedz ze jestesmy z Toba. Przeciez kto jak nie my kobiety musimy znosic te wszystkie obawy,niepokoje,troski,radosci.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Anna ja tez nie mam brzucha
W poprzedniej ciazy wyskoczyl dopiero w 7 miesiacu
A tak wgl to dzien dobry :*
Odziwo mam dzisiaj duuuuuzo energi. Bylam z Lila na zakupach, potem spacer a jak wrocilam to umylam okno u niej w pokojuTeraz sie usypiamy na drzemke.
-
Anna123 ja mam tak samo, nie lubię rzeczy używanych, wolę mieć wszystko nowe i swoje
Od obcych bym w życiu nic nie kupiła, od koleżanki pożyczyłam rzeczy typu leżaczek czy podgrzewać a od chrześnicy miałam kilka ubranek no ale to sprawdzone źródłosama też pożyczyłam trochę ubranek dziecku w rodzinie ale jak ktoś dalszy chciał coś pożyczyć to po prostu mówiłam że oddaję bo jak by mi zwrócił to i tak bym już nie użyła
a rzeczy typu laktator itp to już w ogóle nie wiem jak można mieć używane
cudek2, polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Mamusia a to dziwne , moze twoj organizm potrzebuje czasu by wszystko wrocilo do normy . A moze cos tam jednak jest... ? tylko ta beta jakas mega niska
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ech, ja to samo... Już mi żona szwagra zapowiedziała, że mi WSZYSTKO oddadzą po swoim dziecku, a ja nie wiem jak im delikatnie powiedzieć, że chcę wziąć tylko kilka małych ciuszków, z których dziecię i tak szybko wyrasta. Resztę chcę kupić - taka jestem niedobra i rozpuszczona. Chcę się też nacieszyć wyborem i kupowaniem rzeczy dla mego pierworodnego. W rodzinie mojego męża dla nich to normalne, bo teściowa miała 9 rodzeństwa i chyba tego do konca nie rozumieją, wyjdę na niewdzięcznicę