X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia jeszcze nie gratuluje ale już po cichutku się cieszymy :)

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, na tym etapie ruchy jeszcze nie są regularne. Z resztą pamiętam, że i po 30 tc miałam dni, że 1-2x kopała na cały dzień i tyle, a następnego dnia dawała czadu. Dzieciaczki też potrzebują odpoczynku. A może jak spałaś, to się trochę ruszał, a nie pamiętasz :) Nie panikowałabym.

Szczęśliwa, a jak lekarz sprawdza tak wcześnie czy to ciąża czy nie? Mój to dopiero przy becie powyżej 1500 robił USG, a badanie jeszcze później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 08:32

Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, z takich domowych sposobów, to możesz pobudzić do kopniaków - zjedz coś słodkiego, wypij colę i połóż się na lewym boku. Dodatkowo 10 bardzo głębokich, powolnych oddechów. Jak się dziecko dotleni, to często się zaczyna ruszać.

guerretenshi, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa tez o tym pomyslałam.
    Na tak wczesnym etapie to lekarz nic nie ujrzy.
    Ja bym poszła na betę i jak będzie rosła przeniosłabym wizytę na późniejszy termin.

cudek2, polkosia, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dotarliśmy o 4 i dopiero wstaliśmy - wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;)

polkosia, Krakuska, Martusiazabka, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju w koncu chwila :D
    Na moment tylko wpadłam. U nas super , pogoda ok zaraz na plaze lecimy;D
    Szczęśliwa Mamusia juz po cichu gratuluję :*
    wczoraj lampion puścilismy, super romantico było hah :P
    Ogólnie jest fajnie, duzo chodzimy szybko się męczę :(
    Miłego dnia kochane :*

Martusiazabka, zarębinka, Izieth, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Figaro Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wybrałyście już imiona? Łatwo było?:)
    My z mężem mamy taki mętlik że hoho:) Jakieś rady?

m3sxebkmrhlmws31.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:52

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, u mnie tez to wszystko zaczyna to być problemem ;) golenie nog i ubieranie butów siedząc na ziemi z rozkraczonymi nogami, zeby brzucha nie uciskać ;)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszelkie schylania już "gniotą"... :( Ale golić się będę sama, mój mąż by mnie gorzej pozacinał niż ja na oślep ;P W pierwszej sobie poradziłam, to i teraz dam radę.

Martusiazabka, Izieth, Nel@ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figaro, łatwo, bo miałam już wybrane dla dziewczynki, ale z chłopcem byłby duuuży kłopot :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już też przeraża zakładanie skarpetek i butów. Z goleniem sobie jeszcze jakoś radzę.
    Odnośnie imienia to u Nas kompletna masakra. Już mieliśmy niby wybrane ale chyba jednak go nie chcemy i nie możemy się na żadne zdecysować.
    Gurrenteshi moja mała jest obrócona pleckami do brzucha i głową do góry i czuję ruchy. Wczoraj gin powiedziała, że głównie rączki czuje bo nóżek to nie bardzo mam jak. Ale z drugiej strony dziecko wykazuje aktywność jak mama odpoczywa więc jak byłaś zalatana to może nie miałaś jak poczuć. Ja to zawsze czuję jak siedzę lub leżę. Nigdy nie udało mi się jeszcze poczuć podczas spaceru na przykład.
    Moja ginka poznawała ciąże też po położeniu szyjki i rozpulchnieniu macicy, ale to na dwoje babka wróżyła. Na pewno beta czy usg pewniejsze bo przed okresem macica też się rozpulchnia przecież.
    Miłego dnia :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam coś, pisze do mnie dzisiaj sąsiadka, czemu się nie chwalicie ,że będziecie mieć potomstwo? Ja na to a co to za pomysł a ona ludzie gadają. Jednak u fryzjera to się można wszystkiego o każdym dowiedzieć haha :)

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:52

kalina123, zarębinka, Nulka lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buty zapinam/zakładam albo kucając albo opieram sobie nogę o krzesło, na razie bez problemu
    Z goleniem problemu nie mam bo chodzę na wosk a ze stopami na pedicure więc nie znam tematu ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, ja prowadzę firmę i moi klienci, to dopiero w 8-9 miesiącu pytali ;D Wcześniej też wszyscy myśleli, że się roztyłam chyba, haha :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam może w maju u fryzjerki włosy podciąć na swojej ulicy a tak to zawsze chodzę na jakąś koloryzacje włosów ale powiedziałam fryzjerce że na początku ciąży jestem to narazie nie chce chemii dawać. w jednym domu przyjmuje fryzjerka i kosmetyczka(to taka nasza dalsza rodzina).Byłam prawie pewna że ta kosmetyczka dowie się o ciąży i się nie myliłam bo już po jakimś tygodniu wpadła do nas i tak jakoś w rozmowie z moja teściową zapytała czemu się nie chwaliła że znów babcią będzie.Dodam że ta kosmetyczka to taka chodząca ala "wszystkie nowiny muszę znać pierwsza" a tu się akurat dowiedziała bardzo późno choć jakoś nawet do tej pory się tym strasznie nie chwalimy,nawet większość bliższej rodziny jeszcze nie wie.

A druga sytuacje ostatnimi czasy mieliśmy taka że przyszła teściowa z naszego wsiowego sklepu i pyta mnie czy ostatnimi czasy byłam może w sklepie bo ekspedientka się tak jej zapytała jak nikogo w sklepie nie było czy aby znów nie zostanie babcią. Teściowa zdziwiona pytaniem ale odpowiedziała że tak tylko jakim cudem ona mogła mnie gdzieś na wsi widzieć chyba że w kościele ale w tym czasie nawet nie za bardzo było moja ciążę widać wiec skąd wie.
    Okazało się że ona mnie chyba pomyliła z druga synową teściowej której troszkę brzuszka zostało po ciąży a jeszcze na dodatek ubrała taka sukienkę że rzeczywiście wyglądało jakby była w ciąży :D:D:D no strasznie się uśmiałyśmy

j36regz209hdv9cb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie problemy z zakładaniem butów :D ja przed chwilą pomalowałam kaloryfer i ścianę, na której jest zamocowany ;) malowałabym jeszcze, ale muszę zaraz iść do dermatologa, a później jadę na budowę... ale tam to już nie ja będę robić, hihi

miłego dnia dziewczyny!!!! :)

Krakuska, zarębinka lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam troche. Mlody sie dwa razy przewrocil. Moze faktycznie czuje przemeczenie materialu i ze sie martwie...
    Z goleniem nog nie mam problemu bo i tak tylko do kolan (natura mnie kocha, wyzej nie ma potrzeby :D). Z bikini juz ciezko. Wczoraj lecialam na czuja i po omacku czy dobrze czy zle. Nastepnyn razem Damian sie pobawi. Butow nie wiaze bo lenistwo wygrywa, a lyzka wygodna. Najgorszy jest u bas brak umywalki w lazience, a wanna jest troche zastawiona pralka. Wiec rece sie myje "na jaskolke". Automatycznie wlacza sie zgaga i odruch wymiotny przez ucisk. Musze nauczyc sie chodzic do kuchni myc rece :p

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemów z butami, goleniem itp. nie mam chociaż brzusio już jak betoniarka. Ale ćwiczę jogę, więc jestem dosyć gibka. Niestety po częstych schylaniach brzuch mnie boli jak na okres i podczas schylania młody sę chyba wkurza, bo rozpycha się na maksa :p

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ