Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Guerretenshi, na tym etapie ruchy jeszcze nie są regularne. Z resztą pamiętam, że i po 30 tc miałam dni, że 1-2x kopała na cały dzień i tyle, a następnego dnia dawała czadu. Dzieciaczki też potrzebują odpoczynku. A może jak spałaś, to się trochę ruszał, a nie pamiętasz
Nie panikowałabym.
Szczęśliwa, a jak lekarz sprawdza tak wcześnie czy to ciąża czy nie? Mój to dopiero przy becie powyżej 1500 robił USG, a badanie jeszcze później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 08:32
Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A, z takich domowych sposobów, to możesz pobudzić do kopniaków - zjedz coś słodkiego, wypij colę i połóż się na lewym boku. Dodatkowo 10 bardzo głębokich, powolnych oddechów. Jak się dziecko dotleni, to często się zaczyna ruszać.
guerretenshi, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szczęśliwa tez o tym pomyslałam.
Na tak wczesnym etapie to lekarz nic nie ujrzy.
Ja bym poszła na betę i jak będzie rosła przeniosłabym wizytę na późniejszy termin.cudek2, polkosia, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Jeju w koncu chwila
Na moment tylko wpadłam. U nas super , pogoda ok zaraz na plaze lecimy;D
Szczęśliwa Mamusia juz po cichu gratuluję :*
wczoraj lampion puścilismy, super romantico było hah
Ogólnie jest fajnie, duzo chodzimy szybko się męczę
Miłego dnia kochane :*Martusiazabka, zarębinka, Izieth, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
U mnie też wszelkie schylania już "gniotą"...
Ale golić się będę sama, mój mąż by mnie gorzej pozacinał niż ja na oślep ;P W pierwszej sobie poradziłam, to i teraz dam radę.
Martusiazabka, Izieth, Nel@ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mnie już też przeraża zakładanie skarpetek i butów. Z goleniem sobie jeszcze jakoś radzę.
Odnośnie imienia to u Nas kompletna masakra. Już mieliśmy niby wybrane ale chyba jednak go nie chcemy i nie możemy się na żadne zdecysować.
Gurrenteshi moja mała jest obrócona pleckami do brzucha i głową do góry i czuję ruchy. Wczoraj gin powiedziała, że głównie rączki czuje bo nóżek to nie bardzo mam jak. Ale z drugiej strony dziecko wykazuje aktywność jak mama odpoczywa więc jak byłaś zalatana to może nie miałaś jak poczuć. Ja to zawsze czuję jak siedzę lub leżę. Nigdy nie udało mi się jeszcze poczuć podczas spaceru na przykład.
Moja ginka poznawała ciąże też po położeniu szyjki i rozpulchnieniu macicy, ale to na dwoje babka wróżyła. Na pewno beta czy usg pewniejsze bo przed okresem macica też się rozpulchnia przecież.
Miłego dniaMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Opowiem Wam coś, pisze do mnie dzisiaj sąsiadka, czemu się nie chwalicie ,że będziecie mieć potomstwo? Ja na to a co to za pomysł a ona ludzie gadają. Jednak u fryzjera to się można wszystkiego o każdym dowiedzieć haha
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Ja byłam może w maju u fryzjerki włosy podciąć na swojej ulicy a tak to zawsze chodzę na jakąś koloryzacje włosów ale powiedziałam fryzjerce że na początku ciąży jestem to narazie nie chce chemii dawać. w jednym domu przyjmuje fryzjerka i kosmetyczka(to taka nasza dalsza rodzina).Byłam prawie pewna że ta kosmetyczka dowie się o ciąży i się nie myliłam bo już po jakimś tygodniu wpadła do nas i tak jakoś w rozmowie z moja teściową zapytała czemu się nie chwaliła że znów babcią będzie.Dodam że ta kosmetyczka to taka chodząca ala "wszystkie nowiny muszę znać pierwsza" a tu się akurat dowiedziała bardzo późno choć jakoś nawet do tej pory się tym strasznie nie chwalimy,nawet większość bliższej rodziny jeszcze nie wie.
A druga sytuacje ostatnimi czasy mieliśmy taka że przyszła teściowa z naszego wsiowego sklepu i pyta mnie czy ostatnimi czasy byłam może w sklepie bo ekspedientka się tak jej zapytała jak nikogo w sklepie nie było czy aby znów nie zostanie babcią. Teściowa zdziwiona pytaniem ale odpowiedziała że tak tylko jakim cudem ona mogła mnie gdzieś na wsi widzieć chyba że w kościele ale w tym czasie nawet nie za bardzo było moja ciążę widać wiec skąd wie.
Okazało się że ona mnie chyba pomyliła z druga synową teściowej której troszkę brzuszka zostało po ciąży a jeszcze na dodatek ubrała taka sukienkę że rzeczywiście wyglądało jakby była w ciąży:D:D no strasznie się uśmiałyśmy
-
jakie problemy z zakładaniem butów
ja przed chwilą pomalowałam kaloryfer i ścianę, na której jest zamocowany
malowałabym jeszcze, ale muszę zaraz iść do dermatologa, a później jadę na budowę... ale tam to już nie ja będę robić, hihi
miłego dnia dziewczyny!!!!Krakuska, zarębinka lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Pospalam troche. Mlody sie dwa razy przewrocil. Moze faktycznie czuje przemeczenie materialu i ze sie martwie...
Z goleniem nog nie mam problemu bo i tak tylko do kolan (natura mnie kocha, wyzej nie ma potrzeby). Z bikini juz ciezko. Wczoraj lecialam na czuja i po omacku czy dobrze czy zle. Nastepnyn razem Damian sie pobawi. Butow nie wiaze bo lenistwo wygrywa, a lyzka wygodna. Najgorszy jest u bas brak umywalki w lazience, a wanna jest troche zastawiona pralka. Wiec rece sie myje "na jaskolke". Automatycznie wlacza sie zgaga i odruch wymiotny przez ucisk. Musze nauczyc sie chodzic do kuchni myc rece :p
-
Ja problemów z butami, goleniem itp. nie mam chociaż brzusio już jak betoniarka. Ale ćwiczę jogę, więc jestem dosyć gibka. Niestety po częstych schylaniach brzuch mnie boli jak na okres i podczas schylania młody sę chyba wkurza, bo rozpycha się na maksa :p