Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam fb i nie chce zakładać,ale mnóstwo osób ma i rozumiem decyzję. Tak samo było że styczniówkami. Odeszły z bell żeby swobodnie gadać, wrzucać zdjęcia itd.
Ja w połowie pakowania. Dzień strasznie ruchliwy, byłam zawieźć psy do rodziców, u kosmetyczki, szybko na zakupy itd. Bori mało się rusza, w sumie wcalegdyby nie ten detektor to bym oszalała. Ale tętno 133- 146 łapie na samym dole.... jakoś dziwnie leży. A jak się schyliłam po zabawkę szymka to aż mnie wygieło, jakby nogę wystawił
...rany. jakbym mu ją złamała. Takie dziwne uczucie
Oszaleje z nerwów. A jutro wyjazd..... -
a ja dziś sobie zafundowałam drugie połówkowe - mam pakiet z Medicovera, więc co mi tam, można skorzystać
i potwierdzona dziewczynka na 100%mamy piękne zdjęcie muszelki, nie ma żadnych wątpliwości
długie nogi też się potwierdziły, zobaczymy jak dalej te proporcje będą, teraz nogi są o ponad "tydzień" większe od reszty
Hania już waży ponad 470g a moja szyjka prawie 5 cm, więc luzik
tak się cieszę, że znów zobaczyłam moją śliczną dziewczynkę, głaskała mnie po brzuszku, cudowny widokparadise, Nel@, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz, Izieth, zarębinka, RedLady, Okciakowa, Chamomilla, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Co do grupy na fejsie, jestem za- ale pod warunkiem, że wszystkie przejdziemy- bo nie ma chyba sensu udzielać się i powielać wpisów w dwóch miejscach.
powtórzę swój wczorajszy post- bo dla niektórych z was może być przydatny - jak ktoś lubi ręczne robótki:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6a7217dbc06.jpg
Dziewczyny, od jakiegoś czasu chorowałam na poduszkę antywstrząsową dla dzidziusia- przy starszej córce nie miałam, bo za późno się zorientowałam - radziliśmy sobie podkładając jej pieluszkę w foteliku, żeby głowa jej nie latała. A teraz zaczęłam szukać czegoś w przyziemnej cenie, aby było w komplecie z kocykiem. Niestety ceny poduszki i kocyka ok 100-120zł (z minky)
Odkurzyłam moją maszynę, materiał z hipciem miałam już na stanie, dokupiłam tylko niebieskie minky (32zyla/mb starczy na kocyk i 2 poduszki) i kupiłam trochę kulki sylikonowej do wypełnienia poduszki- ale można chyba użyć jakiegoś wypełniacza z poduszki typy Ikea za 3zł .
No i znalazłam taki filmik -->> https://www.youtube.com/watch?v=PuW24EnJcuk
Efekt widzicie na zdjęciu, na dniach doszyje kocyk- tak samo pół z minky pół z bawełny pościelowej- koszt całego kompletu wyniesie mnie ok 40zyla.
Taka rada jak ktoś szuka oszczędnościSzczęśliwa Mamusia, Izieth, polkosia, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa -to już pewne? Ja poszłam na USG tydzień po takiej bladej kresce i też nic nie było widać - nawet malutkiego pęcherzyka. Dopiero 2 tygodnie później było widać pusty pęcherzyk a 3 -malusienki zarodek
może zrób betę i umów się na spokojnie do innego lekarza.
A jeszcze dodam - dzień przed zrobieniem testu byłam profilaktycznie u lekarza - chciałam zacząć brać tabletki antylekarz robił usg i nic nie widział - przepisał mi tabletki które miałam zacząć brać jak dostanę @.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Witam widze ze nie tylko ja mam problwm z tą stroną pisanie poatow2 po 5 razy koniczy sie moja rezygnacją. Dziewczyny czy qy tez macie takie kłucie w jajnika juz nie wiem czy to jajnik czy blizna po cesarce.
-
nick nieaktualnyCudek2 na pewno nie złamałaś mu nogi! Nasze brzuchy są tak skonstruowane, żeby chronić dziecko a nie robić mu krzywdę. Natomiast jeśli miałabyś mieć przez to zepsuty cały wyjazd to może lepiej poszukaj jakiegoś gabinetu lekarskiego tam na miejscu i idź jutro na szybkie usg?
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Emilko Tak mi powiedział że nic nie widzi , nie potwierdził ciąży i jedynie co powiedział to że na betę mam iść , ja sama nie wiedziałam czy mu wierzyć czy nie , zrobię sobie w Poniedziałek betę i spróbuję do mojej gin się dostać
.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Wczoraj deszczowo i burzowo dzisiaj też eh ta pogoda mnie wykończy
Dziś mam roczek chrześniaka więc dzień na pełnych obrotach
Zgadzam się po przemyśleniach że albo przechodzimy wszystkie albo nikt bo nie ma sensu pisać dwa razy tego samego.
Cudek ja gdy mam zabiegany dzień też potrafię nie czuć małego. Czuję dopiero w łóżku gdy się wyciszę.
Szczęśliwa ja test zrobiłam 2.04 u lekarza byłam 13.04 i był dopiero pusty pęcherzyk więc może i u Ciebie to za wcześnieemilkazozz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Przez cały czas pisania tutaj cieszyłam się, że nikt nie proponuje FB, tak jak na innych wątkach. Ja mam konto, ale tak mnie FB irytuje, że w ogóle już z niego nie korzystam i wolałabym nadal nie korzystać.
polkosia, Martusiazabka, RedLady, Julia--natalia lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dzień doberek,ja mogę przejść i na fb,ale wydaje mi się,że tu i tak bedą wpisy.
Cudek napewno wszystko okay z Twoim maluszkiem,nóźki napewno mu nie złamałaś,ja znowu czasami mam schize,że go udusiłam,bo mimowolnie budze się w nocy na brzuchuMoje szczeście też potrafi dwa dni nie dawać kopniaków,także raczej nie ma co się martwić,dużo z nas tak ma.
Szczęśliwa dziwna sytuacja,musisz iść na drugą bete,ona wszystko wyjaśni czy przyrast i jest czy nie ma ciąży.Ja kiedyś nie miałam okresu przez 63 dni,ale o ciąży w ogóle nie było wtedy mowy.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry w koszmarnym stanie. Wczoraj bylam tak naladowana emocjami ze az brzuch zaczal mnie bolec. Wyplakalam sie, wypilam melise i poszlam spac.
Wiecie co jest dziwne? Czuje mlodego pod zebrami :o tak wysoko ze to az dziwneee.
Emilka, a nie chcialabys uszyc i sprzedac takiego kompleciku? Bo prawda - ceny sa kosmiczne w sklepach.
Wstajemy bo trzeba skonczyc ten dom ogarniac. W poniedzialek pojade kupic jakies ladne zaslony i firany.
Milego dnia, zajrze wieczorem :*
Ah. I na fb jest gruba Grudniowki 2016. od prenatalnych badan tam jestem. Bardzo przyjemna grupka babekco do nas, to faktycznie. Albo wszystkie albo nie. Nie lubie zostawiac towarzyszy broni w srodku czegos a potem budzic w nich uczucie "wykluczenia"
Martusiazabka, Alexxis lubią tę wiadomość