Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie wczoraj zmierzyłam rano cukier i OK - 87, a potem po obiedzie (lekkim) patrzę, a tam około 130. Mam nadzieję, że cukrzyca mnie ominie. Jestem wkurzona
Zaczęłam wciągać tyle słodyczy, że może to przez to. Ja wiem, że ciążowa jest niezależna od zwykłej, ale jednak... Będę musiała teraz kilka dni sprawdzać, eh...
Październikówki 2015 miały swoją grupę (miesiąc Klementysi), ale zaczęły dołączać osoby spoza Belly, nieznane (a nasza forumowa była już mocno zżyta) i zaczęły kwasy wychodzić, grupa się rozleciała na tajną i otwartą, ale w tej tajnej było obgadywanie otwartej, sprzeczki i w końcu się wypisałam, a na otwartej się raczej nie udzielam. Więc ja jestem za pozostaniem tutaj.
Dzisiaj nalot teściowejA ja mam taki burdel. Jeszcze mi sprzątania do szczęścia potrzeba... Zła jestem, bo mąż oczywiście bez konsultacji ze mną ją zaprosił, a to na mojej głowie cała robota. A co najlepsze, mówi do mnie, że mam nie sprzątać, żeby ona wiedziała, że nie jest nam lekko, kiedy Ty w ciąży, ale wiem jak to się skończy... "To ja Wam posprzątam!", a potem wkurw, że musiała myć podłogi, a nie z dzieckiem się bawić
Ta... Genialne pomysły mojego męża.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Emilka, świetnie Ci to wyszło
Ja zawsze chciałam szyć, ale nie ma mnie kto nauczyć, a tak na kursy czy coś, to ja czasu nie mam
Wszystko kupuję gotowe, w sumie to zarobi na tym pewnie inna mama, więc mi nie żal
Czasem tylko kupuję ze znanych marek typu La Millou, ale ostatnio poszukałam po FB i tam jest mnóstwo dziewczyn, które szyją takie super rzeczy dużo taniej
No i na zamówienie, nawet grubość czy wielkość kołdry można wybrać. Chociaż mnie osobiście minky wkurza. Wygląda ładnie do 2-3 prań, a potem się zbija i dla mnie to badziew
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polubilam ta strone ale wady jakie na niej sa ostatnimi czasy sa masakryczne.Jak juz zaczynam cos pisac i sie rozpisze to wogole mi nie wrzuca tego posta to juz drugi raz mi sie nie chce od nowa zaczynac pisac bo ciezko jest na tel tyle nabazgrolic to Was tylko czytam a czasem juz nawet nie to jak strona cos nie dziala to trace watek i juz nie wiem w jakim temacie jestescie.
emilkazozz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
W kwestii glukozy - we czwartek robiłam obciążenie - miałam Na czczo 100, po 75g glukozy i jednej godzinie 147 a po 2h 105. Pierwszy wynik wysoki - ponad norme która jest do 99- chyba powtórzę prywatnie sama glukozę na czczo - mam obawy że to cukrzyca - chociaż siostra mówi, że to dlatego, że o 29 dzień wcześniej zjadłam kilka śliwek. Czy to możliwe że po owocach tak by skoczyła.
Co to szycia kocyków i poduszek - trochę mam obawy, bo nie czuje się na siłach - w sensie nie wiem na ile bym oczekiwania kogoś spełniła. Jestem takim samoukiem i zdarza się że mi nie wychodzi. -
Emilka, 100 to dość dużo, a o której jadłaś ostatni posiłek? Ja ostatnio nawet po całej pizzy późnym wieczorem miałam 90 rano, ale dzisiaj po śniadaniu 117 - też sporo. Przy glukozie słodkiej to jeszcze bardziej wyskoczy, dramat
Nie przesadzajcie dziewczyny, jeden dzień ledwo forum nie działałoCo jakiś czas są tu różne takie prace.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ostatni posiłek o 20, pobranie krwi po 12h. w moim labotratorium jest Napisane w wytycznych że conajmniej 8h na czco i bez picia. Ja wypiłam rano szklankę wody aby nie zwymiotować, ale woda nie powinna mieć wpływu. Podobno stres ma, ale chyba nie aż taki. Poprzednie badanie cukru. Na czczo -90. Powtórzę chyba raz jeszcze sam cukier , ale od 18 poprzedniego dnia będę na czczo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:11
-
Cześć dziewczyny
ja juz w Anglii u męża
mówi, ze przez tydzień bardzo mi brzuszek urósł i zdziwiony był jaka mała jest ruchliwa bo do tej pory nie za często miał okazje żeby ja poczuć. Muszę mu trochę ogarnąć chałupę bo nawet sie sensownie nie rozpakował. Przegapiłam na to wychodzi wczorajszy dzien bo przez pakowanie i podróż nie miałam czasu na forum zaglądać a miałam nadzieje, zadziwiająco przy śniadanku sobie nadrobię.
Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Dzien dobry w koszmarnym stanie. Wczoraj bylam tak naladowana emocjami ze az brzuch zaczal mnie bolec. Wyplakalam sie, wypilam melise i poszlam spac.
Wiecie co jest dziwne? Czuje mlodego pod zebrami :o tak wysoko ze to az dziwneee.
Emilka, a nie chcialabys uszyc i sprzedac takiego kompleciku? Bo prawda - ceny sa kosmiczne w sklepach.
Wstajemy bo trzeba skonczyc ten dom ogarniac. W poniedzialek pojade kupic jakies ladne zaslony i firany.
Milego dnia, zajrze wieczorem :*
Ah. I na fb jest gruba Grudniowki 2016. od prenatalnych badan tam jestem. Bardzo przyjemna grupka babekco do nas, to faktycznie. Albo wszystkie albo nie. Nie lubie zostawiac towarzyszy broni w srodku czegos a potem budzic w nich uczucie "wykluczenia"
Ja mojego małego tez często czuje prawie ze pod zebrami, a jak jem to lubi mnie kopać w okolice żołądka hahah
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
CO do cukru raczej te śliwki nie powinny mieć już wpływu. Powtórz dla swojego spokoju glukoze na czczo ale faktycznie takie na granicy masz wyniki. Mnie czeka też obciążenie niedługo
emilkazozz lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Co się dzieje z tym forum ;o
Wczoraj miałam przez pół dnia wykres kogoś innego a potem się nie dało wejść na stronę..
Usunęło mi pół mojego wykresu i się wnerwiłam od rana.
Co do fb, jestem zdania dziewczyn- najlepiej, żeby przeszły wszystkie.
Ja mam test glukozy 19.08
7:30 muszę być na badaniach i mam pobranie po godzinie i dwóch.
guerretenshi, Kochana, wdechy i wydechy, Ty mi się nie możesz denerwować! :*
Szczęśliwa, idź na betę,może jest jeszcze za mała , żeby było widać pęcherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 10:41
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Poczytałam trochę o wynikach, skonsultowalam że znajoma położna. Mówi, żeby nie panikowac. Można jakąś dietę "cukrzycowa" wprowadzić, ale generalnie po podaniu 75g glukozy po godzinie norma jest do 180 a po 2h do 140. No i położna mówi, że kiedyś wynik na czco do 120 był "norma"
Poza tym jak byłam na badaniu, to zanim padały mi glukozę zrobiły wynik na czczo i powiedziała, ze jest ok- można podać glukozę. W kazdym razie, eliminuje słodycze, soki z diety. No i te owoce nieszczęsne. w środę mam wizytę więc lekarz postanowi co dalej - oby skończyło się na tej diecieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 10:59
-
Ja też niedługo mam to badanie i też się go boję bo jem nektarynki na kilogramy jedyny owoc który odpowiada mojej malutkiej i czekolada . przesunęłam sobie własnie wizytę u gina bo niepokoi mnie bardzo te kłucia w jajniku mała sie rusza a jeszcze dzisiaj mam impreze w domu i myśle czy ona kopie mnie tam co jakiś czas czy coś się dzieje .
Jak myślicie mogę wsiąść nospe ?? -
Nutka, jasne. No-spa jest bezpieczna ale nie przesadzaj z dawkami
Ja też mam czasami takie bóle jajnika i wydaje mi się, że albo mnie wtedy po nim kopie albo się rozpycha
Emilka, na pewno tak się zakończy. Poza tym jeśli położna mówi, że to norma to nie ma co faktycznie się denerwować -
Emilka, na pewno tylko dieta, te wyniki kolejne są dobre, ale teraz są inne normy niż podałaś, a mianowicie:
95 mg/dl na czczo,
180 mg/dl po upłynięciu godziny od spożycia glukozy,
155 mg/dl po upłynięciu dwóch godzin od spożycia glukozy.
Kilka lat temu rzeczywiście było do 120 na czczo, ale nie dla kobiet w ciąży. Te kilka punktów może mieć znaczenie. Mam w rodzinie kilku cukrzyków, to trochę znam temat. Sama sobie badam regularnie. To dość duża przerwa u Ciebie i nie wiem czy więcej godzin nie wpłynie jeszcze bardziej niekorzystnie, bo przy nocnej hipoglikemii, jak za mało zjesz wieczorem, to nad ranem organizm sam wyrzuca cukier, żeby nie zapaść w śpiączkę, dlatego masz wysoki. Przy diecie cukrzycowej, kiedy masz złe wyniki tylko na czczo, je się nawet o północy ostatni posiłek.emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My z Listopadówkami 2014 jesteśmy na FB i działa to super, oczywiście nikt spoza grupy nie ma tam wstępu
tu niestety każdy, nawet bez logowania moze wejść...jesteśmy bardzo zżyte, jak możemy to się spotykamy, z Warszawskimi widuję się regularnie i co kwartał z kilkoma jeździmy do SPA
tu niestety nie można się swobodnie dzielić zdjeciami naszymi, czy pózniej naszych dzieci...a wrzucanie fotek z wklejonym pokemonem czy smiley facem zamiast twarzy jest dla mnie bez sensu
Miło jest poznać z kim się pisze... No, ale tu warunków nie ma
Ja natomiast nie naciskam, forum tez jest ok.
Szczęśliwa Mamusia, paradise, Isia86, Okciakowa, zarębinka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Emilka, na pewno tylko dieta, te wyniki kolejne są dobre, ale teraz są inne normy niż podałaś, a mianowicie:
95 mg/dl na czczo,
180 mg/dl po upłynięciu godziny od spożycia glukozy,
155 mg/dl po upłynięciu dwóch godzin od spożycia glukozy.
Kilka lat temu rzeczywiście było do 120 na czczo, ale nie dla kobiet w ciąży. Te kilka punktów może mieć znaczenie. Mam w rodzinie kilku cukrzyków, to trochę znam temat. Sama sobie badam regularnie. To dość duża przerwa u Ciebie i nie wiem czy więcej godzin nie wpłynie jeszcze bardziej niekorzystnie, bo przy nocnej hipoglikemii, jak za mało zjesz wieczorem, to nad ranem organizm sam wyrzuca cukier, żeby nie zapaść w śpiączkę, dlatego masz wysoki. Przy diecie cukrzycowej, kiedy masz złe wyniki tylko na czczo, je się nawet o północy ostatni posiłek. -
Dotty84 wrote:My z Listopadówkami 2014 jesteśmy na FB i działa to super, oczywiście nikt spoza grupy nie ma tam wstępu
tu niestety każdy, nawet bez logowania moze wejść...jesteśmy bardzo zżyte, jak możemy to się spotykamy, z Warszawskimi widuję się regularnie i co kwartał z kilkoma jeździmy do SPA
tu niestety nie można się swobodnie dzielić zdjeciami naszymi, czy pózniej naszych dzieci...a wrzucanie fotek z wklejonym pokemonem czy smiley facem zamiast twarzy jest dla mnie bez sensu
Miło jest poznać z kim się pisze... No, ale tu warunków nie ma
Ja natomiast nie naciskam, forum tez jest ok.
Dokladnie to samo sadzeTez napoczatku nie chetnie przeszlam na fb z pazdziernikowymi mamusiami bo szkoda mi bylo tego forum, suwaczkow itd ale potem tak sie zzylysmy, ze czasami wole sie wygadac (nie tylko o dzieciach) tam dziewczynom niz najlepszej przyjaciolce.
Okciakowa, zarębinka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość