Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anniolek wrote:A dziękuję
Imię właśnie mamy od dawna, od kilku lat i aż złość mnie bierze, że w koło się zaczynają pojawiać Pole. No ale cóż.
U mnie miała być zawsze Lena, bo ja Magdalena, a na codzień Magda, to z córeczką tworzyłybyśmy całość :)Ale jest teraz bardzo popularna także stwierdziliśmy z mężem, że będzie Rozalka.
Tak w ogóle witam się w 6 miesiącuCoraz bardziej daje mi w kość kręgosłup, do tego ból brzucha, zauważyłam, że jak się nachodzę cały dzień nie jest z nim najlepiej, czas najwyższy chyba zwolnić.
Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, MoBo lubią tę wiadomość
-
Czy Was też tak boli spojenie? Ja już chodzę jak kaczka przez nie, ale jak się zmęczę spacerem albo sprzątaniem, to po prostu chodzić nie mogę! Mam wrażenie, że sto kilo mi uwiera na spojenie łonowe!
A jak wstaję rano, czuję, jak mały zsuwa się w dół i od razu wywala mi brzuchMoBo lubi tę wiadomość
-
Dobra zaliczyłam rano położną a gdy wróciłam do domu to na działce zastałam teściową - złota kobieta przyjechała mi opielić i wziąć sobie flanse truskawek więc szybko się przebrałam i opieliłyśmy cały ogród
Kurde fajne te rzeczy od jutra w lidlu, a ja planuję z samego rana ruszyć nad morze i nie kupię
-
Ja do lidla się wybiorę. Planuję sweterek kupić i galotki chyba, może pajaca. W tym tygodniu mam dostać do przejrzenia używane ciuszki po jakieś dziewczynce i może sobie coś od tej dziewczyny odkupię
Już się nie mogę doczekać, bo podobno ma ładne. Szukam ochraniacza na łóżeczko i przybornika. Najpierw wybrałam sobie komplet za 170 zł z pościelą, ale przemyślałam, że pościel i tak muszę częściej zmieniać, dlatego chcę komplet ochraniacz i przybornik. Ma ktoś coś w rozsądnej cenie?
Baldachimu nie chcę.
-
czesc dziewczyny!
ja po wczorajszej wizycie dowiedzialam sie, ze moja szyjka mocno sie skrocilama 28mm i lekarka kazala mi jak najwiecej lezec i odpoczywac. ehh, ciezka sprawa przy dziecku
czy ktoras z Was miala tak krotka szyjke? czy odpoczywanie/ lezenie cos dalo? wydluzylo ja? kurcze, zaczynam powoli schizowac. juz na spacery z Malym nie chodze, i w domu tez nic nie robie
a jesli za miesiac jeszcze sie skroci, to ide do szpitala
Ktoras z Was pytala o wozek. z doswiadczenia moge powiedziec, ze te wozki 2w1 rzadko kiedy sprawdzaja sie w wersji spacerowej, dlatego ja teraz planuje kupic tylko gondole i ja sprzedac za pol roku. ewentualnie wozek uzywany 2w1 i tez za pol roku sprzedac. poszukajcie sobie najpierw na olx modelu wozka glebokiego, ktory Was interesuje, bo te gondole sa najczesciej w bardzo dobrym stanie i o wiele taniej. ja za to zainwestowalabym teraz w dobra spacerowke i fotelik. te foteliki dolaczane do wozkow najczesciej nie maja w ogole atestow, z tego tez powodu sa nazywane przez producentow "nosidelkami".
polecam tez zainteresowac sie tematem chust elastycznych na sam poczatek, a pozniej nosidelek ergonomicznych lub chust tkanych. ja nie wyobrazam sobie naszych pierwszych wyjazdow bez nosidelka. a chusta bardzo ulatwia funkcjonowanie w domu z maluszkiem, czy podczas kolek.
to tak mi sie tylko przypomnialo odnosnie gadzetow dla niemowlakow
dajcie mi znac prosze, jak u Was wyglada sprawa szyjki i jakie macie zalecenia...MoBo lubi tę wiadomość
-
palma wrote:mi sie podobają dwa imiona Amelka i Gabrysia, ale mojemu D nie. W sumie każde jedno imię jakie zaproponowałam nie podoba mu się. A on sam nic nie proponuje. Więc stwierdziłam że zaczne mówić tylko o tych dwóch dopóki się nie przekona do któregoś
niestety nie ma innego imienia które by mi podpasowało.
A wiec ja mojemu podalam jedno imiena co stwierdzil, ze zobaczymy, mial tez cos zaproponowac. Od tamtej pory nazywam brzuch Sara, co sie juz raczej przyjelo bo moj tez zaczal
hehehhehe
-
Werix wrote:Nie martw się. Ja stwierdziłam, że zdecyduję w dniu narodzin. Albo Daniel albo Leon. Podejmę decyzję, jak go zobaczę
Daniel to był mój numer dwa!zostawiam na następnego syna. Leon też mi się mega podoba!
Ja po wizycie, mój mały dzidź waży 690 gram i rozwija się prawidłowo, wg usg jest zaledwie dzien starszy w stosunku do OMhappy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:15
Martusiazabka, Werix, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, MoBo, RedLady, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość
-
Muszę looknąć na tego Lidla...
Co do szyjki, to moja nigdy mi nie mierzyła. Badała mi na fotelu i zawsze tylko mówiła, że zwarta i ładna... Nie wiem, co to znaczy ładna, więc może na następnej wizycie spytam ją o zmierzenie. Ale z szyjką trzeba uważać. Miałyśmy ostatnio przykładz tego, co kojarzę, to AniaKami pisała, że poród wcześnie się zaczął właśnie z powodu niewydolności szyjki.
-
Nie przejmujcie się imionami. My w ogóle nie mamy dla synka imienia. Nie że mamy np.dwie opcje i zdecydujemy jak się urodzi... Nam się po prostu żadne imię dla chłopca nie podoba w tej chwili, więc do brzuszka mówimy tylko ksywką, którą wymyśliłam kiedy zaszłam w ciążę. Dla dziewczynki już dawno miałam wybrane imię - Nina
a dla chłopca problem...
Wróżka, ja z szyjką nie pomogę, ale tu w UK taka długość szyjki jak Twoja uznawana jest za zupełnie normalną, no ale wiesz zapewne, że tu jest inne podejście do ciąży, nikt nie daje zwolnienia z pracy, kobiety w ciąży normalnie na nocki nawet robią do końca 3 trymestru.
Dziewczyny co będziecie kupować do spania dla dziecka? Kołderka plus płaska poduszka, rożek, śpiworek czy jakiś gruby koc po prostu? Ja się wczoraj na mamusiowej grupie na fejsie dowiedziałam, że kołderki nie są zalecane w łóżeczku, bo dziecko może sobie w spaniu zarzucić na buzię i tragedia gotowa i że tylko śpiworek jest dobry. Znowu inna mamuśka poleca kołderki. Co osoba, to inna rada.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Werix- no u mnie zawsze szyjka byla "bardzo ladna" i przez to mierzenie niezle sie stresu juz najadlam
a mierzona na usg mialam na polowkowych i wtedy byla ok niby... kurcze, nie wiem czy nie skrocila sie przez cwiczenia dla kobiet w ciazy, ktore rozpoczelam. co prawda sa to lajtowe bardzo cwiczenia, ale kto wie? poki co staram sie lezec jak najczesciej i modle sie, zeby ta moja szyjka choc troche sie wydluzyla...
-
A to co przyszlo mi z allegro:
https://naforum.zapodaj.net/03fc980ab244.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03fc980ab244.jpg
Jutro jade do ikei kupic lozeczko koldre posciel materac i kilka innych rzeczy. Do tego rozgladamy sie za szafa bo nie mamy gdzie choeac ciuchow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:39
palma, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny za odzew!
Nita- kolderke i poduszke moj Franek dostal dopiero na 1 urodzinywczesniej spal w rozku zawiniety delikatnie kocykiem, a pozniej samym kocykiem, bo akurat bylo lato. probowalam tez spiworka, ale u nas sie nie sprawdzil, bo Maly wybudzal sie jak go otwieralam.