WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    A to co przyszlo mi z allegro:
    https://naforum.zapodaj.net/03fc980ab244.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03fc980ab244.jpg

Jutro jade do ikei kupic lozeczko koldre posciel materac i kilka innych rzeczy. Do tego rozgladamy sie za szafa bo nie mamy gdzie choeac ciuchow.

Kupiłam te same śpiochy i polspiochy z misiami co na zdjęciu z prawej, plus body i kaftanik do kompletu :) idę dzis odebrać z paczkomatu

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka, a rożek polecasz dla zimowego noworodka?

Elcia, bardzo ładne ubranka. Kurczę zazdroszczę wam tych ładnych ubranek z Polski. Jak byłam w Polsce to kupiłam kilka pajacyków, sweterek i półśpioszki, ale więcej nie chciałam, bo myślałam, że tu w uk większy wybór będzie, ładniejsze i w ogóle... Wróciłam do UK, poszłam z mężem do różnych sklepów i dosłownie wszystkie ubranka w mdłym niebieskim, szarym lub granatowym kolorze. Były jeszcze brązowe... Tragedia, żeby dla dziecka takie kolory robili. Żałuję, że w Polsce się nie obkupiłam porządnie, bo tam takie fajne żywe kolory, żółte, limonkowe. Tutaj wszystko w kolorze sraczki za przeproszeniem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    ej a ten lidl to nie od nastepnej soboty?

Ha rzeczywiście te biobawełniane to od 27.08 a od poniedziałku 22.08 są bluzy

82doroeqdnooy9dr.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początek tylko w rozku do spania bede kladla.żadnych kolderek, poduszek czy ochraniaczy przynajmniej do roczku.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita o to ja odwrotnie mam
    mi się więcej podobało w uk :D
    Mogłabym pół nexta wykupić, a tak to muszę zamwiać :/

Koska88 ostatnio z uk przywiozła dużo ślicznych ubranek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:05

MoBo lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w Next podobały się dosłownie dwa lub trzy zestawy. Nawet mój mąż stwierdził, że szkoda, że z Polski więcej nie przywiozłam, bo tutaj wszystko takie samo, w tych samych kolorach (mam na myśli ubranka dla chłopczyka). Może to kwestia gustu po prostu, my lubimy bardzo żywe kolory, żółte, zielone, nawet pomarańcz :D I jakieś ciekawe wzorki i napisy, a tu tylko "I love Daddy/Mummy" i więcej wyboru jakoś nie ma.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a tkmax? bo w posce to klapa ale w UK znasznie fajniejszy wybor.
    Tesco, asdy itd maja dobra bawelne i tanie zestawy spioszkow. Nexty, gapy itd
    Ja w UK 5 lat siedzialam i pamietam, ze znajomi zwozili ciuszki do polskiz UK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 15:09

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka ja miałam półtora mies temu szyjkę 2,7cm - lekarz kazał dużo odpoczywać,odpuścić sobie wyjazd nad morze i brać 3 razy dziennie dupka.po dwóch tyg szyjka się wydluzyla do 3,3cm i kazał w dalszym ciągu brać dupka chyba prawie do samego końca ciąży(36tyg). Po tyg poszłam na kontrolę w niemczech a szyjka juz miała 4,5cm i inny lekarz kazał odstawić tabletki(ale ja wolę dmuchać na zimne i w dalszym ciągu je biorę) -niedługo zmienię tylko ilość na dwa razy dziennie. Powiedz mi przepisala Ci coś ginekokog? Mówią, że jak się lezy to szyjka się wydłuża, a jak się chodzi to się skraca-dlatego zalecają jak najwięcej odpoczynku, chociaż wiem, że to ciężkie gdy się ma dziecko w domku.Ja mam narazie dzidzie tylko w brzuszku wiec mogłam więcej poodpoczywac. 3mam kciuki:*!

MoBo to z dziura, to taka funkcja tapczanika juz dla dużo większego dziecka;)

Szczęśliwa jeszcze 3 godz;)!! Kciuki zaciśnięte;)!

RedLady obys znalazła łóżeczko w Twoim kolorze;)

Jeśli chodzi o materac to dużo czytałam o nich i bardzo dużo osób odradza materace z GRYKA (najczęściej właśnie spotykane na allegro z lozeczkami).Ponoć zbierają się jakieś różne robactwa w nim i dziadostwa. Dlatego ja stawiam na materac havea lateksowy i wierzę w to że to będzie materac na lata ;) mam znajome, które są bardzo zadowolone z niego.

Aniołek kombinezon jest naprawdę cudny;)!! Jeśli chodzi o pościel to ja sobie upatrzylam taka z ochraniacze za 270 zł ale wątpię, że mnie będzie na niego stać:(:(:(

Weeix - Leon super;)!!

Palma dwa imiona słodkie;)!

Madziulka -Rozalka tez pięknie;)

Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja mam dla syna ten materac o którym piszesz, używany od ponad 3 lat i nadal jest super :) nic się nie wytarło, nie odgniotło
    Nie kupuję teraz nowego, zostawiam go dla córki :)
    Mnie te gryki i kokosy też jakoś odrzucały :P

Olcia..89 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Nita a tkmax? bo w posce to klapa ale w UK znasznie fajniejszy wybor.
    Tesco, asdy itd maja dobra bawelne i tanie zestawy spioszkow. Nexty, gapy itd
    Ja w UK 5 lat siedzialam i pamietam, ze znajomi zwozili ciuszki do polskiz UK.
    Tk maxx jest ok, ale tylko w dziale kosmetyków :D Ubrania to istny koszmar, wszystko wala się po podłodze, nikt nawet tego nie układa, nie wiesza. Jeden wielki lumpeks dosłownie a mi się tam zaraz słabo robi. A z Asdy i Tesco kolory mi się nie podobają. Może zamówię coś z eBay, widziałam całkiem ładne zestawy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Tk maxx jest ok, ale tylko w dziale kosmetyków :D Ubrania to istny koszmar, wszystko wala się po podłodze, nikt nawet tego nie układa, nie wiesza. Jeden wielki lumpeks dosłownie a mi się tam zaraz słabo robi. A z Asdy i Tesco kolory mi się nie podobają. Może zamówię coś z eBay, widziałam całkiem ładne zestawy.

Az tak sie pozmienialo w tym tkmaxx O.o dla mnie dziecinny to byl zawsze naczystszy dzial :P
    Tak se mysle i mysle o tych kolorach i ja chyba bede celowac w biale na poczatek, bo to pierzesz w wyzszej temperaturze i masz w nosie czy kolor schodzi.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja od środy w szpitalu jestem na kroplowkiach z magnezem. Twardnial mi brzuszek a magnez w tabletkach nie pomagal...
    Dziś przeżyłam glukoze, myślałam że będzie gorzej, a miałam tylko odruch wymiotny w czasie picia, potem już luzik.

Leze na sali z dziewczyną która straciła dziecko w poprzedniej ciąży, bo urodziła w 24tc, a teraz jest w drugiej ciąży 18tc i trafiła z rozwarciem do szpitala...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maleństwa to jest wszystko w porządku. Wazy juz ponad 600g. Lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, wiec mogę zamówić wozeczek w kolorze koral :-D

Szczęśliwa Mamusia, zochna, Isia86, Olcia..89, Izieth, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, mam nadzieję, że wszystko z wami ok. Odpoczywaj i daj nam znać. Kiedy wychodzisz ze szpitala?

MoBo, ja akurat mam najbliższe sklepy w Croydon, a więc to mówi samo za siebie :D Nie za czysto tam jest. My akurat mieszkamy w fajnej czystej dzielnicy, no ale nic tu nie ma, tylko parki, więc wszędzie trzeba metrem dojechać.

A u was w Szwajcarii nie ma nic ciekawego pod względem ubranek? Jak cenowo wychodzi?

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nami ok. Lekarz stwierdził że szyjka zamknięta i nie skróciła się całe szczęście. Tylko to twardnienie brzuszka, kroplowki powinny pomoc. Myślę że może mnie wypuszcza kolo niedzieli/poniedziałku.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    Nita jestem zaskoczona - dla mnie w UK ciuszki są ciekawsze niż w Polsce, ale może bardziej mi ten styl pasuje.
    Odnośnie wydłużania szyjki od leżenia to Polkosia chyba pisała, że jej pomogło.
    Ale ciężki dzisiaj dzień w pracy. Dobrze, że już weekend :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl uważaj na siebie. Ja w szpitalu się napatrzylam na różne rzeczy, na szczęście wszystkie znane mi przypadki dobrze się skończyły- i z kilkoma dziewczynami kontakt do dziś. Spokój najważniejszy - chociaz czasem trudno.

Elcia- podaj mi jeśli możesz link do tych śpiochów z misiem i osiolkiem. Są słodkie. Mi dziś też przyszło kilka rzeczy z allegro a w pepcco kupiłam ciepły pajacyk. Wrzucę wam zaraz foty.
    Mój mały ze stycznia- spal do 5 mies w rożku, od 6 do 9 w śpiworku, potem bez poduszki pod kocykiem. W prawdziwej poscu4ki - patrz kołdra i płaska poducha dopiero od 3 mies- czyli jak miał 16 mies.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 17:16

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymam kciuki, żeby kroplówki pomogły i żebyś jak najszybciej wróciła do domu. Kawał dziewczynki :) Czy ten brzuch twardiał Ci na całej wysokości czy np. od pępka w dół?

tb738ribfs156aj0.png
  • zochna Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ciężko się was nadgania:D, po pracy już mi się nic nie chce a tu pasuje nadrobić zaległości.
    tyle się przewinęło tematów a ja przy każdym sobie mówię, a mi nic nie leci, ja jeszcze nic nie kupiłam, ja się jeszcze nawet nei zastanawiałam...
    ale pomału zaczełam czuć dzieciątko, na razie tylko czasami ale cieszy mnie to wielce.

się pochwalę, wczoraj odbyłam połówkowe, dowiedziałam się cóż to noszę pod serduchem i się zakochałam!
    Śliczna, pyrkata dziewczynka! nie mogę się już doczekać grudnia

hmmm tylko żebym zdążyła nadgonić te wszystkie przygotowania

Werix, cudek2, Nita, Dagn_, Olcia..89, Krakuska, Izieth, RedLady, Martusiazabka, Nulka lubią tę wiadomość

f2w3dqk39hl27d9v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, szybkiego wyjścia ze szpitala!

Zochna, ja też nie mogę doczekać się mojego Misia *.* Nie należę do osób wrażliwych, ale ten mały ludzik w moich brzuchu rozczula mnie do łez :) Kręci się śmiesznie i zaczepia mnie, a ja marzę już o wspólnym przytulaniu ;)

Belly podpowiada mi, że już powinnam wybrać szpital, w którym będę rodzić. Łatwo "napisać", a opinie na temat każdego różne.

zochna lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ