Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia89 wrote:A to co przyszlo mi z allegro:
https://naforum.zapodaj.net/03fc980ab244.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03fc980ab244.jpg
Jutro jade do ikei kupic lozeczko koldre posciel materac i kilka innych rzeczy. Do tego rozgladamy sie za szafa bo nie mamy gdzie choeac ciuchow.
Kupiłam te same śpiochy i polspiochy z misiami co na zdjęciu z prawej, plus body i kaftanik do kompletuidę dzis odebrać z paczkomatu
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Wróżka, a rożek polecasz dla zimowego noworodka?
Elcia, bardzo ładne ubranka. Kurczę zazdroszczę wam tych ładnych ubranek z Polski. Jak byłam w Polsce to kupiłam kilka pajacyków, sweterek i półśpioszki, ale więcej nie chciałam, bo myślałam, że tu w uk większy wybór będzie, ładniejsze i w ogóle... Wróciłam do UK, poszłam z mężem do różnych sklepów i dosłownie wszystkie ubranka w mdłym niebieskim, szarym lub granatowym kolorze. Były jeszcze brązowe... Tragedia, żeby dla dziecka takie kolory robili. Żałuję, że w Polsce się nie obkupiłam porządnie, bo tam takie fajne żywe kolory, żółte, limonkowe. Tutaj wszystko w kolorze sraczki za przeproszeniem. -
Mi w Next podobały się dosłownie dwa lub trzy zestawy. Nawet mój mąż stwierdził, że szkoda, że z Polski więcej nie przywiozłam, bo tutaj wszystko takie samo, w tych samych kolorach (mam na myśli ubranka dla chłopczyka). Może to kwestia gustu po prostu, my lubimy bardzo żywe kolory, żółte, zielone, nawet pomarańcz
I jakieś ciekawe wzorki i napisy, a tu tylko "I love Daddy/Mummy" i więcej wyboru jakoś nie ma.
-
Nita a tkmax? bo w posce to klapa ale w UK znasznie fajniejszy wybor.
Tesco, asdy itd maja dobra bawelne i tanie zestawy spioszkow. Nexty, gapy itd
Ja w UK 5 lat siedzialam i pamietam, ze znajomi zwozili ciuszki do polskiz UK.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 15:09
-
Wróżka ja miałam półtora mies temu szyjkę 2,7cm - lekarz kazał dużo odpoczywać,odpuścić sobie wyjazd nad morze i brać 3 razy dziennie dupka.po dwóch tyg szyjka się wydluzyla do 3,3cm i kazał w dalszym ciągu brać dupka chyba prawie do samego końca ciąży(36tyg). Po tyg poszłam na kontrolę w niemczech a szyjka juz miała 4,5cm i inny lekarz kazał odstawić tabletki(ale ja wolę dmuchać na zimne i w dalszym ciągu je biorę) -niedługo zmienię tylko ilość na dwa razy dziennie. Powiedz mi przepisala Ci coś ginekokog? Mówią, że jak się lezy to szyjka się wydłuża, a jak się chodzi to się skraca-dlatego zalecają jak najwięcej odpoczynku, chociaż wiem, że to ciężkie gdy się ma dziecko w domku.Ja mam narazie dzidzie tylko w brzuszku wiec mogłam więcej poodpoczywac. 3mam kciuki:*!
MoBo to z dziura, to taka funkcja tapczanika juz dla dużo większego dziecka;)
Szczęśliwa jeszcze 3 godz;)!! Kciuki zaciśnięte;)!
RedLady obys znalazła łóżeczko w Twoim kolorze;)
Jeśli chodzi o materac to dużo czytałam o nich i bardzo dużo osób odradza materace z GRYKA (najczęściej właśnie spotykane na allegro z lozeczkami).Ponoć zbierają się jakieś różne robactwa w nim i dziadostwa. Dlatego ja stawiam na materac havea lateksowy i wierzę w to że to będzie materac na latamam znajome, które są bardzo zadowolone z niego.
Aniołek kombinezon jest naprawdę cudny;)!! Jeśli chodzi o pościel to ja sobie upatrzylam taka z ochraniacze za 270 zł ale wątpię, że mnie będzie na niego stać
Weeix - Leon super;)!!
Palma dwa imiona słodkie;)!
Madziulka -Rozalka tez pięknie;)Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość
-
Olcia ja mam dla syna ten materac o którym piszesz, używany od ponad 3 lat i nadal jest super
nic się nie wytarło, nie odgniotło
Nie kupuję teraz nowego, zostawiam go dla córki
Mnie te gryki i kokosy też jakoś odrzucałyOlcia..89 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Nita a tkmax? bo w posce to klapa ale w UK znasznie fajniejszy wybor.
Tesco, asdy itd maja dobra bawelne i tanie zestawy spioszkow. Nexty, gapy itd
Ja w UK 5 lat siedzialam i pamietam, ze znajomi zwozili ciuszki do polskiz UK.Ubrania to istny koszmar, wszystko wala się po podłodze, nikt nawet tego nie układa, nie wiesza. Jeden wielki lumpeks dosłownie a mi się tam zaraz słabo robi. A z Asdy i Tesco kolory mi się nie podobają. Może zamówię coś z eBay, widziałam całkiem ładne zestawy.
-
Nita wrote:Tk maxx jest ok, ale tylko w dziale kosmetyków
Ubrania to istny koszmar, wszystko wala się po podłodze, nikt nawet tego nie układa, nie wiesza. Jeden wielki lumpeks dosłownie a mi się tam zaraz słabo robi. A z Asdy i Tesco kolory mi się nie podobają. Może zamówię coś z eBay, widziałam całkiem ładne zestawy.
Az tak sie pozmienialo w tym tkmaxxdla mnie dziecinny to byl zawsze naczystszy dzial
Tak se mysle i mysle o tych kolorach i ja chyba bede celowac w biale na poczatek, bo to pierzesz w wyzszej temperaturze i masz w nosie czy kolor schodzi. -
Cześć dziewczyny. Ja od środy w szpitalu jestem na kroplowkiach z magnezem. Twardnial mi brzuszek a magnez w tabletkach nie pomagal...
Dziś przeżyłam glukoze, myślałam że będzie gorzej, a miałam tylko odruch wymiotny w czasie picia, potem już luzik.
Leze na sali z dziewczyną która straciła dziecko w poprzedniej ciąży, bo urodziła w 24tc, a teraz jest w drugiej ciąży 18tc i trafiła z rozwarciem do szpitala... -
Co do maleństwa to jest wszystko w porządku. Wazy juz ponad 600g. Lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, wiec mogę zamówić wozeczek w kolorze koral
Szczęśliwa Mamusia, zochna, Isia86, Olcia..89, Izieth, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Perl, mam nadzieję, że wszystko z wami ok. Odpoczywaj i daj nam znać. Kiedy wychodzisz ze szpitala?
MoBo, ja akurat mam najbliższe sklepy w Croydon, a więc to mówi samo za siebieNie za czysto tam jest. My akurat mieszkamy w fajnej czystej dzielnicy, no ale nic tu nie ma, tylko parki, więc wszędzie trzeba metrem dojechać.
A u was w Szwajcarii nie ma nic ciekawego pod względem ubranek? Jak cenowo wychodzi?MoBo lubi tę wiadomość
-
Perl trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Nita jestem zaskoczona - dla mnie w UK ciuszki są ciekawsze niż w Polsce, ale może bardziej mi ten styl pasuje.
Odnośnie wydłużania szyjki od leżenia to Polkosia chyba pisała, że jej pomogło.
Ale ciężki dzisiaj dzień w pracy. Dobrze, że już weekend -
Perl uważaj na siebie. Ja w szpitalu się napatrzylam na różne rzeczy, na szczęście wszystkie znane mi przypadki dobrze się skończyły- i z kilkoma dziewczynami kontakt do dziś. Spokój najważniejszy - chociaz czasem trudno.
Elcia- podaj mi jeśli możesz link do tych śpiochów z misiem i osiolkiem. Są słodkie. Mi dziś też przyszło kilka rzeczy z allegro a w pepcco kupiłam ciepły pajacyk. Wrzucę wam zaraz foty.
Mój mały ze stycznia- spal do 5 mies w rożku, od 6 do 9 w śpiworku, potem bez poduszki pod kocykiem. W prawdziwej poscu4ki - patrz kołdra i płaska poducha dopiero od 3 mies- czyli jak miał 16 mies.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 17:16
-
ehhh ciężko się was nadgania:D, po pracy już mi się nic nie chce a tu pasuje nadrobić zaległości.
tyle się przewinęło tematów a ja przy każdym sobie mówię, a mi nic nie leci, ja jeszcze nic nie kupiłam, ja się jeszcze nawet nei zastanawiałam...
ale pomału zaczełam czuć dzieciątko, na razie tylko czasami ale cieszy mnie to wielce.
się pochwalę, wczoraj odbyłam połówkowe, dowiedziałam się cóż to noszę pod serduchem i się zakochałam!
Śliczna, pyrkata dziewczynka! nie mogę się już doczekać grudnia
hmmm tylko żebym zdążyła nadgonić te wszystkie przygotowaniaWerix, cudek2, Nita, Dagn_, Olcia..89, Krakuska, Izieth, RedLady, Martusiazabka, Nulka lubią tę wiadomość
-
Perl, szybkiego wyjścia ze szpitala!
Zochna, ja też nie mogę doczekać się mojego Misia *.* Nie należę do osób wrażliwych, ale ten mały ludzik w moich brzuchu rozczula mnie do łezKręci się śmiesznie i zaczepia mnie, a ja marzę już o wspólnym przytulaniu
Belly podpowiada mi, że już powinnam wybrać szpital, w którym będę rodzić. Łatwo "napisać", a opinie na temat każdego różne.
zochna lubi tę wiadomość