Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
guerretenshi wrote:jeśli chodzi o śpiochy, to mają odkryte stópki. a coś było, że niemowlęta przede wszystkim na początku uczą się wszystkiego po dotyku i powinno się je zostawiać z bosymi stopami na noc. czy jakoś tak. nie pamiętam dokładnie. ja mam 3 śpiochy i zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Polkosia to mówiła, ale to chyba dotyczyło rękawiczek niedrapek. Mnie strasznie marzną stopy i wydaje mi się że ciepło szybko ucieka przez nie, wiec skarpetki to dla mnie must-haveMartusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Krakuska, ja uwielbiam pajace
Nie cierpię bluzek dla takich maluchów, bo ciągle się podwijają.
Co do skarpetek, to do spania używałam spodenek, takich legginsów, bez skarpetek. Ze szkoły rodzenia mieliśmy takie wytyczne. Niedrapek także kazali nie zakładać i nie zakładałam.
Ja owijałam w rożek albo przykrywałam kocem/kołderką dla najmłodszych. Śpiwory się u nas nie sprawdziły, bo jak zaczęła się na boki przekręcać, to wszystko jej się "kotłowało", poduszkę miała na głowie na nie pod i w ogóle masakra. Używamy od początku takiego placka cienkiego na 0,5 cm (w zasadzie jak sama powłoczka gruba), bo mocno ulewała, więc musiałam wymieniać powłoczki/pieluchy pod głową cały czas - wolałam to, niż całe prześcieradło ściągać.Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja śpiochów w ogóle nie kupuję
Albo body+pajac albo body+zwykłe spodenki bez stóp i skarpetki
półśpiochy to też jakaś pomyłka dla mnie
Do spania w łóżeczku prześcieradło, na wysokości głowy pielucha flanelowa rozłożona
Ja kładłam na boku, po każdym karmieniu zmieniałam bok a za plecami układałam zwinięty kocyk aby się nie przekręcił na plecy, przykrywałam kocykiem lub pieluchą flanalową no ale to było prawie lato
Teraz pewnie będę zawijać w rożek i też narzucać kocyk
Mój syn z racji tego że był w brzuchu pośladkowo to najwygodniej mu było leżeć na boku z wyprostowanymi nogami pod kątem 90stnie miał w ogóle tej pozycji zwiniętego, skulonego noworodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:32
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
A mi tam glukoza smakowała, no ale mogłam wcisnąć cytrynę. Tylko gardło pod koniec mnie szczypało, a tak luzik. Wypiłam szybko, w ciągu minuty. Nie było mi niedobrze, ale trochę spać mi się chciało. Spokojnie poczytałam sobie książkę i szybko minęło.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
ja mam kilka kompletów
-body+ leginsy/getry/półśpiochy
-kaftanik+ śpiochy
-oraz kilka pajaców
+ cieplejszą bluzę na suwak na 62, cieplejsze welurowe pajace.
Pierwszą córkę urodziłam w czerwcu, były takie upały, że zamiast ubrań przykrywałam ją tylko pieluszką a i tak się cała pociła:)
zobaczymy teraz zimą jak to będzie
są jeszcze rampersy- to one są bez zakrytych stóp- bo śpiochy to wyglądają tak: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33d07e7a0b48.jpg
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
hej hej wg bbf witam się w 27 tyg
no i dziś mamy 3 rocznicę ślubu z mężem
kurczę a mnie za tydzień we wtorek czeka glukoza, obym nie wymiotowała
Madziula87, Werix, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Do dziewczyn latąjących lub orientujących się. Na przełomie 26 i 27 tyg. lecę samolotem, przewoźnik wymaga zaświadczenia lekarkiego od 28 tyg.ciąży, pytanie czy wpuszczają na słowo, skąd mają wiedzieć, że jestem przed lub po 28 tyg? Jutro idę na wizytę, mogłabym wziąc takie zaświadczenie, ale wymagają wystawienia na 2 tyg. przed wylotem, także i tak by było nie aktualne, bo lecę za 3 tyg.
-
Czy któraś z Was orientuje się w rozmiarówce firmy Pinokio? Upatrzyłam sobie parę fajnych ubranek, ale nie wiem czy mają raczej małe ubranka, przeciętne czy spore. Jeśli ktoś miał doświadczenie, bede wdzięczna za informacje
-
Krakuska, kupiłam pajac welurowy od nich na 62, jak Tyśka nosiła 56 (zaraz po urodzeniu) i był na styk. Ale nie wiem, może jakiś model niewymiarowy.
Krakuska lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madziula87 wrote:Do dziewczyn latąjących lub orientujących się. Na przełomie 26 i 27 tyg. lecę samolotem, przewoźnik wymaga zaświadczenia lekarkiego od 28 tyg.ciąży, pytanie czy wpuszczają na słowo, skąd mają wiedzieć, że jestem przed lub po 28 tyg? Jutro idę na wizytę, mogłabym wziąc takie zaświadczenie, ale wymagają wystawienia na 2 tyg. przed wylotem, także i tak by było nie aktualne, bo lecę za 3 tyg.
-
Są 3 modele dla takiego malucha: citi, cabriofix i pebble
Citi to najstraszy model, najlżejszy
Potem weszło cabrio fix, trochę cięższy, chyba nadal najbardziej popularny
i najnowszy pebble, najcięższy, ale też z najnowszą technologią
citi już robi się powoli przestarzały technologicznie
Uważam natomiast że lepiej kupić citi niż antmandatowca wózkowej firmy bo i tak będzie 100 razy bezpieczniejszy
kluczowy jest przede wszystkim prawidłowy montaż w aucie i dopasowanie fotelika do auta/kanapy
Wrzucam dla chętnych do poczytania:
www.fotelik.info
I strona/blog osiemgwiazdekMoBo, WróżkaZielona lubią tę wiadomość