Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
izieth - gratulacje !
fajne przeżycie !
/hejka ja wrocilam wreszcie z wakacji , juz na nowo jestem w NO i coraz ciezej mi sie jest opiekowac malym ..na nic nie mam sily a dzis jeszcze powrót z Ostroleki do Gdanska - 6h do tego odprawa i lot 2.5h + 1h autobusem z lotniska do domu i dopiero usiadlam na dupce po rozpakowaniu wykąpaniu i polozeniu spac malucha . przekąsilam kolacje i ide spac ;P nie dam rady juz nic dzis zrobic procz wskoczenia w pizamę.
Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Aniołek, zależy od temperatury w domu
U mnie jest 18-19 w zimę i zakładałam body na długi + pajac, ale jak zdarzył się cieplejszy dzień (więcej nagrzaliśmy etc. i było powyżej 20), to body na ramiączka i pajac. Ja bardzo lubię te na ramiączka, bo nie mają przy szyi żadnych zatrzasków, a poza tym nic się nie "roluje" ani nie podwija przy zakładaniu kolejnych warstw. Rajstopy to była dla mnie zmora, używam tylko na wyjścia do sukienek do tej pory. Po domu kompletnie mi się nie sprawdziły.
Wzięłam 4 paki Pampersów na promocji w SuperPharmNo i dla Klementynki jedną, ale to dlatego, że jeszcze mam zapas z innej promocji ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:19
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No ja się powoli zabieram za to. Dziewczyny jaki proszek do prania? Jelp? A mydełko? Dzidziuś czy może jakiś emolium czy inne takie z apteki płyny? Może wygodniej? Chcę na allegro od jednego dostawcy zamówić większośc akcesoriów takich jak obcinaczki, płatki kosmetyczne, dla mnie te do stanika i takie tam. Do mycia butelek. Słyszałam,że sterylizator do butelek to zbędny gadżet. Mama mówi żeby umyć dokładnie i wrzątkiem przelać to będzie wyparzone.
-
Ja na początek planuję po domu tylko body+pajace, tak zdecydowanie najwygodniej
zależy jaka zima będzie, ale myślę że na ramiączka/z krótkim + pajac będzie ok
Jak będzie cieplej, ktoś ma ciepło w mieszkaniu to wystarczy body + spodenki
Tak sobie kombinuję ale nadal przeraża mnie to zimowe ubieranie takiego malucha :
PKrakuska lubi tę wiadomość
-
U mnie problemu z przebieraniem nie było w ogóle do 8-9 miesiąca. Dopiero od paru tygodni jest wrzask i protest przy ubieraniu/przebieraniu. Jeśli moje drugie dziecko będzie tak dobrze współpracować chociaż połowę tego, to będzie dobrze
Ja prałam w Jelpie na początek, ale nie w proszku, tylko płynach. Kiedyś w "Wiem co kupuję" było o środkach do prania i proszki wypadły średnio. Co prawda dopierają najlepiej, ale przy noszeniu cały czas wdychamy je z ubrań i to mnie jakoś zniechęciło. Kosmetyki to temat rzeka, nawet w SR nie są zgodniTrzeba samemu spróbować i ocenić. Ostatnio spotkałam się nawet z opinią, że noworodka to tylko w wodzie powinno się myć, a ja zawsze jakichś emolientów używałam. Butelek nie używałam, więc nawet jak sterylizator dostałam, to nie użyłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:37
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Izieth, wow ale niespodzianka, gratulacje! Poka pierścionek
Ja też planuje synka ubierać na początku w body na krótki lub długi rękaw a do tego na wierzch śpioszki. Tylko zastanawiam się jak go położyć spać? Ten sam zestaw ubranek plus śpiwór/rożek czy kołderka? U nas w mieszkaniu będzie w grudniu zimno, bo mamy pojedyncze drewniane okna. Mieszkamy w starej kamienicy, typowo angielska rudera (czytaj: zabytkowa wiktoriańska kamienica), a właścicielka mieszkania nie wymieni okien na plastiki w tym roku, już nam mówiła. Więc się martwię, czy mi się dziecko nie zaziębi później.
Coś miałam jeszcze napisać, ale mam luki w pamięci.
Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Hej ho. Ja po domu planuje na poczatku body + pajac. W cieplejsze dni spodenki do bodow, w zimniejsze cieplejszego pajaca. Bede uczuc dzieciaczka bujaczka wiec do tego dojdzie lekki kocyk. Uszczelnilismy w tym roku okna ale jeszcze nie wiadomo czy cos to dalo. A temperature grzania ustawimy na wyzsza. Magia termostatu
Do prania mam zapas loveli. Lapiemy z mama promocje :p
Jestem zdechla. Znow noc ciezka. Wiekszosc przespana na prawym boku z koldra pod nim zeby lezec na czyms miekszym niz bezposrednio lozko. Moj lewy musi odpoczac. Jest zmaltretowany... do tego wygibasy malego w nocy sa tak intensywne, ze jakos mnie przestal dziwic jego poranny spokoj :p
Ide pozmywac bo mam sterte naczyn. Milego dnia :* -
Nie ma to jak pobudka ze skurczem łydki
jadę na krzywa cukrowa i zapomniałam oczywiście wczoraj kupić sobie cytryny. Mam nadzieje, ze poradzę sobie bez niej. Życzcie mi powodzenia.
emilkazozz, Szczęśliwa Mamusia, Werix, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Haha, ja tez zapomniałam, ale po drodze zatrzymałam się w sklepiku żeby kupić
Ja dzisiaj mam studniówkę
Nie kupuję dla malucha żadnych kosmetyków. Tylko jakieś naturalne oleje. Sama też nie używam komercyjnych. Często są mocno przereklamowane, więc robię własne.
Kurcze, ostatnio mam jakieś fazy, bo często kłuje mnie spojenie albo w pochwie i co chwilę sprawdzam, czy nie krwawię. Myślałam że ten etap mam za sobąguerretenshi, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dobra temat domu ogarnięty ale właśnie zastanawia mnie noc jak ubierać małego na noc i czym przykrywać (normalnie kupić pościel do łóżeczka?)
My w mieszkaniu nie mamy za zimno i w każdej chwili możemy sami ustawić temperaturę bo mamy ogrzewanie gazowe ale nie chcę przesadzać z temperaturą bo to też nie zdrowo.
-
Pijecie inkę? Szukam jakiegoś zdrowego sposobu na poskromienie nigdy nie kończącego się głodu. Tona marchewek nie pomogła
surówki, jabłka, koktajle - wszystko się trawi z prędkością światła i pozostaje ścisk w żołądku. Wkurza mnie to niesamowicie, że niczym nie moge się zapchać dla świętego spokoju na dłuższy czas
-
ja do spania mam spiworek, w ktorym sama spalam
. bez zamka, a wiazany, wiec nie bedzie pierdzielenia sie z zacietym zamkiem. wymienna poszewka i delikatny naturalny pierz we wkladzie
jak mama wypelni pierzem wklad do pokaze
a do tego bedzie lekki bodziak i spioszki. spiworek bedzie tez funkcjonowal w wozku na spacerkach.
pijam inke, pol na pol woda z mlekiem. bo ostatnio zaczelam coraz mocniejsze kawy pic. a zapychacz miedzy posilkowy, to najlepiej jakies orzechy np migdaly. i magnez naturalny, a do tego sytosc. chociaz ja codziennie zjadam miseczke platkow w serkiem i na dlugo mi starcza.Sea lubi tę wiadomość
-
Baranosia ja słyszałam że pościel nie ma sensu na początku że lepiej śpiworek.
Kupiłam na ciuchach coś takiego
Wcześniej miałam na oku firmę produkującą śpiworki i otulacze.
Może na wiosnę skuszę się na taki bez rękawów:
http://www.ohtully.pl/pl/c/Otulacze/183 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno