Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobaczymy, mam jednwk nadzieje, ze sie obedzie bez tego, podobno nowa norma uznawana jest do 153, dzis mam wizyte ciekawe jak dr na to spojrzy.Katii wrote:Dziewczyny mam pytanie odnoscie krzywej cukrowej
Po 2 h moj wynik to 144, 5 mial ktos podobnie i co wtedy?
Dziewczyny mam pytanie odnosnie skurczy Braxtona czy ktoras z was juz miala, mnie nawiedzil w niedzie, nie powiem ale sie wystraszylam nie bylo to bolesne, ale nieprzyjemne -
Zobaczymy, mam jednak nadzieje, ze sie obedzie bez tego, podobno nowa norma uznawana jest do 153, dzis mam wizyte ciekawe jak dr na to spojrzy.kalina123 wrote:Na początek pewnie dieta i pomiary glukometrem
Dziewczyny mam pytanie odnosnie skurczy Braxtona czy ktoras z was juz miala, mnie nawiedzil w niedzie, nie powiem ale sie wystraszylam nie bylo to bolesne, ale nieprzyjemne -
Katii wrote:Zobaczymy, mam jednak nadzieje, ze sie obedzie bez tego, podobno nowa norma uznawana jest do 153, dzis mam wizyte ciekawe jak dr na to spojrzy.
Dziewczyny mam pytanie odnosnie skurczy Braxtona czy ktoras z was juz miala, mnie nawiedzil w niedzie, nie powiem ale sie wystraszylam nie bylo to bolesne, ale nieprzyjemne
Chyba sporo dziewczyn tutaj juz miało skurcze Braxtona / Alvareza. Ja mam codziennie 2-3, czasem więcej, lekarka wczoraj mówiła, że to normalne i raczej juz mi nie znikną pomimo brania magnezu. Magnez na pewno je bardzo osłabił, czesto ledwo je zauważam. -
Czy znacie sprawdzonych sprzedawców z allegro u których mogłabym zakupić ciuszki dobrej jakości w rozsądnej cenie? Kupiłabym śpioszki, body, kaftaniki, skarpeti, czapeczki, niedrapki. Nie chcę zbyt wiele bo noworodki tak szybko rosną. Prosze tylko podpowiedzcie mi jaki rozmiar kupić do szpitala i na pierwszy miesiąc? W 18 tygodniu synek ważył 260 gramów, następna wizyta 29 sierpnia i będzie to 23 tydzień wiec nawet trudno mi oszacować czy synek będzie dużym noworodkiem, małym czy w normie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:24
-
MoBo ja ustatnie usg mialam w 21 tygodniu i mlody mial wtedy 391 g. Teraz to juz pewnie kilogram bo jedzenia sobie nie zalujemy

Palma lista wyprawkowa jest na pierwszej stronie w arkuszu google.
Perl ja zle reagowalam na luteine. Mialam brac na poczatku rano i wieczorem ale strasznie puchlam w srodku i mialam okropne uplawy po niej. To samo z wkladlami. Nie moge ich nosic bo od razu grzybica.
palma, MoBo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Sea, nie sugeruj się tą wagą. Moja córka ciągle była mniejsza niż średnia i miała się urodzić do 3 kg, więc załatwiłam kilka ciuszków nawet na 50. Okazało się, że wystrzeliła na ostatnie 3-4 tygodnie tak, że urodzona 3700
I 50 założyłam 1x w szpitalu
Sea lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wróciłam z prenatalnych i wszystko ok. Młody waży 405g, położenie główkowe i tak mi ulżyło ,że szok. U mnie 5kg na plusie i gin powiedziała ,że bardzo dobrze i odstawiła mi dzisiaj Luteine dowcipnie.
Ponoć w tym roku sami chłopcy się będą u niej rodzić bo dzisiaj na 10 ciężarnych tylko 1 dziewczynka
emilkazozz, Szczęśliwa Mamusia, palma, Krakuska, kalina123, polkosia, Koska 88, RedLady, Izieth, Werix, Martusiazabka, cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
chamstwo!
1byłam dziś na z córką na przedstawieniu teatralnym zorganizowanym przez centrum kultury w mojej wiosce. Przyjemne, dzieci fajnie się zachowywały- jednak- na końcu siedziała jakaś starsza pani, która podczas 45 minutowego przedstawienia 3 razy rozmawiała przez telefon
nosz ja pier**le. Przepraszam, ale wymagamy kultury od dzieci- aby zachowywały się w dany sposób w miejscach publicznych, a babsztyl stary lekceważy sobie zupełnie zasady wspólnego pożycia. Już nie mówiąc, że to zniewaga dla aktorów jak i dla dzieci, które przyszły i były żywo zainteresowane. Taki babsztyl stary jeszcze później potrafi powiedzieć, że mamy młodzież niewychowaną albo dzieci rozpieszczone...
ale skłoniło mnie to do refleksji, ileż to razy czegoś zabraniam mojej córce, albo upominam ją a zdarza się, że powielam błędy, które jej wytykam.
to tak tylko, jako przerywnik między rozmowami o pampersach, karmieniu i ułożeniu dzieci w brzuszku:)
ps. wlasnie dzwonie do ZUSu- okres oczekiwania 12 minut- może wytrzymam
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj byłam na dłuższym spacerze, ale bie sądziłam, że bycie w ciąży oznacza, że nie mogę wychodzic na 3-4h
wyobraźcie sobie, że jak wróciłam to nie dość, że miałam dość twardy brzuch (na szczęście teraz już jest lepiej) to jeszcze na didatek miałam na majtkach takiego małego glutka, dość twarda konsystencja, szarawy. Teraz się boję, że to był czop. Myślicie,że powinnam pojechać z tym na IP (moja przychodnia ma urlop) czy lepiej poczekać do jutra, bo będę mieć usg 3d?
-
To było jakieś pół centymetra tego czopu, ale razem z nim też trochę białych uplawow wylecialo
teraz leżę w łóżku i czuję się okej, ale już naprawdę nie mogę doczekać się 15:00 jutro i tego badania USG, bo bardzo się teraz martwię. Pierwszy raz jestem w ciąży i co rusz coś sie dzieje a ja panikuje..
-
Mi tez sie czasem grudki wydobywaja. A to pozostalosci spermy, a to taka uroda danego dnia uplawow ze taka galaretka sie zrobi. Nie ma co sie stresowac. Jak nie bylo brazowe lub krwiste to pewnie wszystko oki i po prostu Ci zgestnialo w srodku
polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Barcia, ostatnio 2 dni przed moją wizytą wypadło ze mnie dokładnie to samo co opisujesz. Mimo iż to moja druga ciąża, bałam się jak nie wiem. Ale lekarz powiedział, że to na pewno nie czop- wszystko zamknięte w środku. Więc może ty też nie masz się czym stresować. ( to co ze mnie wypadło, to była kremowo-brązowa galaretka, trwałej konsystencji, a później dużo, dużo śluzu )
co do ZUSU- pan mi wyjaśnił, że przebywałam na wychowawczym do grudnia 2015 i po 6 miesiącach poszłam na zwolnienie i dlatego właśnie tak jest liczone. Nie wiem jakoś mnie to nie przekonuje, ale trudno. Póki co mamy za co żyć. A może załapiemy się na to 500+ przy drugim dziecku , jak jeszcze będą wypłacać ten hajs:)