Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama zeszłaby na zawał! :p nawet sobie tego nie potrafię wyobrazić, a wyobraźnię mam bujną
Mobo, 5kg to luzik. Ja mam już pewnie z 10kg. Na ostatniej wizycie +7kg, a to było 3 tyg. temu.
To ja już nie wiem, co z tą raną robić... jak widać we wszystkim, co osoba to opinia:)MoBo lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, zgooglowalam temat wagowy i okazuje ze som kalkulatory na necie
shizzz jaki to czlowiek ciemny
U mnie waga se rypnela w dol z powodu zyganek wiec teraz powoli nadrabiam.
Czy talko ja siedze w robicie??? Dzis wyjatkowo zasypiam od rana... ziewwww -
Ja juz z +10 mam na wadze. Ale zabawne ze jakos tego po mnie nie widac. Nawet ostatnio Damian do mnie ze mam fajny brzuszek a tak to szczuplutka jestem
Nie moge sie zmotywowac do niczego. Zjadlam sniadanie, pije inke i normalnie oczy mi sie zamykajaMoBo, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Guerretenshia a jakie sa rozmiary dziecka?
widze ze twoj babyboom pokazuje 500gr i 32 cm - moja Sara ma wlasnie dokladnie tyle teraz w 23 tygodniu.
Spoko jestes 3 tygodnie szybciej niz ja wiec moge jeszcze podgonic
Dopisek: to delektuj sie to inka z nogami wyciagnietymi do gory za mnie, plissss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:30
-
ja mam 2 na plusie póki co, ale faktycznie starałam się pilnować. Teraz na pewno poleci szybko, bo najgorszy jest końcówka II i III trymestr. Chociaż sprawdziłam w poprzedniej karcie ciąży- ze straszą córką na tym etapie byłam już 7 kg do przodu a łącznie przytyłam wtedy 13
-
Emilko, 13 to i tak niewiele
teraz może być jeszcze mniej... Ja według mojej wagi mam już 2kg na plusie. Ale jak lekarz mnie ważył w piątek to było jeszcze -1kg. Tam u niego zawsze mi mniej wychodzi, wiec tego się trzymam
Ja przy mojej początkowej wadze 85kg strasznie się bałam ze w ciąży dużo utyje. Normalnie do małych nie należę i tłuszczyku mam sporo, to myślałam że w ciąży będę wyglądać jak wielorybale narazie... (odpukać) jest dobrze. W zasadzie tylko brzuch rośnie. A waga mnie zadowala
tym bardziej ze to juz 6 miesiąc
MoBo, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
Ej wiecie co, mysle ze powinnysmy zrobic rewie brzucha
Tzn zdjecie brzucha tu na forum, ale fajnie by bylo zeby zdjecie brzucha bylo dokadnie z tego samego tygodnia ciazy. No wiec ze jestesmy wszystkie w innym czasie to moze ustalimy ze dokladnie w 30+ tyg kazda wstawi zdjecie?
jedne beda wczesniej inne beda pozniej i se bedziemy ogladac
Co wy na to?Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie z ta waga to ja nawet nie wiem jak liczyc bo przed ciaza mialam 52.5, pozniej waga mi spadla do 50kg, pierwsza wpisana przez lekarza mialam 51.4 (to byl jakis 12 tydzien). teraz mam 55.7kg. Wiec jak powinnam liczyc przyrost?
Od wagi z przed ciazy? czy od pierwszej pomierzonej przez lekarza? -
heloo
ja mam na razie 4kg na plusie, ale nie umiem slodkiego sobie odmówięc wiec teraz poleci pewnie plus kolejne 4kg
wiem że powatarzam temat, ale któraś z Was pisała tutaj tak ładnie o wyprawceja oczywiscie nie moge tego znależć. Ma moze ktoś to gdzieś zapisane, bo chcemy z D powoli na zakupy się wybrać i nie wiemy co kupowac
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Ja mam podobnie, ważyłam się z tydzień czy dwa przed ciążą i było 89, a potem już na pierwszej wizycie 91. Teraz 94 z dziś, a w tym samym czasie z Tysią było 96, więc mam nadzieję, że uda się zamknąć przed setką w dniu poroduKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzisiaj promocja w SuperPharm na białe pampki (36,99 zł) i -50% na Emolium i Dermedic, a akurat tych używam, więc skoczę na zakupy. Tylko te Pampersy chyba bywają taniej, nie wiem czy już się obkupować czy nieKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mobo ja też w robocie więc łączę się z tobć w bólu
Mój przyrost wagi ma się wyśmieniciedziś mam wizytę to zobaczymy co tam bo waga w gabinecie jest dla mnie łaskawsza niż w domu
Polkosia to już jest chyba bardzo dobra cena za białe pampy, nie kojarzę żeby były taniej
Ja na razie nie kupuję bo już mam 4 paki ale jadę po podkład do twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:12
MoBo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja niestety dalej w szpitalu na kroplowkiach. Mam do was pytanie. Czy któraś po luteinie dopochwowej miała uczulenie? Chodzi mi o zewnętrzny obrzęk i opuchnięte wargi (bez swędzenia czy pieczenia, tylko lekki ból np przy podcieraniu). Pytałam lekarki i wzięła mnie na badania. Wydzieliny chorobowej nie ma więc stawiam na uczulenie na luteine lub wkładki kosmetyczne a lekarka stwierdziła że to przez płyn do higieny intymnej, tylko ze używam ciągle tego samego.
-
Za ile sztuk bo ja widziałam 88szt za 46 zł w Carrefourze.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Ja liczę zmianę wagi od wagi sprzed ciąży. Średnio tyję 2/2,5 kg co 4 tyg. więc skończę na ok +16 kg. Boże jak ja będę wyglądać przy 80kg! Będę miała co robić na macierzyńskim...
I po teście obciążenia glukozą! Jupi! Nie było tak strasznieteraz biorę książkę i kładę się. Nie chce mi się nic robić. Pobrali mi 6 ampułek krwi więc należy się odpoczynek
MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Dzien dobry z rana z herbata w reku
Mam pytanie jak wam idzie przyros wagowy? Bo u mnie w 23 tyg jest +5kg? czy mam sie zaczac martwic?czy to nie za duzo?
No i oczywiscie pierwsze oznaki ze nie bedzie latwo z L4, lekarz wspomnial ze od 36 tygodnia jak wszystko bedzie ok to napewno
Kolejne starania za 4 tygodnie zeby go przekonac, ze moze jednak szybciejMoBo lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:co do pieluch, - myślę, że raczej sugerować się chłonnością, opinią innych matek znajomych. To wcięcie na pępek, to chwyt marketingowy. A w ogóle to mojej córce odpadł już w 3 dobie.
Polkosia- ja bym chyba nie wytrzymała rozłąki- tzn raz w miesiącu na tydzień- spoko. Ale tylko w weekendy. Na pewno nie będzie Ci łatwo.
Nie masz siostry, mamy, znajomej która ewentualnie mogłaby ci towarzyszyć gdybyś zaczęła rodzić a męża nie będzie w pobliżu? Jak nie, to będziesz musiała ostro nogi zaciskać. A na poważnie, to z Krakowa do Wawy jest kawałek, ale może zdąży dojechać zanim się rozkręci na dobre.
Ja z kolei mam taki problem, że kiedy M. idzie na służbę, to nie ma szansy - nawet jakby ktoś umierał go ściągnąć. Ostatnio jego kolegi żona zaczęła rodzić (a nawet nie wiedzieli, że była w ciąży- 7 miesiąc) i on się dowiedział w pracy, bo zadzwonili na dyżurkę, ale niestety musiał dotrwać do końca zmiany. No ale to na szczęście tylko 30km a służby są w systemie zmianowy dzień\ noc\ wolne\ wolne.