X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zeszłaby na zawał! :p nawet sobie tego nie potrafię wyobrazić, a wyobraźnię mam bujną;)

Mobo, 5kg to luzik. Ja mam już pewnie z 10kg. Na ostatniej wizycie +7kg, a to było 3 tyg. temu.

To ja już nie wiem, co z tą raną robić... jak widać we wszystkim, co osoba to opinia:)

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zgooglowalam temat wagowy i okazuje ze som kalkulatory na necie :P shizzz jaki to czlowiek ciemny :P
    U mnie waga se rypnela w dol z powodu zyganek wiec teraz powoli nadrabiam.

Czy talko ja siedze w robicie??? Dzis wyjatkowo zasypiam od rana... ziewwww

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z +10 mam na wadze. Ale zabawne ze jakos tego po mnie nie widac. Nawet ostatnio Damian do mnie ze mam fajny brzuszek a tak to szczuplutka jestem :D
    Nie moge sie zmotywowac do niczego. Zjadlam sniadanie, pije inke i normalnie oczy mi sie zamykaja :/

MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spać nie mogłam bo się denerwuję tym ,że o 11;40 mam prenatalne i czy wszystko będzie dobrze i jeszcze mi się śniło ,że nie zrobili mi tych badań porządnie bo jakaś stara baba nie chciała wyjść z leżanki od USG :O

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshia a jakie sa rozmiary dziecka?
    widze ze twoj babyboom pokazuje 500gr i 32 cm - moja Sara ma wlasnie dokladnie tyle teraz w 23 tygodniu.

Spoko jestes 3 tygodnie szybciej niz ja wiec moge jeszcze podgonic :P

Dopisek: to delektuj sie to inka z nogami wyciagnietymi do gory za mnie, plissss :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:30

l22ndf9her11uere.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 na plusie póki co, ale faktycznie starałam się pilnować. Teraz na pewno poleci szybko, bo najgorszy jest końcówka II i III trymestr. Chociaż sprawdziłam w poprzedniej karcie ciąży- ze straszą córką na tym etapie byłam już 7 kg do przodu a łącznie przytyłam wtedy 13

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko, 13 to i tak niewiele :-) teraz może być jeszcze mniej... Ja według mojej wagi mam już 2kg na plusie. Ale jak lekarz mnie ważył w piątek to było jeszcze -1kg. Tam u niego zawsze mi mniej wychodzi, wiec tego się trzymam :-)
    Ja przy mojej początkowej wadze 85kg strasznie się bałam ze w ciąży dużo utyje. Normalnie do małych nie należę i tłuszczyku mam sporo, to myślałam że w ciąży będę wyglądać jak wieloryb :-/ ale narazie... (odpukać) jest dobrze. W zasadzie tylko brzuch rośnie. A waga mnie zadowala :-) tym bardziej ze to juz 6 miesiąc :-)

oar8skjo4squlk4t.png

MoBo, emilkazozz lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej wiecie co, mysle ze powinnysmy zrobic rewie brzucha :P Tzn zdjecie brzucha tu na forum, ale fajnie by bylo zeby zdjecie brzucha bylo dokadnie z tego samego tygodnia ciazy. No wiec ze jestesmy wszystkie w innym czasie to moze ustalimy ze dokladnie w 30+ tyg kazda wstawi zdjecie?
    jedne beda wczesniej inne beda pozniej i se bedziemy ogladac :P

Co wy na to?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, napewno wszystko będzie dobrze!
    Trzymam mocno kciuki!
    Koniecznie daj znać po badaniu.
    Czekamy na dobre wieści :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Fuksja90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z ta waga to ja nawet nie wiem jak liczyc bo przed ciaza mialam 52.5, pozniej waga mi spadla do 50kg, pierwsza wpisana przez lekarza mialam 51.4 (to byl jakis 12 tydzien). teraz mam 55.7kg. Wiec jak powinnam liczyc przyrost?
    Od wagi z przed ciazy? czy od pierwszej pomierzonej przez lekarza?

l22ndf9her11uere.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo :D
    ja mam na razie 4kg na plusie, ale nie umiem slodkiego sobie odmówięc wiec teraz poleci pewnie plus kolejne 4kg :D

wiem że powatarzam temat, ale któraś z Was pisała tutaj tak ładnie o wyprawce :D ja oczywiscie nie moge tego znależć. Ma moze ktoś to gdzieś zapisane, bo chcemy z D powoli na zakupy się wybrać i nie wiemy co kupowac ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie, ważyłam się z tydzień czy dwa przed ciążą i było 89, a potem już na pierwszej wizycie 91. Teraz 94 z dziś, a w tym samym czasie z Tysią było 96, więc mam nadzieję, że uda się zamknąć przed setką w dniu porodu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj promocja w SuperPharm na białe pampki (36,99 zł) i -50% na Emolium i Dermedic, a akurat tych używam, więc skoczę na zakupy. Tylko te Pampersy chyba bywają taniej, nie wiem czy już się obkupować czy nie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo ja też w robocie więc łączę się z tobć w bólu :/

Mój przyrost wagi ma się wyśmienicie :D dziś mam wizytę to zobaczymy co tam bo waga w gabinecie jest dla mnie łaskawsza niż w domu ;)

Polkosia to już jest chyba bardzo dobra cena za białe pampy, nie kojarzę żeby były taniej
    Ja na razie nie kupuję bo już mam 4 paki ale jadę po podkład do twarzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:12

MoBo lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja niestety dalej w szpitalu na kroplowkiach. Mam do was pytanie. Czy któraś po luteinie dopochwowej miała uczulenie? Chodzi mi o zewnętrzny obrzęk i opuchnięte wargi (bez swędzenia czy pieczenia, tylko lekki ból np przy podcieraniu). Pytałam lekarki i wzięła mnie na badania. Wydzieliny chorobowej nie ma więc stawiam na uczulenie na luteine lub wkładki kosmetyczne a lekarka stwierdziła że to przez płyn do higieny intymnej, tylko ze używam ciągle tego samego.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ile sztuk bo ja widziałam 88szt za 46 zł w Carrefourze.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Za ile sztuk bo ja widziałam 88szt za 46 zł w Carrefourze.

Rozm 1 - 88szt
    Rozm 2 - 80szt

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę zmianę wagi od wagi sprzed ciąży. Średnio tyję 2/2,5 kg co 4 tyg. więc skończę na ok +16 kg. Boże jak ja będę wyglądać przy 80kg! Będę miała co robić na macierzyńskim...

I po teście obciążenia glukozą! Jupi! Nie było tak strasznie :) teraz biorę książkę i kładę się. Nie chce mi się nic robić. Pobrali mi 6 ampułek krwi więc należy się odpoczynek ;)

MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Katii Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dzien dobry z rana z herbata w reku :)

Mam pytanie jak wam idzie przyros wagowy? Bo u mnie w 23 tyg jest +5kg? czy mam sie zaczac martwic? O.o czy to nie za duzo?

No i oczywiscie pierwsze oznaki ze nie bedzie latwo z L4, lekarz wspomnial ze od 36 tygodnia jak wszystko bedzie ok to napewno :P
    Kolejne starania za 4 tygodnie zeby go przekonac, ze moze jednak szybciej :)
    Ja ma +7 kg na plusie 25 tc, nie przezywam dr mowil ze w normie i apka tez tak pokazuje.

MoBo lubi tę wiadomość

5df2b94870.png
  • Katii Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    co do pieluch, - myślę, że raczej sugerować się chłonnością, opinią innych matek znajomych. To wcięcie na pępek, to chwyt marketingowy. A w ogóle to mojej córce odpadł już w 3 dobie.

Polkosia- ja bym chyba nie wytrzymała rozłąki- tzn raz w miesiącu na tydzień- spoko. Ale tylko w weekendy. Na pewno nie będzie Ci łatwo.
    Nie masz siostry, mamy, znajomej która ewentualnie mogłaby ci towarzyszyć gdybyś zaczęła rodzić a męża nie będzie w pobliżu? Jak nie, to będziesz musiała ostro nogi zaciskać. A na poważnie, to z Krakowa do Wawy jest kawałek, ale może zdąży dojechać zanim się rozkręci na dobre.

Ja z kolei mam taki problem, że kiedy M. idzie na służbę, to nie ma szansy - nawet jakby ktoś umierał go ściągnąć. Ostatnio jego kolegi żona zaczęła rodzić (a nawet nie wiedzieli, że była w ciąży- 7 miesiąc) i on się dowiedział w pracy, bo zadzwonili na dyżurkę, ale niestety musiał dotrwać do końca zmiany. No ale to na szczęście tylko 30km a służby są w systemie zmianowy dzień\ noc\ wolne\ wolne.
    Chyba z twoim emkiem pracujemy w tym swmym, u mnie jakos nie ma z tym problemu, sama mialam przypadek na sobie, ze umarla mi ciocia i bez problemu mnie zwolnili, nie wydaje mi sie, ze w sytuacji porodu bylby problem, no chyba ze jest gdzies w delegacji daleko, ale to tez kwestia dojazdu tylko. Moj emek tez nigdy nie mial problemu jednak przelozony to tez czlowiek, a urodzenie sie dziecka czy smierc bliskiej osoby to "wypadki losowe ", na ktore nie mamy wplywu

5df2b94870.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ