X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Katii Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek troszeczke ;-)

5df2b94870.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

U mnie bez zmian- dalej leze. To znaczy nie wiem ile ma ta szyjka, kolejna wizyta 7 wrzesnia. Ehh, dobija mnie juz to lezenie. a z chaty od czwartku ani razu nie wyszlam. no ale trudno :/ Dzieki Nita, ze pytasz :) a co to za indyjskie slodycze?

Baranosia- alez smaka zrobilas tym sosem grzybowym!

Kaczorek- bierz te najmniejsze ;) a i tak zobaczysz jak dzidzia w nich plywa ;) ogolnie te najmniejsze sa najbardziej dopasowane do takich maluszkow zaraz po urodzeniu.

co do "sluzby zdrowia". ja juz od swoich pacjentow zagranicznych nasluchalam sie historii o leczeniu za granica. baaardzo wielu Polakow przyjezdza specjalnie na leczenie, bo tam mimo, ze wszystko sprywatyzowane, to o trafna i szybka diagnoze bardzo trudno. no i ten paracetamol na wszystko :/ osobiscie uwazam, ze polscy lekarze sa naprawde dobrzy i cenieni wszedzie tylko nie u nas, co niestety skutkuje coraz wieksza ich emigracja. oczywiscie, jak w kazdej grupie zawodowej trafiaja sie czarne owce, co tez coraz czesciej jest naglasniane.

opieka okoloporodowa zwlaszcza w krajach skandynawskich, ale tez i na "zachodzie" super, acz oni stawiaja glownie na jak najmniejsza inwazyjnosc i wszelkie badania, ktore u nas sa podstawa, tam juz niekoniecznie. za to warunki w jakich sie rodzi- hohoo, tutaj z nimi nie mamy szans ;)

ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony ;)

spokojnej nocy zycze wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam te z wycieciem na pepek z happy. Podobno sie sprawdzaja. A potem zastosuje ten patent testowania pieluch od najtanszych.
    Mam wrazenie ze mlody mi sie wczoraj odrocil glowa w dol i stad byl ten bol w nocy. Bo dzis odczuwam go tak jak jeszcze wczesniej sie nie zdarzylo.
    Ogolnie to moja aktywnosc troche spadnie bo staram sie oduczyc zycia z telefonem przyklejonym do reki. Musze wykorzystac te ostatnie 3 miesiace starego zycia. Pospotykac sie z ludzmi, z rodzina, rozpiescic siebie nie tylko w formie konsumpcji.
    Dobranoc kochane. Ide sie poprzytulac :)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam tych z wycięciem, po prostu odwijałam pieluszkę. I wybrałabym zdecydowanie 1 na początek ;)

Nita, nie przeprowadzimy się, bo prowadzę firmę na miejscu, włożyliśmy dużo kasy w dom i co miałabym teraz z tym wszystkim zrobić? Nie wspominając o zwierzakach. Oczywiście możemy rzucić, ale chyba nie do końca o to w tym wszystkim chodziło... Nie chcę mężowi skrzydeł podcinać, bo widzę jak się cieszy na tę pracę... Ale wpadłam w konkretnego doła. Nie wyobrażam sobie takiej rozłąki. Szczególnie, że praktycznie od początku małżeństwa pracowaliśmy głównie razem, w domu... No dramat.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony
    Upoluje? Znaczy się dziczyznę jesz? (Żarcik) :D :D

Co do słodyczy indyjskich, zjadłam dwie kulki Ladu (możesz wygooglować) i takie kwadraciki ulepione z masy z orzecha nerkowca, z dodatkiem ogromnej ilości cukru i jadalnym sreberkiem na wierzchu ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Nita, skad bierzesz te cuda? brzmi baaardzo zachecajaco :D wygooglowalam i wlasnie obsliniam monitor! aaa, co do dziczyzny, to tez bym zezarla. dzisiaj moge zjesc WSZYSTKO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:41

43xntqm.png

q0eplew.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo oglądałam te białe pampersy i są 2 rodzaje 2-5kg i 3-6kg.
    To jak dziecko rodzi się z waga np 3200 to które wybrać?
    Czym one się różnią?

Białe ogólnie są trochę większe niż zielone w tym samym rozmiarze
    Mój syn ważył niecałe 3300 a białe 1 (2-5kg) były dla niego ciut za duże

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wycięciem też nie używałam, wywijałam

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katii wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnoscie krzywej cukrowej
    Po 2 h moj wynik to 144, 5 mial ktos podobnie i co wtedy?

Na początek pewnie dieta i pomiary glukometrem

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Szaro i buro za oknem. Nie lubie chodzic z parasolem a dzis raczej nie mam wyjscia. Mam ostatnio jakies glupie sny jakbym filmy ogladala. I codziennie budze sie z inna melodia w glowie :D
    Szklaneczka magnezu wypita bo zaczynajacy sie skurcz w lydce z rana jak smietana :) odkladam telefon i ide pobyc perfekcyjna Pania domu :D (im wiecej sprzatam czym szybciej sie brudzi cholera)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, mieszkam w Londynie, pełno tu sklepów z indyjskim jedzeniem/słodyczami. Niedaleko nas jest typowo indyjska dzielnica, choć akurat moje pudełeczko słodyczy kupiliśmy w restauracji. Choć ja to jem bardzo rzadko, bo one są naprawdę bardzo, bardzo słodkie a mnie w ciąży ciągnie bardziej do słonego lub kwaśnego.

Ja się witam po nieprzespanej nocy :( Całą noc męczyły mnie skurcze nóg, jak nie lewa, to prawa. Nad ranem doszło drętwienie rąk. A na siku wstawałam 4 razy. Może uda mi się trochę zdrzemnąć później, a na razie muszę trochę popracować na kompie.
    Miłego dnia dziewczyny.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Papmers 1 dłuuuuugo :) Hania urodziła się 2900.
    NIgdy nie kupowałam żadnych z wycięciami, dopóki kikut nie odpadł wywijałam pieluszkę i działało :)

Z kikutem normalnie kąpaliśmy się w Tummy Tub (moczyliśmy), odpadł po tym jak odstawiłam Octenisept i przeszłam na spirytus za namową położnej "starej daty" :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę po wypiciu glukozy. Trochę jestem zmulona, ale samo pićko ok. Mogłam dodać cytryny, więc luzik :) biorąc pod uwagę głód z jakim przyjechałam ta glukoza wydawała mi się zbawieniem! teraz książeczka i czekane :)

Do szpitala kupuję 1 ekologiczne. W domku będziemy uczyć się wielorazówek.

No właśnie, sporo osób poleca ten ocentisept, a tyle samo mówi że lepszy spirytus. Z tym że pierwsza opcja wcale nie jest tania. Sama nie wiem, co kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:32

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch, - myślę, że raczej sugerować się chłonnością, opinią innych matek znajomych. To wcięcie na pępek, to chwyt marketingowy. A w ogóle to mojej córce odpadł już w 3 dobie.

Polkosia- ja bym chyba nie wytrzymała rozłąki- tzn raz w miesiącu na tydzień- spoko. Ale tylko w weekendy. Na pewno nie będzie Ci łatwo.
    Nie masz siostry, mamy, znajomej która ewentualnie mogłaby ci towarzyszyć gdybyś zaczęła rodzić a męża nie będzie w pobliżu? Jak nie, to będziesz musiała ostro nogi zaciskać. A na poważnie, to z Krakowa do Wawy jest kawałek, ale może zdąży dojechać zanim się rozkręci na dobre.

Ja z kolei mam taki problem, że kiedy M. idzie na służbę, to nie ma szansy - nawet jakby ktoś umierał go ściągnąć. Ostatnio jego kolegi żona zaczęła rodzić (a nawet nie wiedzieli, że była w ciąży- 7 miesiąc) i on się dowiedział w pracy, bo zadzwonili na dyżurkę, ale niestety musiał dotrwać do końca zmiany. No ale to na szczęście tylko 30km a służby są w systemie zmianowy dzień\ noc\ wolne\ wolne.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię octanisept bo można nim również psikać szwy po porodzie sn

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana z herbata w reku :)

Mam pytanie jak wam idzie przyros wagowy? Bo u mnie w 23 tyg jest +5kg? czy mam sie zaczac martwic? O.o czy to nie za duzo?

No i oczywiscie pierwsze oznaki ze nie bedzie latwo z L4, lekarz wspomnial ze od 36 tygodnia jak wszystko bedzie ok to napewno :P
    Kolejne starania za 4 tygodnie zeby go przekonac, ze moze jednak szybciej :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo chciałabym mieć +5kg :D

MoBo, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, w sumie racja. Nie pomyślałam o tym. Może kupię to i to...

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nam odradzali psikanie ran takimi rzeczami. Tylko myć szarym mydłem - działało. Zagoiło się mega szybko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, spodziewam się raczej szybkiego porodu, bo ostatni 3,5h, więc nie zdąży :P A co do służby, to jak widać, nawet jak jest blisko, to czasem nie da rady. Siostry w życiu nie chcę przy porodzie, mamy tym bardziej :P

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ