Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej!
U mnie bez zmian- dalej leze. To znaczy nie wiem ile ma ta szyjka, kolejna wizyta 7 wrzesnia. Ehh, dobija mnie juz to lezenie. a z chaty od czwartku ani razu nie wyszlam. no ale trudnoDzieki Nita, ze pytasz
a co to za indyjskie slodycze?
Baranosia- alez smaka zrobilas tym sosem grzybowym!
Kaczorek- bierz te najmniejszea i tak zobaczysz jak dzidzia w nich plywa
ogolnie te najmniejsze sa najbardziej dopasowane do takich maluszkow zaraz po urodzeniu.
co do "sluzby zdrowia". ja juz od swoich pacjentow zagranicznych nasluchalam sie historii o leczeniu za granica. baaardzo wielu Polakow przyjezdza specjalnie na leczenie, bo tam mimo, ze wszystko sprywatyzowane, to o trafna i szybka diagnoze bardzo trudno. no i ten paracetamol na wszystkoosobiscie uwazam, ze polscy lekarze sa naprawde dobrzy i cenieni wszedzie tylko nie u nas, co niestety skutkuje coraz wieksza ich emigracja. oczywiscie, jak w kazdej grupie zawodowej trafiaja sie czarne owce, co tez coraz czesciej jest naglasniane.
opieka okoloporodowa zwlaszcza w krajach skandynawskich, ale tez i na "zachodzie" super, acz oni stawiaja glownie na jak najmniejsza inwazyjnosc i wszelkie badania, ktore u nas sa podstawa, tam juz niekoniecznie. za to warunki w jakich sie rodzi- hohoo, tutaj z nimi nie mamy szans
ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony
spokojnej nocy zycze wszystkim!
-
Ja kupilam te z wycieciem na pepek z happy. Podobno sie sprawdzaja. A potem zastosuje ten patent testowania pieluch od najtanszych.
Mam wrazenie ze mlody mi sie wczoraj odrocil glowa w dol i stad byl ten bol w nocy. Bo dzis odczuwam go tak jak jeszcze wczesniej sie nie zdarzylo.
Ogolnie to moja aktywnosc troche spadnie bo staram sie oduczyc zycia z telefonem przyklejonym do reki. Musze wykorzystac te ostatnie 3 miesiace starego zycia. Pospotykac sie z ludzmi, z rodzina, rozpiescic siebie nie tylko w formie konsumpcji.
Dobranoc kochane. Ide sie poprzytulacSzczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Nie używałam tych z wycięciem, po prostu odwijałam pieluszkę. I wybrałabym zdecydowanie 1 na początek
Nita, nie przeprowadzimy się, bo prowadzę firmę na miejscu, włożyliśmy dużo kasy w dom i co miałabym teraz z tym wszystkim zrobić? Nie wspominając o zwierzakach. Oczywiście możemy rzucić, ale chyba nie do końca o to w tym wszystkim chodziło... Nie chcę mężowi skrzydeł podcinać, bo widzę jak się cieszy na tę pracę... Ale wpadłam w konkretnego doła. Nie wyobrażam sobie takiej rozłąki. Szczególnie, że praktycznie od początku małżeństwa pracowaliśmy głównie razem, w domu... No dramat.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
WróżkaZielona wrote:ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony
Co do słodyczy indyjskich, zjadłam dwie kulki Ladu (możesz wygooglować) i takie kwadraciki ulepione z masy z orzecha nerkowca, z dodatkiem ogromnej ilości cukru i jadalnym sreberkiem na wierzchuDagn_ lubi tę wiadomość
-
Kaczorek wrote:Dziewczyny mam pytanie bo oglądałam te białe pampersy i są 2 rodzaje 2-5kg i 3-6kg.
To jak dziecko rodzi się z waga np 3200 to które wybrać?
Czym one się różnią?
Białe ogólnie są trochę większe niż zielone w tym samym rozmiarze
Mój syn ważył niecałe 3300 a białe 1 (2-5kg) były dla niego ciut za duże -
Dzien dobry kochane. Szaro i buro za oknem. Nie lubie chodzic z parasolem a dzis raczej nie mam wyjscia. Mam ostatnio jakies glupie sny jakbym filmy ogladala. I codziennie budze sie z inna melodia w glowie
Szklaneczka magnezu wypita bo zaczynajacy sie skurcz w lydce z rana jak smietanaodkladam telefon i ide pobyc perfekcyjna Pania domu
(im wiecej sprzatam czym szybciej sie brudzi cholera)
Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Wróżko, mieszkam w Londynie, pełno tu sklepów z indyjskim jedzeniem/słodyczami. Niedaleko nas jest typowo indyjska dzielnica, choć akurat moje pudełeczko słodyczy kupiliśmy w restauracji. Choć ja to jem bardzo rzadko, bo one są naprawdę bardzo, bardzo słodkie a mnie w ciąży ciągnie bardziej do słonego lub kwaśnego.
Ja się witam po nieprzespanej nocyCałą noc męczyły mnie skurcze nóg, jak nie lewa, to prawa. Nad ranem doszło drętwienie rąk. A na siku wstawałam 4 razy. Może uda mi się trochę zdrzemnąć później, a na razie muszę trochę popracować na kompie.
Miłego dnia dziewczyny.WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Ja używałam Papmers 1 dłuuuuugo
Hania urodziła się 2900.
NIgdy nie kupowałam żadnych z wycięciami, dopóki kikut nie odpadł wywijałam pieluszkę i działało
Z kikutem normalnie kąpaliśmy się w Tummy Tub (moczyliśmy), odpadł po tym jak odstawiłam Octenisept i przeszłam na spirytus za namową położnej "starej daty" -
Siedzę po wypiciu glukozy. Trochę jestem zmulona, ale samo pićko ok. Mogłam dodać cytryny, więc luzik
biorąc pod uwagę głód z jakim przyjechałam ta glukoza wydawała mi się zbawieniem! teraz książeczka i czekane
Do szpitala kupuję 1 ekologiczne. W domku będziemy uczyć się wielorazówek.
No właśnie, sporo osób poleca ten ocentisept, a tyle samo mówi że lepszy spirytus. Z tym że pierwsza opcja wcale nie jest tania. Sama nie wiem, co kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:32
-
co do pieluch, - myślę, że raczej sugerować się chłonnością, opinią innych matek znajomych. To wcięcie na pępek, to chwyt marketingowy. A w ogóle to mojej córce odpadł już w 3 dobie.
Polkosia- ja bym chyba nie wytrzymała rozłąki- tzn raz w miesiącu na tydzień- spoko. Ale tylko w weekendy. Na pewno nie będzie Ci łatwo.
Nie masz siostry, mamy, znajomej która ewentualnie mogłaby ci towarzyszyć gdybyś zaczęła rodzić a męża nie będzie w pobliżu? Jak nie, to będziesz musiała ostro nogi zaciskać. A na poważnie, to z Krakowa do Wawy jest kawałek, ale może zdąży dojechać zanim się rozkręci na dobre.
Ja z kolei mam taki problem, że kiedy M. idzie na służbę, to nie ma szansy - nawet jakby ktoś umierał go ściągnąć. Ostatnio jego kolegi żona zaczęła rodzić (a nawet nie wiedzieli, że była w ciąży- 7 miesiąc) i on się dowiedział w pracy, bo zadzwonili na dyżurkę, ale niestety musiał dotrwać do końca zmiany. No ale to na szczęście tylko 30km a służby są w systemie zmianowy dzień\ noc\ wolne\ wolne. -
Dzien dobry z rana z herbata w reku
Mam pytanie jak wam idzie przyros wagowy? Bo u mnie w 23 tyg jest +5kg? czy mam sie zaczac martwic?czy to nie za duzo?
No i oczywiscie pierwsze oznaki ze nie bedzie latwo z L4, lekarz wspomnial ze od 36 tygodnia jak wszystko bedzie ok to napewno
Kolejne starania za 4 tygodnie zeby go przekonac, ze moze jednak szybciej -
Emilka, spodziewam się raczej szybkiego porodu, bo ostatni 3,5h, więc nie zdąży
A co do służby, to jak widać, nawet jak jest blisko, to czasem nie da rady. Siostry w życiu nie chcę przy porodzie, mamy tym bardziej
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn