X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Katii Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek troszeczke ;-)

5df2b94870.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

U mnie bez zmian- dalej leze. To znaczy nie wiem ile ma ta szyjka, kolejna wizyta 7 wrzesnia. Ehh, dobija mnie juz to lezenie. a z chaty od czwartku ani razu nie wyszlam. no ale trudno :/ Dzieki Nita, ze pytasz :) a co to za indyjskie slodycze?

Baranosia- alez smaka zrobilas tym sosem grzybowym!

Kaczorek- bierz te najmniejsze ;) a i tak zobaczysz jak dzidzia w nich plywa ;) ogolnie te najmniejsze sa najbardziej dopasowane do takich maluszkow zaraz po urodzeniu.

co do "sluzby zdrowia". ja juz od swoich pacjentow zagranicznych nasluchalam sie historii o leczeniu za granica. baaardzo wielu Polakow przyjezdza specjalnie na leczenie, bo tam mimo, ze wszystko sprywatyzowane, to o trafna i szybka diagnoze bardzo trudno. no i ten paracetamol na wszystko :/ osobiscie uwazam, ze polscy lekarze sa naprawde dobrzy i cenieni wszedzie tylko nie u nas, co niestety skutkuje coraz wieksza ich emigracja. oczywiscie, jak w kazdej grupie zawodowej trafiaja sie czarne owce, co tez coraz czesciej jest naglasniane.

opieka okoloporodowa zwlaszcza w krajach skandynawskich, ale tez i na "zachodzie" super, acz oni stawiaja glownie na jak najmniejsza inwazyjnosc i wszelkie badania, ktore u nas sa podstawa, tam juz niekoniecznie. za to warunki w jakich sie rodzi- hohoo, tutaj z nimi nie mamy szans ;)

ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony ;)

spokojnej nocy zycze wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam te z wycieciem na pepek z happy. Podobno sie sprawdzaja. A potem zastosuje ten patent testowania pieluch od najtanszych.
    Mam wrazenie ze mlody mi sie wczoraj odrocil glowa w dol i stad byl ten bol w nocy. Bo dzis odczuwam go tak jak jeszcze wczesniej sie nie zdarzylo.
    Ogolnie to moja aktywnosc troche spadnie bo staram sie oduczyc zycia z telefonem przyklejonym do reki. Musze wykorzystac te ostatnie 3 miesiace starego zycia. Pospotykac sie z ludzmi, z rodzina, rozpiescic siebie nie tylko w formie konsumpcji.
    Dobranoc kochane. Ide sie poprzytulac :)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam tych z wycięciem, po prostu odwijałam pieluszkę. I wybrałabym zdecydowanie 1 na początek ;)

Nita, nie przeprowadzimy się, bo prowadzę firmę na miejscu, włożyliśmy dużo kasy w dom i co miałabym teraz z tym wszystkim zrobić? Nie wspominając o zwierzakach. Oczywiście możemy rzucić, ale chyba nie do końca o to w tym wszystkim chodziło... Nie chcę mężowi skrzydeł podcinać, bo widzę jak się cieszy na tę pracę... Ale wpadłam w konkretnego doła. Nie wyobrażam sobie takiej rozłąki. Szczególnie, że praktycznie od początku małżeństwa pracowaliśmy głównie razem, w domu... No dramat.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    ja z jedzeniem jestem zdana na to, co moj "upoluje", tak wiec obzarta nie jestem (a mam wielka chec na konkretne slodycze, ktorych nie mam na stanie). moze to i dobrze, z drugiej strony
    Upoluje? Znaczy się dziczyznę jesz? (Żarcik) :D :D

Co do słodyczy indyjskich, zjadłam dwie kulki Ladu (możesz wygooglować) i takie kwadraciki ulepione z masy z orzecha nerkowca, z dodatkiem ogromnej ilości cukru i jadalnym sreberkiem na wierzchu ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Nita, skad bierzesz te cuda? brzmi baaardzo zachecajaco :D wygooglowalam i wlasnie obsliniam monitor! aaa, co do dziczyzny, to tez bym zezarla. dzisiaj moge zjesc WSZYSTKO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:41

43xntqm.png

q0eplew.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo oglądałam te białe pampersy i są 2 rodzaje 2-5kg i 3-6kg.
    To jak dziecko rodzi się z waga np 3200 to które wybrać?
    Czym one się różnią?

Białe ogólnie są trochę większe niż zielone w tym samym rozmiarze
    Mój syn ważył niecałe 3300 a białe 1 (2-5kg) były dla niego ciut za duże

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wycięciem też nie używałam, wywijałam

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katii wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnoscie krzywej cukrowej
    Po 2 h moj wynik to 144, 5 mial ktos podobnie i co wtedy?

Na początek pewnie dieta i pomiary glukometrem

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Szaro i buro za oknem. Nie lubie chodzic z parasolem a dzis raczej nie mam wyjscia. Mam ostatnio jakies glupie sny jakbym filmy ogladala. I codziennie budze sie z inna melodia w glowie :D
    Szklaneczka magnezu wypita bo zaczynajacy sie skurcz w lydce z rana jak smietana :) odkladam telefon i ide pobyc perfekcyjna Pania domu :D (im wiecej sprzatam czym szybciej sie brudzi cholera)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, mieszkam w Londynie, pełno tu sklepów z indyjskim jedzeniem/słodyczami. Niedaleko nas jest typowo indyjska dzielnica, choć akurat moje pudełeczko słodyczy kupiliśmy w restauracji. Choć ja to jem bardzo rzadko, bo one są naprawdę bardzo, bardzo słodkie a mnie w ciąży ciągnie bardziej do słonego lub kwaśnego.

Ja się witam po nieprzespanej nocy :( Całą noc męczyły mnie skurcze nóg, jak nie lewa, to prawa. Nad ranem doszło drętwienie rąk. A na siku wstawałam 4 razy. Może uda mi się trochę zdrzemnąć później, a na razie muszę trochę popracować na kompie.
    Miłego dnia dziewczyny.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Papmers 1 dłuuuuugo :) Hania urodziła się 2900.
    NIgdy nie kupowałam żadnych z wycięciami, dopóki kikut nie odpadł wywijałam pieluszkę i działało :)

Z kikutem normalnie kąpaliśmy się w Tummy Tub (moczyliśmy), odpadł po tym jak odstawiłam Octenisept i przeszłam na spirytus za namową położnej "starej daty" :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę po wypiciu glukozy. Trochę jestem zmulona, ale samo pićko ok. Mogłam dodać cytryny, więc luzik :) biorąc pod uwagę głód z jakim przyjechałam ta glukoza wydawała mi się zbawieniem! teraz książeczka i czekane :)

Do szpitala kupuję 1 ekologiczne. W domku będziemy uczyć się wielorazówek.

No właśnie, sporo osób poleca ten ocentisept, a tyle samo mówi że lepszy spirytus. Z tym że pierwsza opcja wcale nie jest tania. Sama nie wiem, co kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:32

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch, - myślę, że raczej sugerować się chłonnością, opinią innych matek znajomych. To wcięcie na pępek, to chwyt marketingowy. A w ogóle to mojej córce odpadł już w 3 dobie.

Polkosia- ja bym chyba nie wytrzymała rozłąki- tzn raz w miesiącu na tydzień- spoko. Ale tylko w weekendy. Na pewno nie będzie Ci łatwo.
    Nie masz siostry, mamy, znajomej która ewentualnie mogłaby ci towarzyszyć gdybyś zaczęła rodzić a męża nie będzie w pobliżu? Jak nie, to będziesz musiała ostro nogi zaciskać. A na poważnie, to z Krakowa do Wawy jest kawałek, ale może zdąży dojechać zanim się rozkręci na dobre.

Ja z kolei mam taki problem, że kiedy M. idzie na służbę, to nie ma szansy - nawet jakby ktoś umierał go ściągnąć. Ostatnio jego kolegi żona zaczęła rodzić (a nawet nie wiedzieli, że była w ciąży- 7 miesiąc) i on się dowiedział w pracy, bo zadzwonili na dyżurkę, ale niestety musiał dotrwać do końca zmiany. No ale to na szczęście tylko 30km a służby są w systemie zmianowy dzień\ noc\ wolne\ wolne.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię octanisept bo można nim również psikać szwy po porodzie sn

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana z herbata w reku :)

Mam pytanie jak wam idzie przyros wagowy? Bo u mnie w 23 tyg jest +5kg? czy mam sie zaczac martwic? O.o czy to nie za duzo?

No i oczywiscie pierwsze oznaki ze nie bedzie latwo z L4, lekarz wspomnial ze od 36 tygodnia jak wszystko bedzie ok to napewno :P
    Kolejne starania za 4 tygodnie zeby go przekonac, ze moze jednak szybciej :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo chciałabym mieć +5kg :D

MoBo, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, w sumie racja. Nie pomyślałam o tym. Może kupię to i to...

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nam odradzali psikanie ran takimi rzeczami. Tylko myć szarym mydłem - działało. Zagoiło się mega szybko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, spodziewam się raczej szybkiego porodu, bo ostatni 3,5h, więc nie zdąży :P A co do służby, to jak widać, nawet jak jest blisko, to czasem nie da rady. Siostry w życiu nie chcę przy porodzie, mamy tym bardziej :P

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ