X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Kiddy i jest świetny, jesteśmy bardzo zadowoleni, a jak zgłosiłam lekkie uszkodzenie wkładki, to przysłali mi nową od ręki, bez reklamacji itp. Dla mnie najcenniejsze było to, że ma opcję rozłożenia na płasko i dziecko nie jest takie "przykurczone" cały czas. Nieraz szłam na zakupy z auta, a Tysia spała w nim jak w gondoli, wpięta do stelaża wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:06

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu, a jak on mierzy wielkość macicy?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm kurde może i masz racje baranosia, ale wiadomo pojade do sklepu i sama będę wiedziała jak te wozki sie prowadzi ;D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba postawie na tego anexa, no prawda drogi jest kolo 1990, chyba że jeszcze to camarello też polecają,

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosiu, a jak on mierzy wielkość macicy?
    Nie miałaś mierzonego? Mi za każdym razem mierzy i lekarz i położna. Maca najpierw nad spojeniem później na wysokości pępka i gdy ma początek i koniec mierzy centymetrem

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    ja chyba postawie na tego anexa, no prawda drogi jest kolo 1990, chyba że jeszcze to camarello też polecają,
    Też pokazywał nam go w sklepie ale miałam ale do spacerówki. Anex ma ją tak fajnie profilowaną z taką jakby nakładką że dziecko w niej się nie buja a camarello ma jak dla mnie spacerówkę dla starszego dziecka bo jest taka łysa i bałabym się że małe dziecko wypadnie :D - matko jak ja nie umiem opisać tego o co mi chodzi :P na żywo widać ogromną różnice w tych spacerówkach i Anex jest jakby bardziej kubełkowy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Maxi cosi lans? Eee ot najbardziej popularny i łatwo dostępny
    Padło pytanie o maxi cosi dlatego o tych napisałam bo myślałam że tylko te wchodzą w grę :)
    Ja osobiście mam besafe izi sleep
    Jeszcze o kiddy dobrze słyszałam

Jak sprawdza się besafe ? Pytam bo przy zakupie adaptera do pasów dostałam rabat 150zl na niego i się nad nim zastanawiam.

• anna123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy camarello w domu i jest naprawde dobre przyczepic sie mozna tylko do materialu w gondoli bo sie strzepi. Reszta jest super

j36regz209hdv9cb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczynki ja zarzuce temat, a mianowicie maxicosi. O co chodzi z roznymi modelami i ktory wy zamierzacie kupic? no gubie sie.
    mamy pebble z bazą isofix- sprawdzał się rewelacyjnie- baza zamontowana raz a dobrze a fotelik tylko kładziesz a baza sama go zapina- bez pasów itp. Super, nie trzeba się szarpać ani nic jak dziecko zasnęło np.

MoBo lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Jak sprawdza się besafe ? Pytam bo przy zakupie adaptera do pasów dostałam rabat 150zl na niego i się nad nim zastanawiam.

Napiszę ci wieczorem jak wrócę do domu :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za info o naczynkach ;) mi jeszcze lekarz mówił o soku z róży, właśnie ze względu na dużą zawartość wit. c.

U nas będzie właśnie anex sport musztardowy. Koleżanka kupiła miętowy.
    Wydaje mi się, że będe zadowolona. Stawialiśmy na co innego idąc do sklepu, koniec końców padło na anex ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 20:32

baranosia lubi tę wiadomość

Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nie O_o Nigdy mi nikt tak nie mierzył.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosia, nie O_o Nigdy mi nikt tak nie mierzył.
    A widzisz to moja pierwsza ciąża nie za bardzo się znam ale i lekarz któryś wraz mi już tak mierzył i nawet zapisuje to w karcie ciąży i położna środowiskowa podczas wizyty też tak mierzy ;)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nie miałaś mierzonego? Mi za każdym razem mierzy i lekarz i położna. Maca najpierw nad spojeniem później na wysokości pępka i gdy ma początek i koniec mierzy centymetrem

:D dokladnie mi tez tak mierzą , to metoda - Naturalna
    Ale ogolnie nie wiele ona wnosi do calosci bo ja mialam baaaardzo duzy brzuch i kazdy mnie zapewnial ze maluch nie jest duzy , poprostu taki moj urok i dupa blada nie mieli racji ! :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ogromny brzuch, jak z bliźniakami, ale po prostu miałam dużo wód płodowych :) One też zawyżają pomiary z USG i pod koniec Tyśce wróżyli 4,2 kg, a wyszła 3,7 :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam z USG 2 dni przed porodem wage 4400 a urodziłam 3800- czyli margines błędu faktycznie trzeba przyjąć ok 0,5 kg

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:

no dobra jestem, więc tak:
    izi sleep jest duży i ciężki (chyba jeden z większych fotelików tej klasy) co jest jego minusem ale jest też plusem bo sprawia wrażenie bardzo porządnego no i starcza na długo
    ja woziłam w nim syna na spokojnie 18 miesięcy, bo zależało mi aby jak najdłuższej jeździł w tym pierwszym foteliku, bo one są najbezpieczniejsze
    pojeździł by dłużej, ale jechaliśmy w dłuższą trasę i przesadziłam go do kolejnego fotelika, również montowanego tyłem ale jednak było mu luźniej, ale wracając do tematu
    izi sleep ma funkcję rozkładania na płasko poza autem (to o czym polkosia pisała) mnie to skusiło a okazało się w naszym przypadku raczej niewypałem, kilka razy z tego korzystałam, ale teraz już by mnie to nie skusiło ;)
    fajne jest to, że ma dużą budę, normalną budę a nie jakiś pseudo daszek
    kolejny plus to jak montujesz na pasy to pas biodrowy nie przechodzi dziecku nad nóżkami tylko pod fotelikiem, więc może sobie na luzie majtać nogami :D tutaj na tym filmiku masz więcej
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
    minus: ciężko go zamontować pasami jeśli auto ma krótkie pasy, ja w jednym aucie miałam problem (mimo że w opisie fotelika piszą że pasuje do krótkich pasów)
    generalnie klęliśmy na ten fotelik, żałowałam że nie wzięłam besafe izi go (ten jest bardzo podobny do maxi cosi cabrio fix) bo miałam do wyboru gratis do wózka albo ten sleep albo go, no ale jakoś się przyzwyczailiśmy
    choć pewnie teraz wybrałabym ten izi go, nawet gdyby mi dziecko szybciej z niego wyrosło niż te 18 m-cy to i tak wiedząc że mam kolejny fotelik również tyłem i od 0kg to bez problemu bym go sobie przesadziła a wygodniej by mi było go przenosić bo jest lżejszy, tego izi sleep ledwo wyjmowałam z auta żeby wpiąć na stelaż wózka
    teraz dokupiłam bazę, bo zimą i z dwójką dzieci już nie będzie mi się chciało go motać pasami
    podsumowując: foteliki besafe są bardzo dobrze oceniane, zarówno te pierwsze jak i kolejne
    najlepiej wybrać się do dobrego sklepu i pomierzyć do auta, bo każde ma inaczej profilowaną kanapę i nie każdy fotelik będzie się dobrze wpasowywał, no i ta długość pasów do sprawdzenia

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko gorzej jak to zadziała w drugą stronę - obiecują 3800 rodzisz 4200 :D

Isia86, emilkazozz, guerretenshi, Dżejn lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale posta wysmarowałam :P sorry ;)

a co do brzucha to ja też miałam duży a dziecko niecałe 3300 się urodziło w terminie
    ale mi też żaden lekarz nigdy brzucha nie mierzył cm, pierwsze słyszę :D
    na ostatnim usg jakoś koło 37 tyg. wychodziła waga ok. 3100, lekarz powiedział, że na pewno nie będzie większy niż 3500 bo wiedzieliśmy już że na pewno nie przenoszę, bo cc miałam na 40+1 wyznaczone

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    no dobra jestem, więc tak:
    izi sleep jest duży i ciężki (chyba jeden z większych fotelików tej klasy) co jest jego minusem ale jest też plusem bo sprawia wrażenie bardzo porządnego no i starcza na długo
    ja woziłam w nim syna na spokojnie 18 miesięcy, bo zależało mi aby jak najdłuższej jeździł w tym pierwszym foteliku, bo one są najbezpieczniejsze
    pojeździł by dłużej, ale jechaliśmy w dłuższą trasę i przesadziłam go do kolejnego fotelika, również montowanego tyłem ale jednak było mu luźniej, ale wracając do tematu
    izi sleep ma funkcję rozkładania na płasko poza autem (to o czym polkosia pisała) mnie to skusiło a okazało się w naszym przypadku raczej niewypałem, kilka razy z tego korzystałam, ale teraz już by mnie to nie skusiło ;)
    fajne jest to, że ma dużą budę, normalną budę a nie jakiś pseudo daszek
    kolejny plus to jak montujesz na pasy to pas biodrowy nie przechodzi dziecku nad nóżkami tylko pod fotelikiem, więc może sobie na luzie majtać nogami :D tutaj na tym filmiku masz więcej
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
    minus: ciężko go zamontować pasami jeśli auto ma krótkie pasy, ja w jednym aucie miałam problem (mimo że w opisie fotelika piszą że pasuje do krótkich pasów)
    generalnie klęliśmy na ten fotelik, żałowałam że nie wzięłam besafe izi go (ten jest bardzo podobny do maxi cosi cabrio fix) bo miałam do wyboru gratis do wózka albo ten sleep albo go, no ale jakoś się przyzwyczailiśmy
    choć pewnie teraz wybrałabym ten izi go, nawet gdyby mi dziecko szybciej z niego wyrosło niż te 18 m-cy to i tak wiedząc że mam kolejny fotelik również tyłem i od 0kg to bez problemu bym go sobie przesadziła a wygodniej by mi było go przenosić bo jest lżejszy, tego izi sleep ledwo wyjmowałam z auta żeby wpiąć na stelaż wózka
    teraz dokupiłam bazę, bo zimą i z dwójką dzieci już nie będzie mi się chciało go motać pasami
    podsumowując: foteliki besafe są bardzo dobrze oceniane, zarówno te pierwsze jak i kolejne
    najlepiej wybrać się do dobrego sklepu i pomierzyć do auta, bo każde ma inaczej profilowaną kanapę i nie każdy fotelik będzie się dobrze wpasowywał, no i ta długość pasów do sprawdzenia

Dzięki bardzo fajnie opisałaś tak więc chyba kupie jakiś besafe bo facet w sklepie je polecał ale chciałam poznać opinie od użytkownika ;)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ