X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Tylko gorzej jak to zadziała w drugą stronę - obiecują 3800 rodzisz 4200 :D

To nie jest śmieszne bo chyba 5 lat temu w Krakowie kobieta musiała urodzić SN dziecko prawie 6kg :o bo jej powiedzieli ,że waży 4kg.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Dzięki bardzo fajnie opisałaś tak więc chyba kupie jakiś besafe bo facet w sklepie je polecał ale chciałam poznać opinie od użytkownika ;)

A jeszcze jest ten nowy modular, fajnie wygląda ale nic o nim nie wiem bo jak ja kupowałam to go nie było a teraz już się nie interesowałam tematem

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    To nie jest śmieszne bo chyba 5 lat temu w Krakowie kobieta musiała urodzić SN dziecko prawie 6kg :o bo jej powiedzieli ,że waży 4kg.
    O masakra!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4200 da się spokojnie SN urodzić ;) Koleżanka urodziła bez żadnego pęknięcia nawet, bo robiła intensywnie masaż krocza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witamy sie w kolejnym tygodniu :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam 4100 i moja mama drobna urodzila mnie bez problemu, ale to byl jej drugi porod, pierwsze dziecko 3300 i troche sie meczyla, ale mowila, ze za kazdym razem okolo poludnia zaczynaly sie surcze, a rodzilakolo 21 wieczorem.
    i zwlekała zwyke zpojechaniem na porodowke, jechala tak kolo 19.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w pokoju dziecka powinien być dywan? Obecnie tylko w łazience mam dwa dywaniki a tak to w całym domu albo kafle albo panele bo nie lubie dywanów ale dla dziecka jestem w stanie ulec i mu sprawić tylko czy aby na pewno jest on konieczny, niezbędny czy może w ogóle nie musi w pokoiku dzidzi być? Czy taki dywan coś zmienia, polepsza?

Później jak synek będzie siedział, leżał na brzuszku to chce kupić wielką mate z tych piankowych kwadratów co się składa razem jak puzzle i dziecko się na tym bawi

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znajomy urodził się jako pierwsze dziecko 5600- naturalnie. Jego Mama wysoka, ale drobna kobieta. :) jak się chce, to można ;)

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Sea Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W październiku mam wizytę u okulisty bo mam niedowidzenie lewego oka. Prawe jest sokole i patrząc dwoma przeczytam wszystko ale samym lewym to tylko trzy najwyższe rządki u okulisty na tablicy podczas badania. Myślicie, że w przypadku mojego oka dostane bezwzględne skierowanie na cc? Martwie się tym, że lekarka pozwoli mi rodzić naturalnie ja cała szczęśliwa posłucham okulistki i urodzę naturalnie tak jak zawsze chciałam a później po porodzie lewe oko znacznie się pogorszy z niedowidzenia na już nawet nie chcę myśleć co.. i że okulista mi tylko rozłoży ręce, powie że to nie było do przewidzenia a ja zostane z ogromnym problemem już do końca życia bo np. Nie wyobrażam sobie nie widzieć kompletnie nic, ciemność- w moim obecnie niedowidzącym oku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 06:53

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, ja też nie miałam dywanów nigdzie, oprócz łazienki, a teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich. Dziecku zdecydowanie łatwiej się poruszać, a rehabilitantka mówiła, że maty do nauki raczkowania się nie nadają, ale do samego leżenia/siedzenia tak. My nie używaliśmy ich w ogóle, kładłam taką zwykłą matę z materiału na dywan, a teraz już tylko na dywanie. Ale leżące dziecko to co innego niż raczkujące :)

Sea lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    4200 da się spokojnie SN urodzić ;) Koleżanka urodziła bez żadnego pęknięcia nawet, bo robiła intensywnie masaż krocza.
    To, że koleżanka tak urodziła, nie znaczy, że inna kobieta da radę lub nie popęka. Każdy ma inny przedział progu bólowego. Jednak w przypadku porodu dziecka z dużą wagą wolałabym słuchać lekarza a nie mamusiek z forum, które twierdzą, że "jak się chce to można". Litości... To jakiś konkurs na to kto cięższego klocka da radę wypchnąć naturalnie? :D

guerretenshi, baranosia, Dagn_, kalina123, Fuksja90, WróżkaZielona, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, kiedy się zaczyna robić ten masaż krocza?
    ja klocka 4 kg pchać nie będę. i tak w szpitalu w którym rodzę od 4 + robią cc.
    co do dywanu, to my kupujemy. strasznie u nas się kurzy (parter <3) i wszystko wręcz lata po podłogach. tak będzie łatwiej ogarnąć syf, oraz Damian spełni swoje marzenie o dywanie z domami, drogami i samochodzikami :D
    wcinam płatki i idę pograć w the sims 3. chyba tyle mi zostało do roboty do końca ciąży. przynajmniej czas pędzi.

MoBo, emilkazozz, Sea lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że to wszystko zależy od budowy i wielu innych czynników. Moja mama brata 4200 rodziła przez cc i u mnie skoro lekarz też mówi że takie dziecko będę musiała rodzić cc to nie będę się kłócić mimo iż marzę o porodzie Sn :)

Witamy się w 26tc :)

Dagn_, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie waga jest najważniejsza a wymiary główki :) Poza tym trzeba je porównać do predyspozycji danej kobiety - czyli do jej miednicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:31

MoBo, emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja to w ramach "pocieszenia" napisałam, że po prostu się da, dżizas :)

MoBo, michaela, guerretenshi, emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim, Baranosia, nie ma co teraz gdybać, to na pewno nie jest wskazanie do cc, że teraz lekarz "wywróżył" Ci jakąś wagę dziecka. Takie rzeczy ustala się na końcówce ciąży, a poza tym mi wg ostatniego USG 2 czy 3 dni przed porodem wychodziło 4,2 kg, ale nikt nie kierował mnie na cc, bo wiadomo, że trzeba wziąć pod uwagę błąd pomiaru.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, ja robiłam dopiero od 38 tc, bo wcześniej miałam pessar, ale dwa tygodnie wystarczyły, żeby dobrze chronić :) A zaleca się chyba na 4 tygodnie przed zacząć.

michaela lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego można sn i 5-6kg dziecko urodzić...jeśli tylko ma się "warunki" :D
    Szukałam teraz w necie i widzę, że laska urodziła nawet 7kg, ale musieli jej pomóc lekarze (kapnęli się, że dziecko jest takie duże dopiero jak pojawiła się główka)
    Brrrr....współczuję matce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:35

Martusiazabka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :P

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest masaż krocza a nawet w necie widziałam specjalną pompkę którą się wkłada i pompujesz ;) rozciągasz mięśnie tam ileś tam tyg przed porodem ale to kosztuje chyba ok 200zl

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ