Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
emilkazozz wrote:Na śniadania chętnie zapraszam! Jest pysznie- to mój ulubiony posiłek, bo szybko się przygotowuje i nie trzeba stać przy garach
Bardzo brakuje mi soli- zastąpiłam ją solą ziołową, niestety to nie to samo. Diabetologa mam dopiero 26.09- to najwcześniejszy termin w 3 przychodniach w okolicy. No ale na razie wszystko w normie, wiec nie będę latała prywatnie.
Dziś na obiad krupniczek na wywarze warzywnym. Mąż w pracy zje, córka w przedszkolu. Najgorzej z aby wymyślić obiad dla całej naszej trójki ;/
sam krupnik na obiad??? a gdzie mięsko?? rybka?? już nie wspomnę o warzywachnie dziwię się, że jesteś ciągle głodna, jeśli tak mało zjadasz
dodawaj do śniadania jakąś polędwice sopocką czy z indyka/kurczaka, no i np. kilka orzechów do drugiego śniadania.
do drugiego śniadania warto owoca jakiegoś włączyć, bo trzeba choć trochę tych węgli dostarczyć, a przy okazji witaminek dla dzieciaczkanie mówię o gigantycznych porcjach, ale dodatkowo jeszcze pół jabłka, czy gruszki, czy pomarańczy
no to wizytę na NFZ mamy w tym samym terminieja muszę w sumie czekać 2,5 tyg.
ale poszłam prywatnie, choć i tak z tej wizyty zbytnio wiedzy wielkiej nie wyniosłam... więcej sama w necie poszperałam, poczytałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:35
emilkazozz lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Jestem w szoku, bo dzisiaj wpuszczono mnie przed kolejkę na poczcie o.o. Pierwszy raz mi się zdarzyło. Ale jestem wdzięczna, bo już mi się słabo trochę robiło, a tam tyle ludu... Jednak są jeszcze dobrzy ludzie na tej ziemi
Ja też jestem wiecznie głodna, mimo braku diety i cukrzycy. Normalnie mogłabym jeść cały czas. Czasem staram się zapychać wodą, bo przeraża mnie ten apetyt.emilkazozz, Dagn_, Martusiazabka, Iva79, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emilkazozz wrote:Obiad z dwóch dań? Ja cie kręcę, nigdy tak nie jadlam. zjadłam parówkę drobiową na śniadanie. Jem mięso ale nie do każdego posiłku, bo nie przepadam. Jabłko chętnie, mogłabym każdy posiłek kończyć jabłkiem - uwielbiam!
Zupa krem pomidorowa z bazylią
Roladki z indyka z aromatycznym nadzieniem, kasza gryczana na sypko
Surówka z selera, jabłka i orzechów włoskich
Zupa: włoszczyzna 50 g (marchew 30 g, pietruszka 10 g, seler 10 g),
pomidory 150 g 2 sztuki, mogą być z puszki, oliwa 3 g ½ łyżeczki,
bazylia 2 g ½ łyżeczki
Drugie danie: filet z piersi indyka 120 g,
Chuda szynka 10 g cienki plasterek,
Czosnek 5 g 1 ząbek
Zielona pietruszka 5 g 1 łyżka
Sok z cytryny 3 g ½ łyżeczki
Kasza gryczana 50 g 3 pełne łyżki suchej
Seler 100 g 1 duży plaster
Jabłko 50 g ½ sztuki
Orzechy włoskie 10 g 3 sztuki
Jogurt 40 ml 2 łyżki
mogę Ci podesłać przykładowe przepisy dla kobiet z cukrzycą ciążowąemilkazozz, michaela lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
dziewczyny, znalazłam dziś w aptece internetowej emolium emulsję do kąpieli od 1 dnia życia w fajnej cenie. Moja położna bardzo ją poleca. Emolium i oilatum. Ale różnica w cenie jest kosmiczna (emolium 400zl normalnie koło 40zł, a oilatum 500ml ok 75zł), więc wolę chyba to emolium. Mówi, żeby tylko w tym dziecko kąpać i nie potrzeba już żadnego mydełka ani balsamów, broń Boże oliwki, bo pory zatyka i jest za sucha (jej słowa). Jedynie uszy wyczyścić i oczka solą fizjologiczną przemyć. A tak to nic więcej. Macie może inne zdanie na ten temat?
Gdyby ktoś był zainteresowany to wstawiam link
http://www.tanie-leczenie.pl/emolium-emulsja-do-kapieli-bez-parabenow-400-ml.htmlIva79 lubi tę wiadomość
-
Isia86 wrote:np.
Zupa krem pomidorowa z bazylią
Roladki z indyka z aromatycznym nadzieniem, kasza gryczana na sypko
Surówka z selera, jabłka i orzechów włoskich
Zupa: włoszczyzna 50 g (marchew 30 g, pietruszka 10 g, seler 10 g),
pomidory 150 g 2 sztuki, mogą być z puszki, oliwa 3 g ½ łyżeczki,
bazylia 2 g ½ łyżeczki
Drugie danie: filet z piersi indyka 120 g,
Chuda szynka 10 g cienki plasterek,
Czosnek 5 g 1 ząbek
Zielona pietruszka 5 g 1 łyżka
Sok z cytryny 3 g ½ łyżeczki
Kasza gryczana 50 g 3 pełne łyżki suchej
Seler 100 g 1 duży plaster
Jabłko 50 g ½ sztuki
Orzechy włoskie 10 g 3 sztuki
Jogurt 40 ml 2 łyżki
mogę Ci podesłać przykładowe przepisy dla kobiet z cukrzycą ciążową
chce, najlepiej na @@@, zaraz ci go podam w PW
-
nick nieaktualny
-
Dagn chyba każda ma z nas przeróżne obawy. Jedne tak jak Ty związane z porodem, inne czy starczy im miłości na dwójkę dzieci, inne tak jak np. ja czy w ogóle dam sobie radę jako mama. Wg mnie to normalne obawy kobiet w ciąży i nie należy się ich wstydzić
Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Dagn, współczuję samopoczucia. A dlaczego takie obawy nagle cię dopadły, jeśli można spytać? Mam nadzieję, zze wkrótce będziesz się lepiej czuć psychicznie.
Mnie póki co żaden strach nie ogarnia. Czasami tylko myślę, jak będę trzymać dziecko, czy nie zrobię krzywdy, nie połamię itd. Ale ogólnie to ogarnia mnie ekscytacja.
Co do kosmetyków dla niemowląt, zdecydowałam się na całą serię z Musteli i prawdopodobnie po wypłacie pójdę do apteki kupić wszystko co potrzebne. Johnsona nie tykam, bo nawet ja, dorosła dostałam kiedyś po nim uczulenia. -
Cześc dziewczyny
Ja sie w końcu zmobilizowałam i poprałam dzisiaj wszystkie ciuszki małej
Wczoraj sie dowiedziałam, że znajoma z terminem o miesiąc wcześniej leży na podtrzymaniu i chyba to mi dało kopa, żeby wszystko poprać...
Mnie zaś chwaciło przeziębienie... zawalone zatoki i ból gardła, czy czuję jesień
Biorę cały arsenał prenalenu, ale jakoś nie czuje różnicyMacie jakies sprawdzone sposoby na gardło? bo mnie to do szału doprowadza... chyba moge je szałwia przepłukać?
-
Martusiazabka, polecam przeczytać:
http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html?m=1#
Na tym blogu znajdziesz też analizy składów różnych emolientów. Ogólnie dla mnie te emolienty to woda z parafiną. Trudno znaleźć coś godnego uwagi.
Dagn, ja też mam czasem jakieś fazy, głównie w czasie snu. Ale odrzucam je, bo każdemu z nas i naszym dzieciom może stać się coś w każdej chwili życia i nikt tego nie przewidzi. Więc po co się tym zamartwiać na zaś? Trzeba cieszyć się życiem i być dobrej myśli. Inaczej człowiek by zwariował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 13:53
Isia86, karolajna88, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Emilka, mi diabetolog kazał jeść obiad z 2 dań, ale rozbity na 2 posiłki - najpierw zupka, w zależności jak sycąca- to za ok 2 godziny 2 danie. też bym nie dała rady 2 dań na raz, poza tym cukier ciężko byłoby utrzymać. No i mięsko - w zupce trochę mięska, wiadomo - obiad mięsko i do kolacji też dobrze mieć mięsko. Ja mam różnie - czasem czuję się przejedzona, a czasem cały dzień jakas głodna chodzę i czekam na kolejny posiłek - i nie wiem od czego to zależy. Ale po mału wszystko się normuje - z czasem poznasz swój organizm i zauważysz co możesz, po czym Ci lepiej, trzeba próbować. Ja się np. owoców panicznie bałam, a okazało się że nektaryna i jabłko nie podnoszą mi cukru. raz miałam straszny ciąg do słodkiego, aż nie wytrzymałam i zeżarłam jedną taką malutką bułeczkę mleczną - niby zakazane, ale cukier nie skoczył, więc od wielkiego dzwonu można i zgrzeszyć
Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Masakra aż mnie dreszcze przeszły. W środę jeździłam mamy samochodem do lekarza bo nasz zabrał mąż na szkolenie. I ja i mama czułyśmy że coś stuka w kole a dziś rano mama jadąc do pracy przejeżdżała przez próg zwalniający i normalnie oberwało się koło i stanęło w poprzek. Chyba ktoś nad nami czuwał że nie stało się to mi jadąc 50km do lekarza i dla mamy jeżdżąc po mieście
-
Hej dziewczyny, czy wy macie skurcze/moze bardziej jak klucie jakby szyjki macicy? czy to sa jakies 'cwiczena' ktorych wczesniej nie czulam czy to cos zlego?
Brac nospe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 16:17
-
Mnie często kłuje macica. Nie wiem, czy to skurcze czy efekt jej powiększania się, ale nie biorę na to żadnych leków, bo to takie pojedyncze strzały kilka razy dziennie. Lekarz mówił, że normalne. Nospę polecał brać na bóle miesiączkowe. Zdarzyły mi się sporadycznie i przeszły same po kilku minutach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 16:21
MoBo lubi tę wiadomość