Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora ja pracuję do jutra
fizycznie pewnie dałabym jeszcze radę choć mam czasem chęć wyciągnąć się w ciągu dniaale psychicznie się męczę, zniechęcenie mnie ogarnia no i nie mam się już w co ubierać, w kółko chodzę w tym samym co też mnie wkurza
Nulka lubi tę wiadomość
-
Kalina123 dobrze słyszeć - ja też miałam juz te ostatnie 2 tygodnie mega doła ,że robie Małemu krzywdę . A o ciuchach nie musisz mi mówić - mam 1 spodnie "ciążówy" w które się wciskam , ale mają dziury na kolanach i aż drże jak się zrobi zimno. Jedynym wybawieniem szmatexDora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
-
Isia86 wrote:Emilkazozz doskonale Cię rozumiem. Dla mnie jedzenie co 2-3 godz.jest uciążliwe,ale jakoś daję radę. Także też na pewno sobie poradzisz.Ja nastawiam budzik żeby nie zapominać
I tak samo do pomiaru cukru, bo czasami ciężko upilnować tej godziny
Ogólnie jest duuuzo różnych fajnych przepisów żeby urozmaicać sobie jedzonko, więc w gruncie rzeczy wyjdzie nam to na dobre. Poza tym ku pocieszeniu ja póki co schudłam 0,7kg choć jestem cały czas najedzonatakże głowa do góry
damy radę już tak niewiele nam zostało
))
Witamy się w 3 trym.
oczywiście, że damy rade. Tylko muszę się oswoić- jak masz coś z netu albo w formie takiej, że dałoby radę wysłać, to podeślij na priv,
chętnie uskutecznię jakieś przepisy, bo szczerze- nie mam pojęcia co mam do końca jeśćIsia86 lubi tę wiadomość
-
Zajrzyjcie dziewczyny na wątek słodkich mam, tam dużo inspiracji będzie
Co do ćwiczeń, to nie mają wpływu na kp, oczywiście w granicach rozsądku. Ale w połogu nie powinno się i tak za dużo ćwiczyć, lepiej te 2 miesiące poczekać. Gwarantuję Baranosia, że i tak Ci się nie będzie chciało przy pobudkach co chwilę w nocy ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:03
emilkazozz, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
palma wrote:Cześć Sea, chyba tu nowa jesteś tak?
opowiedz coś o sobie
tez bym zeżarła takie gruszki...
Mam na imię Marta, termin na 29 grudnia. Czas pędzi jak szalony, patrzę na swój suwaczek i nie mogę uwierzyć, że pozostało tylko 3,5 miesiąca tego błogosławionego stanuPlanuję w miarę szybko rodzeństwo dla Synka, więc mam nadzieję, że będzie słodkim aniołkiem i będzie współpracował w wykonaniu tego planu przesypiając całe noce i ładnie jedząc, bez kolek
))
palma, cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Sea, my z mężem się śmiejemy, że dobrze, że jeszcze za czasów małego i rozkosznego niemowlaka zdecydowaliśmy się na rodzeństwo (zaszłam jak Klementynka skończyła 5 miesięcy), bo teraz to już nam daje tak popalić, że chyba bym się mocno zastanawiała
cudek2 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl wrote:Jak leżałam w szpitalu to mi się coś takiego zrobiło. Ja miałam albo uczulenie na luteine, albo wkładki higieniczne tak działały, bo skóra nie oddychała. Lekarka której to pokazałam kazała używać maści clotrimazolum, zmienić płyn do higieny intymnej na tantum rosa, i absolutnie nie nosić wkładek, tylko "wietrzyć skóre". To było dzień przed wypisem do domu. Więc na następny dzień luteiny już nie miałam, maścią smarowałam, a po domu chodziłam w sukienkach i bez bielizny. Pomogło.
Ale jakiś rok temu miałam coś takiego też po kremie do depilacji... Taka reakcja alergiczna... -
przyjmujecie suplementacje? mi ginekolog zalecił prenatal classic do końca ciąży ze względu na to, że potrzebuję między innymi jod (200 jednostek) i witaminę D ( 2000 jednostek) a nie jest się w stanie pochłonąć codziennie tylu jednostek z pożywienia
-
Prawie od 2 lat "jadę" na witaminach
Miałam niedobory jodu i D3 właśnie. Tyle, że w pierwszej ciąży brałam co 3 dni, potem przy kp codziennie, bo miałam anemię po porodzie (krwotok), a teraz znów co 2 dzień, bo już mam dobre wyniki. Jestem przeciwniczką łykania czegokolwiek, ale czasem niestety trzeba. No i jednak moja dieta jest niezbyt zróżnicowana, więc na pewno nie dostarczałabym wszystkich potrzebnych składników dla maleństwa w brzuchu i dla Klementynki w mleku.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja tak samo nie jestem zwolenniczką tabletek dlatego z moją olbrzymią zgagą dopadającą od czasu do czasu walczę imbirem i odpukać nawet sobie świetnie radzi więc mogę omijał aptekę w tym względzie
a prenatal jak ginekolog przykazał biorę dla naszego dobra
-
Ja biorę od samego początku spirulinę a od końcówki pierwszego trymestru prenatal. Poza tym co jakiś czas witaminę C rozpuszczoną w wodzie z miodem, głównie kiedy czuję się "niewyraźnie" albo ktoś w moim otoczeniu choruje. No i dorzucam rozdrobnione blenderem siemię lniane do różnych potraw. Wyniki mam dobre od samego początku, mimo wegetarianizmu.
-
Fuksja ja kupiłam torino bebetto w kolorze jasno szarym. Jest już u mnie w domu. Miałam kupić city mini jogger, ale stwierdziłam, że kupimy za pół roku a ten torino jest używany, ale w idealnym stanie praktycznie. Jest ciężki, waży 14 kg, dość ciężko się go składa, można łatwo przykleszczyć sobie palce, ale poza tym dobrze się go prowadzi, płynnie jedzie po nierównościach no i ładnie, nietypowo wygląda.
-
Wyprasowałam dzisiaj bodziaki i przyszły moje paczki z zamówieniami: pieluszki jednorazowe, podkłady poporodowe i tego typu higieniczne sprawy. Wszystko super, tylko zastanawiam się, jak ja do cholery się zmieszczę w jakieś torby?! To już zajmuje tyle miejsca, a jeszcze połowy nie mam... Przecież nie wjadę na porodówkę z wielką walizą jak na 14-sto dniowe wakacje! Muszę podzielić te rzeczy na te do porodu i te, które może później dowieźć tatuś.
Szczęśliwa Mamusia, ja też w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy brałam i spirulinę, ale tę ostatnią brałam na długo przed staraniami o dziecko.