SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę teraz we wtorek a potem zobaczymy
    Nie pamiętam jak miałam w 1 ciąży a kartę ciąży mam na górze w pokoju więc nie mam jak spojrzeć ;) na pewno częściej niż co 4 tyg, ale mój poprzedni lekarz był bardziej przejmujący się niż obecna ginka ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała takie zdjęcie 3D <3 Niestety miałam już kilka prób u 2 różnych lekarzy przy okazji "normalnego" usg i nigdy im nie wychodziło :/ A trochę szkoda mi kasy, żeby specjalnie iść. Jeszcze paręnaście tygodni i będzie 3D live 24h ;)

polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, rety... Uświadomiłaś mi, że to tylko 15 tygodni...

Kushina lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizyte za 3 tygodnie a pozniej co dwa, co tydzien. Strzeli jak szalone :D
    Pomozcie. Okropnie peka mi skora tam na dole. Ciagle bol i krew. Oszalec idzie. Nie wiem jak temu zapobiec. Czy wgl sie da.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś belly pokazało 80 dni do porodu i to jest raczej max który mi został :P zszokowałam się lekko

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, ale od hemoroidów?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy porannej zbożowej kawce z mlekiem :) dopadła mnie ochota na gruszki więc otworzyłam słoik który dostałam od Mamy. Lubię takie domowe przetwory bo są pyszne i dokładnie wiem co jem, i że do brzuszka trafiają same dobrocie :)

Oglądam sobie śpiworki, podziwiam każdą uzdolnioną kobitkę bo ja niestety do takich twórczych rzeczy mam dwie lewe ręce :P

https://www.facebook.com/Mama.BuBu.handmade/photos/?tab=album&album_id=1619127645019167&hc_location=ufi

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wlasnie nie wiem. Bo chyba je mam (xD) ale wprowadzilam zmiany w diecie i normalnie sie zalatwiam. A skora peka w okolicach warg sromowych przy wejsciu do pochwy :/
    Ogolnie to doberek. Mlody juz skacze i sie wierci. Co gorsza - silne ma i raczki i nozki wiec juz za cholere nie wiem jak lezy. Mam nadzieje ze dzis bedzie chlodniej bo marzy mi sie dlugi spacer po parku (i cmentarzu w jednym, ale ma swoj urok kiedy jesien nadchodzi). Jutro mam w planie rzucic sie na lumpki bo od czerwca nie zagladalam a szkoda mi kasy na ubrania z sieciowek na dwa miesiace.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Po wczorajszej załamce dziś wstałam o dziwo w dobrym humorze. Poleciałam rano do sklepu po pieczywo i zaopatrzyłam się w chudy twaróg. Jestem po pierwszym "dietetycznym" posiłku.
    Najbardziej przeraża mnie to jedzenie co 2-3 godziny. Dla mnie to jakiś kosmos- dotąd spożywałam 3 max 4 posiłki w ciągu dnia a teraz wychodzi na 6 ;/
    miłego dnia dla was!

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi - nie mam pojęcia co można z tym zrobić. Nigdy o czymś takim nie słyszałam i zastanawiam się od czego to może być? Może to od depilacji? Może jakiś dobry olej naturalny i nawilżać? Możesz też spróbować aloes: ja go stosuję na wszelkiego rodzaju podrażnienia i potrafi zdziałać cuda.

Ja jem co 2-3h od kilku lat i naprawdę jest to dla mnie teraz ratunek, bo gdybym jadła trzy duże posiłki, to po każdym byłoby mi niedobrze. A tak podjadam sobie na lekko i tylko czasami zdarza mi się poszaleć (oczywiście wtedy jest mi ciężko i mam mdłości).

Dzisiaj robię zupę, ale nie wiem jaką... Może ogórkową? Zobaczę, co ciekawego jest w sklepie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkazozz doskonale Cię rozumiem. Dla mnie jedzenie co 2-3 godz.jest uciążliwe,ale jakoś daję radę. Także też na pewno sobie poradzisz.Ja nastawiam budzik żeby nie zapominać :) I tak samo do pomiaru cukru, bo czasami ciężko upilnować tej godziny :)
    Ogólnie jest duuuzo różnych fajnych przepisów żeby urozmaicać sobie jedzonko, więc w gruncie rzeczy wyjdzie nam to na dobre. Poza tym ku pocieszeniu ja póki co schudłam 0,7kg choć jestem cały czas najedzona :) także głowa do góry :) damy radę już tak niewiele nam zostało :)))

Witamy się w 3 trym. :)

guerretenshi, cudek2, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz, Iva79 lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Od rana znowu piękne słońce. Kurde chodzą za mną kopytka z podsmażoną kiełbasą i cebulą no i chyba muszę się dziś skusić :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, a robiłaś jakiś posiew? Może to od bakterii jakiejś? A jeśli nie, to polecam zwykły Alantan dla niemowląt, powinien od razu przynieść Ci ulgę.

Ja dzisiaj jadę z Klementynką na kapuśniak do mamy ;)

Emilka, w pierwszej ciąży prawie cały czas byłam na diecie cukrzycowej, bo bałam się za dużo przytyć i nie było w ogóle źle :) No, a przytyłam tylko 6 kg, więc są zalety tej diety ;) Będzie dobrze! Jak jeszcze w domu masz dobre cukry, to nie zamartwiaj się na zapas.

Isia86, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przytyłam 10kg od początku ciąży! W pracy jadłam bardzo regularnie, a teraz się do tego nie stosuję, jem mniej ale nie regularnie i o...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy się motywować po porodzie do ćwiczeń i wszystkie wrócimy do formy! ;) W kupie siła ;p

Ja dzisiaj na obiad ryż z soczewicą i pomidorami. Ktoś tu kiedyś wrzucał przepisz na pastę z soczewicy i ogórków kiszonych. To nie Ty, Baranosia? Też bym chętnie ją zrobiła.

Plan na dziś: depilacja, sklep, sprzątanie, przygotowanie listy rzeczy, które trzeba ugotować i zamrozić przed porodem, wyprasowanie bodziaków malucha. Zegar tyka, już tylko 2,5 miesiąca!

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Przyszla i moja kolej i siedze dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej. Tak jak przypuszczalam, samo wypicie glukozy znioslam dobrze, bo ja uwielbiam wszystko co słodkie :P Za to po 10 min zaczęło mi się jakieś kołatanie serca i zrobiło mi się niedobrze. Teraz siedze i czytam "W Paryxu dzieci nie grymasza":D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Werix to ja :)

Ja robiłam tak, że gotowałam szklankę soczewicy w osolonej wodzie do miękkości, prażyłam na suchej patelni garść- dwie słonecznika, dodawałam tarkowanego ogórka kiszonego, sporo posiekanej pietruszki i doprawiałam do smaku pieprzem.

Czasem gdy soczewica mi się nie rozgotowała traktowałam ją blenderem razem ze słonecznikiem, ale teraz wolę chwilę dłużej pogotować soczewicę i nie rozdrabniam ani jej ani słonecznika.

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak to jest z ćwiczeniami i wysiłkiem podczas kp? Nie powoduje to zaniku pokarmu?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane;)

A jakie macie zalecenia w tej diecie oprócz tego żeby jeść co 3 godziny? Chętnie skorzystam, bo u mnie już 11 kg na plusie:(:(:(

polkosia, Baranosia cudne macie zdjęcia dzieciaczków ;)! Ślicznie Wam zapozowaly ;)!

Szczęśliwa czekam na Twoja wizytę i zdjęcie kruszynki;) Juz zaraz 12 tydz ;)! Pięknie :)!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Właśnie skończyłam prasować rozmiar 62.
    O wiele wygodniej się go prasuje od 56 szybko mi poszło :)

Miłego dnia!

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ