Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa z tą cukrzycą, bo jak jesteś na diecie to dziecko nie musi tak mocno przybrać :) Znam przypadki 2,5 kg w 38 tc przy cukrzycy. Także bądź dobrej myśli. Glukometry niby do 20% podobno mogą się mylić, zazwyczaj zawyżają.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem maniaczką płynów do płukania i zawsze muszę mieć mocno pachnące ubrania. Wyprałam ubranka Antka w Loveli i jestem załamana, bo nie pachną :( ehh jak ja się przestawię na niepachnące ubranka? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
    zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
    Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.

Werix, polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a

aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
    zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
    Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.
    Tym się właśnie pocieszam <3

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też bym dzwoniła, a jak cię odeślą pchaj się do szpitala. Jeśli to rzeczywiście ostry ból to nie ma co czekać.

A ja właśnie nienawidzę zapachu proszków i tych wszystkich płynów. Od kilku lat nie piorę w komercyjnych proszkach a płynów daję zawsze minimalną ilość. Jak jadę do teściowej to aż mnie odrzuca od nich, bo wszyscy walą na odległość. Myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Jak z cukrem: im mniej jesz tym intensywniej odczuwasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:35

emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zalatw to jak najszybciej jak Werix napisala. A nawet jedz od razu do szpitala. Bo to moze byc niebezpieczne.
    Ja ubranka wypralam w 40 stopniach i bardzo dokladnie i intensywnie wyprasowalam.
    Leze w lozku i podsypiam. Slonko swieci, ptaki cwierkaja a ja mam dola pod kolra. Super.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiegoś stresa przed dzisiejszą wizytą... no nic idę się kąpać, bo 14:30 zbliża się nie ubłagalnie, a ja przecież muszę dojechać do lekarza 22km

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizycie,
    ja już odliczam , bo mam za tydzień- nie mogę się doczekać- tym bardziej, że dziś po glukozie poczułam, że córka się obraca:) Być może będzie już głową w dół- oby tak było. Poproszę lekarza, żeby to sprawdził.

Werix, polkosia lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowałam pościel i pomyślałam sobie, że przy okazji wyprasuję kilka ubranek. Jestem przerażona, ile tego jest! Półtora godziny stałam nad jednym kompletem pościeli dla nas, spodenkach i chuście dla małego! Oj, chyba wezmę się za to szybciej, niż myślałam i będę to robić na raty, bo już mi ciężko, a co dopiero brać się za to za +4kg... A te malutkie rzeczy tak ciężko się prasuje...

Baranosia, powodzenia. Ja też muszę do mojego 25km się pokulać. Ale dla mojego warto ;)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Mój rozmiar 56 z pieluszkami bez kombinezonów i śpiworków zajmuje po wyprasowaniu tyle miejsca:

2usczkm.jpg

Chyba nie ma tragedii;)

Jutro biorę sie za prasowanie 62

Jeszcze dzisiaj udało mi się wynaleźć w Tkmaxx kocyk muślinowy za 40zł.
    Bardzo go chciałam ale ceny niebotyczne i sie udało :)
    Do tego ręczniczek z kapturkiem też w promocji
    Uff kolejne rzeczy z listy odhaczone ;)

qx6hyq.jpg

Co do prania moje tez nie pachnie mimo że wypłukałam je w płynie lenor sensitive .
    Ale potem włączyłam na dodatkowe płukanie.
    Są miękkie ale niestety nie pachną a ja uwielbiam zapach prania.
    Nawet odswieżacz w sprayu mam o zapachu prania;)

Werix, nick nieaktualny, polkosia, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, ale piękne rzeczy :)

Baranosia, powodzenia!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadzwonił do przychodni i ich ochrzanił, dopiero wtedy kazano mi przyjść na wizytę praktycznie od razu. Ubrałam się i poszłam. Lekarka wzięła mocz, włożyła jakiś patyczek i powiedziała, że w moczu nic nie ma. Ale wysłała ten mocz do laboratorium do dokładniejszej analizy. Wyniki za tydzień.

Pomacała mi brzuch i pachwiny, stwierdziła że jest ok i ona nie wie czemu mnie boli tak że się zginam z bólu. Powiedziała, że jeśli nadal będzie boleć jutro rano lub się pogorszy, to mam dzwonić do mojego szpitala na oddział i przyjmą mnie, żeby sprawdzić czy nie mam skurczy przedwczesnych.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się namówić lekarza na usg i Antoś waży już 1,1kg <3

Polarisa90, polkosia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, cudek2, Basia79, Nulka, Kaczorek, MoBo, Werix, palma, Martusiazabka, RedLady, kalina123, Flauta, Izieth, Fuksja90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu
    no wyniki zbyt dobre nie są
    więc chyba witam w klubie
    ja już się przyzwyczaiłam do jedzenia, przynajmniej odżywiam się zdrowiej, bo tak nie odmówiłabym loda, ciasteczka, fastfooda itd więc w sumie teraz Hania ma lepsze jedzonko niż przed diagnozą
    a jeżeli chodzi o wielkość dziecka - Hania jest idealnie w środku norm od samego początku - teraz po ponad 3 tygodniach diety okazuje się, że dalej jest w tej samej normie, więc proporcjonalnie przybiera na wadze tak samo, pomimo, że ja schudłam, a teraz moja waga stoi w miejscu a Hanka rośnie - badania krwi też mam ok, więc jak widać nie ma tragedii.
    Też nie podejrzewam ją o to, że będzie wielka do porodu jak piszą, bo na razie nic na to nie wskazuje. Więc te ogromne dzieci cukrzycowe to chyba są wtedy, jak mam diety nie stosuje i dziecko dostaje duże dawki cukru - bo te dzieci mają tendencje do magazynowania właśnie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
    Moja kuzynka miała cukrzyce i urodziła w 37t4d córeczkę 2900g także spokojnie grunt żeby tego cukru pilnować i przestrzegać diety :) Będziemy miały swoje VBAC-ki <3

polkosia lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, a wtedy miałaś chyba tylko na czczo minimalnie za dużo? Mierzyłaś glukometrem przed pobraniem?

U mnie na czczo 81, po 2h 75 O_o... Po 1h jeszcze nie mam :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a

aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.

Wiesz co szczerze to nie wiem jakie sa parametry baterii
    Oblecialam wszystkie okna w domu i nie padla. Pozniej odstawilam bez ladowania za kika tygodni chialam se dwa okna obleciec i padla przy drugim - no ale stalo to to bez ladowania troche.
    Wiesz co nie wiem jak Ci sie wydaje, ale na jedna strone okna potrzebujesz to na jakies 15 sekund. Ja tak robie: na mokro z jednej drugiej, a pozniej tym ich plynem i pozniej tylko 15s karcherem po kazdej stronie i gotowe. Wiec na jedno okno moze minuta idzie, na balkonowe troche dluzej.
    Mysle, ze szybciej sie zmeczysz niz wykonczysz baterie :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ