X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa z tą cukrzycą, bo jak jesteś na diecie to dziecko nie musi tak mocno przybrać :) Znam przypadki 2,5 kg w 38 tc przy cukrzycy. Także bądź dobrej myśli. Glukometry niby do 20% podobno mogą się mylić, zazwyczaj zawyżają.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem maniaczką płynów do płukania i zawsze muszę mieć mocno pachnące ubrania. Wyprałam ubranka Antka w Loveli i jestem załamana, bo nie pachną :( ehh jak ja się przestawię na niepachnące ubranka? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
    zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
    Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.

Werix, polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a

aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
    zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
    Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.
    Tym się właśnie pocieszam <3

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też bym dzwoniła, a jak cię odeślą pchaj się do szpitala. Jeśli to rzeczywiście ostry ból to nie ma co czekać.

A ja właśnie nienawidzę zapachu proszków i tych wszystkich płynów. Od kilku lat nie piorę w komercyjnych proszkach a płynów daję zawsze minimalną ilość. Jak jadę do teściowej to aż mnie odrzuca od nich, bo wszyscy walą na odległość. Myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Jak z cukrem: im mniej jesz tym intensywniej odczuwasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:35

emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zalatw to jak najszybciej jak Werix napisala. A nawet jedz od razu do szpitala. Bo to moze byc niebezpieczne.
    Ja ubranka wypralam w 40 stopniach i bardzo dokladnie i intensywnie wyprasowalam.
    Leze w lozku i podsypiam. Slonko swieci, ptaki cwierkaja a ja mam dola pod kolra. Super.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiegoś stresa przed dzisiejszą wizytą... no nic idę się kąpać, bo 14:30 zbliża się nie ubłagalnie, a ja przecież muszę dojechać do lekarza 22km

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizycie,
    ja już odliczam , bo mam za tydzień- nie mogę się doczekać- tym bardziej, że dziś po glukozie poczułam, że córka się obraca:) Być może będzie już głową w dół- oby tak było. Poproszę lekarza, żeby to sprawdził.

Werix, polkosia lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowałam pościel i pomyślałam sobie, że przy okazji wyprasuję kilka ubranek. Jestem przerażona, ile tego jest! Półtora godziny stałam nad jednym kompletem pościeli dla nas, spodenkach i chuście dla małego! Oj, chyba wezmę się za to szybciej, niż myślałam i będę to robić na raty, bo już mi ciężko, a co dopiero brać się za to za +4kg... A te malutkie rzeczy tak ciężko się prasuje...

Baranosia, powodzenia. Ja też muszę do mojego 25km się pokulać. Ale dla mojego warto ;)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Mój rozmiar 56 z pieluszkami bez kombinezonów i śpiworków zajmuje po wyprasowaniu tyle miejsca:

2usczkm.jpg

Chyba nie ma tragedii;)

Jutro biorę sie za prasowanie 62

Jeszcze dzisiaj udało mi się wynaleźć w Tkmaxx kocyk muślinowy za 40zł.
    Bardzo go chciałam ale ceny niebotyczne i sie udało :)
    Do tego ręczniczek z kapturkiem też w promocji
    Uff kolejne rzeczy z listy odhaczone ;)

qx6hyq.jpg

Co do prania moje tez nie pachnie mimo że wypłukałam je w płynie lenor sensitive .
    Ale potem włączyłam na dodatkowe płukanie.
    Są miękkie ale niestety nie pachną a ja uwielbiam zapach prania.
    Nawet odswieżacz w sprayu mam o zapachu prania;)

Werix, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, ale piękne rzeczy :)

Baranosia, powodzenia!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadzwonił do przychodni i ich ochrzanił, dopiero wtedy kazano mi przyjść na wizytę praktycznie od razu. Ubrałam się i poszłam. Lekarka wzięła mocz, włożyła jakiś patyczek i powiedziała, że w moczu nic nie ma. Ale wysłała ten mocz do laboratorium do dokładniejszej analizy. Wyniki za tydzień.

Pomacała mi brzuch i pachwiny, stwierdziła że jest ok i ona nie wie czemu mnie boli tak że się zginam z bólu. Powiedziała, że jeśli nadal będzie boleć jutro rano lub się pogorszy, to mam dzwonić do mojego szpitala na oddział i przyjmą mnie, żeby sprawdzić czy nie mam skurczy przedwczesnych.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się namówić lekarza na usg i Antoś waży już 1,1kg <3

Polarisa90, polkosia, Dagn_, Kushina, cudek2, Basia79, Nulka, Kaczorek, MoBo, Werix, palma, Martusiazabka, RedLady, kalina123, Flauta, Izieth, Fuksja90, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu
    no wyniki zbyt dobre nie są
    więc chyba witam w klubie
    ja już się przyzwyczaiłam do jedzenia, przynajmniej odżywiam się zdrowiej, bo tak nie odmówiłabym loda, ciasteczka, fastfooda itd więc w sumie teraz Hania ma lepsze jedzonko niż przed diagnozą
    a jeżeli chodzi o wielkość dziecka - Hania jest idealnie w środku norm od samego początku - teraz po ponad 3 tygodniach diety okazuje się, że dalej jest w tej samej normie, więc proporcjonalnie przybiera na wadze tak samo, pomimo, że ja schudłam, a teraz moja waga stoi w miejscu a Hanka rośnie - badania krwi też mam ok, więc jak widać nie ma tragedii.
    Też nie podejrzewam ją o to, że będzie wielka do porodu jak piszą, bo na razie nic na to nie wskazuje. Więc te ogromne dzieci cukrzycowe to chyba są wtedy, jak mam diety nie stosuje i dziecko dostaje duże dawki cukru - bo te dzieci mają tendencje do magazynowania właśnie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
    Moja kuzynka miała cukrzyce i urodziła w 37t4d córeczkę 2900g także spokojnie grunt żeby tego cukru pilnować i przestrzegać diety :) Będziemy miały swoje VBAC-ki <3

polkosia lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, a wtedy miałaś chyba tylko na czczo minimalnie za dużo? Mierzyłaś glukometrem przed pobraniem?

U mnie na czczo 81, po 2h 75 O_o... Po 1h jeszcze nie mam :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a

aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.

Wiesz co szczerze to nie wiem jakie sa parametry baterii
    Oblecialam wszystkie okna w domu i nie padla. Pozniej odstawilam bez ladowania za kika tygodni chialam se dwa okna obleciec i padla przy drugim - no ale stalo to to bez ladowania troche.
    Wiesz co nie wiem jak Ci sie wydaje, ale na jedna strone okna potrzebujesz to na jakies 15 sekund. Ja tak robie: na mokro z jednej drugiej, a pozniej tym ich plynem i pozniej tylko 15s karcherem po kazdej stronie i gotowe. Wiec na jedno okno moze minuta idzie, na balkonowe troche dluzej.
    Mysle, ze szybciej sie zmeczysz niz wykonczysz baterie :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ