Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
polkosia lubi tę wiadomość
-
Różnie to bywa z tą cukrzycą, bo jak jesteś na diecie to dziecko nie musi tak mocno przybrać
Znam przypadki 2,5 kg w 38 tc przy cukrzycy. Także bądź dobrej myśli. Glukometry niby do 20% podobno mogą się mylić, zazwyczaj zawyżają.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.
Werix, polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość
-
W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a
aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3. -
emilkazozz wrote:baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Nita, też bym dzwoniła, a jak cię odeślą pchaj się do szpitala. Jeśli to rzeczywiście ostry ból to nie ma co czekać.
A ja właśnie nienawidzę zapachu proszków i tych wszystkich płynów. Od kilku lat nie piorę w komercyjnych proszkach a płynów daję zawsze minimalną ilość. Jak jadę do teściowej to aż mnie odrzuca od nich, bo wszyscy walą na odległość. Myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Jak z cukrem: im mniej jesz tym intensywniej odczuwasz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:35
emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Nita zalatw to jak najszybciej jak Werix napisala. A nawet jedz od razu do szpitala. Bo to moze byc niebezpieczne.
Ja ubranka wypralam w 40 stopniach i bardzo dokladnie i intensywnie wyprasowalam.
Leze w lozku i podsypiam. Slonko swieci, ptaki cwierkaja a ja mam dola pod kolra. Super. -
powodzenia na wizycie,
ja już odliczam , bo mam za tydzień- nie mogę się doczekać- tym bardziej, że dziś po glukozie poczułam, że córka się obraca:) Być może będzie już głową w dół- oby tak było. Poproszę lekarza, żeby to sprawdził.Werix, polkosia lubią tę wiadomość
-
Prasowałam pościel i pomyślałam sobie, że przy okazji wyprasuję kilka ubranek. Jestem przerażona, ile tego jest! Półtora godziny stałam nad jednym kompletem pościeli dla nas, spodenkach i chuście dla małego! Oj, chyba wezmę się za to szybciej, niż myślałam i będę to robić na raty, bo już mi ciężko, a co dopiero brać się za to za +4kg... A te malutkie rzeczy tak ciężko się prasuje...
Baranosia, powodzenia. Ja też muszę do mojego 25km się pokulać. Ale dla mojego warto -
Czesc dziewczyny.
Mój rozmiar 56 z pieluszkami bez kombinezonów i śpiworków zajmuje po wyprasowaniu tyle miejsca:
Chyba nie ma tragedii;)
Jutro biorę sie za prasowanie 62
Jeszcze dzisiaj udało mi się wynaleźć w Tkmaxx kocyk muślinowy za 40zł.
Bardzo go chciałam ale ceny niebotyczne i sie udało
Do tego ręczniczek z kapturkiem też w promocji
Uff kolejne rzeczy z listy odhaczone
Co do prania moje tez nie pachnie mimo że wypłukałam je w płynie lenor sensitive .
Ale potem włączyłam na dodatkowe płukanie.
Są miękkie ale niestety nie pachną a ja uwielbiam zapach prania.
Nawet odswieżacz w sprayu mam o zapachu prania;)Werix, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Mąż zadzwonił do przychodni i ich ochrzanił, dopiero wtedy kazano mi przyjść na wizytę praktycznie od razu. Ubrałam się i poszłam. Lekarka wzięła mocz, włożyła jakiś patyczek i powiedziała, że w moczu nic nie ma. Ale wysłała ten mocz do laboratorium do dokładniejszej analizy. Wyniki za tydzień.
Pomacała mi brzuch i pachwiny, stwierdziła że jest ok i ona nie wie czemu mnie boli tak że się zginam z bólu. Powiedziała, że jeśli nadal będzie boleć jutro rano lub się pogorszy, to mam dzwonić do mojego szpitala na oddział i przyjmą mnie, żeby sprawdzić czy nie mam skurczy przedwczesnych. -
Udało się namówić lekarza na usg i Antoś waży już 1,1kg
Polarisa90, polkosia, Dagn_, Kushina, cudek2, Basia79, Nulka, Kaczorek, MoBo, Werix, palma, Martusiazabka, RedLady, kalina123, Flauta, Izieth, Fuksja90, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu
więc chyba witam w klubie
ja już się przyzwyczaiłam do jedzenia, przynajmniej odżywiam się zdrowiej, bo tak nie odmówiłabym loda, ciasteczka, fastfooda itd więc w sumie teraz Hania ma lepsze jedzonko niż przed diagnozą
a jeżeli chodzi o wielkość dziecka - Hania jest idealnie w środku norm od samego początku - teraz po ponad 3 tygodniach diety okazuje się, że dalej jest w tej samej normie, więc proporcjonalnie przybiera na wadze tak samo, pomimo, że ja schudłam, a teraz moja waga stoi w miejscu a Hanka rośnie - badania krwi też mam ok, więc jak widać nie ma tragedii.
Też nie podejrzewam ją o to, że będzie wielka do porodu jak piszą, bo na razie nic na to nie wskazuje. Więc te ogromne dzieci cukrzycowe to chyba są wtedy, jak mam diety nie stosuje i dziecko dostaje duże dawki cukru - bo te dzieci mają tendencje do magazynowania właśnie -
emilkazozz wrote:polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
Będziemy miały swoje VBAC-ki
polkosia lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a
aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.
Wiesz co szczerze to nie wiem jakie sa parametry baterii
Oblecialam wszystkie okna w domu i nie padla. Pozniej odstawilam bez ladowania za kika tygodni chialam se dwa okna obleciec i padla przy drugim - no ale stalo to to bez ladowania troche.
Wiesz co nie wiem jak Ci sie wydaje, ale na jedna strone okna potrzebujesz to na jakies 15 sekund. Ja tak robie: na mokro z jednej drugiej, a pozniej tym ich plynem i pozniej tylko 15s karcherem po kazdej stronie i gotowe. Wiec na jedno okno moze minuta idzie, na balkonowe troche dluzej.
Mysle, ze szybciej sie zmeczysz niz wykonczysz baterie
emilkazozz lubi tę wiadomość