Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
polkosia lubi tę wiadomość
-
Różnie to bywa z tą cukrzycą, bo jak jesteś na diecie to dziecko nie musi tak mocno przybrać
Znam przypadki 2,5 kg w 38 tc przy cukrzycy. Także bądź dobrej myśli. Glukometry niby do 20% podobno mogą się mylić, zazwyczaj zawyżają.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.
Werix, polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość
-
W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a
aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3. -
Tym się właśnie pocieszamemilkazozz wrote:baranosia, ja też lubię, żeby ciuchy pachniały, ale uwierz
zapach noworodka a później niemowlaka jest milion razy piękniejszy od najlepszego płynu do płukania.
Mój mąż uwielbia zapach małych dzieci- mówił, że jak karmiłam to moje piersi pachniały tak samo jak dzidziuś.
emilkazozz lubi tę wiadomość

-
Nita, też bym dzwoniła, a jak cię odeślą pchaj się do szpitala. Jeśli to rzeczywiście ostry ból to nie ma co czekać.
A ja właśnie nienawidzę zapachu proszków i tych wszystkich płynów. Od kilku lat nie piorę w komercyjnych proszkach a płynów daję zawsze minimalną ilość. Jak jadę do teściowej to aż mnie odrzuca od nich, bo wszyscy walą na odległość. Myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Jak z cukrem: im mniej jesz tym intensywniej odczuwasz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:35
emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

-
Nita zalatw to jak najszybciej jak Werix napisala. A nawet jedz od razu do szpitala. Bo to moze byc niebezpieczne.
Ja ubranka wypralam w 40 stopniach i bardzo dokladnie i intensywnie wyprasowalam.
Leze w lozku i podsypiam. Slonko swieci, ptaki cwierkaja a ja mam dola pod kolra. Super. -
powodzenia na wizycie,
ja już odliczam , bo mam za tydzień- nie mogę się doczekać- tym bardziej, że dziś po glukozie poczułam, że córka się obraca:) Być może będzie już głową w dół- oby tak było. Poproszę lekarza, żeby to sprawdził.
Werix, polkosia lubią tę wiadomość
-
Prasowałam pościel i pomyślałam sobie, że przy okazji wyprasuję kilka ubranek. Jestem przerażona, ile tego jest! Półtora godziny stałam nad jednym kompletem pościeli dla nas, spodenkach i chuście dla małego! Oj, chyba wezmę się za to szybciej, niż myślałam i będę to robić na raty, bo już mi ciężko, a co dopiero brać się za to za +4kg... A te malutkie rzeczy tak ciężko się prasuje...
Baranosia, powodzenia. Ja też muszę do mojego 25km się pokulać. Ale dla mojego warto

-
Czesc dziewczyny.
Mój rozmiar 56 z pieluszkami bez kombinezonów i śpiworków zajmuje po wyprasowaniu tyle miejsca:

Chyba nie ma tragedii;)
Jutro biorę sie za prasowanie 62
Jeszcze dzisiaj udało mi się wynaleźć w Tkmaxx kocyk muślinowy za 40zł.
Bardzo go chciałam ale ceny niebotyczne i sie udało
Do tego ręczniczek z kapturkiem też w promocji
Uff kolejne rzeczy z listy odhaczone

Co do prania moje tez nie pachnie mimo że wypłukałam je w płynie lenor sensitive .
Ale potem włączyłam na dodatkowe płukanie.
Są miękkie ale niestety nie pachną a ja uwielbiam zapach prania.
Nawet odswieżacz w sprayu mam o zapachu prania;)
Werix, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno

-
Mąż zadzwonił do przychodni i ich ochrzanił, dopiero wtedy kazano mi przyjść na wizytę praktycznie od razu. Ubrałam się i poszłam. Lekarka wzięła mocz, włożyła jakiś patyczek i powiedziała, że w moczu nic nie ma. Ale wysłała ten mocz do laboratorium do dokładniejszej analizy. Wyniki za tydzień.
Pomacała mi brzuch i pachwiny, stwierdziła że jest ok i ona nie wie czemu mnie boli tak że się zginam z bólu. Powiedziała, że jeśli nadal będzie boleć jutro rano lub się pogorszy, to mam dzwonić do mojego szpitala na oddział i przyjmą mnie, żeby sprawdzić czy nie mam skurczy przedwczesnych. -
Udało się namówić lekarza na usg i Antoś waży już 1,1kg
Polarisa90, polkosia, Dagn_, Kushina, cudek2, Basia79, Nulka, Kaczorek, MoBo, Werix, palma, Martusiazabka, RedLady, kalina123, Flauta, Izieth, Fuksja90, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

-
no wyniki zbyt dobre nie sąemilkazozz wrote:No i niestety, raczej mam cukrzycę ciążową. Wyniki 105-180-120, dużo gorsze niż ostatnie które robiłam w 23 tygodniu
więc chyba witam w klubie
ja już się przyzwyczaiłam do jedzenia, przynajmniej odżywiam się zdrowiej, bo tak nie odmówiłabym loda, ciasteczka, fastfooda itd więc w sumie teraz Hania ma lepsze jedzonko niż przed diagnozą
a jeżeli chodzi o wielkość dziecka - Hania jest idealnie w środku norm od samego początku - teraz po ponad 3 tygodniach diety okazuje się, że dalej jest w tej samej normie, więc proporcjonalnie przybiera na wadze tak samo, pomimo, że ja schudłam, a teraz moja waga stoi w miejscu a Hanka rośnie - badania krwi też mam ok, więc jak widać nie ma tragedii.
Też nie podejrzewam ją o to, że będzie wielka do porodu jak piszą, bo na razie nic na to nie wskazuje. Więc te ogromne dzieci cukrzycowe to chyba są wtedy, jak mam diety nie stosuje i dziecko dostaje duże dawki cukru - bo te dzieci mają tendencje do magazynowania właśnie
-
Moja kuzynka miała cukrzyce i urodziła w 37t4d córeczkę 2900g także spokojnie grunt żeby tego cukru pilnować i przestrzegać dietyemilkazozz wrote:polkosia, różnie wrzucają- nie wcześniej jak o 15 - zdarza się wyjątkowo, że były wyniki koło 12, ale to jak było niewiele osób. Na pewno dziś, ale aż się boje. Cukrzyca spowodowałaby, że moje marzenie o VBAC by się nie ziściło- przy cukrzycy rodzą się duże dzieci a moje nie może przekroczyć 4000g aby móc próbować naturalnie
Będziemy miały swoje VBAC-ki
polkosia lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:W SPRAWIE MYJKI DO OKIEN KARCHER'a
aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn które polecają myjkę karchera- jak to jest z długością pracy? Na youtubie w jakimiś filmiku dziewczyna mówiła, że do 30 minut pracy. Dla mnie to za krótko, bo musiałabym chyba kilka razy ładować tą myjkę albo myć okna na raty - codziennie po 2-3.
Wiesz co szczerze to nie wiem jakie sa parametry baterii
Oblecialam wszystkie okna w domu i nie padla. Pozniej odstawilam bez ladowania za kika tygodni chialam se dwa okna obleciec i padla przy drugim - no ale stalo to to bez ladowania troche.
Wiesz co nie wiem jak Ci sie wydaje, ale na jedna strone okna potrzebujesz to na jakies 15 sekund. Ja tak robie: na mokro z jednej drugiej, a pozniej tym ich plynem i pozniej tylko 15s karcherem po kazdej stronie i gotowe. Wiec na jedno okno moze minuta idzie, na balkonowe troche dluzej.
Mysle, ze szybciej sie zmeczysz niz wykonczysz baterie
emilkazozz lubi tę wiadomość

ehh jak ja się przestawię na niepachnące ubranka?