X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie wyszedł. Jest już płytki, ale płaski.

Mam pytanko odnośnie pielęgnacji pępowiny: jeśli używałyście spirytusu, to jakiego? Salicylowego? Jest tyle rodzajów, że nie wiem, co wybrać.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix zwykły spirytus tylko rozcienczony z woda
    Szczęśliwa ale super wiesci, gratuluję
    Kushina a kupilas moze te bodziaki z allegro co kiedyś wklejalas linki?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RybusiaB wrote:
    Kushina a kupilas moze te bodziaki z allegro co kiedyś wklejalas linki?

Nie, jeszcze nie, ale pewnie niedługo będę kupować, to dam znać jak się prezentują na żywo.

• Nulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja na pępek stosowałam octanisept i nie narzekam choć spotkałam różne opinie :)

Październikówki zaczynają się rozpakowywać - nasz czas coraz bliżej :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z wakacji! Padam na twarz! :)
    Hancia śpi, prania się robią...Nie ma szans, żebym nadrobiła ostatnie 2 tygodnie...

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok?

guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczorne combo. Mdlosci, rozwolnienie, zgaga, bol glowy, napinajacy sie brzuch i szalejacy malec. Do tego chlopu chce sie seksu. Masakra jakas...
    Jestem ogromnie ciekawa ktora z nas otworzy nasza liste :* :D

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    U nas wieczorne combo. Mdlosci, rozwolnienie, zgaga, bol glowy, napinajacy sie brzuch i szalejacy malec. Do tego chlopu chce sie seksu. Masakra jakas...
    U nas odwrotnie mi się o dziwo zachciało igraszek, a męża brak :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ty to normalnie moja bliźniaczka samopoczuciowa. U mnie to samo, nudności, ból głowy, jakieś zaparcio-rozwolnienie, napinający się brzuch. Ale chłopu seksu się nie chce i dobrze, bo mnie tym bardziej. Kuźwa zdycham, chciałabym sobie rzygnąć, bo aż mi podchodzi, ale nie idzie rzyg w ogóle.

guerretenshi lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ja też jadłam bardzo rzadko, bo 2x dziennie w zasadzie, dlatego sporo przytyłam jakiś czas temu, ale odkąd mam jedzące dziecko, to co 2-3h wciągam coś razem z nią ;D Ale moje dziecię to nadal w domu 24h, więc to co innego. A i zrezygnowałabym na Twoim miejscu z tego chrupkiego pieczywa, bo nim się nie najesz, a ono wbrew pozorom też ma sporo kalorii. Zamień może na pumpernikiel lub jakiś zwykły, razowy chleb :)

My byliśmy dziś na weselu, ale o 21 już się zawinęliśmy, bo tak mnie rwało spojenie, że ledwo do łazienki doszłam. A Klementynka impreza w najlepsze, chętnie by jeszcze została ;) Mam też coraz częściej bóle kręgosłupa i już powoli dość tej ciąży. Chciałabym, żeby to był 35, a nie 25 tc...

Widzę, że sezon przeziębieniowy rozpoczęty :( Kurujcie się dziewczyny!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy się na motocross - chyba Bóg mnie opuścił ale czego się nie robi z miłości ;)

Co do seksu- ja chcę a mąż się boi haha ale czasy nastały :D

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M pojechał sobie z kolegami "na ryby" na noc. A ja głupia spać nie mogę :-( nie lubię jak nie ma go w domu...

Co do rozwolnienia ect. to ja to przeszłam w piątek. Masakra jakaś. Cały czas było mi nie dobrze, słabo. W stawach strzykało. Wypieki miałam i napady gorąca. Juz myślałam że mam temperaturę. Jeszcze tylko choróbska jakiegoś brakowało :-/ ale potem właśnie dostałam biegunki. Myślałam że nie wyjdę z tego kibla. Brzuch mnoe bolał. Cały się napinał, a ja się zaczęłam pocić jak szczur i miałam dreszcze :-/
    Nie wiem co to było, ale cieszę się że już sobie poszło... :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu!! :-)))

Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa dni nasza studniówka, już nie moge się doczekać tak samo jak tej pierwszej chwili w której zobacze się z Synkiem. Chciałam na tę okoliczność przygotować jakoś kota ale chyba się nie da więc jego reakcje i sposób bycia przy Maluszku zobacze dopiero po narodzinach. Mam nadzieję, że nie będzie zazdrośnikiem tylko bacznym obserwatorem i że zakumplują się

• Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wydaje mi się, że skubany wie że Dzidzia jest w brzuchu bo ciągle się na ten brzuch gramoli i chce na nim leżeć, zawsze muszę mu odradzać ten pomysł, i układam go ku jego niezadowoleniu tak, by leżał obok a nie na mnie :P

Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ostatnie zajęcia SR. Współczuję dziewczyny dolegliwości, ja na razie (tfu tfu) czuję się dobrze. Czasem pobolewa spojenie, ale wtedy poleżę więcej i jest lepiej.

Moi rodzice mają 6 kotów i też jestem ciekawa, jak będą reagowały na bobo :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak teraz odpowiadam jak ktos mnie pyta z ironia czy to blizniaki bo taki wielki brzuch mam? Odpowiadam : trojaczkixd tez z ironia ale calkiem poeaznie i ta druga osoba nie wie co powiedziec.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Za dwa dni nasza studniówka, już nie moge się doczekać tak samo jak tej pierwszej chwili w której zobacze się z Synkiem. Chciałam na tę okoliczność przygotować jakoś kota ale chyba się nie da więc jego reakcje i sposób bycia przy Maluszku zobacze dopiero po narodzinach. Mam nadzieję, że nie będzie zazdrośnikiem tylko bacznym obserwatorem i że zakumplują się
    W sprawie zwierząt, psów - słyszałam że najlepiej byłoby zabrać coś ze szpitala z zapachem dziecka. Nie wiem na ile to pomaga. Nie znam się na kotach- ale jestem pewna, że zwierzęta czują nasz odemienny stan

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dam jakiś ciuszek Synka po pierwszej zmianie odzieży i Mąż zawiezie do domu :)
    Wiecie, że gagatek wiedział o ciąży szybciej od nas? a było to tak: w kwietniu po raz pierwszy uwalił mi się na brzuchu całą swoją puszystą rozciągłością kociego ciała i tak leżał jeden dzień, później w następne dni, po czym mogłam w końcu wykonać test i okazało się, że kot był najlepszym prorokiem i przepowiednią tej fantastycznej informacji, że udało się i jestem w ciąży. Koty, niby mówi się, że mniej pojętne od psów a jednak, intuicję to mają całkiem niezłą

emilkazozz lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu słyszałam że jak się wraca z dzieckiem ze szpitala to trzeba zabrać psa/ kota z domu i wpuścić gdy dziecko będzie w domu. Żeby było że to zwierzęta wchodzą do domu w którym jest dziecko a nie odwrotnie

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda się trochę popsuła, i jest wietrznie. Podziwiam każdego sportowego rodzica który biega z wózkiem( takim wiecie, specjalnie do biegania przeznaczonym, że dwoje dzieci się wkłada, zapina pasy i przezroczystą folię a w środku mają swobodę ruchu). Dwóch rodziców spotkałam dziś na spacerze i właśnie tak aktywnie-biegowo spędzali niedzielę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 11:28

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ