SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot też wiedział, bo samiec chciał mnie obsikać, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło :D mam nadzieję, że mojego synka tak nie przywita :p

A ja uwielbiam jesień, bo to wymarzona pogoda na picie herbat i czytanie książek :D

balonik lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja znowu słyszałam że jak się wraca z dzieckiem ze szpitala to trzeba zabrać psa/ kota z domu i wpuścić gdy dziecko będzie w domu. Żeby było że to zwierzęta wchodzą do domu w którym jest dziecko a nie odwrotnie
    Też to słyszałam, potwierdzam
    Chyba "zaklinacz psów" o tym mówił

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego gościa "zaklinacza psów" nie cierpię, bo on bije psy, ogólnie uważam go za zbyt agresywnego w stosunku do psów. Ale akurat z tą opinią się zgadzam i to prawda, należy psa wyprowadzić z domu na spacer i wtedy wejść z dzieckiem do domu. No i oczywiście pies niech sobie wcześniej obwącha ciuszki maluszka, zwłaszcza te, które będą ubierane w dniu wyjścia ze szpitala. Ja mam w Polsce rasę psa, który jest znany z niechęci do dzieci. Sam lubi być w centrum zainteresowania, ale mam nadzieję, że uda mi się go przekonać, bo to mądry piesek, tylko ciut zazdrosny, zwłaszcza o mnie. Klei się do mnie cały czas ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja znowu słyszałam że jak się wraca z dzieckiem ze szpitala to trzeba zabrać psa/ kota z domu i wpuścić gdy dziecko będzie w domu. Żeby było że to zwierzęta wchodzą do domu w którym jest dziecko a nie odwrotnie

Nie zgadzam się... Zwierzęta tak samo powinny być, bo inaczej mogą poczuć się odrzucone. Ja dawałam brudne ubranka mężowi i kładł je psom do wąchania. Jedna spała na nich przez cały czas. Przyjechaliśmy do domu i weszliśmy z dzieckiem w foteliku, postawiliśmy na podłodze i pozwoliliśmy psom obwąchać. Po chwili same się rozeszły, chociaż wiadomo, że też były podekscytowane, ale nie atakowały, nie lizały, po prostu powąchały i obserwowały.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek idę na badanie z glukozą w roli głównej. Czy jeśli codziennie wykonuję zestaw ćwiczeń dla kobitek w ciąży to jutro również mogę i ten wysiłek fizyczny nie wpłynie na to,że wynik wyjdzie błędnie? Chciałabym tę glukozę mieć już za sobą i nie chcę żeby wynik był jakiś zawyżony/zaniżony/sfałszowany poprzez ten wysiłek fizyczny.

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczenia dla ciężarówek raczej nie są tak obciążające żeby zafałszować wynik. No i skoro to Twoja codzienność a nie jednorazowa akcja to tym bardziej.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to cieszę się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    W takim razie dam jakiś ciuszek Synka po pierwszej zmianie odzieży i Mąż zawiezie do domu :)
    Wiecie, że gagatek wiedział o ciąży szybciej od nas? a było to tak: w kwietniu po raz pierwszy uwalił mi się na brzuchu całą swoją puszystą rozciągłością kociego ciała i tak leżał jeden dzień, później w następne dni, po czym mogłam w końcu wykonać test i okazało się, że kot był najlepszym prorokiem i przepowiednią tej fantastycznej informacji, że udało się i jestem w ciąży. Koty, niby mówi się, że mniej pojętne od psów a jednak, intuicję to mają całkiem niezłą

Wierzę, bo moja koleżanka miała identyczną sytuację (kot jako pierwszy wyczuł, że jest w ciąży) :) Natomiast jak ja zaszłam w ciążę, to moja sunia nagle zaczęła się bać zostawać sama w domu. Na szczęście już jestem na zwolnieniu, więc nie musi się biedaczka stresować ;) Z tego co czytałam, to nasze ciało w ciąży wytwarza jakiś dodatkowy zapach i zwierzęta go wyczuwają, bo mają dużo lepszy węch od nas.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dotarliśmy po zawodach do domu. To były bardzo udane zawody i dla męża udało się zdobyć 2 miejsce <3

cudek2, Dotty84, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot wylegiwał się mi na brzuchu, zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży z Klementynką ;) Także coś w tym jest.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    mozna dołączyć? dziś wkroczyłam w 26 tydzień i mam zacny termin na 31 grudnia-tutaj pozdrowienia dla Polkosi z tymzesamym terminem :)

Na stanie jedna córka- prawie 13latka
    Synek-prawie roczniak
    no i teraz czekamy na córeczkę :)

polkosia, cudek2, Dotty84, Izieth, baranosia, guerretenshi, Werix, RybusiaB, Koska 88, Dagn_, Nel@ lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tyg
    Aaaaaaaaaaa!

Dobrawa- witaj.

Dobrawa, polkosia, Izieth, guerretenshi, Werix lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś przyszła Mama ze Śląska chętna na sesję ciążową w studio(okolice Gliwic)? Sesja za darmo, ale wymagana zgoda na publikację zdjęć ;> Jakby co, zapraszam na priv.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witamy i zapraszamy do zostania z nami :)

Mamma Mia super propozycja! :) może jakaś mamusia się skusi :)

Dobrawa, Madziula87 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dobrawa :D
    I witajcie wszystkie :* szalony weekend zlecial, mozna zwolnic tempo :p chociaz czas pedzi niemilosiernie - dopiero byl 13.09 a tu juz 19.09! Gdzie jak kiedy?! Naprawde. Jak od maja czas mi sie dluzyl tak od sierpnia dni mi miedzy palcami przelatuja.
    Kupuje dzis sloiczki zeby porobic soki z owocow z dzialki i moze zrobie tez jabuszka dla mlodego na przyszly rok.
    Godzinka lenista i zaczepiania mlodego i wstaje. Milego dzionka :*

Dobrawa lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dobrawa, imię już wybrane dla córki?
    U nas jednak będzie Danielek :p miał być Leon, ale nie pasował numerologicznie i chciałam dobrać drugie imię, ale żadne tatusiowi się nie spodobało. Więc żeby uniknąć kłótni, wybraliśmy imię po tatusiu. Trudno :p mi się zawsze podobało. Będę musiała przyzwyczaić się do tego.

Mi też czas szybko leci. Za dwa tygi wizyta u okulisty, na oďdziale położniczym w moim szpitalu i sesja zdjęciowa. Na początku października dokompletuję wyprawkę, żeby było wszystko i teściu przywiezie nam wózek. Potem ostatnie szlify w postaci prasowania i prania ostatków, pakowanie torby i mogę spokojnie czekać na Danielka. Jeszcze tylko 2,5 msc. Ciekawe czy zdązymy się przeprowadzić...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawiłam męża o 4 na trzeci tydzień kursu. Jeszcze tylko dwa tygodnie i koniec :)

Dziś przede mną mega dużo ogarniania mieszkania - zawsze po powrocie męża na weekend i po motocrossie nasze mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj

baranosia gratki dla męża :)

My dziś zaczynamy 28 tc :) ale zleciało....

Werix lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj :) ja lecę zaraz na usg podejrzeć moja Kulkę :) poproszę od razu na zwrócenie uwagi na miedniczek nerkowe i na moja szyjkę to będę wiedziała cos więcej :) miłego dnia Mamuśki :)

Werix, Dotty84 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ