X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot też wiedział, bo samiec chciał mnie obsikać, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło :D mam nadzieję, że mojego synka tak nie przywita :p

A ja uwielbiam jesień, bo to wymarzona pogoda na picie herbat i czytanie książek :D

balonik lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja znowu słyszałam że jak się wraca z dzieckiem ze szpitala to trzeba zabrać psa/ kota z domu i wpuścić gdy dziecko będzie w domu. Żeby było że to zwierzęta wchodzą do domu w którym jest dziecko a nie odwrotnie
    Też to słyszałam, potwierdzam
    Chyba "zaklinacz psów" o tym mówił

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego gościa "zaklinacza psów" nie cierpię, bo on bije psy, ogólnie uważam go za zbyt agresywnego w stosunku do psów. Ale akurat z tą opinią się zgadzam i to prawda, należy psa wyprowadzić z domu na spacer i wtedy wejść z dzieckiem do domu. No i oczywiście pies niech sobie wcześniej obwącha ciuszki maluszka, zwłaszcza te, które będą ubierane w dniu wyjścia ze szpitala. Ja mam w Polsce rasę psa, który jest znany z niechęci do dzieci. Sam lubi być w centrum zainteresowania, ale mam nadzieję, że uda mi się go przekonać, bo to mądry piesek, tylko ciut zazdrosny, zwłaszcza o mnie. Klei się do mnie cały czas ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja znowu słyszałam że jak się wraca z dzieckiem ze szpitala to trzeba zabrać psa/ kota z domu i wpuścić gdy dziecko będzie w domu. Żeby było że to zwierzęta wchodzą do domu w którym jest dziecko a nie odwrotnie

Nie zgadzam się... Zwierzęta tak samo powinny być, bo inaczej mogą poczuć się odrzucone. Ja dawałam brudne ubranka mężowi i kładł je psom do wąchania. Jedna spała na nich przez cały czas. Przyjechaliśmy do domu i weszliśmy z dzieckiem w foteliku, postawiliśmy na podłodze i pozwoliliśmy psom obwąchać. Po chwili same się rozeszły, chociaż wiadomo, że też były podekscytowane, ale nie atakowały, nie lizały, po prostu powąchały i obserwowały.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek idę na badanie z glukozą w roli głównej. Czy jeśli codziennie wykonuję zestaw ćwiczeń dla kobitek w ciąży to jutro również mogę i ten wysiłek fizyczny nie wpłynie na to,że wynik wyjdzie błędnie? Chciałabym tę glukozę mieć już za sobą i nie chcę żeby wynik był jakiś zawyżony/zaniżony/sfałszowany poprzez ten wysiłek fizyczny.

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczenia dla ciężarówek raczej nie są tak obciążające żeby zafałszować wynik. No i skoro to Twoja codzienność a nie jednorazowa akcja to tym bardziej.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to cieszę się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    W takim razie dam jakiś ciuszek Synka po pierwszej zmianie odzieży i Mąż zawiezie do domu :)
    Wiecie, że gagatek wiedział o ciąży szybciej od nas? a było to tak: w kwietniu po raz pierwszy uwalił mi się na brzuchu całą swoją puszystą rozciągłością kociego ciała i tak leżał jeden dzień, później w następne dni, po czym mogłam w końcu wykonać test i okazało się, że kot był najlepszym prorokiem i przepowiednią tej fantastycznej informacji, że udało się i jestem w ciąży. Koty, niby mówi się, że mniej pojętne od psów a jednak, intuicję to mają całkiem niezłą

Wierzę, bo moja koleżanka miała identyczną sytuację (kot jako pierwszy wyczuł, że jest w ciąży) :) Natomiast jak ja zaszłam w ciążę, to moja sunia nagle zaczęła się bać zostawać sama w domu. Na szczęście już jestem na zwolnieniu, więc nie musi się biedaczka stresować ;) Z tego co czytałam, to nasze ciało w ciąży wytwarza jakiś dodatkowy zapach i zwierzęta go wyczuwają, bo mają dużo lepszy węch od nas.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dotarliśmy po zawodach do domu. To były bardzo udane zawody i dla męża udało się zdobyć 2 miejsce <3

cudek2, Dotty84, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot wylegiwał się mi na brzuchu, zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży z Klementynką ;) Także coś w tym jest.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    mozna dołączyć? dziś wkroczyłam w 26 tydzień i mam zacny termin na 31 grudnia-tutaj pozdrowienia dla Polkosi z tymzesamym terminem :)

Na stanie jedna córka- prawie 13latka
    Synek-prawie roczniak
    no i teraz czekamy na córeczkę :)

polkosia, cudek2, Dotty84, Izieth, baranosia, guerretenshi, Werix, RybusiaB, Koska 88, Dagn_, Nel@ lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tyg
    Aaaaaaaaaaa!

Dobrawa- witaj.

Dobrawa, polkosia, Izieth, guerretenshi, Werix lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś przyszła Mama ze Śląska chętna na sesję ciążową w studio(okolice Gliwic)? Sesja za darmo, ale wymagana zgoda na publikację zdjęć ;> Jakby co, zapraszam na priv.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witamy i zapraszamy do zostania z nami :)

Mamma Mia super propozycja! :) może jakaś mamusia się skusi :)

Dobrawa, Madziula87 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dobrawa :D
    I witajcie wszystkie :* szalony weekend zlecial, mozna zwolnic tempo :p chociaz czas pedzi niemilosiernie - dopiero byl 13.09 a tu juz 19.09! Gdzie jak kiedy?! Naprawde. Jak od maja czas mi sie dluzyl tak od sierpnia dni mi miedzy palcami przelatuja.
    Kupuje dzis sloiczki zeby porobic soki z owocow z dzialki i moze zrobie tez jabuszka dla mlodego na przyszly rok.
    Godzinka lenista i zaczepiania mlodego i wstaje. Milego dzionka :*

Dobrawa lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dobrawa, imię już wybrane dla córki?
    U nas jednak będzie Danielek :p miał być Leon, ale nie pasował numerologicznie i chciałam dobrać drugie imię, ale żadne tatusiowi się nie spodobało. Więc żeby uniknąć kłótni, wybraliśmy imię po tatusiu. Trudno :p mi się zawsze podobało. Będę musiała przyzwyczaić się do tego.

Mi też czas szybko leci. Za dwa tygi wizyta u okulisty, na oďdziale położniczym w moim szpitalu i sesja zdjęciowa. Na początku października dokompletuję wyprawkę, żeby było wszystko i teściu przywiezie nam wózek. Potem ostatnie szlify w postaci prasowania i prania ostatków, pakowanie torby i mogę spokojnie czekać na Danielka. Jeszcze tylko 2,5 msc. Ciekawe czy zdązymy się przeprowadzić...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawiłam męża o 4 na trzeci tydzień kursu. Jeszcze tylko dwa tygodnie i koniec :)

Dziś przede mną mega dużo ogarniania mieszkania - zawsze po powrocie męża na weekend i po motocrossie nasze mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj

baranosia gratki dla męża :)

My dziś zaczynamy 28 tc :) ale zleciało....

Werix lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa witaj :) ja lecę zaraz na usg podejrzeć moja Kulkę :) poproszę od razu na zwrócenie uwagi na miedniczek nerkowe i na moja szyjkę to będę wiedziała cos więcej :) miłego dnia Mamuśki :)

Werix, Dotty84 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ