X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Hej Dobrawa, imię już wybrane dla córki?
    U nas jednak będzie Danielek :p miał być Leon, ale nie pasował numerologicznie i chciałam dobrać drugie imię, ale żadne tatusiowi się nie spodobało. Więc żeby uniknąć kłótni, wybraliśmy imię po tatusiu. Trudno :p mi się zawsze podobało. Będę musiała przyzwyczaić się do tego.

Werix, a jak to się sprawdza, czy imię pasuje numerologicznie? U nas już raczej przesądzone, ale zaintrygowałaś mnie :)

polkosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Werix, a jak to się sprawdza, czy imię pasuje numerologicznie? U nas już raczej przesądzone, ale zaintrygowałaś mnie :)
    Też się chętnie dowiem o o co chodzi :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś zaczęłam lenistwo :P na razie "nielegalne" bo wizytę mam dopiero w czwartek i wtedy dostanę zwolnienie
    Wracamy właśnie z mazur :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblicza się liczbę imienia i nazwiska zgodnie z tym, że każda litera odpowiada jakiejś liczbie (polskie znaki sprowadzamy do zwykłych):

http://www.astromagia.pl/numerologia/abc-numerologii/7262-jak-obliczy-swoj-numerologi

I tak, np. JAN KOWALSKI - 115 26513129
    Dodajemy te wszystkie liczby tak długo, aż otrzymujmy pojedynczą, w tym przypadku 9. Potem czytamy, jak taka liczba może wpływać na charakter naszego dziecka. Mi przy Leonie wychodziła 4, co oznacza osobę praktyczną, logiczną, przywiązaną do świata materialnego. A z Danielem mam 3, więc kogoś kreatywnego, połączeniem siły z uczuciami, "po właścicielu imienia z tą liczbą, można oczekiwać więcej niż od przeciętnego człowieka". To w dużym uproszczeniu, bo do tego rysuje się diagramy numerologiczne, ale nie znajdziecie w necie, jak to robić i zbyt dużo tłumaczenia :) Musiałabym pół książki przepisać. Ale na początek ta ogólna liczba wystarczy. Potem można np. na bierzmowanie dobrać sobie jakieś imię, które wzmocni, któreś z naszych cech. Ja np. byłam dosyć nieśmiała i chciałam zyskać na pewności siebie, więc wybrałam takie, które mi je doda. Tak samo nie mam zamiaru zmieniać nazwiska po ślubie, bo uważam że osłabi to moją osobowość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 09:50

Dobrawa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    Dobrego tygodnia wszystkim życzę :-) Będę sobie podczytywać i zostawiać lajki, tak jednak będzie najlepiej ;]
    Dziękuję za kilka miłych rozmów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:23

• Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, zależy, jak się traktuje i samo bierzmowanie i samą numerologię. Jeśli dla kogoś jedno to powaga, a drugie zabawa, to nie widzę przeciwwskazań (bez względu na kolejność). Zresztą, każdy ma inne podejście do wiary, kościoła i każdy w co innego wierzy. Wolność sumienia jeszcze w tym kraju jest.

Odebrałam właśnie zakupione w necie body i pieluszki. Za każdym razem, jak coś takiego rozpakowuję, całe to macierzyństwo robi się coraz bardziej realne :)

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

PS. Jednak grupę na fb opuściłam - to nie jest fair, żebym czytała Wasze, niejednokrotnie bardzo osobiste, wpisy, skoro się nie udzielam i większości, która poszła na fb, zanim do Was dołączyłam tu na forum, nie kojarzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:23

• Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, chyba za mało mnie znasz, żeby oskarżać mnie o obłudę i brak konsekwencji, więc pozostawię Twoją uwagę bez komentarza. Myślę, że to nie jest forum na tego typu tematy. Dziewczyny chciały wiedzieć, jak to działa, więc napisałam. Każda zrobi z tym, co chce.

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, daj spokój, wiesz ile ja spin tu zaliczyłam? ;) Nie zniechęcaj się. Forum ma to do siebie, że spotykają się osoby z zupełnie różnym podejściem do życia i nieraz coś zazgrzyta. Najlepiej czasem swoje opinie zachować dla siebie, bo potem tylko kwasy wychodzą i jestem tego najlepszym przykładem, bo mam niewyparzoną gębę ;P Ale powoli nauczyłam się odpuszczać i po prostu sobie jestem i czytam, bo są ważniejsze tematy niż nasze zdanie :) I fajnie różne rzeczy skonsultować z innymi dziewczynami.

Isia86, Dobrawa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40efef58554b.jpg

Już nie mogę się doczekać środy. Wizyta.

Izieth, Isia86, Werix, polkosia, Kaczorek, Martusiazabka, RedLady, RybusiaB, Madziula87 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, ale numerologia fajna jest :) Jedni wierzą w Boga, którego istnienie nigdy nie zostało potwierdzone, chodzą do kościoła a inni czytają sobie horoskopy. Ja osobiście nie wierzę w nic, ale rzeczywiście bardzo wiele cech człowieka z numerologii sprawdza się w życiu człowieka.
    Mój mąż akurat wczoraj palnął, że jak mały urodzi się 12.12 (według usg) to chciałby pewne imię dla niego. Imię to współgra jakoś numerologicznie nawet do nazwiska itd. Oczywiście nie traktujemy tego poważnie, śmiejemy się, ale jak ktoś może sobie jakoś życie trochę uprzyjemnić, to why not? :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik mamuśki ;)

Jedna wierzy w jedno, druga w drugie i tak było jest i będzie :)

Ja dziś kupiłam dwie bluzeczki w lumpku bo zaczynają mnie wszystkie które mam cisnąć :(

No i kupiłam ten kombinezon dla Antka za 45zł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8df91d8bd512.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Dobrawa, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki!
    dzieki za miłe powitanie :)

hej Werix,no właśnie imię jeszcze nie wybrane,w poprzedniej ciąży narzekałam że tak cięzko wybrać imię dla chłopca,ale teraz przy dziewczynce wcale nie jest nam lżej.
    Przewinęło się Nina,Amber,teraz na topie jest Helena albo raczej Helene,ale tak naprawdę jeszcze nie wiemy.Mój E musi jeszcze trochę pomysleć,może coś mu do głowy wpadnie.Nie mieszkamy w Polsce więc imię musi wszędzie dobrze brzmieć,mi osobiście podobają się takie imiona jak Zosia,Antonina ostatnio nawet Michalina.
    A jeszcze jakiś dłuższy czas temu miałam sen a w nim miałam super córeczkę o
    imieniu Katarina,zdrobniale Katia,sen był bardzo sugestywny ale mimo wszystko tak dziwnie dawać dziecku rosyjsko brzmiące imię gdy się nie ma powiązań z Rosją.E mówi że możemy tak dać na drugie.

Werix wrote:
    Hej Dobrawa, imię już wybrane dla córki?
    U nas jednak będzie Danielek :p miał być Leon, ale nie pasował numerologicznie i chciałam dobrać drugie imię, ale żadne tatusiowi się nie spodobało. Więc żeby uniknąć kłótni, wybraliśmy imię po tatusiu. Trudno :p mi się zawsze podobało. Będę musiała przyzwyczaić się do tego.

Mi też czas szybko leci. Za dwa tygi wizyta u okulisty, na oďdziale położniczym w moim szpitalu i sesja zdjęciowa. Na początku października dokompletuję wyprawkę, żeby było wszystko i teściu przywiezie nam wózek. Potem ostatnie szlify w postaci prasowania i prania ostatków, pakowanie torby i mogę spokojnie czekać na Danielka. Jeszcze tylko 2,5 msc. Ciekawe czy zdązymy się przeprowadzić...

Werix lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic przeciwko numerologi,a wręcz przeciwnie -fajnie jest wziąć ją pod uwagę.Kiedyś ktoś obliczał mi dla imienia i nazwiska mojej starszej córki,miała jakieś braki i bylo zalecenie dobrania drugiego imienia,w końcu jednak nie wybraliśmy się do urzędu by drugie imię dodać,ale istnieje ono w mojej głowie,swoją drogą też wysnione ;)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ,a Leonard ? też ładnie,tak pełniej niz sam tylko Leon.

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie segreguje małe ciuszki po moim synku,będą teraz słuzyć malutkiej
    kurcze no same nadruki z samochodami ;) muszę jej cos dziewczęcego dokupić :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze się pochwalę :)
    zamówiłam sobie naszyjnik/dzwoneczek ciążowy :)
    tu sobie można podejżeć co to
    https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszlej-mamy

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, witaj. Wow, to Twoja trzecia ciąża. Liczę na sporo porad, boś doświadczona :)

Co do imienia, Nina to był mój pewniak jakby była dziewczynka, ale mam chłopaka i nadal szukamy fajnego imienia. Też mieszkamy za granicą, a mój mąż jest obcokrajowcem, więc imię musi być łatwe i międzynarodowe.
    Ale Nina dla dziewczynki zawsze będzie dla mnie numerem 1. No i teraz takie rosyjsko brzmiące imiona są modne ;)

Edit: czy wam też się wydaje, że jednego dnia macie duży brzuszek a drugiego jakby mniejszy? Nie wiem, chyba po prostu przyzwyczaiłam się do mojego brzucholka jak patrzę na niego z góry, ale czasem jest wieeelki a czasem się zmniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:24

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Nita i to jest problem ,imie musi byc ok w obu krajach i dla obu rodziców,łatwe do wymówienia ...
    choć tu się trochę wyłamałam bo nasz synek ma na drugie Miłosz,ale ja bardzo chciałam coś Polskiego,tradycyjnego,no i mam nawet z polskimi literami ;)

• Werix Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia: moja babcia i znaczenie też ma super ;) zawsze może być Sophia ;)
    No właśnie chciałam Leonard, to za to tatusiowi się nie podobało! Coś nie możemy się dogadać ;D jak to w związku.

Mój brzuchol tylko rano wydaje się mniejszy, a tak to wciąż rośnie i uciska już na żebra.

Słodki kombinezon, też mam z misiowymi uszolkami :D

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ