Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 30tc
Jutro wizyta 
Dziś malutka dala mi pospać więc jestem szczęśliwa, choć drzemka by się jeszcze zdała ale jakoś szkoda mi czasu
Co do kopniaków. Maciej całą ciążę był głową w dół wiec fostawala po zebrach i żołądku
Zaś Marcysia lata po całym brzuchu jak szalona i w ciągu dnia nogi czuje w zupełnie różnych miejscach
Strach się bać co będzie dalej
Nie martwcie się dziewczyny do porodu maluchy zdążą dać Wam do wiwatu
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Sea podziwiam! Ja jadąc na glukozę wstałam o 7:00 a o 7:30 byłam w laboratorium. Nie wytrzymałabym dłużej bez jedzenia ranoSea wrote:Dzień Dobry! Dziś jadę na badanie glukozy. Oby wszystko się udało, wynik mieścił się w normie a samego badania żebym nie musiała powtarzać i bym glukozy nie zwróciła
od 5.00 tak dobrze się nastrajam bo uważam, że złe nastawienie jest jak przebita opona- daleko się nie zajedzie. Zaraz kąpiel, trochę jeszcze poleże i jadę 
otwieram tylko oczy i już jestem głodna

-
Ja teraz częściej czuję wypychanie i przemieszczanie niż typowe kopniaki takie jak były wcześniej
po prostu dzieci rosną i mają coraz mniej miejsca na zamach do kopnięcia jak to mówi mój mąż 
Gadacie o kakao więc zrobię na śniadanie bułkę z miodem i kakao

-
Dobrawa wrote:Sofia,Sofie,Sophie,Sophia i inne wersje tego imienia znajdują się wszystkie w pierwszej pietnastce a jedno z nich (juz nie wiem które ) jest pierwsze
to tak jakby w polsce dać imię Julia.
Odmiany Sofie to jak Zoska w polsce a nie Julia. Julia sie nie zamienia w wiekszosci jezykow jest tak samo. -
Hej dziewczyny.
Czy któraś z was ma może nocne bóle przypominające te miesiączkowe i przy tym bóle kręgosłupa i miednicy ?? Ja miałam tak dziś drugą noc i nie wiem czy się martwić czy nie. Wizyte u gina mam dopiero za tydzień w środe... Może powinnam się do niego wybrać wcześniej żeby zerknął czy wszystko ok? (dziś przyjmuje prywatnie...) Co myślicie? W nocy jak czuje ten ból to mówie sobie że kategorycznie rano dzwonie do lekarza i się umawiam, ale jak przychodzi dzień a mnie nic nie dolega, to sobie odpuszczam. Ale czytałam że nocne bóle przypominające te miesiączkowe są objawem zbliżającego się porodu. A u mnie przecież jeszcze tyle czasu... -
Perl ja bym na Twoim miejscu zgłosiła się do lekarza/szpitala.
U mnie w szkole rodzenia mówili, że na wieczór jest najwięcej porodów, bo ciało się rozluźnia i wtedy właśnie mogą się pojawiać skurcze i może rozpocząć się akcja porodowa. Jak dziś coś takiego będziesz miała to myślę, że warto zgłosić się z tym do szpitala żeby zobaczyli co się dzieje... Przynajmniej ja bym tak zrobiła
Poza tym (nie chcę straszyć), ale bóle menstruacyjne + bóle krzyża mogą zwiastować rozpoczynający się poród... moja koleżanka właśnie tak miała (32tc) i urodziła... z dzieciaczkiem na szczęście wszystko okey, bo uparła się, że nie wyjdzie ze szpitala póki ktoś jej nie przebada, bo oczywiście odsyłali ją do domu. A dziś maluch ma 1,5 roku
Także lepiej dmuchać na zimne
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Zgadza się. W razie czego dziecko ma teraz spore szanse na przeżycie, ale w warunkach szpitalnych. Zawsze możesz w szpitalu jeszcze przekoloryzować, żeby ich przekonać do zbadani się (często się zdarza, że bagatelizują takie objawy).
Woda z solą albo lekarstwa z serii Prenalen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:44

-
Byłam właśnie na wizycie i lekarz uznał, że wyniki glukozy rewelacyjne
I że jak tak ładnie spada, to bardzo dobrze, żaden problem.
baranosia, Koska 88, Iva79, Werix, nick nieaktualny, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl, lepiej zgłosić się do szpitala albo lekarza. Nie czekaj. Ja zwlekałam z Klementynką i ledwo mnie "uratowali" przed przedwczesnym porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:58
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl, ja też mam różnego rodzaju bóle, ale miesiączkowe nie i to chyba nie jest normalne na tym etapie ciąży. Lepiej dmuchać na zimne i udać się do lekarza.
Baranosia, no właśnie ja mam teraz etap wypychania się malucha zamiast kopniaków, które były wcześniej. A był bardzo aktywny jeszcze z tydzień temu, kopniaki tu i tam, po różnych stronach. Teraz tylko wypycha się i co chwilę ma czkawkę a kopie mało jak na lekarstwo. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział żeby jutro rano zjawiła się u niego w gabinecie to sprawdzi czy nic złego się nie dzieje. A jeśli w nocy będzie bardzo bolało to powiedział żebym się udała do szpitala. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Cały czas jestem na magnezie , nospie i luteinie...
polkosia, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Daj znać jutro co powiedział Ci lekarz! I jak źle poczujesz się w nocy to od razu leć do szpitalaPerl wrote:Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział żeby jutro rano zjawiła się u niego w gabinecie to sprawdzi czy nic złego się nie dzieje. A jeśli w nocy będzie bardzo bolało to powiedział żebym się udała do szpitala. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Cały czas jestem na magnezie , nospie i luteinie...