Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 30tc
Jutro wizyta
Dziś malutka dala mi pospać więc jestem szczęśliwa, choć drzemka by się jeszcze zdała ale jakoś szkoda mi czasu
Co do kopniaków. Maciej całą ciążę był głową w dół wiec fostawala po zebrach i żołądkuZaś Marcysia lata po całym brzuchu jak szalona i w ciągu dnia nogi czuje w zupełnie różnych miejscach
Strach się bać co będzie dalej
Nie martwcie się dziewczyny do porodu maluchy zdążą dać Wam do wiwatu
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Dzień Dobry! Dziś jadę na badanie glukozy. Oby wszystko się udało, wynik mieścił się w normie a samego badania żebym nie musiała powtarzać i bym glukozy nie zwróciła
od 5.00 tak dobrze się nastrajam bo uważam, że złe nastawienie jest jak przebita opona- daleko się nie zajedzie. Zaraz kąpiel, trochę jeszcze poleże i jadę
otwieram tylko oczy i już jestem głodna
-
Ja teraz częściej czuję wypychanie i przemieszczanie niż typowe kopniaki takie jak były wcześniej
po prostu dzieci rosną i mają coraz mniej miejsca na zamach do kopnięcia jak to mówi mój mąż
Gadacie o kakao więc zrobię na śniadanie bułkę z miodem i kakao
-
Dobrawa wrote:Sofia,Sofie,Sophie,Sophia i inne wersje tego imienia znajdują się wszystkie w pierwszej pietnastce a jedno z nich (juz nie wiem które ) jest pierwsze
to tak jakby w polsce dać imię Julia.
Odmiany Sofie to jak Zoska w polsce a nie Julia. Julia sie nie zamienia w wiekszosci jezykow jest tak samo. -
Hej dziewczyny.
Czy któraś z was ma może nocne bóle przypominające te miesiączkowe i przy tym bóle kręgosłupa i miednicy ?? Ja miałam tak dziś drugą noc i nie wiem czy się martwić czy nie. Wizyte u gina mam dopiero za tydzień w środe... Może powinnam się do niego wybrać wcześniej żeby zerknął czy wszystko ok? (dziś przyjmuje prywatnie...) Co myślicie? W nocy jak czuje ten ból to mówie sobie że kategorycznie rano dzwonie do lekarza i się umawiam, ale jak przychodzi dzień a mnie nic nie dolega, to sobie odpuszczam. Ale czytałam że nocne bóle przypominające te miesiączkowe są objawem zbliżającego się porodu. A u mnie przecież jeszcze tyle czasu... -
Perl ja bym na Twoim miejscu zgłosiła się do lekarza/szpitala.
U mnie w szkole rodzenia mówili, że na wieczór jest najwięcej porodów, bo ciało się rozluźnia i wtedy właśnie mogą się pojawiać skurcze i może rozpocząć się akcja porodowa. Jak dziś coś takiego będziesz miała to myślę, że warto zgłosić się z tym do szpitala żeby zobaczyli co się dzieje... Przynajmniej ja bym tak zrobiła
Poza tym (nie chcę straszyć), ale bóle menstruacyjne + bóle krzyża mogą zwiastować rozpoczynający się poród... moja koleżanka właśnie tak miała (32tc) i urodziła... z dzieciaczkiem na szczęście wszystko okey, bo uparła się, że nie wyjdzie ze szpitala póki ktoś jej nie przebada, bo oczywiście odsyłali ją do domu. A dziś maluch ma 1,5 roku
Także lepiej dmuchać na zimne14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Zgadza się. W razie czego dziecko ma teraz spore szanse na przeżycie, ale w warunkach szpitalnych. Zawsze możesz w szpitalu jeszcze przekoloryzować, żeby ich przekonać do zbadani się (często się zdarza, że bagatelizują takie objawy).
Woda z solą albo lekarstwa z serii Prenalen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:44
-
Byłam właśnie na wizycie i lekarz uznał, że wyniki glukozy rewelacyjne
I że jak tak ładnie spada, to bardzo dobrze, żaden problem.
baranosia, Koska 88, Iva79, Werix, Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl, lepiej zgłosić się do szpitala albo lekarza. Nie czekaj. Ja zwlekałam z Klementynką i ledwo mnie "uratowali" przed przedwczesnym porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:58
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl, ja też mam różnego rodzaju bóle, ale miesiączkowe nie i to chyba nie jest normalne na tym etapie ciąży. Lepiej dmuchać na zimne i udać się do lekarza.
Baranosia, no właśnie ja mam teraz etap wypychania się malucha zamiast kopniaków, które były wcześniej. A był bardzo aktywny jeszcze z tydzień temu, kopniaki tu i tam, po różnych stronach. Teraz tylko wypycha się i co chwilę ma czkawkę a kopie mało jak na lekarstwo. Mam nadzieję, że wszystko ok.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział żeby jutro rano zjawiła się u niego w gabinecie to sprawdzi czy nic złego się nie dzieje. A jeśli w nocy będzie bardzo bolało to powiedział żebym się udała do szpitala. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Cały czas jestem na magnezie , nospie i luteinie...
polkosia, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Perl wrote:Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział żeby jutro rano zjawiła się u niego w gabinecie to sprawdzi czy nic złego się nie dzieje. A jeśli w nocy będzie bardzo bolało to powiedział żebym się udała do szpitala. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Cały czas jestem na magnezie , nospie i luteinie...