Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix wrote:Nieważne jakie są ruchy, ale ważne żeby dziecko się ruszało, przynajmniej 10 razy dziennie. Także myślę, że nie masz co się martwić.
Chyba 10x w ciągu jednej aktywności? Bo moja to ma może w sumie 3-4 momenty aktywności na dobę.guerretenshi lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fuksja90 wrote:Ile tej soli na szklankę ?
Co do magnezu to moja ginekolog powiedziała ,że najlepiej się wchłania Magnella albo Chela-Mag Mama .
Kurde ciężko mi powiedzieć, ja zawsze robię pół szklanki i dosypując soli sprawdzam językiem czy jest słone- musi być czuć intensywnie sól
Ale mama mi dziś poleciła płukać sodą- łyżeczka na 1/2 szklanki wody
-
Werix wrote:Nieważne jakie są ruchy, ale ważne żeby dziecko się ruszało, przynajmniej 10 razy dziennie. Także myślę, że nie masz co się martwić.
też jestem tego zdania
ja nie mam pojęcia co to są bolesne kopniaki i chyba nie chciałabym się przekonaćczuję wypychanie i jakieś takie uderzenia w środku ale jakby w przestrzeń
z synem miałam identycznie i wszystko było ok, teraz też wygląda na to, że wszystko z dzieckiem w porządku -
Ja w pierwszej ciąży dostałam kalendarzyk po 30 tc i musiałem liczyć ruchy dziecka i zaznaczać o której godzinie poczułam 10 ruch a jak bym do 21 nie poczuła to wtedy a IP, tak więc musi być 10 ruchów w ciągu dnia a nie podczas jednej aktywności , chociaż ja odczuwam więcej niż 10
-
Dopiero po 30 tc można liczyć tak naprawdę. Wcześniej mogą być nieregularne, nie ma co się nakręcać, a jak coś nas niepokoi to zjeść kawałek czekolady i położyć się na lewym boku
Ja tam nigdy nie liczyłam, trzeba po prostu zwracać uwagę, że się rusza i tyle.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U mnie jest tak, że zazwyczaj jest aktywna przez kilka minut, czyli robi nawet 20 ruchów, ale te okresy aktywności nie są 10x na dzień, tylko na przykład 3-4.
No nie wiem, bardziej rozsądne wydają mi się okresy aktywności, a nie 10 ruchów od 9 do 21, bo równie dobrze o 9 może 10x kopnąć i do wieczora już nic i wtedy to bym się dziwiła. Wolę swój system, rusza się, to dobrze, nie liczę ile razy, tylko kojarzę, że po śniadaniu i podwieczorku kopałaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:29
Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tez jeszcze nie liczę , tak jak piszesz dopiero po 30 tc zacznę liczyć . Tylko chodzi mi o to ze może źle zrozumiałas i ze nie musi być 10 aktywności w ciągu dnia , a to chodzi o to ze musi być 10 ruchów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:29
-
Witam się i ja, trochę mnie nie było, zaliczyliśmy ostatnie wakację we dwójkę i trochę było zajęć.
My już też w 3 trymestrze od niedzieli, kompletuję na serio wyprawkę,bo czas teraz leci nieubłaganie,a prawie nic nie mam poza ciuszkami, pierwsze pranie już zrobione, jutro prasoweanie.
Gluzkoza wyszła na szczęście dobra, roztwór do wypicia znośny
Morfologia na pograniczu. 18-go pażdziernika ostatnie usg na nfz, już się nie mogę doczekać, na wczorajszej wizycie + 8 kg.
Co do ruchów córka też od jakichś 3 tyg. rusza się mniej, tzn. mniej odczuwam, ruchy są bardziej stłumione, mam wrażenie, że się jakoś przekręciła, kopie mnie do wewnątrz jakby po narządach rodnych i jelitach.Werix lubi tę wiadomość
-
Jakbym miala liczyc ruchy mlodego to kartki by mi nie starczylo na dzien
ale jak ma bardziej leniwy dzien to plinuje po posilkach i przed snem. Bo faktycznie gdyby rano mnie przekopal porzadnie a do nocy nic to bym leciala na ip. Ale na szczecie zawsze odpowie na zaczepke plus ostatni leniwy dzien mial 9 dni temu.
Perl z miesiaczkowymi bolami nie ma zartow. Jak sie zapytalam czy oznaczaja one skurcze przepowiadajace to mi lekarka powiedziala zebym ich nie bagatelizowala, brala luteine i zelazo i w sumie od kiedy biore zelazo to nie wystepuja, ale gdyby wrocily to mam sie zglosic. -
baranosia wrote:
Zajadę też do H&M wpadły mi w oko spodnie miała może któraś takie? Zaraz w legginsach będzie za zimno
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0424252001.html
Ja miałam na lato takie materiałowe, ale niestety mnie ten pasek gniecie i chodzę w legginsach.
Maja być też w H&M grube rajstopy 200 DEN i jesienne legginsy takie grusze.
Byłam dzisiaj i nie było.
Kupiłam 100DEN w Gattcie i będę czekać na tamte.
Glukoza ok tylko że ja mam podane w mmol więc te wartości inne niż u Was ale w normie.
Co do ruchów to u mnie rusza się zdecydowanie bardziej po kwaśnym, po słodkim zapada w sen jak ja
No i ja zdecydowanie czuje kopniaki a wypychanie czulam wtedy gdy jeszcze nie było kopniaczków, to był pierwszy objaw ruchów u mnie3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
baranosia
ja mam 2 pary spodni ciążowych z H&M i dobrze mi się w nich chodziJak dla mnie wygodniejsze są te z wysokim pasem, czyli właśnie takie jak w linku. Jedynie co, to przy moim wzroście 160cm to mają za długie nogawki, więc muszę podwijać.
Co do ruchów to moja mała nie raz tak wywija, że aż mnie brzuch wieczorem boliTeż w większości czuje takie wypychanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:09
baranosia lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2 pary spodni z hm i leginsy i jestem zadowolona, aczkolwiek wygodniejsze są te z wysokim panelem, podchodzącym aż pod żebra.
Dzisiaj przez 1h prasowałam 22 pieluchy tetrowe. Na tym etapie od stania taki okres zaczynają boleć plecy, więc jeśli mogę coś doradzić, to nie zostawiajcie tego na sam koniec. Najdłużej wytrzymałam przy desce 2h, a im dalej tym łatwiej na pewno nie będzie.
Ruchy czasem liczę ale pojedyncze. Zdarza się, że mały ma spokojniejszy dzień i te 10 ruchów odliczę od obudzenia do np. 12 godz. Ale najczęściej rusza się non stop, więc w ogóle tego nie liczę. Sprawdzam na wszelki wypadek tylko w spokojne dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:30
-
Wróciłam od położnej. W sumie nic ciekawego, jakąś nową mi dziś dali, nie wiem gdzie ta moja stara położna była, ale ta nowa kompletnie do niczego
nawet nie potrafiła określić jak mój synek jest ułożony. Mocz ok, ciśnienie ok ale lekko niskie. Słabo się czuję ostatnio, więc się nie dziwię. Słuchałam serduszka przez Dopplera, bije 144 na minutę.
W czwartek mam się zgłosić do szpitala na pobranie krwi na poziom żelaza. Pytałam się o glukozę, ale mówiła, że mi nie zrobią, bo jestem w ciąży niskiego ryzyka i bez historii cukrzycy w rodzinie.
Następna wizyta za 3 tygodnie i mam nadzieję, że moja stara położna będzie, bo ta była kompletnie zielona we wszystkim.
Ruchów mi nie kazała jeszcze liczyć. Mówi: rusza się mały? Rusza. To dobrze. Po 30 tygodniu liczyć ruchy i jak jest mniej niż 10 w ciągu całego dnia, jechać do szpitala pod ktg.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny dzisiaj bylam na usg ale lekarz zdazyl mi tylko powiedziec ze afi okolo 14, glowa o tydzien wieksza, kosc udowa o tydzien mniejsza i tyle bo zaslablam. Bylo mimstrasznie duszno i dopiero po otwarciu okna zrobilo mi sie lepiej, ale to elugo trwalo i juz nie dokonczyl badania.