X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa działa rozkurczowo na macice ale też na szyjkę, więc jeśli są objawy, że szyjka się przedwcześnie skraca, to lepiej nie łykać jak dropsów :)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam znowu że coraz częściej napina mi się brzuch. Nic mnie nie boli ale robi się cholernie twardy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Hej dziewczyny, czy wy macie skurcze/moze bardziej jak klucie jakby szyjki macicy? czy to sa jakies 'cwiczena' ktorych wczesniej nie czulam czy to cos zlego?
    Brac nospe?
    Właśnie od kilku dni takie coś mam. Dla mnie to nowość, nie miałam tego wcześniej. Taki skurcz jak w nodze, tylko że jest w środku, w pochwie. Potrafi mnie nawet obudzić, ale zdarza się jedynie nad ranem, ze dwa razy i tyle. Nic na to nie biorę, ale pewnie to macica powoli ćwiczy do porodu.

Edit: O mamo, widziałyście? Są już czerwcówki 2017. My już prawie na wylocie O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 19:23

guerretenshi, Iva79, MoBo lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zaczęło cos tak kłuć gdzieś od 2 tygodni. Zapytam w poniedziałek na wizycie co to jest i czy powinnam sie tym martwić. Napinania brzucha to ja juz mam od połowy sierpnia niestety. Czerwcowki juz!? Ale ten czas szybko leci...

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu miałam codziennie twardnienie brzucha a teraz nie mam prawie wcale... nie żebym tęskniła :P Za to dzis od rozwieszania prania bolał mnie prawy bok brzucha i nie wiem czy to więzadła czy małą jakoś sie akurat tak ułożyła

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,nie odzywałąm się trochę tutaj... okazało sie że mam cukrzyce ciążową :( Wiem że to nic takiego damy radę dietą albo ze wsparciem insuliny, ale dobiła mnie postawa ginekologów "daliśmy skierowanie, nie da się dostac do przychodni no to już nic więcej pani powiedzieć nie mogę oprócz tego że zrobiłem wszystko według procedur, i teraz oni powinni się panią zająć. nie działa to tak, no trudno, ale to niebezpieczne dla dziecka, musi być pani odpowiedzialna...".

A co byłoby gdyby pojawił się na prawdę poważny problem, też by mnie tak zostawiono bo samemu się jest weług procedur ok. Strasznie to zdehumanizowane wszystko. I wygląda na to że muszę zaleźć nowego lekarza, I nie mam pojęcia jak znaleźć takiego do którego da się zadzwonić jak coś się dzieje nie tak, nie przez sekretarkę. Który też trochę bardziej po ludzku na to wszystko spojrzy... (gin po 4 godzinach spędzonych w przychodni meatbolicznej z której odesłąno mnie bez pasków kontrolnych , nie wypisała recepty, tylko odesłała do lekarza rodzinnego - a tam 2 godziny między chorymi na grypę)

A do twardnienia brzucha na tym etapie chyba trzeba powoli się przyzwyczajać, chociaż żeby to było coś miłego to nie powiem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:51

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce opadają jak widzę tą służbę zdrowia. Naprawdę dziewczyny, jak macie możliwość, czy to w pracy czy prywatnie, ubezpieczajcie się dodatkowo. Ja mam pakiet medyczny PZU i bardzo dużo stresu mi to oszczędza. Z NFZ można zwariować. To tak jakby powiedział, że w razie W on ma rączki czyste. Z jednej strony taki system, z drugiej lekarze bez empatii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:55

michaela lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Hej hej,nie odzywałąm się trochę tutaj... okazało sie że mam cukrzyce ciążową :( Wiem że to nic takiego damy radę dietą albo ze wsparciem insuliny, ...
    jest nas więcej z tym problemem. A co do lekarza, to chyba najlepiej szukać z polecenia- i taki, który podaje swój numer telefonu a nie do przychodni tudzież do rejestracji.
    Jakie miałaś te wyniki?
    Paski nie są takie drogie, ja też póki co czekam na wizytę u diabetologa i musiałam się zaopatrzyć na 100%.
    Ale u mnie w przychodni mimo iż zapisy do diabetologa dopiero na od stycznia, to powiedzieli, że ciężarne mają pierwszeństwo i w sumie jestem w pierwszym terminie kiedy przyjmuje diabe zapisana. Miałam tylko do skierowania dopisane pilne!
    Jak ci idzie dietka? Ja dziś po 2 dniach diety mama z rana cukier 85. Wystarczyło zjeść przed spaniem jeszcze coś jak się okazało.

michaela lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    jest nas więcej z tym problemem. A co do lekarza, to chyba najlepiej szukać z polecenia- i taki, który podaje swój numer telefonu a nie do przychodni tudzież do rejestracji.
    Jakie miałaś te wyniki?
    Paski nie są takie drogie, ja też póki co czekam na wizytę u diabetologa i musiałam się zaopatrzyć na 100%.
    Ale u mnie w przychodni mimo iż zapisy do diabetologa dopiero na od stycznia, to powiedzieli, że ciężarne mają pierwszeństwo i w sumie jestem w pierwszym terminie kiedy przyjmuje diabe zapisana. Miałam tylko do skierowania dopisane pilne!
    Jak ci idzie dietka? Ja dziś po 2 dniach diety mama z rana cukier 85. Wystarczyło zjeść przed spaniem jeszcze coś jak się okazało.
    No widzisz u mnie nie działa to tak dobrze dlatego potrzebuje tych pasków trochę. Był problem - trzymając diete dla cięzarnych od dietetyka - dostałam od koleżanki ksero, a potem z poradni broszurę - cukier za wysoki i to sporo, zmniejszając porcje cukier prawidłowy ale ja głodna niemożliwie i porcja kalorii za mala, stąd była moja determinacja i szukanie wsparcia, bo jakoś ten misiąc trzeba przejść. I na coś się zdecydować. Na czczo cukier mieedzy 87 -99. Po posiłkach mimo spacerów po kilka kilometrów 130-200

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Mam okazję kupić kombinezon zimowy Next 0-3mce tylko że cholera nie znam się na oznaczeniach Nexta i nie wiem czy będzie dobry :( błagam o radę!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc3725a7799.jpg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0-3 z Nexta to nasz polski rozmiar 62.

Witam się z bólem głowy już trzeci dzień pod rząd. Żyć się odechciewa, paracetamol nie pomaga. Aż mi niedobrze z bólu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita dzięki czyli powinien być odpowiedni :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja się powoli szykuję bo idę dzisiaj na ślub, wesele postanowiłam odpuścić bo z tą rwą nie czuję się na siłach i jeszcze mam blokadę ,że pójdę i ktoś mnie szturchnie albo coś .

• Izieth Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, gratulacje :) Teraz już musi być dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Perl Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ręce opadają jak widzę tą służbę zdrowia. Naprawdę dziewczyny, jak macie możliwość, czy to w pracy czy prywatnie, ubezpieczajcie się dodatkowo. Ja mam pakiet medyczny PZU i bardzo dużo stresu mi to oszczędza. Z NFZ można zwariować. To tak jakby powiedział, że w razie W on ma rączki czyste. Z jednej strony taki system, z drugiej lekarze bez empatii.

Czy ten pakiet medyczny z PZU to jakiś specjalny? Bo ja jestem podciągania pod ubezpieczenie PZU w męża pracy. Po szpitalu zawsze dostaje od nich wypłatę pieniążków za pobyt w szpitalu i kartę apteczka na leki... Ale nie wiem czy na to przysługuje tez opieka prywatna... Bo korzystam z NFZ...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl masz w takim razie Pzu zycie, a jest jeszcze pzu zdrowie ktore gwarantuje opieke medyczna. U mnie to sa dwie oddzielne deklaracje i dwie oddzielne skladki, ktore mi potracaja z pensji.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak napisała Lady Highlander. Trzeba mieć dodatkowe ubezpieczenie medyczne. W zakładach są różne, niekoniecznie z PZU. Ale zwykłe grupówki tego nie obejmują.

Dzisiaj miałam zajęcia w SR o kp i jestem bardzo zadowolona z nich. Naprawdę kobitka z wiedzą i podzielam jej poglądy. Wiem do kogo się udać w razie W.

Szczęśliwa Mamusia, śliczna kruszyna. Ani się obejrzysz a będziesz ją trzymać na rękach :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w Tesco i kupiłam trochę ubranek. Jest promocja -20%, więc pajacyki wyszły po ok.16zł/sztuka a body po ok.9,60zł/sztuka. Wydaje mi się, że całkiem spoko cena.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/913a933cf9e7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 15:32

cudek2, Kaczorek, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tez na smyk.com jest -20% na wszystkie ubrania i darmowa dostawa.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, gratuluję zdrowego malucha. Już prawie jesteś na końcówce pierwszego trymestru. :)

Dziewczyny, czy wam też już wyszedł pępek na wierzch? U mnie wystaje już od lipca bodajże a wcześniej miałam taki ładny, schowany pępek. Nie wiem czy to wina tego, że kiedyś nosiłam kolczyk a teraz dziurka po kolczyku dziwnie się rozciągnęła, ale generalnie pępek mam okropnie wrażliwy, nawet ubrania mnie już drażnią. Najchętniej bym chodziła nago cały czas ;)

Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ