Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wrote:Hej dziewczyny, czy wy macie skurcze/moze bardziej jak klucie jakby szyjki macicy? czy to sa jakies 'cwiczena' ktorych wczesniej nie czulam czy to cos zlego?
Brac nospe?
Edit: O mamo, widziałyście? Są już czerwcówki 2017. My już prawie na wylocieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 19:23
guerretenshi, Iva79, MoBo lubią tę wiadomość
-
Miesiąc temu miałam codziennie twardnienie brzucha a teraz nie mam prawie wcale... nie żebym tęskniła
Za to dzis od rozwieszania prania bolał mnie prawy bok brzucha i nie wiem czy to więzadła czy małą jakoś sie akurat tak ułożyła
-
Hej hej,nie odzywałąm się trochę tutaj... okazało sie że mam cukrzyce ciążową
Wiem że to nic takiego damy radę dietą albo ze wsparciem insuliny, ale dobiła mnie postawa ginekologów "daliśmy skierowanie, nie da się dostac do przychodni no to już nic więcej pani powiedzieć nie mogę oprócz tego że zrobiłem wszystko według procedur, i teraz oni powinni się panią zająć. nie działa to tak, no trudno, ale to niebezpieczne dla dziecka, musi być pani odpowiedzialna...".
A co byłoby gdyby pojawił się na prawdę poważny problem, też by mnie tak zostawiono bo samemu się jest weług procedur ok. Strasznie to zdehumanizowane wszystko. I wygląda na to że muszę zaleźć nowego lekarza, I nie mam pojęcia jak znaleźć takiego do którego da się zadzwonić jak coś się dzieje nie tak, nie przez sekretarkę. Który też trochę bardziej po ludzku na to wszystko spojrzy... (gin po 4 godzinach spędzonych w przychodni meatbolicznej z której odesłąno mnie bez pasków kontrolnych , nie wypisała recepty, tylko odesłała do lekarza rodzinnego - a tam 2 godziny między chorymi na grypę)
A do twardnienia brzucha na tym etapie chyba trzeba powoli się przyzwyczajać, chociaż żeby to było coś miłego to nie powiem heheWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:51
-
Ręce opadają jak widzę tą służbę zdrowia. Naprawdę dziewczyny, jak macie możliwość, czy to w pracy czy prywatnie, ubezpieczajcie się dodatkowo. Ja mam pakiet medyczny PZU i bardzo dużo stresu mi to oszczędza. Z NFZ można zwariować. To tak jakby powiedział, że w razie W on ma rączki czyste. Z jednej strony taki system, z drugiej lekarze bez empatii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:55
michaela lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Hej hej,nie odzywałąm się trochę tutaj... okazało sie że mam cukrzyce ciążową
Wiem że to nic takiego damy radę dietą albo ze wsparciem insuliny, ...
Jakie miałaś te wyniki?
Paski nie są takie drogie, ja też póki co czekam na wizytę u diabetologa i musiałam się zaopatrzyć na 100%.
Ale u mnie w przychodni mimo iż zapisy do diabetologa dopiero na od stycznia, to powiedzieli, że ciężarne mają pierwszeństwo i w sumie jestem w pierwszym terminie kiedy przyjmuje diabe zapisana. Miałam tylko do skierowania dopisane pilne!
Jak ci idzie dietka? Ja dziś po 2 dniach diety mama z rana cukier 85. Wystarczyło zjeść przed spaniem jeszcze coś jak się okazało.michaela lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:jest nas więcej z tym problemem. A co do lekarza, to chyba najlepiej szukać z polecenia- i taki, który podaje swój numer telefonu a nie do przychodni tudzież do rejestracji.
Jakie miałaś te wyniki?
Paski nie są takie drogie, ja też póki co czekam na wizytę u diabetologa i musiałam się zaopatrzyć na 100%.
Ale u mnie w przychodni mimo iż zapisy do diabetologa dopiero na od stycznia, to powiedzieli, że ciężarne mają pierwszeństwo i w sumie jestem w pierwszym terminie kiedy przyjmuje diabe zapisana. Miałam tylko do skierowania dopisane pilne!
Jak ci idzie dietka? Ja dziś po 2 dniach diety mama z rana cukier 85. Wystarczyło zjeść przed spaniem jeszcze coś jak się okazało.
-
Werix wrote:Ręce opadają jak widzę tą służbę zdrowia. Naprawdę dziewczyny, jak macie możliwość, czy to w pracy czy prywatnie, ubezpieczajcie się dodatkowo. Ja mam pakiet medyczny PZU i bardzo dużo stresu mi to oszczędza. Z NFZ można zwariować. To tak jakby powiedział, że w razie W on ma rączki czyste. Z jednej strony taki system, z drugiej lekarze bez empatii.
Czy ten pakiet medyczny z PZU to jakiś specjalny? Bo ja jestem podciągania pod ubezpieczenie PZU w męża pracy. Po szpitalu zawsze dostaje od nich wypłatę pieniążków za pobyt w szpitalu i kartę apteczka na leki... Ale nie wiem czy na to przysługuje tez opieka prywatna... Bo korzystam z NFZ... -
Dokładnie tak jak napisała Lady Highlander. Trzeba mieć dodatkowe ubezpieczenie medyczne. W zakładach są różne, niekoniecznie z PZU. Ale zwykłe grupówki tego nie obejmują.
Dzisiaj miałam zajęcia w SR o kp i jestem bardzo zadowolona z nich. Naprawdę kobitka z wiedzą i podzielam jej poglądy. Wiem do kogo się udać w razie W.
Szczęśliwa Mamusia, śliczna kruszyna. Ani się obejrzysz a będziesz ją trzymać na rękach -
nick nieaktualnyByłam dzisiaj w Tesco i kupiłam trochę ubranek. Jest promocja -20%, więc pajacyki wyszły po ok.16zł/sztuka a body po ok.9,60zł/sztuka. Wydaje mi się, że całkiem spoko cena.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/913a933cf9e7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 15:32
cudek2, Kaczorek, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa, gratuluję zdrowego malucha. Już prawie jesteś na końcówce pierwszego trymestru.
Dziewczyny, czy wam też już wyszedł pępek na wierzch? U mnie wystaje już od lipca bodajże a wcześniej miałam taki ładny, schowany pępek. Nie wiem czy to wina tego, że kiedyś nosiłam kolczyk a teraz dziurka po kolczyku dziwnie się rozciągnęła, ale generalnie pępek mam okropnie wrażliwy, nawet ubrania mnie już drażnią. Najchętniej bym chodziła nago cały czasIva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość