X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, weekendowo :) My powoli przygotowujemy pokój. Lóżko sypialniane wyjechało i pierwsza noc na wersalce za nami. Nie powiem, cudnie nie jest ale się przyzwyczaimy. Planuję zamówić łóżeczko na dniach i Bedę dumać nad szafą. Ehhh ciezko z maleńkiej sypialni zrobić pokój dla 3. Chetne bym na kogoś to zrzuciła żeby mi wymyślił wnętrze haha. Przez myśl mi przemknęło jeszcze malowanie, ale nie wiem czy się zdecyduję. A tak z innej beczki to powiedzcie ile paczek pieluch newborn kupujecie? Bo ja chyba od razu też mini kupię i nie wiem właśnie czy więcej tych większych a tych malutkich jedną, czy zupełnie odpuścić te najmniejsze ehhh . Ja planuję używać też tetry, więc nie chcę szaleć z zapasami.

ymiavr4.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedną paczkę jedynek i 2 paczki dwójek- one są od 3 kg wiec tez raczej szybko się przydadzą. I na razie nie kupuję więcej małych bo się troche boje wielkości mojej kluchy po ostatnim usg. Zawsze można dokupić

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście mowię o paczkach tych po 80 pare sztuk- wiec na miesiąc mam zapas

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam zielone pampersy1 - 4x43szt. i 2 paczki białych 1 po 80parę szt (te białe są większe niż zielone mimo tego samego rozm) mam też 2 duże paki białych rozm 2 bo akurat były w promocji ale to spokojnie na później

82doroeqdnooy9dr.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też zaczynam myśleć o prezentach świątecznych, bo w grudniu nie będę miała głowy.
    Pomysł na 50 urodziny że SPA jest fajny o ile mama lubi takie formy spędzania czasu. Ja mojej kupiłam bon do fryzjera taki full wypas. Była zadowolona.
    Co do pieluch to muszę to ogarnąć, bo jakieś pieluchy już mam, ale bez wycięcia na pępek.
    Nie mogę doczekać się środowej wizyty, bo mam masę pytań do lekarza odnośnie moich odczuć ciążowych. Ciągle czuję dół brzucha i sama nie wiem czy być tak może czy mie. Do tego ewidentnie moje dziecko nie zamierza się odwrócić do dołu główka. To nic, ale ciągle po dole brzucha mnie kopię.
    Dziewczyny jakie wózki planujecie dla swoich pociech?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja nie kupuje pampersów z wycięciem na pępek położna mówiła że to bez sensu i po prostu kazała wywijać pampersa :)

Co do wózków to po wielu testach w sklepie i przeczytaniu Internetu u nas padło na Anex Sport ale to oczywiście zależy kto co oczekuje od wózka :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pomysłów na prezenty to my dzisiaj byliśmy w jednym Escape Roomie - prezent dla męża na imieniny. Było super :D Pewnie wiecie o co chodzi: idzie się tam w grupie 2-5 osób, zamykają was w tajemniczym pokoju i trzeba rozwiązać szereg zagadek żeby się wydostać. Planuję kupić voucher do escape rolmu dla brata i bratowej, tak że jeden prezent na gwiazdkę mam już z głowy ;)

Dee lubi tę wiadomość

• Dee Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina ekstra pomysł na prezent :) A które teraz firmy tibią z wycięciem? Bo 10 lat temu tylko bella happy robiło i ciężko je bylo dostać. Jeżeli chodzi o wózek ja kupilam na olx graco 3 w 1 i jest extra.

ymiavr4.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Czyli nie tylko ja sie glowie nad prezentami swiatecznymi. Jakis wypasionych robic nie bede bo kasa znika ekspresowo. Ale takie male rzeczy jak dla tesciowej zacny kalendarz podreczny bo zawsze o czyms zapomina i nie ogarnia, moi rodzice robia sypialnie bo w koncu moj brat sie wyprowadzil, to cos do niej ladnego kupie. Lubie robic prezenty uzyteczne :D ale choc to brzmi jak szalenstwo, chce miec prezenty kupione do narodzin mlodego. Pozniej zajme sie robieniem albumu rodzinnego.
    Co do pieluch mam 1 paczke happy rozm. 1 i jedna dada rozm 2. Teraz dokupie jeszcze z 2/3 paczki.
    Dowiedzialam sie tez ze na rozstepy najlepiej kupic mustelle. Bede testowac.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję brzuch na zmianę oliwką baby dream i palmersem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Oczywiście mowię o paczkach tych po 80 pare sztuk- wiec na miesiąc mam zapas

Chyba na 2 tygodnie :P Na początku trzeba liczyć średnio 10 pieluch na dobę (w SR mówili nam nawet o 12) i u nas faktycznie tyle szło, bo co kp to kupa i zmiana pieluchy była.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam głowy do takich rzeczy jak prezenty świąteczne... Od wtorku idę na L4 i jak dostanę wyrównanie po macierzyńskim to wtedy zacznę kupować. Nie mam kompletnie pomysłów. Chyba tym razem uderzę w jakieś karty podarunkowe, trudno. Wolę się skupić na porodzie i dotrzymaniu do tych świąt w dwupaku jednak :P Dobrze, że mamy sklepy online...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia moja mamcia tez 10 grudnia ma 50-tke :)! Może wnusio jej zrobi prezent <3 :) a Twoja którego grudnia;)?fajny prezent z tym SPA ale nie wiem czy moja mamcia lubi takie rzeczy :)

Ja smaruje Elancylem ale na piersiach juz od dwóch miesięcy mam rozstępy...

Chiara u nas padło na wozek Joolz Day jest leciutki,amortyzacja super i zajmuje bardzo mało miejsca, co dla nas było ważne, bo mamy małe autko:)

Szczęśliwa jak tam brzusio;)? Rośnie:)?

Ja w tym tygodniu zamawiam łóżeczko i resztę wyprawki żeby miec juz z głowy;)

We wtorek zobaczę małego nareszcie po dwóch miesiącach! A w środę powtórka glukozy :(

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy w rodzinie wiedzą, że ich prezenty zniknął w blasku mojego czyli 8 cudu świata- naszego Synka, więc obojętnie jakby się nie nagłowili to i tak mój prezent jest w tym roku naj :D :D

Ponoć przed świętami szpitale robią czystki i wypisują kogo można do domu a to by oznaczało, że jednak uda się urodzić w szpitalu w którym chcę bez odsyłania do innego z powodu braku miejsc. Wierzę, że będzie tego dnia na dyżurze jakaś kompetentna położna i lekarz, pomocni, empatyczni, byle nie z miną "co ja robie tu uuu " :D że koledzy i koleżanki dostali wolne na święta a oni nie :P

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was że ponoć od listopada do lutego rodzi się najmniej dzieci, więc jest szansa na małą ilość rodzących i niezmęczony personel.

Ja idę dzisiaj do mojej położnej. Mam nadzieję, że oprowadzi mnie po szpitalu. Zadam jej trochę pytań i wierzę, że dzięki temu będę spokojniejsza. Zobaczymy się pierwszy raz, więc liczę na to że okaże się spoko babką. Zobaczymy.

Dzisiaj wypłata i może zabiorę się za te prezenty...

guerretenshi lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu to akurat jest mały ruch więc się nie martwię :) w razie co to do Poznania mamy 30km więc zdążymy ;) Też już myślę o prezentach i nic nie mogę wymyślić :P W sumie to wyprawka jeszcze w rozsypce... coś mało jestem w tej ciąży zorganizowana :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja byłam dziś na USG, bo miałam straszne skurcze i okazało się, że szyjka już 2,5 cm i rozwarcie na 1 cm :( Mam zakaz wychodzenia z łóżka... Ciekawe jak ja to zrobię :(

Ojej! To niedobrze! Zaciskaj nogi kochana!!! A ty nie masz teraz pessara?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny sorry za głupie pytanie. Ale zaciekawiło mnie to co napisała Polkosia. Zawsze myślałam że jak mam szyjkę 2,5cm to oba skróci się potem do 0 i wtedy zaczyna się rozwarcie. Ale widzę po poście Polkosi że źle to kumam ;)

Dopóki szyjka się nie zgładzi do 0 to właściwie nie mówi się o rozwarciu, tylko, że przepuszcza np. "na dwa palce". Ale w ramach uproszczenia wszyscy mówią, że ma rozwarcie... Ogólnie chodzi o to, że jest dziura :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    kurcze, zastanawiam sie nad kupieniem stepera. po ciazy napewno bede uzywac, ale zastanawiam sie czy teraz zrobie sobie nim krzywde czy nie. czuje sie juz jak klucha.

Kiedyś kupiłam steper - najbardziej bezużyteczny sprzęt jaki miałam EVER!
    Na tym się po prostu nie da ćwiczyć.

Ja po ciąży ćwiczyłam w domu Chodakowską - super efekty i łatwe do ogarnięcia, bo Hanię kładłam w łóżeczku / na macie albo w bujaczku i mogłam ćwiczyć.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia moja mama dopiero 29.12 :)

Kiedyś wykupiłam jej na gwiazdkę masaż relaksacyjny (masa olejków, świece, klimatyczna muzyka) i była mega zadowolona :)

Wiem że marzy się jej smartfon bo póki co biedna wiecznie odziedzicza telefony po dzieciach i muszę ten temat też przemyśleć :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ