X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wspolczuje :( Masz jakąś pomoc przy Klementynce jak mąż jest w pracy?

Przy okazji mam pytanie do mam z Warszawy. Czy polecacie jakis fajny, duzy sklep z wózkami, zeby sobie pojechac i zobaczyc na zywo?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poprawę humoru kto z Was pamięta ten smak? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc278627bac.jpg

Werix, cudek2, Martusiazabka, guerretenshi, Dee, chiara, Olcia..89, Izieth, Dotty84, Dagn_ lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, na Solidarności sklep Wózki i Świat dziecka czy jakoś tak w Parku Handlowym Targówek :)

Co do pomocy - szczęście w nieszczęściu, że mąż na bezrobociu do 1.12 :) Zmienia pracę, więc ten najgorszy czas będzie. A w grudniu to już mogę rodzić. Byle do tego grudnia donosić...

Werix, Kushina lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, ja też się czuję już jak czołg. Szczególnie po całym dniu. W ogóle mam wrażenie że brzuch mi strasznie urósł od wczoraj o.o wiem, że to niemożliwe i pewnie dopiero teraz to zauważyłam, ale nie mogę wyjść z podziwu. Jeszcze mały jakby ciśnie mi na coś w środku tak, że szyjka strasznie mnie kłuje. Ale żadnych skurczy nie mam.

Sis, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Tak na poprawę humoru kto z Was pamięta ten smak? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc278627bac.jpg

Ja! Uwielbiam i nawet mam w domu :)

• jusci Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat dziecka też jest na towarowej :) i na al. krakowskiej (obok lotniska). Sporo miejsca do testowania :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • kalina123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina najwięcej wózków do obejrzenia to chyba w Świecie dziecka (na towarowej, na targówku i w al. Krakowskiej w meblach agata)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam napisać, że Matylda już 1,2 kg waży :) Chociaż widziałam, że u niektórych z Was ponad 2 już! Ale ten czas leci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 22:09

cudek2, guerretenshi, Isia86, Werix, RedLady lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wskazówki :D Jedziemy w przyszłą sobotę, już najwyższy czas :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, Ty się do kolejki nie wpychaj, rodzisz ostatnia a nie pierwsza :) a na serio- to leż, zostaw wszystko i leż, mąż sobie poradzi a dla Ciebie i Klementynki lepiej żebyś leżała w domu niż w szpitalu. Ja juz tez się nauczyłam grzecznie leżeć i jest zdecydowanie lepiej, a jak tylko coś więcej porobie to skurcze wracają, także nie ma co świrować, tylko plackiem czekać do grudnia

cudek2, Werix, polkosia, MoBo lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja odkrywam roznice jak sie kochamy z moim. I coraz mniej mi sie chce, bo brzuch przeszkadza, tak boli, tak nie mozna i mi sie odechciewa. Do tego znajduje coraz wiecej rozstepow. No coz. Trzeba sie nauczyc z nimi zyc i je mocno pokochac..

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokłosia odpoczywaj.
    Mi szyjka skróciła sie do 2,3 cm ale o rozwarciu Ginka nic nie mówiła. Od wczorajszej nocy nie moge znaleźć sobie miejsca bo mnie brzuch i plecy bolą. Nie wiem jak ja prześpie te noc :/
    Dzisiaj a raczej wczoraj nasza 5 rocznica ślubu. Obejrzeliśmy wspominkowo płytę ze ślubu i wesela. Ale sie usmialismy :)
    Przepraszam, ze mało sie udzielam ale przeprowadzka mnie wykańcza.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażam sobie. Sama nie wiem, jak będę się przeprowadzać w 38 tygodniu ciąży. Chyba tylko sama przetransportuję się do nowego łóżka i na tym koniec :D

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja już dokładnie nie pamiętam jak mi to w pierwszej ciąży gin tłumaczył, ale są dwa rozwarcia, wewnętrzne i zewnętrzne czy jakoś tak. To nie jest to właściwe do porodu, ale oznacza, że szyjka ma chęć się dalej skracać i rozwierać.

Oj, staram się, ale jednak przy rocznym dziecku jest to nie lada wyczyn...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zmywam lakier do paznokci i zabieram się za masaż krocza. Ciekawe jak mi pójdzie pierwszy raz...

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek! Dawno się tu na forum nie odzywałam, jakoś chyba częściej na facebook'u, ale co jakiś czas Was podczytuję :-) U nas wszystko powoli do przodu, Amelia wzięła się za rozciąganie w brzucha. Ciekawa jestem ile waży bo wizytę miałam już tak dawno :-) Wyprawka już prawie gotowa, czeka nas jeszcze jedna wyprawa do Olsztyna i będzie komplet.

Polikosia wykorzystuj tam męża ile się da, a ty leż i odpoczywaj :-)

Baranosiu gratulecje Pani Magister :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 11:23

baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wyprawki :) mi jeszcze kilka rzeczy zostało. Część czekam na dostawę, część jeszcze muszę zamówić. Ale do połowy października powinnam się wyrobić.

Wczoraj pochodziliśny po ikei, kurcze ile tam fajnych dodatków. I do pokoju malucha i do domu... Nic tylko wydawać kasę. Tylko skąd ją brać ;p może jakieś prezenty świąteczne tam kupię? Muszę pomyśleć nad tym, bo z małym nie będzie tyle czasu na przemyślenia. Co można kupić dorosłym braciom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 11:45

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak poza tematem. Mama w grudniu ma 50te urodziny i szukam pomysłów na prezent :)

Kushina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny tak poza tematem. Mama w grudniu ma 50te urodziny i szukam pomysłów na prezent :)
    Ja mamę na 50tke zabrałam do spa i na masaż, a później na obiadokolacje do restauracji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:45

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja mamę na 50tke zabrałam do spa i na masaż, a później na obiadokolacje do restauracji :)
    Też właśnie myślałam żeby wysłać mamę na jakieś zabiegi :) a obiadokolacja później to super pomysł :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ