Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wspolczuje :( Masz jakąś pomoc przy Klementynce jak mąż jest w pracy?

Przy okazji mam pytanie do mam z Warszawy. Czy polecacie jakis fajny, duzy sklep z wózkami, zeby sobie pojechac i zobaczyc na zywo?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poprawę humoru kto z Was pamięta ten smak? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc278627bac.jpg

Werix, cudek2, Martusiazabka, guerretenshi, Dee, chiara, Olcia..89, Izieth, Dotty84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, na Solidarności sklep Wózki i Świat dziecka czy jakoś tak w Parku Handlowym Targówek :)

Co do pomocy - szczęście w nieszczęściu, że mąż na bezrobociu do 1.12 :) Zmienia pracę, więc ten najgorszy czas będzie. A w grudniu to już mogę rodzić. Byle do tego grudnia donosić...

Werix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, ja też się czuję już jak czołg. Szczególnie po całym dniu. W ogóle mam wrażenie że brzuch mi strasznie urósł od wczoraj o.o wiem, że to niemożliwe i pewnie dopiero teraz to zauważyłam, ale nie mogę wyjść z podziwu. Jeszcze mały jakby ciśnie mi na coś w środku tak, że szyjka strasznie mnie kłuje. Ale żadnych skurczy nie mam.

Sis, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Tak na poprawę humoru kto z Was pamięta ten smak? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc278627bac.jpg

Ja! Uwielbiam i nawet mam w domu :)

• jusci Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat dziecka też jest na towarowej :) i na al. krakowskiej (obok lotniska). Sporo miejsca do testowania :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • kalina123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina najwięcej wózków do obejrzenia to chyba w Świecie dziecka (na towarowej, na targówku i w al. Krakowskiej w meblach agata)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam napisać, że Matylda już 1,2 kg waży :) Chociaż widziałam, że u niektórych z Was ponad 2 już! Ale ten czas leci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 22:09

cudek2, guerretenshi, Isia86, Werix, RedLady lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wskazówki :D Jedziemy w przyszłą sobotę, już najwyższy czas :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, Ty się do kolejki nie wpychaj, rodzisz ostatnia a nie pierwsza :) a na serio- to leż, zostaw wszystko i leż, mąż sobie poradzi a dla Ciebie i Klementynki lepiej żebyś leżała w domu niż w szpitalu. Ja juz tez się nauczyłam grzecznie leżeć i jest zdecydowanie lepiej, a jak tylko coś więcej porobie to skurcze wracają, także nie ma co świrować, tylko plackiem czekać do grudnia

cudek2, Werix, polkosia, MoBo lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja odkrywam roznice jak sie kochamy z moim. I coraz mniej mi sie chce, bo brzuch przeszkadza, tak boli, tak nie mozna i mi sie odechciewa. Do tego znajduje coraz wiecej rozstepow. No coz. Trzeba sie nauczyc z nimi zyc i je mocno pokochac..

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokłosia odpoczywaj.
    Mi szyjka skróciła sie do 2,3 cm ale o rozwarciu Ginka nic nie mówiła. Od wczorajszej nocy nie moge znaleźć sobie miejsca bo mnie brzuch i plecy bolą. Nie wiem jak ja prześpie te noc :/
    Dzisiaj a raczej wczoraj nasza 5 rocznica ślubu. Obejrzeliśmy wspominkowo płytę ze ślubu i wesela. Ale sie usmialismy :)
    Przepraszam, ze mało sie udzielam ale przeprowadzka mnie wykańcza.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażam sobie. Sama nie wiem, jak będę się przeprowadzać w 38 tygodniu ciąży. Chyba tylko sama przetransportuję się do nowego łóżka i na tym koniec :D

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja już dokładnie nie pamiętam jak mi to w pierwszej ciąży gin tłumaczył, ale są dwa rozwarcia, wewnętrzne i zewnętrzne czy jakoś tak. To nie jest to właściwe do porodu, ale oznacza, że szyjka ma chęć się dalej skracać i rozwierać.

Oj, staram się, ale jednak przy rocznym dziecku jest to nie lada wyczyn...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zmywam lakier do paznokci i zabieram się za masaż krocza. Ciekawe jak mi pójdzie pierwszy raz...

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek! Dawno się tu na forum nie odzywałam, jakoś chyba częściej na facebook'u, ale co jakiś czas Was podczytuję :-) U nas wszystko powoli do przodu, Amelia wzięła się za rozciąganie w brzucha. Ciekawa jestem ile waży bo wizytę miałam już tak dawno :-) Wyprawka już prawie gotowa, czeka nas jeszcze jedna wyprawa do Olsztyna i będzie komplet.

Polikosia wykorzystuj tam męża ile się da, a ty leż i odpoczywaj :-)

Baranosiu gratulecje Pani Magister :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 11:23

baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wyprawki :) mi jeszcze kilka rzeczy zostało. Część czekam na dostawę, część jeszcze muszę zamówić. Ale do połowy października powinnam się wyrobić.

Wczoraj pochodziliśny po ikei, kurcze ile tam fajnych dodatków. I do pokoju malucha i do domu... Nic tylko wydawać kasę. Tylko skąd ją brać ;p może jakieś prezenty świąteczne tam kupię? Muszę pomyśleć nad tym, bo z małym nie będzie tyle czasu na przemyślenia. Co można kupić dorosłym braciom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 11:45

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak poza tematem. Mama w grudniu ma 50te urodziny i szukam pomysłów na prezent :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny tak poza tematem. Mama w grudniu ma 50te urodziny i szukam pomysłów na prezent :)
    Ja mamę na 50tke zabrałam do spa i na masaż, a później na obiadokolacje do restauracji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:45

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja mamę na 50tke zabrałam do spa i na masaż, a później na obiadokolacje do restauracji :)
    Też właśnie myślałam żeby wysłać mamę na jakieś zabiegi :) a obiadokolacja później to super pomysł :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ