Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCudek, tulę mocno
Ja myślę, że Szymon zaczyna przeżywać to, co nadchodzi. U mnie Eryk też jakieś rzeczy zaczyna wymyślać, tu, że ciemno, tam, że braciszek go będzie budził w nocy. Wczoraj się okazało, że on sądził, że ze mną pójdzie do tego szpitala.
Btw, dziewczyny, które nie pracują (są w ogóle takie?), orientujecie się, jakie dokładnie trzeba przedstawić dokumenty do "kosiniakowego"?
Widziałam, że przewinął się temat majtek poporodowychTu co prawda same szczapy jesteście, ale jedną parę przymierzcie, żeby nie było zaskoczenia po porodzie. Mogę powiedzieć, że Canpol L/XL niby mieści do 107, ale mając 105 w biodrach 5 lat temu się nie zmieściłam w nie.
Jeśli któraś potrzebuje czegoś na większe gabaryty, to polecam dwupaki Horizon. Tam są jedne niższe, drugie takie wysokie. Przy czym te niskie w razie co nie będą zaczepiały blizny po ewentualnym cc
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 08:50
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Objadłam się jajecznicą, poczytam książkę aż mi strawi i potem joga. Piękny mróz na dworze, muszę przejść się na spacer.
Zazdroszczę, że już składacie łóżeczka i macie takie ładne pokoiki. Ja w obecnym domu trzymam wszystko upchane po naszych szafach, bo na meble małego nie ma w ogóle miejsca. Czekamy na przeprowadzkę, a do tego jeszcze dobre 2 tygodnie. Jak mały się pospieszy, to niestety będzie mały chaosik, a ja tak lubię mieć wszystko na cacy...no trudno, trzeba być elastycznym. Może maluch oszczędzi mi stresu i poczeka...
-
Cześć. I ja spać nie mogłam. Kręciłam się strasznie. O 5 oczy jak 5zl i zasnąć nie mogłam. Dopiero kolo 7 mi się przysnelo. I obudziłam się cała obolała. Boli mnie cały bok od piersi w dół. I jeden i drugi. Położyć się nie mogę. Biodro mnie gniecie. Udo. Nawet łydka. Chyba jakiś odleżyn dostaje
w tej chwili najlepiej mi jak siedzę
Tez słyszałam o tych dopłatach, ale muszę się upewnić czy to weszło żeby lipy nie byłobo też bym skorzystała.
Cudek, dużo cierpliwości i wytrwałości życzęna szczęście już nie długo
może rzeczywiście Szymon przeczuwa nadejście braciszka i domaga się więcej uwagi? Albo to przez nasze hormony wszystko odbieramy pod górkę?
-
Hej.
Czytam pierwszy post Martusi na nowej stronie, widzę "Werix, gratulacje", myślę sobie: no nie, urodziła w nocy!
Zauważyłam, że jak wy spać nie możecie, to ja mam wtedy dobrą noc i śpię. Tak więc...wyspałam się nieziemsko, aż głowa się zdziwiła i zaczęła boleć.
U nas dziś ulewa cały dzień, dosłownie oberwanie chmury i chyba nigdzie nie idziemy, a mieliśmy jeszcze dokupić parę pierdółek, biustonosz do karmienia, matę do przewijania...
polkosia, Olcia..89, baranosia, Werix, Dagn_ lubią tę wiadomość
-
Nita, też tak myślałam ;P
U mnie nocka w miarę, Klementynka ostatnio lepiej sypia, katar jej tez minął, więc się nie męczy. Ciekawa jestem jak to będzie z dwójką....baranosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, jakie macie torby do szpitala? Jaka pojemność? Bo muszę kupić nową, a na starej nie mam żadnej informacji na ten temat... Myślałam o tej najmniejszej walizce, ale gdzie tam, bez szans upchnąć to wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:11
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Być może czuje zmiany. Bo uczestniczy we wszystkim- zakupy, pokoik Borysa i wizyty.
Zęby już teraz nie, albo emocje albo coś mu się śniło....
Eh...
Naprawdę jestem wyczerpana.
Rano laboratorium. Mały tak wariuje w brzuchu, że ta blizna obrywa na maxa. Bardzo mnie boli. Wzięłam nospe i leze.to znaczy... zwijam się na razie...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b777b20912f.png
Polkosia- mam 2 walizki. Dla siebie i małego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:44
Szczęśliwa Mamusia, Werix, Izieth lubią tę wiadomość
-
Słodki ten Twój Szymuś
wszystko musi dotknąć, zobaczyć.
Co do brzuszka- ja mam też bardzo ruchliwe dziecko, które chyba nigdy nie śpi, a w dodatku te kopniaki i boksy są naprawdę bardzo bolące, aż czasem zginam się z bólu. No i napiera coraz częściej główką w dół i też mnie to okropnie boli. Najczęściej pomaga lulanie wygodnisia w brzuszku. Po prostu stoję sobie i kręcę biodrami w lewo i prawo, bujam go a on zasypia po paru minutach. Wtedy i ja mogę iść się położyć.cudek2 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam ruchliwych maluszków, mój jest od poczatku bardzo spokojny, aż mnie to czasami martwi... raz na kilka dni cos bardziej sie porusza.
Ja też biorę dwie torby, dla siebie i Miesia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 12:12
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa, czekamy na focię z połówkowego
No na szczęście nie urodziłam i lepiej nie kraczcie!Od 23.11 to najwcześniejsza data, na którą małemh przyzwalam. A najlepiej tydzień później :p ja mam dwie torby: jedna dla małego taka jak bagaż podręczny w samolocie, druga dwa razy większa dla mnie. Nie wiem jak można zmieścić się w jedną... mam jeszcze jedną, ale tę tatuś przywiezie następnego dnia, w której mam dodatkowe podkłady, pieluchy, kombinezon, rogala do karmienia. Tak na wszelki wypadek jakbym musiała dłużej zostać.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakuska wrote:Zazdroszczę Wam ruchliwych maluszków, mój jest od poczatku bardzo spokojny, aż mnie to czasami martwi... raz na kilka dni cos bardziej sie porusza
Mam tak samo, juz tu kilka razy marudzilam z tego powoduWczoraj moja mama z moją bratową wspominały jak to im w ciąży cały brzuch "chodził", dla mnie to abstrakcja. Coś tam czasem sie wybrzuszy, ale to rzadko.
Krakuska, Martusiazabka lubią tę wiadomość