WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek współczuje :/ Ja tez spać nie mogę, wierce się całą noc, młody uwielbia w nocy dikazywac i wali mnie po bokach. Teraz bym podpala bo się uspokoił ale już mi się nie chce ehh a wszyscy sobie śpią smacznie, nawet pies.

ymiavr4.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dokładnie tak jest :)

baranosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, tulę mocno :(

Ja myślę, że Szymon zaczyna przeżywać to, co nadchodzi. U mnie Eryk też jakieś rzeczy zaczyna wymyślać, tu, że ciemno, tam, że braciszek go będzie budził w nocy. Wczoraj się okazało, że on sądził, że ze mną pójdzie do tego szpitala.

Btw, dziewczyny, które nie pracują (są w ogóle takie :D?), orientujecie się, jakie dokładnie trzeba przedstawić dokumenty do "kosiniakowego"?

Widziałam, że przewinął się temat majtek poporodowych ;) Tu co prawda same szczapy jesteście, ale jedną parę przymierzcie, żeby nie było zaskoczenia po porodzie. Mogę powiedzieć, że Canpol L/XL niby mieści do 107, ale mając 105 w biodrach 5 lat temu się nie zmieściłam w nie.
    Jeśli któraś potrzebuje czegoś na większe gabaryty, to polecam dwupaki Horizon. Tam są jedne niższe, drugie takie wysokie. Przy czym te niskie w razie co nie będą zaczepiały blizny po ewentualnym cc

Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 08:50

Iva79 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Baranosia dokładnie tak jest :)
    To w takim razie naciągnę trochę państwo choć raz :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objadłam się jajecznicą, poczytam książkę aż mi strawi i potem joga. Piękny mróz na dworze, muszę przejść się na spacer.

Zazdroszczę, że już składacie łóżeczka i macie takie ładne pokoiki. Ja w obecnym domu trzymam wszystko upchane po naszych szafach, bo na meble małego nie ma w ogóle miejsca. Czekamy na przeprowadzkę, a do tego jeszcze dobre 2 tygodnie. Jak mały się pospieszy, to niestety będzie mały chaosik, a ja tak lubię mieć wszystko na cacy... :( no trudno, trzeba być elastycznym. Może maluch oszczędzi mi stresu i poczeka...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. I ja spać nie mogłam. Kręciłam się strasznie. O 5 oczy jak 5zl i zasnąć nie mogłam. Dopiero kolo 7 mi się przysnelo. I obudziłam się cała obolała. Boli mnie cały bok od piersi w dół. I jeden i drugi. Położyć się nie mogę. Biodro mnie gniecie. Udo. Nawet łydka. Chyba jakiś odleżyn dostaje :-/ w tej chwili najlepiej mi jak siedzę :-/

Tez słyszałam o tych dopłatach, ale muszę się upewnić czy to weszło żeby lipy nie było :-) bo też bym skorzystała.

Cudek, dużo cierpliwości i wytrwałości życzę :-) na szczęście już nie długo :-) może rzeczywiście Szymon przeczuwa nadejście braciszka i domaga się więcej uwagi? Albo to przez nasze hormony wszystko odbieramy pod górkę? :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia przeczytaj ten artykuł co podałam wyżej :) tam pisze wprost że przy najniższej krajowej lepiej brać 100/60 i skorzystać z dopłaty.

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się jeszcze, że globulki działają i już nawet nie plamię :) szybko podziałały i mam nadzieję, że pod ostawieniu będzie spokój.

Krakuska, Izieth, baranosia, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, gratulacje!

Baranosia, właśnie czytałam. Nam też się to bardziej opłaca. Więc wybieram opcje 100+60 :-)

oar8skjo4squlk4t.png

baranosia, Werix lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Czytam pierwszy post Martusi na nowej stronie, widzę "Werix, gratulacje", myślę sobie: no nie, urodziła w nocy! :D

Zauważyłam, że jak wy spać nie możecie, to ja mam wtedy dobrą noc i śpię. Tak więc...wyspałam się nieziemsko, aż głowa się zdziwiła i zaczęła boleć.
    U nas dziś ulewa cały dzień, dosłownie oberwanie chmury i chyba nigdzie nie idziemy, a mieliśmy jeszcze dokupić parę pierdółek, biustonosz do karmienia, matę do przewijania...

polkosia, Olcia..89, baranosia, Werix, Dagn_ lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też tak myślałam ;P

U mnie nocka w miarę, Klementynka ostatnio lepiej sypia, katar jej tez minął, więc się nie męczy. Ciekawa jestem jak to będzie z dwójką....

baranosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie torby do szpitala? Jaka pojemność? Bo muszę kupić nową, a na starej nie mam żadnej informacji na ten temat... Myślałam o tej najmniejszej walizce, ale gdzie tam, bez szans upchnąć to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:11

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję spakować wszystko w walizkę pokładową, taką co się wnosi do samolotu. Ale mną się nie sugeruj, bo u nas wypisują do domu kilka godzin po porodzie, więc raczej nie potrzebuję nic większego.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też bym tak chciała... Będę próbować, ale pewnie będzie ciężko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może czuje zmiany. Bo uczestniczy we wszystkim- zakupy, pokoik Borysa i wizyty.
    Zęby już teraz nie, albo emocje albo coś mu się śniło....
    Eh...
    Naprawdę jestem wyczerpana.
    Rano laboratorium. Mały tak wariuje w brzuchu, że ta blizna obrywa na maxa. Bardzo mnie boli. Wzięłam nospe i leze.to znaczy... zwijam się na razie...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b777b20912f.png

Polkosia- mam 2 walizki. Dla siebie i małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:44

Szczęśliwa Mamusia, Werix, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki ten Twój Szymuś :) wszystko musi dotknąć, zobaczyć.
    Co do brzuszka- ja mam też bardzo ruchliwe dziecko, które chyba nigdy nie śpi, a w dodatku te kopniaki i boksy są naprawdę bardzo bolące, aż czasem zginam się z bólu. No i napiera coraz częściej główką w dół i też mnie to okropnie boli. Najczęściej pomaga lulanie wygodnisia w brzuszku. Po prostu stoję sobie i kręcę biodrami w lewo i prawo, bujam go a on zasypia po paru minutach. Wtedy i ja mogę iść się położyć. :)

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam ruchliwych maluszków, mój jest od poczatku bardzo spokojny, aż mnie to czasami martwi... raz na kilka dni cos bardziej sie porusza.

Ja też biorę dwie torby, dla siebie i Miesia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 12:12

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym sprzątaniu w nocy miałam atrakcje pt mdłości ale jak to mój mąż stwierdził na własne życzenie bo nikt mi robić nie kazał.
    Ja co prawda jeszcze nie mam spakowanej torby do końca ale jest taka mała jak na fitness :)

• Werix Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, czekamy na focię z połówkowego :)
    No na szczęście nie urodziłam i lepiej nie kraczcie! :D Od 23.11 to najwcześniejsza data, na którą małemh przyzwalam. A najlepiej tydzień później :p ja mam dwie torby: jedna dla małego taka jak bagaż podręczny w samolocie, druga dwa razy większa dla mnie. Nie wiem jak można zmieścić się w jedną... mam jeszcze jedną, ale tę tatuś przywiezie następnego dnia, w której mam dodatkowe podkłady, pieluchy, kombinezon, rogala do karmienia. Tak na wszelki wypadek jakbym musiała dłużej zostać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Zazdroszczę Wam ruchliwych maluszków, mój jest od poczatku bardzo spokojny, aż mnie to czasami martwi... raz na kilka dni cos bardziej sie porusza

Mam tak samo, juz tu kilka razy marudzilam z tego powodu ;) Wczoraj moja mama z moją bratową wspominały jak to im w ciąży cały brzuch "chodził", dla mnie to abstrakcja. Coś tam czasem sie wybrzuszy, ale to rzadko.

Krakuska, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ