WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, no to witam w klubie dziadów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 13:13

Krakuska lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żele na paznokciach to moje uzależnienie hehe ale chyba muszę się ich pozbyć przed narodzinami małego ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na porodówkę zamierzam wybrać się tak :P :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58c7fca55c18.jpg

baranosia, Werix, Krakuska, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Iva79, Olcia..89, Fuksja90, Angela B-D lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Ja chyba biorę korektor i puder, bo marzę o pamiątkowym zdjęciu z maluszkiem w objęciach krótko po porodzie, a nie chcę straszyć. Żona szwagra wyglądała naprawdę pięknie na zdjęciu zrobionym 15 minut "po", a teść wrzucił to od razu na fb! Także muszę na niego uważać :p

Apropo korektora, od tygodnia mam wysyp pryszczy, także hormony ewidentnie szykują sie na coś dużego :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że mnie nie wysypie :( przed ciążą zmagałam się z trądzikiem wiele lat. Często nasilał się po Coli, ale tak ogólnie zawsze było coś na mojej twarzy, głównie bolące podskórne krosty na brodzie i żuchwie. Pomagało mi jedynie srebro koloidalne.
    Teraz w ciąży wszystko mi zniknęło i cieszę się piękną cerą. Będę naprawdę zawiedziona jak trądzik wróci :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, super wyglądasz :) Mój brzuszek jest podobny do Twojego, też taka piłka ;)

Cudek, to świetnie że jeszcze w dwupaku, oszczędzaj się teraz :) Chociaż pewnie przy dziecku nie będzie łatwo.

Ja paznokcie rzadko maluję, jakoś lakiery się nie trzymają i po jednym dniu odpryskują. Człowiek się namęczy, naczeka aż to wszystko wyschnie, a po kilku godzinach już trzeba zmywać i wszystko od nowa :/ A z żelami nie czułam się dobrze, ciężko mi było łańcuszek zapiąć, czy podnieść cokolwiek ;)
    Dołączam do grona dziadów :D

Nita, witaj w klubie borykających się z trądzikiem ;) Byłam pewna, że w ciąży mi się nasili, a tu niespodzianka - wszystko znikło :) Pojawiły się tylko jakieś malutkie pojedyncze. I też mam wielką nadzieję, że taki stan się utrzyma :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nulka no dobra a powiedzmy że do 23.11 nie urodzisz to co wtedy będą Ci wywoływać sn czy od razu cc?

Dzięki Basia tak też właśnie kojarzyłam że takie rzeczy i antybiotyki bierze się do końca. Co do przypinania wózka to już kilka razy wiedziałam wózek przypięty łańcuchem z kłódką do grzejnika :)

Dee dzięki dziś już mi trochę panika minęła bo wiem że dwa poprzedni usg robione przez dwóch różnych lekarzy nie wskazywały nic złego. W środę wizyta to jeszcze pomęczę lekarza o opinie a może nawet usg żeby mnie uspokoić ;)

Cudek aaaa! No nie mów że Borysek już się pcha na ten świat! Mi wróżyli że dziś urodzę bo są urodziny Teścia i męża szwagra :D
    Usłyszałam że mam czas max do 30.11 a to i tak jest tydzień wcześniej jak wg USG :/ Choć jestem skora sie z nimi kłócić. Przy stanie po CC można tylko delikatnie wywolywac żeby się z blizna nic nie stało :/ Macieja urodziłam wcześniej, a skoro mała jest tak nisko to liczę że teraz też się ruszy wcześniej.

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Witam się i ja dzisiaj. Dziś gościliśmy teściów na obiedzie - imieniny męża. Nasprzątałam się, nagotowałam, ale było miło :-) najadłam się okropnie. Jeszcze dopchnęłam ciastem, a potem marzyłam o tym żeby już sobie poszli i żebym mogła się wreszcie położyć :-D wiem, mało kulturalne. Ale jestem padnięta. A jako gospodyni musiałam trzymać fason do końca.

Cudek trzymaj się tam! Dobrze ze jeszcze wracasz do domu. Uważaj na siebie i odpoczywaj. Każdy dzień na wagę złota :-)

Baranosia, bardzo ładnie wyglądasz! Ciąża zdecydowanie Ci służy! :-)

Ja też dołączam do grona tych z nie spakowaną torbą. Chyba rzeczywiście jest coś z tą naszą podświadomością... Czekamy ile się da :-)

Ja lubię mieć pomalowane paznokcie. Ale u stóp zmyłam juz jakiś czas temu, bo lakier odpryskiwał, a ja nie sięgałam żeby zmywać i malować od nowa. Wiec zmyłam i święty spokój :-) tylko drobny dyskomfort psychiczny...
    A u rąk coś nie mogę dojść ostatnio do ładu z paznokciami więc też ich nie maluję. Z resztą i tak do porodu trzeba zmyć więc to już bez sensu :-P

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:08

cudek2 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o biżuterię to ja zdejmuje pierścionki jak tylko wchodzę do domu. Kiedyś zdejmowałam tylko na noc, ale czy sprzątam czy zmywam, gotuje itd to jednak się brudzą, rysują. Wiec w domu nie noszę. Reszty nie zdejmuje bo musiałabym ładnych parę minut codziennie na to poświęcić :-P
    Dłonie puchły mi zawsze na wieczór. W ciąży nic się nie zmieniło ani nie nasiliło. Obrączka pasuje. Ale koleżanka musiała mieć rozcinaną bo tak jej dłonie puchły pod koniec ciąży :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, widzę że miałyśmy taki sam wieczór: sprzątanie, teść, gotowanie, jedzenie i dopychanie ciastem :D teraz właśnie leżę i tyję :D

Ja na szczęście nie puchnę. W lato trochę mi się zdarzało, ale teraz luzik.

Co do torby, to ja mam spakowaną, ale kilka rzeczy do włożenia na ostatnią chwilę, więc tak jakby do samego porodu nie będzie spakowana :D

Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o co chodzi z tymi majtkami porodowymi? :> nam do szpitala kazali wziąć wielorazowe siateczkowe, więc sie w takie zaopatrzylam. Je sie wkłada przed porodem, czy po porodzie? Rozumiem ze nie na bieliznę tylko bezpośrednio na tyłek i do tego te wkłady porodowe? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 19:34

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkłada się po porodzie, zamiast bielizny i do tego te grube podpaski zwane podkładami porodowymi. Podczas mojej wizyty w szpitalu bardzo mi się przydały bo też mocno krwawiłam. Podpaska nie dałaby sobie rady. I na łóżko podkład taki ceratkowy w razie przecieków. U mnie w szpitalu na obchód trzeba być bez tych majtek, tylko z podkładem. Oglądają wtedy krocze i jak ktoś ma majtki to krzyczą że rana niewietrzona. Ale poza obchodem można sobie w nich chodzić. Chociaż jak ze mnie lała się krew to wolałam nie ryzykować krwi na nogach i pierwszy dzień leżałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 19:43

Krakuska lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranaosia super wygladasz :) Krakuska po porodzie się zakłada do podkładów ale ja polecam te jednorazowki bo zawsze cis bokiem pocieknie i łatwiej wywalic z podklas m i założyć nowe. Podczas porodu czasem też mówią żeby te z flizeliny mieć bo wygodniej i nie szkoda jak się ufajdaja np plemieniem po badaniu, zresztą wtedy tez można mieć podkład w nich bo co chwile tam cos cienkie.

ymiavr4.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki porodowe z siateczki zakłada sie po porodzie. Są o tyle wygodne ze się na maksa rozciągają i są bardzo wysokie wiec nie urażaja rany np po Cc. :-D

W moim szpitalu do porodu ubierają w jednorazowe koszule porodowe, bez bielizny.

Dziewczyny dobre wieści ode mnie. Na 90% jutro z Alicją wychodzimy do Domu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 19:49

Dagn_, Krakuska, Basia79, Werix, Olcia..89, Isia86, Dee, cudek2, MoBo, Nulka, RedLady, Koska 88, polkosia, Kushina, baranosia, Martusiazabka, Iva79, Izieth, Angela B-D lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl super :) a masz jakieś zdjęcie Ali którym mogłabyś się pochwalić ?

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie :)!

Perl super ze juz bedziecie w domciu:)!

Cudek dobrze,że jeszcze możesz poleżeć w domciu:)

Ja tez z tych które nie mają spakowanej torby i paznokcie niepomalowane:) a dzisiaj dopiero poprasowalam ciuszki:) jeszcze jedno pranie się robi:)

Mezus składa wlasnie łóżeczko a ja się zastanawiam czy nie za szybko?? Karton leżał na podłodze i dużo miejsca zajmował :/ jakbym miała gdzie schować to pewnie bym się jeszcze wstrzymała :) Chociaż ostatnio ktoś mi mówił,że lepiej żeby miesiąc wcześniej złożyć :)

cudek2 lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, my mamy złożone, żeby się nauczyć omijać po ciemku i żeby Eryk się przyzwyczaił do nowego układu pokoju :-) tylko jeszcze nie mamy materaca ani akcesoriów założonych, z tym się zdąży ;-)

Torby też nie mam spakowanej, o paznokciach nawet nie mówię :-/ takie stresy mnie ostatnio naszły, że są w opłakanym stanie. Aż mi głupio, że po tylu latach głupie nawyki wróciły.
    Kopnijcie mnie w tygodniu w dupę, żebym wrzuciła ciuchy dla małego do prania :-P Prasowanie sobie odpuszczę, ponaciągam przy wieszaniu i będzie cacy ;-)

Perl, świetnie, że Was wypuszczają <3 bardzo się cieszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 20:30

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wszystko poprasowałam, kręgosłup odpada :) my tez bedziemy składać łóżeczko, ale tylko dlatego, ze musimy sprawdzic czy nie jest uszkodzone, bo odesłać można tylko do 14 dni.

Aha, w smyku do 14.11 jest darmowa dostawa przy płatności online. W tamtym tygodniu skorzystaliśmy i zamówiliśmy wlasnie łóżeczko, śpiworek i rożek, także ekstra bo transport mebli jest zazwyczaj drogi :) jeszcze lozeczko było w superowej cenie na promocji, 175 zł :) jako krakus jestem przeszczęśliwa z tego dealu :P

cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po 4 tygodniach koniec remontu łazienki i wielkie sprzątanie reszty domu ale jeszcze połowę zostało i już brak u mnie sił, a mąż montuje łóżeczko.

Co do paznokci to w ciąży mam ciągle pomalowane bo jak pracuję to nie mogę i to w ramach odmiany ;)

Koska 88 lubi tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ