WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, moze nasze chłopaki sa po postu bardziej z tych refleksyjnych :) jestem bardzo ciekawa, czy taki temperament zostanie po porodzie.

Kushina, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, sobota a te debile z góry przyszli kontynuować remont. Myślałam, że dziś nie przyjdą i trochę odpocznę od huku. Piłują, drillują, walą młotami. Mam dość :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Bol powrócił. Do tego przyszły wyniki. Fatalnym wynik moczu. :(
    Krew. Białko. Gin natychmiast kazał do szpitala. Na jakieś kroplowki i po antybiotyk ;(
    Więc znowu jedziemy. Podobno coś z nerkami. Zastój bo mały cisnie i utrudnia odpływ.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Kushina, moze nasze chłopaki sa po postu bardziej z tych refleksyjnych :) jestem bardzo ciekawa, czy taki temperament zostanie po porodzie.

Mój też się zalicza do tych refleksyjnych ;)

Kushina, Krakuska lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek miałam pytać czy ci zapalenie pęcherza przeszło ale założyłam, ze skoro sie nie skarżyszczanin to tak. Ja pomimo, ze 5 dzien na antybiotyku to nadal sie mecze. Dobrze, ze w poniedziałek wizyta. Mam nadzieje, ze Ci pomogą w szpitalu i będzie lepiej. Trzymaj sie.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, wspolczuje ehh trzymaj się. Co do torby oczywiście nie spakowanej haha to ja mam taką z decathlona miekka co w kieszeń się tej torby składa, chyba coś 45 l ma w całości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:12

polkosia lubi tę wiadomość

ymiavr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taką torbę na Allegro, 60l i mieszczę się ledwo-ledwo:

http://allegro.pl/torba-podrozna-sportowa-lekka-pojemna-60l-b09c-65-i6156820820.html

Kombinezon i ubrania dla mnie na wyjście mąż przywiezie jak będzie nas odbierał. Nie pakuję też rogala do karmienia, mąż dowiezie następnego dnia. Położna na Szkole Rodzenia prosiła, żeby nie brać na początek za dużo rzeczy tylko w miarę potrzeby dowozić, tak żeby w dniu porodu można było szybko wszystko znaleźć w torbie.

polkosia, Isia86, Dee lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Cudek 3maj się i informuj nas co z Wami!

Wróciliśmy z sesji jak coś będę miała to się pochwalę ;)

Obiad się piecze a my ubieramy z głodu!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, trzymaj się!

Kushina, ja właśnie nie wiem ile moja miała, obliczyłam tylko z wymiarów, że około 60l... Mi najwięcej miejsca zajmuje rożek, koc i podkłady poporodowe. Podpasek wzięłam tylko 2 paczki (to idzie jak woda), Pampersów mała paczka, tetry i ubrania. Kosmetyków tyle co nic. A jeszcze muszę ręczniki i właśnie kombinezon, ale to faktycznie można później. Miałam zamówić przez neta, ale chyba jednak muszę pomacać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kombinezon, kocyk i ubrania dla mnie na wyjście zostawię w domu i mąż dowiezie jak będziemy wychodzić

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez dużo zależy od tego co zapewnia szpital. Ponieważ ten gdzie planuje rodzić zapewnia ciusxki , pampersy, chusteczki i podkłady dla mam to ja biorę tylko po kilka szt. Z tego żeby mieksa w torbie nie zajmować a na wyjście rzeczy przygotuje w domu i mi przywioza. Tylko martwi mnie jeśli bym rodziła w Święta kto nas odbierze, bo maz nie ma prawa tylko ja. No i nie wiem czy dam rade prowadzić, bo przyjechać do porodu będę musiała sama.

ymiavr4.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem Dee czy dasz radę prowadzić ze skurczami porodowymi :) moze taxi albo poszukaj wsród znajomych

polkosia, Dee, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank nie dasz rady, jeśli naprawdę dostaniesz skurczy. Lepiej poprosić kogoś lub zamówić taksówkę. Co innego, jak wody odejdą a skurczy nie ma czy coś takiego ;)

Dee, milky way lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że taksa! Pomijając skurcze, dojdą pewnie jeszcze emocje, a to już trochę niebezpieczne prowadzić.

Dee, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jaka będzie sytuacja i zupełnie nie wiem jak dotrzeć do szpitala ehhh

ymiavr4.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest np z kartką jak by musiała akcja być posunięta żeby zabrała, no z tymi taksami to wiecie jak bywa w Boże Narodzenie, dlatego mam stress żeby jednak urodzić nie w termin 25

ymiavr4.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do taksówek to lepiej wcześniej podzwonić po różnych firmach i dowiedzieć się, które będą operować w Święta oraz niedziele itd. Warto również zapytać czy przyjmą do samochodu kobietę w trakcie porodu, bo np.u nas nie każda taksówka wyraziła na to zgodę. Mamy listę kilku firm niedaleko naszego adresu, które wyraziły zgodę. Powiedziano nam, żeby jedynie ręcznik wziąć i podłożyć na siedzenie.

Samochodu bym nie prowadziła w drodze na porodówkę. Nie dasz rady Dee. Zbyt duże emocje.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee jak Ty chcesz sama jechać ?

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje. Coś z nerkami moim. Dali mi kroplowke rozkurczowo + pyralgin (w ciąży nie wolno kat. C) boję się okropnie. Podejrzewają zastój w nerce, kamienie lub piasek. Dostałam doustnie antybiotyk duomox. Mam się zgłosić na usg nerek do urologa. Jutro zaczynam 38 tydz ... niby mówią że wcześniej rozwiązanie itd ale odsyłaja cały czas. Jestem zdolowana i wystraszona

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg kilka razy skurcze... a mimo to do domu

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ