Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny. Bol powrócił. Do tego przyszły wyniki. Fatalnym wynik moczu.
Krew. Białko. Gin natychmiast kazał do szpitala. Na jakieś kroplowki i po antybiotyk ;(
Więc znowu jedziemy. Podobno coś z nerkami. Zastój bo mały cisnie i utrudnia odpływ. -
Cudek miałam pytać czy ci zapalenie pęcherza przeszło ale założyłam, ze skoro sie nie skarżyszczanin to tak. Ja pomimo, ze 5 dzien na antybiotyku to nadal sie mecze. Dobrze, ze w poniedziałek wizyta. Mam nadzieje, ze Ci pomogą w szpitalu i będzie lepiej. Trzymaj sie.
-
Cudek, wspolczuje ehh trzymaj się. Co do torby oczywiście nie spakowanej haha to ja mam taką z decathlona miekka co w kieszeń się tej torby składa, chyba coś 45 l ma w całości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:12
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam taką torbę na Allegro, 60l i mieszczę się ledwo-ledwo:
http://allegro.pl/torba-podrozna-sportowa-lekka-pojemna-60l-b09c-65-i6156820820.html
Kombinezon i ubrania dla mnie na wyjście mąż przywiezie jak będzie nas odbierał. Nie pakuję też rogala do karmienia, mąż dowiezie następnego dnia. Położna na Szkole Rodzenia prosiła, żeby nie brać na początek za dużo rzeczy tylko w miarę potrzeby dowozić, tak żeby w dniu porodu można było szybko wszystko znaleźć w torbie.polkosia, Isia86, Dee lubią tę wiadomość
-
Cudek, trzymaj się!
Kushina, ja właśnie nie wiem ile moja miała, obliczyłam tylko z wymiarów, że około 60l... Mi najwięcej miejsca zajmuje rożek, koc i podkłady poporodowe. Podpasek wzięłam tylko 2 paczki (to idzie jak woda), Pampersów mała paczka, tetry i ubrania. Kosmetyków tyle co nic. A jeszcze muszę ręczniki i właśnie kombinezon, ale to faktycznie można później. Miałam zamówić przez neta, ale chyba jednak muszę pomacać.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Chyba tez dużo zależy od tego co zapewnia szpital. Ponieważ ten gdzie planuje rodzić zapewnia ciusxki , pampersy, chusteczki i podkłady dla mam to ja biorę tylko po kilka szt. Z tego żeby mieksa w torbie nie zajmować a na wyjście rzeczy przygotuje w domu i mi przywioza. Tylko martwi mnie jeśli bym rodziła w Święta kto nas odbierze, bo maz nie ma prawa tylko ja. No i nie wiem czy dam rade prowadzić, bo przyjechać do porodu będę musiała sama.
-
Na bank nie dasz rady, jeśli naprawdę dostaniesz skurczy. Lepiej poprosić kogoś lub zamówić taksówkę. Co innego, jak wody odejdą a skurczy nie ma czy coś takiego
Dee, milky way lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do taksówek to lepiej wcześniej podzwonić po różnych firmach i dowiedzieć się, które będą operować w Święta oraz niedziele itd. Warto również zapytać czy przyjmą do samochodu kobietę w trakcie porodu, bo np.u nas nie każda taksówka wyraziła na to zgodę. Mamy listę kilku firm niedaleko naszego adresu, które wyraziły zgodę. Powiedziano nam, żeby jedynie ręcznik wziąć i podłożyć na siedzenie.
Samochodu bym nie prowadziła w drodze na porodówkę. Nie dasz rady Dee. Zbyt duże emocje. -
Oszaleje. Coś z nerkami moim. Dali mi kroplowke rozkurczowo + pyralgin (w ciąży nie wolno kat. C) boję się okropnie. Podejrzewają zastój w nerce, kamienie lub piasek. Dostałam doustnie antybiotyk duomox. Mam się zgłosić na usg nerek do urologa. Jutro zaczynam 38 tydz ... niby mówią że wcześniej rozwiązanie itd ale odsyłaja cały czas. Jestem zdolowana i wystraszona