X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam o Waszych dolegliwościach to moje to pikuś. Fakt, uszkodzony nerw potrafi napierdzielać niemiłosiernie, ale przynajmniej wiem od lekarza, że te bóle nie mają nic wspólnego z dzieckiem i ono jest zupełnie bezpieczne, więc to ogromna poociecha, bo owszem cierpię, ale bez konsekwencji dla Hani
    A trzymając się przesądu, że jak się ma zgagę to dziecko będzie miało dużo włosów, to u mnie chyba urodzi się z warkoczykami murzyńskimi do pasa.... zgaga morderca normalnie i kompletnie nic nie pomaga

Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, nawet na suwaczku masz pytanie - spakowana? :)

Werix lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam jeszcze trochę :)

Nita mąż to żołnierz i wyjechał na 2tyg poligon. Pomieszka trochę w lesie, pobiega z bronią i te sprawy ;)

cudek2, Krakuska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, naprawdę współczuję. Dobrze ze dziś trochę lepiej. Ale z tego wszystkiego więcej strachu i nerwów niż to warte. Spróbuj jutro tego lekarza załatwić. A jak się nie uda to powiedz gin jak wygląda sytuacja. Ja bym chyba wróciła do tego szpitala żeby ich najnormalniej w.świecie zjebać (przepraszam za wyrażenie). Niech sobie jaj nie robią tylko zaczną działać. A nie teraz odsyłają, a jak nie daj Boże się jakieś nieszczęście wydarzy to będą się głupio tłumaczyć. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka! Jeśli jest taka możliwość to niech Ci tam zrobią to usg, skonsultuą z urologiem. A jak nie to niech podadzą sterydy i wyciągną Borysa wcześniej. Terminy terminami, ale nie można szkodzić dziecku! Naprawdę w głowie się nie mieści co wyprawiają Ci nasi lekarze :-/

Nita, kurcze, noc masakra. Jedyny ratunek jeśli w dzień trochę odeśpisz, bo się wykończysz w końcu. Może spróbuj sobie parzyć taką słabą melisę przed snem? Trochę pomoże się wyciszyć, a nie jest zabroniona w ciąży. Ciepłe mleko tez pomaga zasnąć. I na zgagę trochę... Podpytaj jeszcze może w aptece co mogłabyś wziąć skoro tamte tabletki nie działają :-/

U mnie ostatnio co noc koszmarne upławy. Bardzo dużo śluzu. Kolor ma taki brudny... Szarawy... Zastanawiam się czy to nie czop schodzi. Ale to zawsze w nocy :-/ u gin byłam w czwartek. Mówi że infekcji żadnej nie ma. Ze szyjka długa i zamknięta. I że jeśli upławy mi przeszkadzają to mam sobie raz na jakiś czas zrobić słabą irygację. Ech... Ostatnio po irygacji przez ponad dwa tygodnie miałam plamienia :-/ dopiero to wszystko przeszło i nie chce przeżywać tego od początku :-( we wtorek idę na ostatnie usg, to poproszę lekarza żeby dokładnie.zobaczył co z tym czopem. I z szyjką. Mam podane wymiary na ostatnim usg to będę wiedzieć czy się skraca czy nie. Bo mój gin i tak bada tylko "na oko". Żadnych konkretnych długości nie podaje. W karcie od samego początku ciąży mam 2/0 :-/ ech...

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2, Nita lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śnieg.... Jak zobaczyłam 2 krechy na teście, to pomyślałam... Jak zobaczę śnieg... to już będę mogła rodzić :) no i faktycznie. Mam nadzieję, że mój wariatuńcio mały też już na to gotowy.

MoBo, baranosia, Krakuska, Dagn_, Iva79, RedLady lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia- a co łykałaś?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nic nie lykalam - pewnie jakby wyszły po tych dwóch dniach źle wyniki to wtedy by coś przepisał. Jedyne co robiłam to jadłam garściami suszona żurawine i piłam dużo wody, żeby siku chodzić częściej... Na szczęście poskutkowało, a też czułam wcześnie jakies pieczenie jakbym pęcherz przeziębila:/

Werix juz z górki:) Ja juz bym chciała mieć kruszynke przy sobie:) mimo to, że spakowana nie jestem :P

Dopisuje się do problemu ze zgaga:/ siemię nawet nie pomaga,wczoraj na siedząca zasnelam po
    1 w nocy...

Wczoraj zaś mały mi grzebal na dole chyba w szyjce,ze aż się wystraszykam:/ piekło,ciągło, szczypalo wszystko naraz... Macie tak nieraz?

Mamusie te które mają zamiar pić malinowca- od kiedy można i będziecie go piły?

Werix lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie będę robić nic by wywołać poród. Niech się dzieje wola nieba :D

Nita, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Cudek nic nie lykalam - pewnie jakby wyszły po tych dwóch dniach źle wyniki to wtedy by coś przepisał. Jedyne co robiłam to jadłam garściami suszona żurawine i piłam dużo wody, żeby siku chodzić częściej... Na szczęście poskutkowało, a też czułam wcześnie jakies pieczenie jakbym pęcherz przeziębila:/

Werix juz z górki:) Ja juz bym chciała mieć kruszynke przy sobie:) mimo to, że spakowana nie jestem :P

Dopisuje się do problemu ze zgaga:/ siemię nawet nie pomaga,wczoraj na siedząca zasnelam po
    1 w nocy...

Wczoraj zaś mały mi grzebal na dole chyba w szyjce,ze aż się wystraszykam:/ piekło,ciągło, szczypalo wszystko naraz... Macie tak nieraz?

Chodzi Ci o herbate z liści malin? Ja piję juz jakiś czas, ona nie wpływa na termin porodu tylko moze ułatwiać jego przebieg, bo wzmacnia mięśnie macicy.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nieprawda-ze-w-ciazy-nie-mozna-pic-naparu-z-lisci-malin,540_5636.html

Olcia..89 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Cudek, naprawdę współczuję. Dobrze ze dziś trochę lepiej. Ale z tego wszystkiego więcej strachu i nerwów niż to warte. Spróbuj jutro tego lekarza załatwić. A jak się nie uda to powiedz gin jak wygląda sytuacja. Ja bym chyba wróciła do tego szpitala żeby ich najnormalniej w.świecie zjebać (przepraszam za wyrażenie). Niech sobie jaj nie robią tylko zaczną działać. A nie teraz odsyłają, a jak nie daj Boże się jakieś nieszczęście wydarzy to będą się głupio tłumaczyć. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka! Jeśli jest taka możliwość to niech Ci tam zrobią to usg, skonsultuą z urologiem. A jak nie to niech podadzą sterydy i wyciągną Borysa wcześniej. Terminy terminami, ale nie można szkodzić dziecku! Naprawdę w głowie się nie mieści co wyprawiają Ci nasi lekarze :-/

Nita, kurcze, noc masakra. Jedyny ratunek jeśli w dzień trochę odeśpisz, bo się wykończysz w końcu. Może spróbuj sobie parzyć taką słabą melisę przed snem? Trochę pomoże się wyciszyć, a nie jest zabroniona w ciąży. Ciepłe mleko tez pomaga zasnąć. I na zgagę trochę... Podpytaj jeszcze może w aptece co mogłabyś wziąć skoro tamte tabletki nie działają :-/

U mnie ostatnio co noc koszmarne upławy. Bardzo dużo śluzu. Kolor ma taki brudny... Szarawy... Zastanawiam się czy to nie czop schodzi. Ale to zawsze w nocy :-/ u gin byłam w czwartek. Mówi że infekcji żadnej nie ma. Ze szyjka długa i zamknięta. I że jeśli upławy mi przeszkadzają to mam sobie raz na jakiś czas zrobić słabą irygację. Ech... Ostatnio po irygacji przez ponad dwa tygodnie miałam plamienia :-/ dopiero to wszystko przeszło i nie chce przeżywać tego od początku :-( we wtorek idę na ostatnie usg, to poproszę lekarza żeby dokładnie.zobaczył co z tym czopem. I z szyjką. Mam podane wymiary na ostatnim usg to będę wiedzieć czy się skraca czy nie. Bo mój gin i tak bada tylko "na oko". Żadnych konkretnych długości nie podaje. W karcie od samego początku ciąży mam 2/0 :-/ ech...

oar8skjo4squlk4t.png

Dziwne te zalecenia, mój gin od początku mówi, że absolutnie żadnych irygacji w ciąży!

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore duomox juz drugi raz w ciazy bo gbs wyszedl dodatni, do tego duzo leukocytow w moczu no i te orzedwczesne skurcze na ktg, wiec teraz biore duomox 4 dzien i keukocyty z moczu zniknely.

cudek2 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam. Zasnęłam trochę nad ranem, gdzieś o 6 rano, ale przeniosłam się z poduszkami w nogi. Ja przepraszam, że tak wam marudzę. Nie ukrywam, że ciążę przechodzę ciężko i nie mam pojęcia dlaczego aż tak ciężko? Byłoby mi łatwiej, gdyby choć kilka dolegliwości odpuściło, a nie tak wszystko na raz, bo zupełnie nie da się funkcjonować.
    Oczywiście jestem nie w humorze, bo co to za spanie nad ranem? Zaraz zagonię męża do roboty. Pranie w koszu czeka i trzeba poprasować. Niech sobie nie myśli, że znowu przegnije na kanapie cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 13:46

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek - ja nie wiem czy pamietasz miałam kolkę nerkową z zastojem w nerce - 8 dni w szpitalu, antybiotyk, też erytrocyty (około 200) w moczu i leukocyty. Dostałam Monural (antybiotyk), nospa i papaweryna w zastrzykach i zalecenia picia picia i jeszcze raz picia. W szpitalu musiałam wypić 3 litry wody + 2 litry dostawałam w kroplówkach żeby nerki przepłukać porządnie ! z łazienki prawie nie wychodziłam bo cały czas chciało mi się siku ale poprostu trzeba wypłukać te nerki!

Jak będzie Cię dalej boleć to jedź koniecznie na IP - ja dotarłam tam w takim stanie że mnie z podłogi na korytarzu zbierali bo nie byłam w stanie stać na nogach nawet.

Jak będziecie coś wiedzieć o Alexis to dajcie znać to uzupełnie na pierwszej stronie :)

A i mam prośbę - bo ja chyba też jako jedna z pierwszych się rozpakuje (zostało mi 2,5 tyg do terminu) i nie wiem jak będzie z czasem na forum po porodzie - może któraś z dziewczyn z końcówki grudnia podjełaby się zbierania informacji o datach itd porodów dziewczyn i pisała mi na prv - nie chciałabym kogoś przeoczyć a jak podjełam się listy to nie chce Was zawieść :)

cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziwne te zalecenia, mój gin od początku mówi, że absolutnie żadnych irygacji w ciąży!

Mój tak samo.

Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja mam takie same dolegliwości, a spojenie mnie rwie od samego początku, zgaga 24h praktycznie, a ostatnio czuję, jakbym w brzuchu miała kamienie. Wszystko mnie boli, trzeszczy, w miednicy jakieś kości mi strzelają... Ale ja jeszcze do tego mam roczniaka na głowie ;) Który uczy się chodzić dodam ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę się w końcu spakować...ciagle nie mogę się zmobilizować :) A tu wszystkie juz spakowane? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    jeśli chodzi o liście malin to ja od pon.dobrze,że napisałaś,bo przypomniało mi się,że muszę je kupić.
    też czytałam,że to ułatwia poród,a nie go przyspiesza ;)
    Powiem Wam,że od jakiegoś czasu robię masaż krocza i póki co jestem załamana,bo obwód jaki osiagam masujac palcami to 17cm...:/ a gdzie reszta,jeśli główka będzie miała 34cm!!!???

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych wszystkich ciazowych dolegliwości...ja gdyby nie to,że mam brzuch i cukrzycę ciążowa to w ogole jakoś lajtowo się czuję. Dziś zrobiłam 5km takim zdrowym tempem,ale fakt jest taki,że zarówno przed ciążą,jak u w ciąży jestem cały czas w jakiś sposób aktywna,więc może to dzięki temu.cholera wie ;)

MoBo lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Chyba muszę się w końcu spakować...ciagle nie mogę się zmobilizować :) A tu wszystkie juz spakowane? :)
    Melduję się niespakowana :)

Isia zazdroszczę ja wracam do siebie po rwie i cieszy mnie przejście nawet 500-700m ;)

Może i ja zacznę pić te liście malin? Czy takie mogą być? https://www.doz.pl/apteka/p47038-Lisc_maliny_herbatka_ziolowa_50_g_Flos

Nita dobrze że choć na trochę przysnęłaś.

Polkosia ja zawsze powtarzam że podziwiam Was mamuśki w ciąży z maluchami w domu. Ja bym tego nie ogarnęła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 14:11

Dotty84, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się cichutko z kąta, koniec ciąży a ja dopiero zauważyłam grudniowy wątek. Tak to jest jak się ogarnia forum tylko z telefonu.
    Pozdrawiam serdecznie :)

Werix, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, RedLady, Iva79, Dotty84, polkosia, Olcia..89, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ