X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Chyba muszę się w końcu spakować...ciagle nie mogę się zmobilizować :) A tu wszystkie juz spakowane? :)

Żartujesz :D jakbym miała dziś rodzić to bym chyba pojechała do szpitala z szufladą z komody, a nie torbą, bo tam sobie na razie wszystko gromadzę. Na dniach chcę tą nieszczęsną torbę spakować..

cudek2, baranosia, Dotty84 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol :)
    Perl córcie masz piekniusia <3

Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.

RedLady lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Helol :)
    Perl córcie masz piekniusia <3

Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.
    Ja dziś znalazłam takie i zastanawiam się czy się nada https://www.doz.pl/apteka/p47038-Lisc_maliny_herbatka_ziolowa_50_g_Flos

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja mam caly worek liści malin:)! Musi pomoc :P

A ile razy dziennie można pić te liście malin?:)

Podziwiam te które sobie robią masaż krocza:) dla mnie to czarna magia i nawet nie chcem myslec jakie to może być nieprzyjemne :D

Ja tez jeszcze nie spakowana:) wydaje mi się, że jeszcze tyyleeee czasu do porodu:P

Ewelina witamy:)! Brawa dla mamusi :)!

Baranosia śliczne zdjęcie, a ten wierszyk mega :) <3

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no dokładnie to są suszone zioła. Takich kilka paczek pójdzie.
    Ja piłam pokrzywe wcześniej to zalewalam w litrowym słoiku na noc i spodkiem przykrywalam, rano przecedzalam i piłam po trochę w ciągu dnia. Dodam, że ziół nie powinno się parzyć w plastiku ani metalu np garnki no chyba że mają emalie. Szklane termosy są super bo dłużej będą trzymać temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:50

l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam z Październikówek, że sporo dziewczyn piło te liście malin, ale chyba niespecjalnie którejś to pomogło :P A smaczne to w ogóle?

Baranosia, fajna fotka :)

Kokardka, współczuję, ale wiem co to za ból. Raz się poślizgnęłam i jedna noga mi pojechała metr do przodu, a druga jak stała, tak została i od tamtej pory mi tak coś strzela tam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia liście malin zakwalifikowane są do grupy tonikow czyli nie ma ilości która mogłaby zaszkodzić- niby. Ogólnie leczniczo toniki zaleca się do 3 szklanek dziennie. Jak będziesz parzyć podobnie do mnie to akurat jakoś tak wyjdzie.
    A i jeszcze jedno napar można podgrzać, ale ziół lepiej nie slodzic, nawet miodem.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia bo to zależy jak pijesz zioła. Jak parzyly jak normalna herbatkę po 5 min to ten tego jak to ma pomóc?

Napar musi być mocny, witaminki muszą się wysaczyc :)
    A jak smakuje? Hmmm jak ziołowa herbatka :P Dla mnie zielonej było się gorzej nauczyć pić.

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skuteczności to sądzę że ciężko powiedzieć czy pomagają czy nie bo trzeba by było przeżyć jeden poród dwa razy raz pijąc raz nie ;) ale sądzę że nie zaszkodzi spróbować :)

Kupię jutro te liście i zrobię tak jak MoBo mówisz zaparzę na noc litrowy słoik i będę podgrzewać po szklance :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dokładnie trza by było dwa porody przeżyć :P

Ja będę pić na 100% też zaczynam od jutra bo tu ogólnie zalecają od 35 tygodnia ciąży (gdyż wcześniej nie ma potwierdzonych badań jak wpływają liście maliny na ciaze).
    No to kto pije to zdrówko :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie myślę o żadnych liściach malin. Przeraża mnie to wszystko :D
    A jak czytam, że wy sobie masaż krocza wykonujecie to aż mnie wszystko tam boli. Ja się w te rejony nie zapuszczam, no chyba, że się depiluję :P masowanie krocza to dla mnie jakaś totalna abstrakcja. Ciekawe czy później pożałuję swoich słów? ;)

cudek2, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mam to samo ;) nie wyobrażam sobie masażu krocza i podziwiam dziewczyny które wykonują go systematycznie.

Co nie zmienia faktu że mam nadzieję że mnie nie rozerwie aż po plecy :D

Nita, cudek2, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez niczego nie pije, masaz krocza to dla mnie totalna abstrakcja, ale wychodzi na to ze u mnie i tak rozwiqzanie bedzie przez cc. Byle by donosic do jakiegos bezpiecznego terminu bo skurcze mam czeste ostatnio...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, polecam kanał Tonic na youtube, w wideo mają sporo zestawów dla ciężarnych z tym że są po angielsku.

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix dziękuję :) jutro popatrzę co tam mają ciekawego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:23

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest :)

Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do konca :) ale mysle ze lepiej to niz nic...
    Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszystko poprasowane jupiiiii! Można dopakować do walizki. Prasowałam na siedząco, krzesełko dość wysoko. Mąż też pomógł, także wszystko już zrobione. Ale się cieszę, jestem jakby spokojniejsza teraz :)

cudek2, milky way, Krakuska, baranosia, Dagn_, Olcia..89, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest :)

Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do konca :) ale mysle ze lepiej to niz nic...
    Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!

A mierzysz sobie obwody balonika? Ja na razie max 24,5 cm ale teraz mialam tydzien przerwy przez tego rota, co to nas chciał wykończyć

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, nie mierzylam bo.... ta miarka od aniballa byla papierowa i ją wywaliłam po ciąży. Jutro bede w Ikei to nabiore sobie kilka :D i zmierze, bo juz sama ciekawa jestem ile daie rade!

• milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapakowalam juz prawie walizki, dziwnie mi siezrobilo...znow to samo. W szpitalu ostatnio siedzialam z malym 4 dni po porodzie, bo mial zoltaczke i patrzylo w ktora strone pójdą wyniki.
    4 dni i mało nie ochujałam, za przeproszeniem ;):):) taki jakis zjazd mialam hormonalny, az dziwne, ze goscie przychodzili, bo kazdego obrażałam :D jak nie ja, teraz jak przypomne sobie, to jeszcze mi wstyd. Mialam na sali taka laske, ale mnie wkurzala... o ludzie święci co ona plotła za głupoty... przychodzil do niej jej facet, z ubioru i gadki- uliczny cwaniak- złodziejaszek jakis :D
    Pozniej doszla cyganka, ktora urodzila swoje 6 dziecko, czy siodme juz nie wiem, no mnostwo ich miala. Caly porod trwal chyba z pół godziny hehehe, samo wyleciało, przypuszczam :D
    Taka ekipa wesoła :D
    Nie moglam zniesc tego jedzenia tragicznego (tak i tak nie zjadlam nic od nich), no i calej tej szpitalnej otoczki :):) mimo, ze wszyscy byli bardzo mili :)takze dzisiaj pakując te torby przypomnialam sobie to wszystko i malo nie ucieklam na koniec swiata, w obawie o podobne doznania :D

No. Takie tam wymulenia niedzielne :D

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ