X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Chyba muszę się w końcu spakować...ciagle nie mogę się zmobilizować :) A tu wszystkie juz spakowane? :)

Żartujesz :D jakbym miała dziś rodzić to bym chyba pojechała do szpitala z szufladą z komody, a nie torbą, bo tam sobie na razie wszystko gromadzę. Na dniach chcę tą nieszczęsną torbę spakować..

cudek2, baranosia, Dotty84 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol :)
    Perl córcie masz piekniusia <3

Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.

RedLady lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Helol :)
    Perl córcie masz piekniusia <3

Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.
    Ja dziś znalazłam takie i zastanawiam się czy się nada https://www.doz.pl/apteka/p47038-Lisc_maliny_herbatka_ziolowa_50_g_Flos

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja mam caly worek liści malin:)! Musi pomoc :P

A ile razy dziennie można pić te liście malin?:)

Podziwiam te które sobie robią masaż krocza:) dla mnie to czarna magia i nawet nie chcem myslec jakie to może być nieprzyjemne :D

Ja tez jeszcze nie spakowana:) wydaje mi się, że jeszcze tyyleeee czasu do porodu:P

Ewelina witamy:)! Brawa dla mamusi :)!

Baranosia śliczne zdjęcie, a ten wierszyk mega :) <3

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no dokładnie to są suszone zioła. Takich kilka paczek pójdzie.
    Ja piłam pokrzywe wcześniej to zalewalam w litrowym słoiku na noc i spodkiem przykrywalam, rano przecedzalam i piłam po trochę w ciągu dnia. Dodam, że ziół nie powinno się parzyć w plastiku ani metalu np garnki no chyba że mają emalie. Szklane termosy są super bo dłużej będą trzymać temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:50

l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam z Październikówek, że sporo dziewczyn piło te liście malin, ale chyba niespecjalnie którejś to pomogło :P A smaczne to w ogóle?

Baranosia, fajna fotka :)

Kokardka, współczuję, ale wiem co to za ból. Raz się poślizgnęłam i jedna noga mi pojechała metr do przodu, a druga jak stała, tak została i od tamtej pory mi tak coś strzela tam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia liście malin zakwalifikowane są do grupy tonikow czyli nie ma ilości która mogłaby zaszkodzić- niby. Ogólnie leczniczo toniki zaleca się do 3 szklanek dziennie. Jak będziesz parzyć podobnie do mnie to akurat jakoś tak wyjdzie.
    A i jeszcze jedno napar można podgrzać, ale ziół lepiej nie slodzic, nawet miodem.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia bo to zależy jak pijesz zioła. Jak parzyly jak normalna herbatkę po 5 min to ten tego jak to ma pomóc?

Napar musi być mocny, witaminki muszą się wysaczyc :)
    A jak smakuje? Hmmm jak ziołowa herbatka :P Dla mnie zielonej było się gorzej nauczyć pić.

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skuteczności to sądzę że ciężko powiedzieć czy pomagają czy nie bo trzeba by było przeżyć jeden poród dwa razy raz pijąc raz nie ;) ale sądzę że nie zaszkodzi spróbować :)

Kupię jutro te liście i zrobię tak jak MoBo mówisz zaparzę na noc litrowy słoik i będę podgrzewać po szklance :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dokładnie trza by było dwa porody przeżyć :P

Ja będę pić na 100% też zaczynam od jutra bo tu ogólnie zalecają od 35 tygodnia ciąży (gdyż wcześniej nie ma potwierdzonych badań jak wpływają liście maliny na ciaze).
    No to kto pije to zdrówko :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie myślę o żadnych liściach malin. Przeraża mnie to wszystko :D
    A jak czytam, że wy sobie masaż krocza wykonujecie to aż mnie wszystko tam boli. Ja się w te rejony nie zapuszczam, no chyba, że się depiluję :P masowanie krocza to dla mnie jakaś totalna abstrakcja. Ciekawe czy później pożałuję swoich słów? ;)

cudek2, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mam to samo ;) nie wyobrażam sobie masażu krocza i podziwiam dziewczyny które wykonują go systematycznie.

Co nie zmienia faktu że mam nadzieję że mnie nie rozerwie aż po plecy :D

Nita, cudek2, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez niczego nie pije, masaz krocza to dla mnie totalna abstrakcja, ale wychodzi na to ze u mnie i tak rozwiqzanie bedzie przez cc. Byle by donosic do jakiegos bezpiecznego terminu bo skurcze mam czeste ostatnio...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, polecam kanał Tonic na youtube, w wideo mają sporo zestawów dla ciężarnych z tym że są po angielsku.

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix dziękuję :) jutro popatrzę co tam mają ciekawego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:23

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest :)

Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do konca :) ale mysle ze lepiej to niz nic...
    Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszystko poprasowane jupiiiii! Można dopakować do walizki. Prasowałam na siedząco, krzesełko dość wysoko. Mąż też pomógł, także wszystko już zrobione. Ale się cieszę, jestem jakby spokojniejsza teraz :)

cudek2, milky way, Krakuska, baranosia, Dagn_, Olcia..89, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest :)

Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do konca :) ale mysle ze lepiej to niz nic...
    Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!

A mierzysz sobie obwody balonika? Ja na razie max 24,5 cm ale teraz mialam tydzien przerwy przez tego rota, co to nas chciał wykończyć

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, nie mierzylam bo.... ta miarka od aniballa byla papierowa i ją wywaliłam po ciąży. Jutro bede w Ikei to nabiore sobie kilka :D i zmierze, bo juz sama ciekawa jestem ile daie rade!

• milky way Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapakowalam juz prawie walizki, dziwnie mi siezrobilo...znow to samo. W szpitalu ostatnio siedzialam z malym 4 dni po porodzie, bo mial zoltaczke i patrzylo w ktora strone pójdą wyniki.
    4 dni i mało nie ochujałam, za przeproszeniem ;):):) taki jakis zjazd mialam hormonalny, az dziwne, ze goscie przychodzili, bo kazdego obrażałam :D jak nie ja, teraz jak przypomne sobie, to jeszcze mi wstyd. Mialam na sali taka laske, ale mnie wkurzala... o ludzie święci co ona plotła za głupoty... przychodzil do niej jej facet, z ubioru i gadki- uliczny cwaniak- złodziejaszek jakis :D
    Pozniej doszla cyganka, ktora urodzila swoje 6 dziecko, czy siodme juz nie wiem, no mnostwo ich miala. Caly porod trwal chyba z pół godziny hehehe, samo wyleciało, przypuszczam :D
    Taka ekipa wesoła :D
    Nie moglam zniesc tego jedzenia tragicznego (tak i tak nie zjadlam nic od nich), no i calej tej szpitalnej otoczki :):) mimo, ze wszyscy byli bardzo mili :)takze dzisiaj pakując te torby przypomnialam sobie to wszystko i malo nie ucieklam na koniec swiata, w obawie o podobne doznania :D

No. Takie tam wymulenia niedzielne :D

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ