Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 wrote:Chyba muszę się w końcu spakować...ciagle nie mogę się zmobilizować
A tu wszystkie juz spakowane?
Żartujeszjakbym miała dziś rodzić to bym chyba pojechała do szpitala z szufladą z komody, a nie torbą, bo tam sobie na razie wszystko gromadzę. Na dniach chcę tą nieszczęsną torbę spakować..
cudek2, baranosia, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Helol
Perl córcie masz piekniusia
Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.RedLady lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Helol
Perl córcie masz piekniusia
Dziewczyny żebyście nie marnowaly czasu na herbatki z liści maliny które nic nie podzialaja. Żeby coś dało to trza kupić luźne zioła, 3-4 łyżek na słoik (niektóre zielarki zalecają nawet 1/3 ziela na resztę wody) i parzyć min 3-10 godzin. 1-3 szklanek dziennie.
-
MoBo ja mam caly worek liści malin:)! Musi pomoc
A ile razy dziennie można pić te liście malin?
Podziwiam te które sobie robią masaż krocza:) dla mnie to czarna magia i nawet nie chcem myslec jakie to może być nieprzyjemne
Ja tez jeszcze nie spakowana:) wydaje mi się, że jeszcze tyyleeee czasu do porodu:P
Ewelina witamy:)! Brawa dla mamusi!
Baranosia śliczne zdjęcie, a ten wierszyk mega -
Baranosia no dokładnie to są suszone zioła. Takich kilka paczek pójdzie.
Ja piłam pokrzywe wcześniej to zalewalam w litrowym słoiku na noc i spodkiem przykrywalam, rano przecedzalam i piłam po trochę w ciągu dnia. Dodam, że ziół nie powinno się parzyć w plastiku ani metalu np garnki no chyba że mają emalie. Szklane termosy są super bo dłużej będą trzymać temp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:50
-
Pamiętam z Październikówek, że sporo dziewczyn piło te liście malin, ale chyba niespecjalnie którejś to pomogło
A smaczne to w ogóle?
Baranosia, fajna fotka
Kokardka, współczuję, ale wiem co to za ból. Raz się poślizgnęłam i jedna noga mi pojechała metr do przodu, a druga jak stała, tak została i od tamtej pory mi tak coś strzela tamKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia liście malin zakwalifikowane są do grupy tonikow czyli nie ma ilości która mogłaby zaszkodzić- niby. Ogólnie leczniczo toniki zaleca się do 3 szklanek dziennie. Jak będziesz parzyć podobnie do mnie to akurat jakoś tak wyjdzie.
A i jeszcze jedno napar można podgrzać, ale ziół lepiej nie slodzic, nawet miodem.Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Polkosia bo to zależy jak pijesz zioła. Jak parzyly jak normalna herbatkę po 5 min to ten tego jak to ma pomóc?
Napar musi być mocny, witaminki muszą się wysaczyc
A jak smakuje? Hmmm jak ziołowa herbatkaDla mnie zielonej było się gorzej nauczyć pić.
-
Co do skuteczności to sądzę że ciężko powiedzieć czy pomagają czy nie bo trzeba by było przeżyć jeden poród dwa razy raz pijąc raz nie
ale sądzę że nie zaszkodzi spróbować
Kupię jutro te liście i zrobię tak jak MoBo mówisz zaparzę na noc litrowy słoik i będę podgrzewać po szklance
-
Baranosia dokładnie trza by było dwa porody przeżyć
Ja będę pić na 100% też zaczynam od jutra bo tu ogólnie zalecają od 35 tygodnia ciąży (gdyż wcześniej nie ma potwierdzonych badań jak wpływają liście maliny na ciaze).
No to kto pije to zdrówkoOlcia..89 lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nie myślę o żadnych liściach malin. Przeraża mnie to wszystko
A jak czytam, że wy sobie masaż krocza wykonujecie to aż mnie wszystko tam boli. Ja się w te rejony nie zapuszczam, no chyba, że się depilujęmasowanie krocza to dla mnie jakaś totalna abstrakcja. Ciekawe czy później pożałuję swoich słów?
cudek2, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ja tez niczego nie pije, masaz krocza to dla mnie totalna abstrakcja, ale wychodzi na to ze u mnie i tak rozwiqzanie bedzie przez cc. Byle by donosic do jakiegos bezpiecznego terminu bo skurcze mam czeste ostatnio...
-
Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest
Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do koncaale mysle ze lepiej to niz nic...
Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!Dotty84 lubi tę wiadomość
-
U mnie już wszystko poprasowane jupiiiii! Można dopakować do walizki. Prasowałam na siedząco, krzesełko dość wysoko. Mąż też pomógł, także wszystko już zrobione. Ale się cieszę, jestem jakby spokojniejsza teraz
cudek2, milky way, Krakuska, baranosia, Dagn_, Olcia..89, Werix lubią tę wiadomość
-
milky way wrote:Ja od 3 dni cwicze na Aniballem. Idzie mi lepiej niz w pierwszej ciąży, no ale i tak super nie jest
Masaz krocza robilam na poczatku w pierwszej ciazy nim kupilam Aniball, ale w sumie nie wiedzialam o co z tym chodzi tak do koncaale mysle ze lepiej to niz nic...
Przewaga Aniballa jest taka, ze mozna sobie uzmyslowic namacalnie, jak to jest wyprzec cos, jakich uzyc miesni no i jak to, w przyblizeniu, jest!
A mierzysz sobie obwody balonika? Ja na razie max 24,5 cm ale teraz mialam tydzien przerwy przez tego rota, co to nas chciał wykończyć
-
Zapakowalam juz prawie walizki, dziwnie mi siezrobilo...znow to samo. W szpitalu ostatnio siedzialam z malym 4 dni po porodzie, bo mial zoltaczke i patrzylo w ktora strone pójdą wyniki.
4 dni i mało nie ochujałam, za przeproszeniemtaki jakis zjazd mialam hormonalny, az dziwne, ze goscie przychodzili, bo kazdego obrażałam
jak nie ja, teraz jak przypomne sobie, to jeszcze mi wstyd. Mialam na sali taka laske, ale mnie wkurzala... o ludzie święci co ona plotła za głupoty... przychodzil do niej jej facet, z ubioru i gadki- uliczny cwaniak- złodziejaszek jakis
Pozniej doszla cyganka, ktora urodzila swoje 6 dziecko, czy siodme juz nie wiem, no mnostwo ich miala. Caly porod trwal chyba z pół godziny hehehe, samo wyleciało, przypuszczam
Taka ekipa wesoła
Nie moglam zniesc tego jedzenia tragicznego (tak i tak nie zjadlam nic od nich), no i calej tej szpitalnej otoczkimimo, ze wszyscy byli bardzo mili :)takze dzisiaj pakując te torby przypomnialam sobie to wszystko i malo nie ucieklam na koniec swiata, w obawie o podobne doznania
No. Takie tam wymulenia niedzielne