X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wracam do masażu krocza. Nie liczę na zbyt wielkie efekty, bo musiałam przerwać na czas krwawienia, a do TP za wiele dni mi nie zostało. Ale będę próbować. Mi udało się włączyć tylko dwa palce :(

Co do dolegliwości to nie jest źle. Czasem zgaga, dziś nieprzespana noc, w sumie bez jakiegoś konkretnego powodu: po prostu się obudziłam i nie mogłam usnąc przez kilka godzin, ale zaraz walnę się na drzemkę. Podczas chodzenia częste kłucie w szyjce i ból spojenia, do którego przywykłam.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na witaj :) lepiej późno niż wcale ;) opowiedz coś o sobie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :) Ja wczoraj miałam mały wypadek ;/ Bo chciałam pogonić obcego kota co na mojego jechał i poleciałam na niego z miotłą.... no i coś mi poszło przy kości łonowej przy spojeniu. Przez pół godziny chodzić nie mogłam tak bolało, zrobiłam sobie kąpiel i troszkę pomogło, ale w nocy jak miałam kroka zrobić przez mojego męża to oj trochę to trwało, nadal nie jestem do końca sprawna, pewnie sobie tam naderwałam/nadwyrężyłam, liczę, że parę dni i będzie ok bo ból masakra. Ja ogólnie spakowana jestem, jedynie nie mam rzeczy dla siebie po wyjściu ale zawsze może mi mąż dowieźć bo serio nawet nie wiem w co wejdę po porodzie, chyba najbezpieczniej będzie wziąć rajstopy, spódniczkę taką rozciągana i bluzę. Dzisiaj włożyłam ciuchy małej do szuflady do organizerów bo kupiłam w Ikei fajne, czekam na dostawę jeszcze jednego stanika do karmienia ( w sumie będę mieć 3) no i na kocyk i poduszkę z minky. Nie mam jeszcze termometru, bujaczka, laktatora, poduszki motylka, ale może to na Święta albo na urodzenie poproszę ;) Ogólnie jestem gotowa, czekam. Moje dwie znajome co miały termin na ok połowę listopada już wypakowane. Ciekawe czy ja też szybciej czy później.

cudek2 lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia dzieki, na forum jestem już od dłuższego czasu, w sumie od czasu starań;)
    Obecnie na watku do którego prxzeszyłsmy ze staraniowego na OF i jakos nigdy nie zgłębiałam się w reszte forum. Widzę, jednak, że dużo mnie ominęło, jednak na tamtym wątku są duże różnice w terminach ciążowych, tutaj u was widzę, grudzień w pigułce :D Wszystkie na podobnym etapie :D

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tu praktycznie same grudniówki choć znając życie część rozpakuje się w listopadzie, a kilka zapewne w styczniu ;)

Kokardka kurde to nieciekawie czasem człowiek gdyby wiedział że głupie machnięcie miotłą narobi tyle bólu to by się sto razy zastanowił.

Ja nie mam laktatora ani butelek ale chyba nie kupuję wcale. Brakuje mi też poduszki motylka, kocyków ze dwóch i termometru

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardko moze jakies wiązadło Ci strzeliło? Wspołczuje bólu.

baranosia fakt rozpakowywanie pewnie niedługo się zacznie :) Ja zaciskam nogi minimum do 16. grudnia ;)

Wyprawkowo jestem w połowie w lesie. Głowne sprzęty są, ale ogólnie z drobnizną słabo.

Ej a ta poduszka motylek to w jakim celu? Już wymęczyłam mamę, żeby uszyła mi 2 kokony ale może jeszcze poproszę o motylka. Jak to dokładnie wygląda? : )

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina witaj, wpisz się na naszą listę w google sheet. Link znajdziesz na pierwszej stronie w poście Lady Highlander. :)

Pamiętam polkosia, że też kiedyś pisałaś o swoich dolegliwościach,a do tego masz małe dziecko. Ja nie wiem jak ja ogarnę się w drugiej ciąży, jeśli dane będzie mi w niej być, ale na dzień dzisiejszy mówię NIE! ;)
    Isia, a w jaki sposób byłaś aktywna przed ciążą? Ćwiczyłaś? Ja żałuję, że się za żaden fitness przed ciążą nie wzięłam. Zawsze byłam szczupła, zdrowa, nie paliłam, nie piłam, ale jak widać to nie wystarczy dla organizmu. Chociaż mam kilka koleżanek, które przed ciążą miały sporą nadwagę, niektóre paliły, a całą ciążę przeszły praktycznie bezobjawowo. Nie wiem, może to kwestia szczęścia w życiu?

Aha, melduję, że torbę do szpitala mam już prawie całą spakowaną. Nie było mowy o zmieszczeniu się w tą walizkę pokładową. Wzięłam normalną, dużą walizkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:05

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita chyba mi się udało i sie wpisałam. ;) chyba ;) Dzieki za instrukcje.

Ja tak odkładam pakowanie i odkładam bo nastawiam się na 99,9% na 19 grudnia. Taka ze mnie optymistka.

Kz9n.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na ten motylek jest głównie taki antywstrząsowy, jak jedzie się z dzieckiem po dziurach itp to główka nie lata ;) Wpisz sobie w allegro albo google poduszka motylek :)
    Ja myślałam o laktatorze przy nawale pokarmu o ile taki będzie, w razie co do miasta blisko to się kupi ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka motylek to cos takiego http://www.google.pl/search?q=poduszka+motylek&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjd48389KXQAhWEFCwKHe6pCfwQ_AUIBigB#mhpiv=1 ja będę używać w wózku jeżdżąc po wertepach ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3ad483a018.jpg

<3

eveli_na, Nita, Isia86, Werix, Iva79, Dagn_, Kokardka44, Krakuska, cudek2, Dotty84, Olcia..89, RedLady, Martusiazabka, Izieth, Perl lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach taka poduszka! ok to w takim razie muszę mamie kolejne zlecenie dać :)

Ja zachwycona jestem też gadżetem dzisiejszych czasów kokonem, a poducha widzę też gadżet jakiś nowoczesny bo przy córach nie spotkałam się z tym ;)

Kz9n.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ej a ta poduszka motylek to w jakim celu? Już wymęczyłam mamę, żeby uszyła mi 2 kokony ale może jeszcze poproszę o motylka. Jak to dokładnie wygląda? : )
    Witaj.
    Moja poduszka motylek, którą uszylam wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5cbbb354e3e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bf693ea0cfe.jpg

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to z sesji? Jak ładnie, pasują Ci te kolory. Moim zdaniem jesteś typową Jesienią :)

Evelina, widzę, że Ty doświadczona mamuśka? Dobrze widzę w tabelce, że masz trójkę dzieci? No i również witam z UK, nawet aż tak niedaleko Ciebie ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ślicznie wyszłaś, taka pani wiosna :)

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia czaderskie zdjęcie!!! Pełna profeska :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Witaj.
    Moja poduszka motylek, którą uszylam wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5cbbb354e3e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bf693ea0cfe.jpg

super :) musze poszukac jakiegos wykroju :)
    moja mama takie cuda szyje dla maluszków:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fd91f031fab.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e06a5deb3e96.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:28

baranosia, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Evelina, widzę, że Ty doświadczona mamuśka? Dobrze widzę w tabelce, że masz trójkę dzieci? No i również witam z UK, nawet aż tak niedaleko Ciebie ;)

Trzy córki ;) Fakt Londyn niedaleko :)

Kz9n.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja dzisiaj wracam do masażu krocza. Nie liczę na zbyt wielkie efekty, bo musiałam przerwać na czas krwawienia, a do TP za wiele dni mi nie zostało. Ale będę próbować. Mi udało się włączyć tylko dwa palce :(
    chyba tylko my tutaj uskuteczniamy masaż krocza ;)
    A powiedz,bo kojarzę,że ćwiczysz jogę,masz może jakąś stronkę do polecenia z zestawami do rozciągania?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina suuuper, bardzo fajna sprawa.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ