X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, cudne zdjęcie i jakoś wzruszył mnie ten wierszyk :)

Ja coś tam kombinuję z masażem krocza, ale nie wiem czy dobrze to robię, wydaje mi się, że jednak nie... Nie jest to przyjemne i trochę piecze i pewnie i tak nic mi nie da ;) Znając mnie pewnie wkrótce zrezygnuję ;)

Zapomniałam zapytać moją gin o te liście malin, ale na jakiejś stronie znalazłam, że są pewne przeciwwskazania, np. mięśniaki, które niestety posiadam i chyba z tego względu się nie odważę.

Gin nie pozwoliła za to łykać wiesiołka, ze względu na estrogeny... Dziwne, na SR mówili, że dobrze zażywać przed porodem i chciałam brać, ale już sama nie wiem...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, dziewczyny, czy Wy nie za ostro ćwiczycie z tymi balonikami? Nie wiem jak na Aniball, ale na ulotce Epino jest wyraźnie napisane, że nie może sprawiać bólu, tylko lekki dyskomfort. Tak samo z masażem krocza, mi mąż masował i jednocześnie dbał o przyjemność ;) Ja zdążyłam z balonikiem wyćwiczyć 8 cm chyba (skala do 10 była), ale nie pamiętam jak to się przekładało na obwód.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masochistki ! :P

U mnie niet masazy ,niet ziolek,
    Ale ja to nawet nie mam czasu se brzucha wykremowac,ani pozadnie wyspac,wiec i do takich przygotowan nie mam glowy
    Ja tam licze na zzo przy porodzie :)
    Dla mnie najwazniejsze byle by szybko i bezbolowo :)
    Ide spac dziewczyny,bo oczy to na zapalki trzymam
    :*

MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż to taka cisza dzisiaj? Wszyscy śpią?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mnie nie boli nic, choc fajne to nie jest :)

polkosia lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie śpią. Opcji kilka:
    - sikają non stop
    - jedzą
    - pakują torbę do szpitala
    - siedzą na necie i dokupują rzeczy dla maleństwa albo siebie
    - masują krocze (same bądź z partnerem)
    - oglądają filmiki z serii "mój wymarzony poród"
    - ćwiczą oddechy
    - gadaja do brzucha
    - liczą ruchy
    - czytają senniki (bo udało im się zasnąć na 10 min i śniło się, że na porodowce urodziły świnkę morska, która na dodatek nie jest podobna ani do mamy ani taty;) )
    - wstają co chwile do starszych, a jednak jeszcze małych dzieci
    - buszuja w lodówce
    - snują plan co na obiad zrobić
    - ewentualnie...... walczą z zaparciem;)

A Ty czemu nie spisz? :)

Werix, Nita, Dobrawa, baranosia, Izieth, MoBo, Krakuska, Martusiazabka, Iva79, Fuksja90, RedLady, AniaKami, Olcia..89 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę i gapię się w sufit :D ale jak tego nie robię, to faktycznie zazwyczaj robię coś z wymienionych czynności :D przejrzałaś nas :p

cudek2 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygralo siku. I juz nie usnelam. Szkoda bo spokojnie godzine moglabym ppdrzemac, tylko ciezko z przyklejona do plecow czterolatka marudzaca za uchem. A przeciez to poniedzialek , wiec i tak zaraz trzeba starszyzne do szkoly szykowac. Jak to mowia dzien jak codzien ;)

Dobrawa lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnęłam :D na dwie godziny :P
    Wstałam siku i koniec spania. Głód nie pozwolił mi zasnąć, mały zaczął kopać mocno, szybko, nerwowo.
    Teraz się delektuję wielką michą płatków na mleku.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita platki na mleku mowisz... chyba i ja zaczynam odczuwac glod :D tylko podniesc sie nie moge bo mnie corka przylozyla noga i drzemie. ;)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie śpie bo.... bo chciało mi się seksu :P

Dagn_, baranosia, MoBo, polkosia, Martusiazabka, cudek2 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    nie śpie bo.... bo chciało mi się seksu :P
    Podziwiam :D

Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, śniło mi się, że wyciągnęli Ci Borysa i wrzucałaś na forum zdjęcia ze szpitala z arbuzami, które Ci dali na kolację :D

Dobrego poniedziałku :)

cudek2 lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre rano,
    No dziecko do szkoly wyprawione,mlodsze ubrane ,pielucha zmieniona,kanapke juz dostal,zaraz trzeba owsianke gotowac,a potem coz chate ogarniac.....uuuffff

Wszyscy w domu :)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Cudek padłam po Twoim poście :D

Ja tam na szczęście śpię bez problemu więc witam się jeszcze z łóżka

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, świetne podsumowanie, wszystko się zgadza :) Aż trochę mnie przeraziło, że ktoś wie, co robię z samego rana ;)

baranosia, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu jestem w ekstazie bo to moje ostatnie dwa dni w pracy!!! yupi :)

Tym co maja problemy ze snem nie zazdroszcze :/ ja zasypiam szybko, ale siku dwa razy w nocy i dokladnie o tych samych godzinach (sprawdzam od jakis 3 tygodni). Kurcze ciekawe czy to jakis rytm malej? hmmmm zobaczymy.

Wszystkie masujace i wypychajace podziwiam za motywacje, ja bede zalowac, ze nie zabralam sie za to po :P no ale jak potrafie miec motywacje do wielu rzeczy to tak do tego nie mam wcale O.o jakas blokada psychiczna czy cos.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało zasnąć na 4 godziny (!)do 24 oglądałam seriale na laptopie. Potem bateria padła, a mnie się nie chciało tyłka ruszyć po ładowarkę. I tak leżałam i leżałam... Kręciłam się z boku na bok. Patrzyłam w ciemność. Siku wstałam chyba z 5 razy. Kładłam się spowrotem. I znów patrzyłam w ciemność...
    Zawsze mam bezsenne noce jak pokłócę się z moim.
    W piątek miał imieniny. Byli teście. W sobotę byli znajomi. A w niedziele moi rodzice z braćmi. Kuzwa, 3 dni sprzątania. A potem kolejne 3 dni gości. I sprzątania. Piątek i sobota w miarę bezalkoholowo. Ale wczoraj tak mojego ojczyma cydrem własnej roboty uraczył, że w sumie zrobili 2,5 litra we dwóch (!!!). Wkurzył mnie jak nie wiem. Moja matka też już miała nerwy i mówiła że wystarczy. A on kolejną buteleczkę... Ledwo goście wyszli to żeśmy się pokłócili. Wali jak z gorzelni. W nocy balkon otwierałam bo myślałam że padnę tu zaraz albo zacznę wymiotować. Dziś śpi. Pierwszy raz w życiu wziął sobie na żądanie. W nocy wstał raz. Puścił pawia i jęczał że go głowa boli. Ech... Ja się narobiłam jak głupia. A on? Palcem nawet nie kiwnął :-/ Się tylko schlał i nerwów napsuł. Pyta się mnie o co mi chodzi. Czemu ja się denerwuje? Szkoda gadać wogole :-( Musiałam się wyżalić :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Haha Cudek padłam po Twoim poście :D

Ja tam na szczęście śpię bez problemu więc witam się jeszcze z łóżka
    Bardzo Cię nie lubię za to spanie ;) (w sensie, zazdroszczę Ci niesamowicie). Dla mnie to nie do pojęcia jak ktoś może spać na tym etapie ciąży? Baranosia, jak Ty to robisz, że śpisz? Nie przeszkadza Ci brzuch? Możesz oddychać bez problemu? Nie masz zgagi? Nie masz skurczy nóg? Napisz wszystko po kolei co robisz, bo ja też tak chcę!!!! :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek jesteś mistrzem !

Martusiazabka faceci mają jakieś inne myślenie, ich nie zrozumiesz. U mojego włączył się alarm pt ,,ciężarna nie może nic robić tylko odpoczywać''. Wczoraj wrócił z pracy i mu mówię ,że już ogarnięty dom tylko niech idzie posprzątać w łazience a ja umyję podłogi a on do mnie ,że mam siedzieć i nic nie robić bo jeszcze coś się dziecku stanie a nie jest tylko moje. Myślę ok przemyję tylko szybko i odpoczywam ale jak zobaczył ,że trzymam mopa to się wściekł ,że go nie słucham i mop wylądował w koszu. Tyle było z mojego sprzątania.

MoBo, Martusiazabka, cudek2, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ