WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis powrót do Anniballa po tygodniu przerwy na walkę z rota... Nie było źle - nadal 24,5 z jedynie lekkim dyskomfortem przy "wyskoku" :)
    Ja tez nigdy nie robię tak, żeby bolało - jedynie na granicy dyskomfortu

milky way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu Piter miał pepkowe jak byłam w szpitalu :) Teraz raczej nie da rady, bo musi się zająć Hanią

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Bardzo Cię nie lubię za to spanie ;) (w sensie, zazdroszczę Ci niesamowicie). Dla mnie to nie do pojęcia jak ktoś może spać na tym etapie ciąży? Baranosia, jak Ty to robisz, że śpisz? Nie przeszkadza Ci brzuch? Możesz oddychać bez problemu? Nie masz zgagi? Nie masz skurczy nóg? Napisz wszystko po kolei co robisz, bo ja też tak chcę!!!! :P
    Nie mam zgagi, skurczy nóg, oddycham bez problemu. Jedyny problem to ból w pachwinie przy przekręcaniu. Śpię bez rogala, zasypiam na boku co prawda nie leżę na boku aż tak bardzo jak kiedyś ale daję radę ;) zasypiam ok 23 i śpię do 8 z jedną wycieczką na siku :D

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam kłopotu ze snem , jedyne co mnie męczy to zgaga a tak jak się położę o 22 czy 23 tak wstaję koło 8-9 ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny narobiłam cały garnek makaronu z twarogiem i cebulą z ogromną ilością pieprzu <3 dobrze że męża nie ma to mogę sobie pozwolić na takie jedzenie :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia! <3 Ja chcę być Tobą!!! :P

Dagn, mój mąż też niepijący prawie wcale. Czasem coś tam sobie socjalnie wypije, jakiegoś cydra albo piwo, dwa - raz na kilka miesięcy. Ma cukrzycę, bierze metforminę, więc nie może pić, a poza tym i tak nie lubi. To nie jego świat. Nigdy nie wrócił mi do domu pijany. On jest domatorem, tak jak ja. Jedyne co lubimy, to wyjść do restauracji raz na jakiś czas, sami ze sobą bądź znajomymi. Termin "pępkowe" nie istnieje w naszym słowniku :P

Po porodzie bierze 2 tygodnie tacierzyńskiego, a następnie prawie miesiąc zaległego urlopu, więc będzie ze mną w domu do około połowy stycznia. Moja mama do nas niestety nie może przyjechać, więc męża pomoc będzie nieoceniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:46

Iva79, Dagn_ lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem z wami zwiazana pepowina, caly czas was czytam i z calego serca zazdroszcze ze juz na koncowce jestescie takiej jak bylabym ja. Trzymam za was mocno kciuki! ;)
    Ja jestem dzisiaj po drugiej wizycie u lekarza, mamy pieknie bijace serduszko i 7t3d ;) ciagle smieje sie do meza ze cofnelismy sie o 30 tygodni.

Buziaki dla kazdej z was z osobna i dla naszej cudnej Alicji!!!!!:*

baranosia, Izieth, Dagn_, Nita, Martusiazabka, Iva79, Kokardka44, Werix, Kushina, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, Polarisa90, cudek2, RedLady, Dotty84, Fuksja90, Olcia..89, Perl lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak się cieszę :* teraz będzie wszystko dobrze zobaczysz :* pisz tu z Nami i nie przejmuj się innym terminem porodu ;)

AniaKami, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, cudowne wieści :) Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :) Informuj na bieżąco co u Ciebie, zawsze będziesz jedną z nas :)

Martusiazabka, AniaKami lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pisz częściej co u was :) jak fajnie, że już jest serduszko. Teraz z górki. Niedługo będziesz miała prenatalne :)

AniaKami lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami, super, że serduszko bije. Trzymajcie się teraz dzielnie do końca :-)

Nita :-) czasem mi się wydaje, że tacy ludzie jak my nie istnieją, a tu niespodzianka. My też domowi, tylko lubimy na jakiś obiad czy coś wyskoczyć. Oboje jesteśmy raczej średnio ludziolubni ;-) raz na jakiś czas jest ok się spotkać ze znajomymi, byle nie za często i z niezbyt dużą liczbą :-P
    Z alkoholi to my tylko piwa owocowe, ja Karmi czy inne free, bo leki i bo ciąża, M jakieś niskoprocentowe radlerki.

Fajnie, że Twój może sobie pozwolić na tyle wolnego ^^ U nas pewnie będzie 9 dni zaległego niewykorzystanego urlopu, potem znów na tydzień do pracy, a później to już Święta będą na szczęście :-) Tacierzyński pewnie zostawimy na przyszły rok.
    Mamy tyle dobrze, że moi rodzice na miejscu, to zawsze mam jakąś pomoc do dzieci.

Pochwalę się - ciuszki wyprane, wózek od znajomych odebrany :-) w weekend teraz napompujemy koła i zobaczymy, czy jest z nimi wszystko w porządku. I jeszcze jedną koleżankę mam do odwiedzenia, żeby zabrać wanienkę że stelażem i kombinezony.
    I tak to się wszystko zbliża wielkimi krokami...

AniaKami, Nita, Krakuska, Dobrawa lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiałam ostatnie pranie czyli pościel, kocyk, ręcznik, rożek.

Kupiłam w Pepco kocyk 75x100 za całe 19,99zł a jest tak mega miękki że mam ochotę się nakryć i iść spać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:05

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakryj się i śpij ;)
    Gdzieś mi się o oczy obiło, że dobrze brać ze sobą do łóżka kocyk/maskotkę dziecka, żeby przeszła zapachem mamy :D

Kokardka44, RedLady, polkosia lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje wyniki krwi (te które wcześniej zgubili) no i niestety, jest anemia :( muszę się zgłosić do lekarza na konsultację oraz po jakieś leki zawierające żelazo.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastój w obu nerkach. Bol jak cholera
    Zaraz umre.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Cudek :( a co urolog jeszcze powiedział? Przecież to jest kurde niebezpieczne dla Ciebie i małego :/

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę cudek :( współczuję. Ja miałam ostatnio straszny atak bolu nerki, a potem bolało trochę przez kilka dni i przeszło. Na szczęście zastój okazal sie malutki i babka powiedziała, zeby sie nie przejmować - pić. Nie wiem jak duże zastoje są u Ciebie, ale to się czesto zdarza w trzecim trymestrze.

Co do maskotki, kupiłam taką świnkę w ikei i z nią śpię, to bedzie pierwsza zabawka od mamusi :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10298000/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 16:03

Dagn_, RedLady, Dobrawa lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narzeczony dzisiaj źle się czuje: ból brzucha, biegunka, osłabienie, uczucie zimna. Mam nadzieję, że nie przyniósł mi żadnego wirusa do domu...

Cudek, przynajmniej masz diagnozę. Teraz będzie lepiej, pomogą Ci.

AniaKami, fajnie że się dozywasz. Dawaj znać jak tam maleństwo:)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami gratulacje :) niech bobas rośnie duży i silny.
    Cudek współczuje.
    Mi powoli przechodzi chyba zapalenie pęcherza moczowego ale zaczyna sie problem z zatokami. Wczoraj szwagierka przyjechała w odwiedziny z chora córka. Ech...

bl9cvcqgs911kctx.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, czyli jak kupiliśmy z mężem maskotkę w Ikei i mąż kazał mi z nią spać, to znak, że jeszcze nie zwariowaliśmy :D Czasem mnie mała tak skopie, że mam wrażenie, że jest takim kangurkiem. W dodatku jak się go obróci głową w dół to idealnie odzwierciedla pozycje małej w brzuchu :D
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30137775/

AniaKami, bardzo się cieszę, że jest wszystko dobrze i niech tak już zostanie do samego końca :)

Nita, nic się nie martw, żelazo pomoże. W sumie to aż dziw, że się anemii nie dorobiłam bo u mnie w rodzinie to norma w ciąży.

Cudek, współczuję. Dostałaś jakieś zalecenia czy teraz z ginekologiem skonsultujesz?

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ